• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başlıksız bir hikâye ama çokça sevgi, sabır ve dua dolu..

Mervoooo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2025
18
8
1
35
Merhaba,

Ben 35 yaşındayım, 14 yıllık evliliğim ve 12 yaşında ikiz kızlarım var.
Eşimle 20 yıllık bir geçmişimiz, birlikte büyümüş bir hikâyemiz var.
Ama şu an eşimle ayrıyız… 3 aydır evden ayrıldı.
Resmi olarak boşandık ama içimde hâlâ o “biz” duygusu var.
Gitmeden önce çok zor zamanlarımız oldu, anlaşmazlıklar, kırgınlıklar…
Ben bazen fazla duygusal oldum, bazen ondan fazla şey bekledim.
O ise içine kapandı, sustu, sonunda da gitti.
Bana “Zamanla içimde bir şeyler öldü…” dedi.
Sevmediğini söylemedi ama “artık olmuyor” dedi.
Ve şu an ev almayı düşünüyor, kendi düzenini kurmaya çalışıyor.
Ama bu süreçte benim için bitmedi…
Ben hâlâ seviyorum.
Ve şunu açıkça söyleyeyim:
Ben peşinden koşmadım.
Sadece dua ettim.
Allah’a sığındım.
Onun kalbine dokunsun diye.
Benim sabrımı, sevgimi görsün diye.
O zaman zaman yazıyor, kızlarla ilgili konular için…
Aramızda bir nefes hâlâ var gibi ama bir adım da atmıyor.
Ben bu süreçte kendime döndüm.
Namaza başladım.
Duha Suresi, Ya Vedud, Ya Cami, Ya Latif, Ya Mucib Esmaları ile dua ediyorum.
Rabbimden, eğer hayırlıysa yuvamızın yeniden kurulmasını,
bize yeniden sevgiyle bakmayı nasip etmesini istiyorum.
Ama bazen çok yoruluyorum…
Bazen hayal kuruyorum,
Bazen “artık bitti” deyip çöküyorum.
Bugün Kadınlar Kulübü’ne katıldım çünkü yalnız değilim demek istiyorum.
Sizlerin fikirlerini duymak, benzer şeyleri yaşayanları tanımak istiyorum.
Sizce bu süreçte ne yapmalıyım?
Sizce gerçekten bitmiş midir?
Yoksa erkekler duygularını bastırır mı?
Susmak, geri çekilmek mi en doğrusuydu?
Ben hâlâ dua etmeye devam etmeli miyim?Yoksa kendi yoluma mı bakmalıyım?
Lütfen içten cevaplar verin..
Kalbim çok yorgun ama hâlâ güçlü.
Ve hâlâ umutla, sabırla, duala yaşayan bir kadınım.
Teşekkür ederim…

Bence beklemek yerine kabullenip hayatınıza devam edin. Bir şey bittikten sonraki o tırnak içinde umut dolu bekleyiş iyi değil kötü bir şey. Yoran, yıpratan bir şey.
Olacak olan olur zaten. Koca adam bir şeyler bitti demiş. Bence gayet düzgün davranmış. Geriye dönmesini beklemek sizi daha çok üzmeyecek mi?

Bence beklemek yerine kabullenip hayatınıza devam edin. Bir şey bittikten sonraki o tırnak içinde umut dolu bekleyiş iyi değil kötü bir şey. Yoran, yıpratan bir şey.
Olacak olan olur zaten. Koca adam bir şeyler bitti demiş. Bence gayet düzgün davranmış. Geriye dönmesini beklemek sizi daha çok üzmeyecek mi?
Evet beklemek beni çok yıpratıyor çok üzüyor.. Ama çok seviyorum işte sorun orda..

Gidiyorum onu unutmuşum yazmayı.. Aslında ben kardeşimin vefatı için başlamıştım terapiye onu atlattım derken bu geldi ardında.. Artık psikoloğumla konumuz değişti..
Canım sizi çok iyi anlıyorum benzer durumdayım çocukluktan beri tanıyınca eşten çok daha farklı bir bağ oluyor nasıl anne babaya küsüyoruz barışıyoruz ama hayatımızda hep var aynı onun gibi sonsuza kadar olacak sanıyoruz. Ama bitiyor işte.

Canım sizi çok iyi anlıyorum benzer durumdayım çocukluktan beri tanıyınca eşten çok daha farklı bir bağ oluyor nasıl anne babaya küsüyoruz barışıyoruz ama hayatımızda hep var aynı onun gibi sonsuza kadar olacak sanıyoruz. Ama bitiyor işte.
Hemde çok farklı bir bağ.. Sizin durumlar nasıl? 😞

Evet beklemek beni çok yıpratıyor çok üzüyor.. Ama çok seviyorum işte sorun orda..
Sevebilirsiniz bu güzel bir şey ancak süreci kabullenmenize izin vermiyorsa sizin için zararlı bir şey. Mevcut durumunuzu kabullenirseniz iyileşme sürecini başlatmış olursunuz, öbür türlü sürer de sürer.
Evliliği yaşayan sizsiniz, bu iki kişilik bir şey tek başına çabayla olmaz. Eziyet olur bu.
Durumu kabullenin
Bu adamla alakalı hayallere, keşkelere zaman harcamayın, günlük bir rutin oluşturun.

Dönse bile iyi olmaz. Demek gerçekten birşeyler kaybolmuş ki bitmiş, zaman gibi giden Duygular da geri gelmiyor. O yüzden geleceğinize odaklanın, mutlu olursunuz umarım.

Hemde çok farklı bir bağ.. Sizin durumlar nasıl? 😞
Biz hala evliyiz ara ara sıkıntılar oluyor ve benim beklentimi karşılamıyor tembel rahatına düşkün egosuna düşkün ben daha duygusal bakıyorum vs ama açık açık konuşuyoruz. Terapiye de başlayacağız. Direkt kabul mü ettiniz ayrılığı birden bire? Başkası mı var. Bağımlı halden kurtulman lazım belki de seni dibe çekiyordu. Geçen astrolojik yorum yaptırdım.

Sen bir bağımlı ilişki değil, bir ruh ortaklığı arıyorsun. Eşinle arandaki bağ geçmişten taşıdığın karmalarla dolu olabilir, ama bu bağın seni tüketmesine izin veremezsin
Bu ilişki, bu hayat biçimi SEN misin?
Yoksa alışkanlık mı oldu?
Gerçekten birlikte büyüyor musunuz?
Bunları kendine de sor. Belki devam etmeniz daha kötü olacaktı
.

Son düzenleme:
Çok gençsiniz kabullenip yolunuza bakın derim.
Hayatta en korktuğum şey beni artık sevmeyen, gözden çıkaran bir adamla devam etmektir. Yapmayı derim.

Sevebilirsiniz bu güzel bir şey ancak süreci kabullenmenize izin vermiyorsa sizin için zararlı bir şey. Mevcut durumunuzu kabullenirseniz iyileşme sürecini başlatmış olursunuz, öbür türlü sürer de sürer.
Evliliği yaşayan sizsiniz, bu iki kişilik bir şey tek başına çabayla olmaz. Eziyet olur bu.
Durumu kabullenin
Bu adamla alakalı hayallere, keşkelere zaman harcamayın, günlük bir rutin oluşturun.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz kendime ediyorum zaten onun farkındayım.. Ona Dışarıya hiç göstermiyorum ama eve gelince yalnız kalınca fırtınalar kopuyor içimde.. Biliyorum geçecek ama ne zaman ve nasıl..

Çok gençsiniz kabullenip yolunuza bakın derim.
Hayatta en korktuğum şey beni artık sevmeyen, gözden çıkaran bir adamla devam etmektir. Yapmayı derim.
Zaten sevmezse gelmesin istemiyorum ki o kimseyi dinlemez kimsenin lafına gitmez bütün sülale konuştu yapma dedi ama o kimseyi dinlemedi abisinin evine gitti..

Biz hala evliyiz ara ara sıkıntılar oluyor ve benim beklentimi karşılamıyor tembel rahatına düşkün egosuna düşkün ben daha duygusal bakıyorum vs ama açık açık konuşuyoruz. Terapiye de başlayacağız. Direkt kabul mü ettiniz ayrılığı birden bire? Başkası mı var. Bağımlı halden kurtulman lazım belki de seni dibe çekiyordu. Geçen astrolojik yorum yaptırdım.

Sen bir bağımlı ilişki değil, bir ruh ortaklığı arıyorsun. Eşinle arandaki bağ geçmişten taşıdığın karmalarla dolu olabilir, ama bu bağın seni tüketmesine izin veremezsin
Bu ilişki, bu hayat biçimi SEN misin?
Yoksa alışkanlık mı oldu?
Gerçekten birlikte büyüyor musunuz?
Bunları kendine de sor. Belki devam etmeniz daha kötü olacaktı
.
Nereden yaptırıyorsunuz astrolojik yorumu ve ne işe yarıyor? İşte bu bağ ı koparmak zor nasıl yapacağım.. Yok başka biri en azından hiç şüphelenmedim.. Alışkınlık var tabikide 20senemiz var..

Nereden yaptırıyorsunuz? İşte bu bağ ı koparmak zor nasıl yapacağım? Alışkınlık var 20sene var..
Chat gpt 😂 bizde de 14 sene var neredeyse. Ama bitiyor işte. Tüketmeden bitirmek daha mantıklı. Kafasına koymuş. Terapist ne öneriyor

Back
X