canım pek bilgim yok, ama çok kötü bişey olduğunu duyduğum için yazmak istedim, bak ne diyo:
Basura karşı alınabilecek tedbirler:
Bu tedbirlerin başında lifli besinlerle (sebze, meyve ve kepekli un mamulleri) beslenme en önemlisidir. Bu şekilde lili besinler bağırsak peristaliğini (haket geçirme)
1-) Kepeli ekmek, yulaf ezmesi, keten, susam, sebze ve meyve (meyveyi kabuğu ile yemek gerekir)
2-) Beyaz ekmek, çikolata, hamurlu yiyecekler, siyah çay ve kahveden uzak durulmalıdır.
3-) Hafif spor veya düzenli yürüyüşler yapılmalı
4-) Defi- hacette acele edilmemeli
5-) Müshil yapıcı ilaçlar mahsurludur, çünkü mineral kaybına sebep olur ve basuru dahada kötüleştirir.
6-) Rahatsız olunduğunda mutlaka doktora gidilmelidir.
Basur nasıl tedavi edilir?
Basur rahasızlıklarında hastanın mutlaka lifli besinler (sebze, meyve, kepekli un mamüleri) yenmeli vede bol su içilmelidir. Basur Gökçek İksiri,Gökçek Tonik,ölmezdiken-, çonançantası-, atkestanesi-, ve civanpercemi preparatları ile kalıcı tedavi yapılabilir.
geçmiş olsun...
arkadaşım annesi çok acı çekiyo bu hastalığı yüzünden lütfen doğal tedavi bildiğiniz bişi varsa yazarmısınız lütfenn kızlara.s.a.s.
kısa mahmut otunu sade mi içiyorsun munzur? yoxa sığır dili otuyla karıştırıp mı? içerken çayın içine çok az ama çok azzz şeker atarsan daha iyi oluyor.. normal çay gibi mutlu mutlu içebilirsin böylece:) memelerin küçüleceğini söylemiştim umarım daha iyi olur.. kolay gelsin :)
Çok sevindim işe yaradığına munzur
Bende alıp içmeye başlayacağım hemen
cnm sadece kısa mahmutu kullanıyorum sır dilini çok aradım ama bulamadım burda sığır kuyruğu var diyolar sanırım aynı şey değil.. bakmadığım yer kalmadı burda.. onun için sadece kısa mahmut u içiyorum. tavsiyen için teşekkürlerr.. ya ben ankaradayım bu sığır dilinide bulmak istiyorumm nasıl bulurum bilgin varsa yazarsan sevinirimm.:içelim:
arkadaşlar benim oğlum 6 yaşında o da içebilirmi zararı olurmu acaba
cevaplarsanız sevinirim kendimi suçlu hissediyorum doğduğundan beri kabızdı 2 senedir meme oluştu 1 tane biz ona pıtırcık diyoruz gitmesini çok istiyorum doktora götürdüm ameliyatla almam lazım dedi daha çok küçük bebeğm benim
cnmm ya offf çok küçükmüş bebeğin hiç farketmedinmi bugüne kadarbenim oğlumda hep kabız olurdu fakat ben hemen yağ fln içirirdim hergün wc ye çıkmasını sağlardım sanırım bu otların bi yan etkisi yok ayrıca olsaydı bizede yapardı tüm herşeti dene sonra ameliyatı düşün bence umarım iyileşir çok geçmiş olsunn
sürekli peşindeyim her türlü bitkisel olayı denedim deniyorum kabızlığı kreşten kaynaklanıyor çocuk kreşte tuvaletini tutuyor pskolojik öğretmeni asla yapmıyor hiç tuvaletini yaparken görmedim diyor
tutuyor sonrada kabız ben her sabah zorla oturtuyorum klozete lavman fitil artık nasıl olursa 2 günü geçirmiyoruz
ne kadar ölçü kullanıyorsun tam tarifi yazarmısın