Ne demek iddia?
Etrafımdaki kapalıların istisnasız hepsi belli partiden. Gördüğüm, bildiğim bir şey, benim çevrem böyle. Başkaları değildir bilemem. Ayrıca siz sormuşsunuz siyasete nasıl alet olduğunu ben de söylüyorum.
Aynı yanlışı yapan, farklı yanlışı yapan kısacası yanlış yapan çok fazla insan var zaten. Burada mesele aynı görüşteki iki insanın birbirinin açıklarını kapatması, zıt görüştekilere ise uyarı gelmesi. Kurumlarda da böyle olmuyor mu zaten? Baş örtüsü meselesinin bu kadar karışmasının sebebi de bu, siyasete alet ediliyor.
bence asıl siz beni bu şekilde "ayrılık sokmak" diye yargılayarak büyük bir iddia içindesiniz. Bir insanı değerlendirirken kendi görüşlerinize değil, onun görüşlerine göre değerlendirmeniz gerekir ki anlayasınız. Misal işe bu konuda yazdığım diğer "baş örtüsüne destek" mesajlarımı okumakla başlayabilirsiniz. Böylece yargılamadan önce bir fikriniz olur.
başörtüsnün siyasete alet edilme meslesi 28 Şubat döneminde parti kapatma süreçlerinde öne sürülmüş bahanelrden birisidir. varsayalım öyle olsun. bugün insanlar özgürce hangi siyasi unsuru desteklediğini ifade edemiyolrar mı? birisi çıkıp ben Chp yi detsekliyorum dediğinde linç mi ediliyor ki başörtülü birisi akp li (atıyorum) dediğinde linç edilsin. demokrasi bize seçme özgürlüğü veriyorsa bunu çeşitli şekillerde açık etmenin kime ne zararı var. geçmişte kalmış , gelecekte görmek istemediğimiz bu tür ikinci sınıf demokrasi bahanelerinin bugün hala ortada dolaşması garip. bu gariplik kadar bu gibi siyasi parti yaftalarının insanların üzerine yapışıp kalmasıda garip. dünya gelişrken örtülü gençlikte gelişti. bugün örtülü genç kızları, orta yaşlı bayanları iş hayatının her sahasında hayatın her alanında görmek mümkün. artık evlere kapanıp kalan bir örtülü gençlik yok. bu geniş yelpazeyi bir partiyle ilişkiilendirmek bir o kadar da komik .
Son düzenleme: