Başörtülü avukatların ağaç kadar hakkı yok mu?
7 Haziran 2013
METİN ARSLAN - ANKARA
Başörtülü avukatlara serbestlik getiren Danıştay kararına direniş sürüyor. İki ay önce duruşmaya başörtüsüyle girdiği için Ankara 2. Aile Mahkemesi tarafından engellenen avukat Zübeyde Kamalak, dün de benzer bir baskıyla karşı karşıya kaldı.
Ankara 11. Aile Mahkemesi hâkimi Mustafa Kocadağ, duruşma tutanağına avukatların davanın görüldüğü mahkemenin ve hâkimlerin tabi olduğu kurallara uymak zorunda olduğunu yazdırdı. Kocadağ, Kamalakın müvekkiline başı açık bir avukat tutması için iki hafta süre vererek duruşmayı erteledi. Hâkim Kocadağın, tutanağı düzenledikten sonra Kamalaka dönerek, Ya başörtüsünü çıkar duruşmaya öyle katıl ya da müvekkilin kendine başı açık avukat tutsun. dedi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapmak isteyen Zübeyde Kamalak ile eşi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren Ankara Barosuna üye bazı avukatların tacizine uğradı. Eşinin kolundan çekiştirilmesine ve açıklama yapmasının engellenmesine tepki gösteren Mustafa Kamalak şöyle konuştu: Anlamadan dinlemeden bağırdılar. O özgürlükse bu özgürlük değil mi? Hayvanların, ağaçların hakkı var da başörtülü insanın hakkı yok mu? Mahkemenin, Danıştayın kararına uyması gerekiyordu. Ağaçlar kadar başörtülüler de değerlidir. Avukatlar kendi kendilerini provoke ettiler.
basortusu dendigi zaman sus pus oluyor hak savunucularicapulcular hic lafimi esirgemicem yaziklar olsun diyrm sehit edicek kdr kin guden insan namzetleri bize ocu gibi bakiyirlar laflariyla yeterince yipratyrlar yorulduk artik.ben tbmmye ozel dilekce yazdim arkadaslar birlik olalim sizde tbmm dilekce komisyonuna dilekcekerinizi sunun kamuda heryerde serbest olsun amacimiz bu yilmayalim onlarin sesi cikiyorsa bizde susmayalim ...ben bimere bile yazdim yilmicam elbet bizide duyan olucak
basortusu dendigi zaman sus pus oluyor hak savunucularicapulcular hic lafimi esirgemicem yaziklar olsun diyrm sehit edicek kdr kin guden insan namzetleri bize ocu gibi bakiyirlar laflariyla yeterince yipratyrlar yorulduk artik.ben tbmmye ozel dilekce yazdim arkadaslar birlik olalim sizde tbmm dilekce komisyonuna dilekcekerinizi sunun kamuda heryerde serbest olsun amacimiz bu yilmayalim onlarin sesi cikiyorsa bizde susmayalim ...ben bimere bile yazdim yilmicam elbet bizide duyan olucak
bir siyasi simgedir gidiyor,başörtüsü siyasi simge olarak nasıl kullanılır biri bana açıklarmı ? bir kısım insan bunu öyle görüyor diye milyonlarca örtülü kadın okuma,çalışma vs. haklarından mahrummu kalacak.
Türbanlılar belirli bir partiyi destekliyorlar mesela.
Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.
Türbanlılar belirli bir partiyi destekliyorlar mesela.
Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.
bu çok büyük bir iddia ve hoş değil
ben tesettürlüyüm ve hiçbir partiyi desteklemiyorum
çünkü siyasetlerini beğenmiyorum
genelleme yapmak aslında sizin önyargınızı gösteriyor
dersten erken çıkan öğretmenin örtülü ya da örtüsüz olması bu durumun kul hakkı olduğu gerçeğini değiştirmez
aynı yanlışı yapan açık bayanlar da var
bu kişinin vicdanına kalmış
lütfen böyle açık kapalı diye insanların arasına ayrılık sokmayın
bunu art niyetli yaptığınızı sanmıyorum ama yazdıklarıma kulak verin
Ne demek iddia?
Etrafımdaki kapalıların istisnasız hepsi belli partiden. Gördüğüm, bildiğim bir şey, benim çevrem böyle. Başkaları değildir bilemem. Ayrıca siz sormuşsunuz siyasete nasıl alet olduğunu ben de söylüyorum.
Aynı yanlışı yapan, farklı yanlışı yapan kısacası yanlış yapan çok fazla insan var zaten. Burada mesele aynı görüşteki iki insanın birbirinin açıklarını kapatması, zıt görüştekilere ise uyarı gelmesi. Kurumlarda da böyle olmuyor mu zaten? Baş örtüsü meselesinin bu kadar karışmasının sebebi de bu, siyasete alet ediliyor.
bence asıl siz beni bu şekilde "ayrılık sokmak" diye yargılayarak büyük bir iddia içindesiniz. Bir insanı değerlendirirken kendi görüşlerinize değil, onun görüşlerine göre değerlendirmeniz gerekir ki anlayasınız. Misal işe bu konuda yazdığım diğer "baş örtüsüne destek" mesajlarımı okumakla balayabilirsiniz. Böylece yargılamadan önce bir fikriniz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?