Basur muayenesi acılımı oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi helenic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

helenic

Ziyaretçi
Merhabalar, konuyu sağlık bölümünde hangi yere yazacağımı bilemedim bende buraya açtım.

Ya çok acil birşey sormak istiyorum,bende ya basur var ya füsul denilen birşey çıktı. Felaket kanama oluyor ve ağlaya ağlaya tuvaletimi yapıyorum son birkaç gündür. Progtolog kullandım ama o da bir yere kadar... Doktora gitcem ama korkuyorum muayenede acı çekmekten; muayene olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim nasıl oluyor falan...
Korkulu rüyam oldu resmen :sinifsinif: Şimdiden teşekkürler

Hastalığınızın durumuna göre parmakla rektum muayenesi yapılır. Eğer ilerlemiş olabileceğini düşünürse makattan ultrason - kamera kullanılarak yapılıyor. Ama ağrı konusunda birşey diyemeyeceğim...
,

teşekkürler canım,işte bana şu acı konusu lazım zaten yaram var birde oraya birşeyler sokulmasını düşünmek....ayyy içim garip oluyorrr :sinifsinif:

herzaman acı çekmektense ,1 defa acıyı çekip ,tedaviye başlanması daha iyidir bence

Bu muazzam ve harikulade (!) tecrübeyi yaşayan yok herhalde

valla parmakla muayene ediyorlar demişti ablam,onda da hamileyken çıkmıştı,bende de wc ye çıktıktan sonra saatlerce o bölgemde ağrı oluyo,böyle zonklama tarzında,dr arkadaşıma sormuştum muayene olmadan daflon ve proctolog önermişti,kullandım geçti,ama 2-3 günde 1 wc ye çıkan insan için ne fayda eder ki..1-2 ay sonra yine tekrarlıyo,inan bende korkuyorum muayeneden,

Bende daflon ve progtolog kullanıp duruyorum ama çözüm olmuyor dediğin gibi...

bendede hemroid sorunu var bır yıldır ama gıtmedım hıc doktora korkuyorum (acıkcası gostermekten cekınıyorum)ılacla gecmezmı acaba bılen var mı?

evet kızlar parmakla muayene yapılıyo,ama acımıyo.sadece psikolojik olarak bi tuhaf oluyosunuz..bende orda bişiy cıkmayınca kolonoskopi yapıldı,yani bagırsaklarıma kamerayla baktılar.onda da uyutuldugum için hiçbişi duymadım.

bendede hemroid sorunu var bır yıldır ama gıtmedım hıc doktora korkuyorum (acıkcası gostermekten cekınıyorum)ılacla gecmezmı acaba bılen var mı?

canım benım bı arkadsımdada basur vardı her turlu ılacı kullandı ama sureklı o meme yıne cıktı bızde bı arkadsın tavsıyesıyle harbıyede bı eczane var orda bıtkısel ılac yapıyo bu eczacı ordan aldık sonuc mukkemmel gectı dayımdada vardı aldık ıngıltereye gonderdık onada ıyı gelmıs ama eczanenın adını unuttum ıstersen arastıtrrım bıtkısel oldugu ıcın hıc bı yan etkısı yok ıstersen bı dene

merhaba canım ben tecrübeliyim bu konuda :))) geçen sene yazın çıktı anüste aşırı yanma vardı erkek doktorlara güvenemedim ve çok korkuyordum ama geçmedi eczacı ark vardı bana anüsten yapılan bi krem verdi geçti ama ben yinede doktora görünmeye karar verdim herneyse uzatmaya gerek yok gittiğim doktor bayandı önce parmakla muyane etti acı falan yok canım sadece hemoroidin olduğu yer çok az acıdı o kadar sonra kolonoskopiyle baktı çok şükür bişi çıkmadı sadece hemoroid çıktı ufak ufak yani doktorunu iyi seç korkulacak bişi yok ve ihmal etme geçmiş olsun canım....hııı bu arada kolonoskopi içeri hava verilerek yapıyo belli bir süre gaz olayın olur bilgin olsun....

ıyı olu canım yaaa bı ogrensenboshayallersmile

bende genel cerrah diye biliyorum ve gitmeyi düşünüyorum bende basur falan yok sanırım ama 2aydır hep kanıyor hemde şakır şakır tuvaletimi yaparken zorlansamda kanıyor zorlanmasamda ama türkiyeye geldiğimde gidicem doktora buralarda bulursam burdada giderim çünkü korkuyorum

MRB önce bu konuyu açan arkadaşıma tşk ediyrm.ne zamandan beri bunla ilgili bişeyler arıyorum ama tedavi ve ameliyat yöntemlerinden başka bişey bulamadım.bu sorun bendede var canım.ama bende kanama olmuyor hafif acı oluyor üşüttüğümde.doktora 2 kez gittim.genel cerrahi bölümüne.sadece ellerine eldiven giydi ve baktı acı vs. yok ama çok utandım.kremler.fitiller ve barsak düzenleyici haplar verdi.hiçbirişe yaramadı.ama artık tuvalet düzenim oldu.artık ameliyat gözüküyor galiba bana.lazer yöntemi var,klasik ameliyat var.boğma yöntemi var tabi bunlar ilerlemiş memeli basurlar için.en iyisi de longo yöntemi denen yöntemle ameliyattan sonra şikayetleren aza iniyor.banyo bile yapabiliyormuşsun hemen.
bunların dışında başka bilgisi olan arkadaşlar varmı?lütfen bildiğiniz şeyleri paylaşırmısınız.
şu eczanedeki kürün adını söylermisiniz arkadaşlar ameliyat istemiyorum.kaydirigubbakcemile3:1no2:

benimde doğumuma 2 gün kala aniden ceviz büyüklüğünde meme çıkmıştı ve acile gittik doktorum erkekti eldiven takarak parmak muayenesi yaptı(bende bu tarz şeylerde utanılacak bir durum yok) hafif bir acı oldu ama bitti dediğinde öğrendimki memenin bir kısmını kesmiş ve dikmiş ben bunu fark etmedim bile, doktorumun söylediğine göre hemoroit aniden çıkmazmış , ama içten zamanla kendini dışa vururmuş bu yüzden doğumdan sonra aksatma hemen muayeneye gel dedi..doğumdan sonra gittim 3-4 tane krem verdi kullandım ii geldi şuanda ufak meme var dışarıda ama dikişten kaynaklanıyormuş ..şimdide arada acı olduğunda kullanıyorum geçiyor..ama benim tavsiyem kesinlikle aksatmayın bir doktora görünün ve ne olursa olsun doktorunuzun bilgisi olmadan ilaç kullanmayın ..
ayrıca bir arkadaşımda doğumdan önce isteyerek lazer ameliyat oldu ve hiçbir acı çekmedim bunca zaman beklemem hataymış keşke başından beri gitseydim demişti..

kızlar genel cerrahi değil gastroenteroloji bölümü bakıyor yine söylüyorum ihmal etmeyin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…