Ne demek iddia?
Etrafımdaki kapalıların istisnasız hepsi belli partiden. Gördüğüm, bildiğim bir şey, benim çevrem böyle. Başkaları değildir bilemem. Ayrıca siz sormuşsunuz siyasete nasıl alet olduğunu ben de söylüyorum.
Aynı yanlışı yapan, farklı yanlışı yapan kısacası yanlış yapan çok fazla insan var zaten. Burada mesele aynı görüşteki iki insanın birbirinin açıklarını kapatması, zıt görüştekilere ise uyarı gelmesi. Kurumlarda da böyle olmuyor mu zaten? Baş örtüsü meselesinin bu kadar karışmasının sebebi de bu, siyasete alet ediliyor.
bence asıl siz beni bu şekilde "ayrılık sokmak" diye yargılayarak büyük bir iddia içindesiniz. Bir insanı değerlendirirken kendi görüşlerinize değil, onun görüşlerine göre değerlendirmeniz gerekir ki anlayasınız. Misal işe bu konuda yazdığım diğer "baş örtüsüne destek" mesajlarımı okumakla başlayabilirsiniz. Böylece yargılamadan önce bir fikriniz olur.
niye kızdığını anlamadım
diyorum ki bir insanın yanlış yapması için başörtüsüne saçına bakılmaz
yanlış bellidir ve bunu yapan kişi kötü bir şey yapmıştır
bunun için parti, din, mezhep detayına girmeye gerek yok
yok ben öyle bir şey sormadım
başkasıyla karıştırdın galiba
yine baktım yazıma ama öyle yazmamışım
ama yine de başörtünün siyasi simge olduğuna katılmıyorum
böyle düşünülmesi hoş değil
Türbanlılar belirli bir partiyi destekliyorlar mesela.
Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.
Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.
iyide tüm Türkiye sizin etrafınızdan ibaret değil değilmi ? ayrıca öyle olduğunu varsayalım,bu demektirki örtülü olmayanların çoğuda chp.yi desteklyor o zaman (ana muhalefet olduğu için chp.dedim ) sizin mantığınızla bakarsak bu sonuç çıkıyor.ee biz örtülülerinde örtülü olmayanları siyasi simge olarak görmemiz gerekiyormu o zaman?
Dini siyasete alet etmek zaten günehtır ama başörtüsü de farzdır. Ben üniversitede başörtümün üzerine peruk taktım...............
üstelik başörtüm tamamen görünüyordu............. Okadar komik bir görüntüydü ki............ Peki ne yapmalıyudım..........evde mi oturmalıydım..........
Cumhuriyetin en güzel kazanımı bence kadınlara istihdam alanı tanınmasıdır..............isteyen içki içer isteyen mini eteğini giyer siteyen başını örter........
Herkesin özgürlüğü başkasına karıştığı yerde biter................
Bence her şey diplomatik yollardan çözülmeli zaten şu anda birçok kurumda serbest şu anda
heryerde bende aynı mesajı yazıyorum
benim kızkardeşim imam hatipte okuyordu ve derece almıştı il genelinde
o yıl üniversiteye başörtü yasağı geldi..başını açmadı sınava girmedi
birçok arkadaşı açtı başını veya sizin gibi perukla okudu kimi kimyager kimi mühendis oldu
kızkardeşim ev hanımı oldu maalesef
şimdi yeniden ilahiyat sınavlarına giriyor okumak için
ama kaybedilmiş 15 yılı var..okuma hakkı elinden alındı...adaletmi bu şimdi...Müslüman ülkede müslümalığını yaşayama..neymiş başörtüsü siyasi simgeymiş
oda bahaneleri
böyle yasaklar konmasa insanlar takım tutar gibi parti tutmaz tutmak zorunda kalmaz. ianlamadıkları örtüyü açınça kafasının içindeki düşünceyi degiştiriyormu sanki bunlar küçük hesaplar peşinde koşan zavallı insanlar 28 şubat bu gidişle asla unutulmaz istedikleri o günleri geri getirmek allah böyle düşünenlere fırsat vermesin. bu ülkede açık olsada kapalı olsada inancını kaybetmedi onun için ümitliyim bizleri bölemeyecekler ve kimse inancımıza karışamazTürbanın siyasi simge olması için takan kişinin siyasi görüşü hakkında size net fikir vermesi gerekir. Üniversite bitirmiş adamın kalkıp da "10 kişi gördüm, 10u da türbanlı 10u da A partisini destekliyor. O halde türban takanların hepsi A partisini destekliyor."(1) tarzından bir genelleme yapması, bunun doğruluğuna kendini inandırması çok üzücü.
Ben B partisini desteklemiyorum, kalkıp B partisinin rozetini takmam, etkinliklerine katılmam. Siz katılır mısınız, ya da B partisinin rozetini takar mısınız? Peki türban siyasi simge ise istisnalar, yani A partisini desteklemeyenler aklını mı şaşırmış? Değil mi ama A partisinden değilsen neden türban takıyorsun?(2) Hadi A da demeyelim, Anın türevleri ataları da dahil olsun. 1. türünden bir önermeyi doğru sayan 2.'yi de irdelemeli o halde.
Örtü, kapanmak dini bir simgedir, Allah için takılır ve yahut takılmaz. Ama bazı elitist kesimler kapalıları o denli dışladılar ki görüşlerinin ortak olabilme ihtimalini de o denli dışlıyorlar. Hoş bu denli ötekileştirmenin sonucu başka ne olabilir bir de bu var. 28 Şubat sürecinde başındaki örtüye göz dikilen, ikna odalarına alınan kızlarımızı unutmadık, keşke unutabilsek unuttursalar ama "ötekileştirme" mantığı devam ettikçe zor.
ayrıca aşkitoma katılıyorum. her başörtülü bir siyasi görüşe sahip tir diye bir şey yok
mune türkiyede başörtüsü nasıl siyasi simge oluyor,sevabına bi anlat yahu,art niyetten değil gerçekten bilmek istediğim için soruyorum.yukarıdada sordum ama net bi cevap alamadım.başörtüsü derken islami kurallara uygun,boynu boğazı saçı kapatacak şekilde olandan bahsediyorum.
Önce şuna açıklık getireyim, ben kadınların örtüsünü siyasi simge yaptıklarına inananlardan değilim, siyasi simge yapanlar siyasiler, kızlarımız üniversitede okuyamadı, devlet okullarında vb yerlerde çalışamadı çünkü buralar kamusal alan sayıldığından kamusal alanlarda kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı denilerek başörtüsü rededildi, muhafazakar partilerde bu yasağı kendi seçim propagandalarında kullandı, okuyamayan, çalışamayan kadınlar bunu bir umut olarak gördü, yasağın kalkmasını desteklediler lakin onların amacı başlarındaki örtünün kabul görmesiydi, siyasilerin diline dolanması değil.
Bu şimdinin sorunu değil, yıllar önce muhafazakar partiyle yapılan koalisyon hükümeti de başörtüsünü gündem yaptı ama yıllardır söyleyip söyleyip köklü adımlar atılmadı. O partilerin adı ne zaman anılsa ilk akla gelen başörtüsüdür, şimdi başörtüsünü siyasileştirmiş olmuyor mu yurduma hizmet edenler
Bakınız eğer amaç insanların dini inancına göre giyimlerine özgürlük amaçlıyorsa, neden sadece başörtülüler gündemdeydi sürekli, bu ülkede dini inancım bu diyerek çarşaf giyende var, hemde öyle bir avuç insan değil, sadece İstanbul'da yüzlerce çarşaf giyen kadın var, onlarda Allah inancıyla çarşaf giyiyor.
Bunu başörtülü kardeşleriminde düşünmesini istiyorum, sadece sizin hak ve özgürlükleriniz elinizden alınmadı. Çarşaf giyenlere de farklı gözle bakılmadı mı? Onlarında haklarını savunmak gerekemz mi?
Amacım oturduğum yerden ahkam kesmekte değil, sözlerimin yanlış anlaşılmasını da istemem, şu son günlerde kendimden örnekler verirken, birşeyleri anlatırken bilip bilmeden konuşmadım, benim arkadaş çevrem farklı düşüncelere sahip, farklı giyimleri olan insanlardan oluşuyor, başörtülüsüde var, çarşaf giyenide, başı açıkta, biz bir arada olmaktan mutluyuz, en azından benim görüştüğüm başörtülü, çarşaf giyen arkadaşlarım giyimlerine müdahale edilmesini istemiyor ama giyimlerini kimsenin sahiplenmesini de istemiyorlar.
heryerde bende aynı mesajı yazıyorum
benim kızkardeşim imam hatipte okuyordu ve derece almıştı il genelinde
o yıl üniversiteye başörtü yasağı geldi..başını açmadı sınava girmedi
birçok arkadaşı açtı başını veya sizin gibi perukla okudu kimi kimyager kimi mühendis oldu
kızkardeşim ev hanımı oldu maalesef
şimdi yeniden ilahiyat sınavlarına giriyor okumak için
ama kaybedilmiş 15 yılı var..okuma hakkı elinden alındı...adaletmi bu şimdi...Müslüman ülkede müslümalığını yaşayama..neymiş başörtüsü siyasi simgeymiş
oda bahaneleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?