• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Batı ekim ayına ertelenenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim guvenip hep gittigim doktorum 3. Kezdirki ameliyatta oluyor randevulu olmama ragmen bugun 2saat bekledim cikmadi cocuklari okuldan almam gerekti ve ogretmen aramisti uzerini islatmis kizin diye. Baktim gelecek gibi degil yan odada met edilen bir erkek dr var ona girdim nasilsa yumurtama bakip tahlil yorumlicak diye oda boyle konusunca morel kalmadi. İyi ve ilgili doktordu birde kapidan cikmadan sunu dedi tuplerin kapali olsaydi kaybettigin bebeginede kalamazdin dedi ne demek simdi bi tikali gibi bi yok gibi varsayim uzerinemi konusacagiz :KK12: olmazsa p.tesi bayana giderim guvendigim kendi doktoruma
bence ikinci bir doktor görmeli. sen kendi doktoruna mutlaka görün. kimde güvende hissediyorsan ona gitmen lazım. yoksa insanın kafası karman çorman oluyor. Ancak o doktorun da dediği gibi senin maşallah iki kızın var ve bir de kaybın, kapalı olmuş olsa onlara kalmazdın. başta söyleyeceğini sonda söylemiş, içini ferah tut bence bu kadar istiyoruz Allah bizi darda koymayacaktır.

Ben daha yeni bebek kaybettim deyince demekki kalabiliyorsun demeye getirdi birde histeroskopi cekildim dedim simdi bu iki seyden dolayi acik varsayiyorum dedi mudahele etmiyorum dedi. Biraz deneyince sanirim mudahele edecege benziyor. Simdi emin olamayinca usteleyemedi sanki. Eve gelince histeroskopi ceken bayani aradim oda biz sadece rahmi ve tup girisini goruyoruz dedi tupleri bilemeyiz tikalida olabilir dedi bana geldiler :KK43: histeroskopi oldunmu bilmiyorum ama basincla su sikiyorlar iceri illaki tupede gitmistir o basincla.

Olmadim canim.Gidisata gore isteyecek doktorum.
Histeroskopi ile hsgde verilen sıvı ayni degil ama galiba?
Histeroskopide hava ya da sivi sisirmek icin veriliyor,hsgde verilen sivi tupleride acmaya yariyor ya ve goruyorlar?
Kadin oyle dedigine gore uygulama hakkindada bilgi al bence
Sanki anlatsalar ölürler!
Illa kaybin mi olacak yani yapisiklik varsa?
Sen kendi doktorundan hsg icinde bilgi al canim.Neden ugrasasin ki

Bide yapisiklik varsa onceki gebeliklerin bi onemi yok canim suan rahmin durumu onemli

bence ikinci bir doktor görmeli. sen kendi doktoruna mutlaka görün. kimde güvende hissediyorsan ona gitmen lazım. yoksa insanın kafası karman çorman oluyor. Ancak o doktorun da dediği gibi senin maşallah iki kızın var ve bir de kaybın, kapalı olmuş olsa onlara kalmazdın. başta söyleyeceğini sonda söylemiş, içini ferah tut bence bu kadar istiyoruz Allah bizi darda koymayacaktır.
İnsallah bitanem. Bugece guzel bir dua var istersen ozelden anlatirim yaparsin. Ben yapicam insallah. İkizlerimin biri erkek ama tup bebek oldugu icin tupumle isi yok. İlk gebeligim dis gebelikti tupte gelismisti ameliyat olmustum. Sonra uzun zaman bebek olmayinca tup bebekle ikizlerim oldu. Sonrasinda bir kimyasal birde son bebegime kaldim iste. Tupte sorun varsada demekki dogumdan kurtajdan sonra olmus yani son olayimda olmustur. Cok sukur yine bunada aman aman bir sikintim yok olmazsa 6ay dener rahim filmi cektirirm. P.tesi gidecegim o bayan sende hicbir sorun yok diyordu bitek hormon tahlilinide goreyim demisti onuda yaptirdim sadece gostermek nasip olmadi.

Olmadim canim.Gidisata gore isteyecek doktorum.
Histeroskopi ile hsgde verilen sıvı ayni degil ama galiba?
Histeroskopide hava ya da sivi sisirmek icin veriliyor,hsgde verilen sivi tupleride acmaya yariyor ya ve goruyorlar?
Kadin oyle dedigine gore uygulama hakkindada bilgi al bence
Sanki anlatsalar ölürler!
Illa kaybin mi olacak yani yapisiklik varsa?
Sen kendi doktorundan hsg icinde bilgi al canim.Neden ugrasasin ki

Bide yapisiklik varsa onceki gebeliklerin bi onemi yok canim suan rahmin durumu onemli
Valla ya bende rahat rahat histeroskopi oldum yapisiklik yoktur dedim adam israrla o baska dedi ama ben duymazdan geldim. Evden capayi arayinca dank ettiki adam aslinda hakliymis tupler le isi yokmus. Histeroskopi de tazikli su siktilar bian rahmim patlicak sandim. :( hsg ile ayni sivi ama hsg farkli iste onda yavas yavas sikiyorlar. 6ayim bittiginde hala olmuyorsa yeniden hsg isini dusunucem. Buadamin dedikleride mantikli ama iste kendi doktorum olmayinca acaba dedim kaldim oyle. Benim dr cok olumlu cok pozitif eminim birkac deneme olmadan yapisikligi gorsede soylemeyecekti. O hep moreli psikolojiyi savunuyor kafaya takarsan olmaz diyor ama pozitif bisekilde bebegini beklersen olur diyor.

Valla ya bende rahat rahat histeroskopi oldum yapisiklik yoktur dedim adam israrla o baska dedi ama ben duymazdan geldim. Evden capayi arayinca dank ettiki adam aslinda hakliymis tupler le isi yokmus. Histeroskopi de tazikli su siktilar bian rahmim patlicak sandim. :KK43: hsg ile ayni sivi ama hsg farkli iste onda yavas yavas sikiyorlar. 6ayim bittiginde hala olmuyorsa yeniden hsg isini dusunucem. Buadamin dedikleride mantikli ama iste kendi doktorum olmayinca acaba dedim kaldim oyle. Benim dr cok olumlu cok pozitif eminim birkac deneme olmadan yapisikligi gorsede soylemeyecekti. O hep moreli psikolojiyi savunuyor kafaya takarsan olmaz diyor ama pozitif bisekilde bebegini beklersen olur diyor.

Histeroskopide film cihaziyla bakilmiyor sadece ekrandan takip ediyor anladigim kadariyla

Yani orasi oyle de yapisiklik varsa da neden dis gebelik yasayasin bi daha?

Ama dedigin gb kendi doktorun sana bunlari guzelce konusacaktir icin rahatlar.Son adım kaldı demek yine de :)

Histeroskopide film cihaziyla bakilmiyor sadece ekrandan takip ediyor anladigim kadariyla

Yani orasi oyle de yapisiklik varsa da neden dis gebelik yasayasin bi daha?

Ama dedigin gb kendi doktorun sana bunlari guzelce konusacaktir icin rahatlar.Son adım kaldı demek yine de :)
O adim gelemedi biturlu hep birsey cikti cikti durdu. Ohh diye soluklanamadim. En son dicemki velet geleceksen gel artik annenin babanin iflahini kestin :) birakicam herseyi. Su hapida kullansammiki diyorum 110 tl imis 10tane hap :( zaten yumurtluyorum ben. Neyse p.tesi kendi doktoruma hepsini soracagim. En azindan o adim adim ilerliyor pat diye hap fln karamsarliga itmiyor. Bende 6ay fln kendim degerlendirir olmazsa hapa gecerim diyordum. Simdi tupte cikti basima

Benimde karnimda agrilar oluyor ara sira afedersin cok fazla gaz sancisi cekiyorum:oops:
Gttik dr kese göründü canim bana dediki dr düşük tehlikesi yok fakat progesteron iğne iki tane ve ilaç veriyorum dedi birde kan ilacı verdi bu sadece bebeği daha iyi büyütmek için dedi sordum tehlikemi var hayır dedi olsa derim dedi sonuçta prof dr icimede kurt düştü

Kizlar ne alemdesiniz ben sabirsizlikla cumartrsi doktor randevusunu bekliyorum .12. Gun oluyor herkes ilacdan sonra uzun bi sure diyor normalde ilac biter bitmez cagiriyorlarmis kafam karisti

Back