senelerce hemoroid ızdırabından sonra geç kalınmış bir şekilde son evrede cerrahi müdahale ile ameliyat oldum.
45 dakika süren bir ameliyatın sonrasında hayatımın hiç hatırlamak istemediğim 25 gününü geçirdim...
20 sene sonra belki tekrarlar denen hastalık hiçbir sebep yokken 4 ay sonra nüksetti.
nüksetmekle kalmadı 1-2 ay sonra yine son aşamaya ilerledi.
üstelik ameliyatda son derece başarılı geçmişti.
ben yinede başka bir doktora görünmek istedim,çünkü bir sonuca ulaşamamıştım. doktordan aldığım cevap çok kötü hemen ameliyattı..
bu sefer farklı bir yöntemden bahsetti bu yeni doktor, eve gelince hemen araştırdım tabi.sonuç yine ızdıraplı bir ameliyat ve nekahat süreci.(cerrahi müdehaleye göre nispeten daha az)
tabii tüm bu uzuuun süre zarfında kullanmadığım ne macun,ne bitki ne de özel karışım merhem kaldı..
benden size en büyük tavsiye::
ağrı yanma vs hisseder hissetmez doooğru doktora gidin ,geciktirmeyin.
şimdi utanıyorum derseniz sonrasında, ameliyat zamanı gösterilmeyen konunu uzmanı hiç bir doktor ,başhekim ,hemşire kalmıyor.söylemedi demeyin.
hemoroidin azmasını önlemek için;
karın kaslarınızı zorlamayın,ağır spordan kaçının.
klozet kullanın.evinde alaturka olanlar çok durmamaya çalışsınlar wc de.
uzun zaman geçirmeyin,ıkınmayın,kendinizi zorlamayın,zaten tam boşalamama hissi oluyor zorlasanız dahi o hissi kaybedemiyorsunuz,uğraşmayın.
mayalı,asitli içecekler yasak.
acıyı,turşuyu söylemeye bile gerek duymuyorum.
uzun süre çömelerek iş yapmayın,uzun süre ayakta durmayın ve yine aynı şekilde uzun süre oturmayın.
yumuşak tuvalet kağidi kullanın.hatta tuvalet kağidi hiç kullanmayın.ıslak havlu kullanın.
mutlaka iyi dezenfekte edin.
kabız en büyük tetikleyici zaten.ayrıyetten başlangıç sebeplerinden en güçlüsü.
o bölge enfeksiyon kapmaya çok çok müsait.deyim yerindeyse buluttan nem kapıyor zaten.
en önemlilerden bir tanesi ise ü şüt me mek!kesinlikle üşütmeyeceksiniz özellikle ayaklarınızı.ayaklar direkt oraya vuruyor.
stress yassak.makat kaslarını etkiliyor.
yine aklıma geldikçe yazarım daha sonra.
azdığı taktirde sıcak su uygulaması epey işe yarıyor.
yalnız sıcak su leğenine yerde oturmayın.
oda karın kasını zorladığından klozetin içine koyup orda oturmaya çalışın.
yada başka bir çözüm bulun .
sıcak su makata mutlaka temas etmeli,buharından yararlansam da olur demeyin.
pomad ve yanında dr un vereceği dolaşimi arttıracak ilaçlarda fayda veriyor.
şunu da hatırlatmak istiyorum,acıyı çekmemeye çalışın.yani ağrı kesici hemoroidde çok önemli. bünye ağrıyı hissettiği taktirde şişmiş memecikler biraz daha şişiyor ve acı katlanıyor.
mutlaka ağrı kesici alın.
altınıza aldığınız sıcak su torbasıyla beraber dinlenmeye çalışın.
destan yazmışım destan.ama bunlardan fayda göresiniz diye yazdım.
ne diyim hepimize hemoroidsiz günler.a.s.