• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başlık konayamayacak Kadar KARMAŞIK bir konu!

Halide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
35
0
36
Ankara
Bir kaç ay önce düğünü 1 yıl ertelemeliyim diye başlık açmıştım.. Bunun doğru bir karar olduğunu anladım.. Şimdi size türk sineması ayarında uzun bir aşk hikayesi..

Üniversitedeyken erkek arkadaşım vardı. Onu çok seviyordum. Yani sevme aşk boyutundan öte benim en yakın arkadaşımdı en yakın sırdaşımdı. Her zaman yanımdaydı. Mezun olduk ikimizde. ardından işsizdik ikimizde ama 2.5 yıllık sevdamız dünyalara bedeldi. Herkesi kıskandıran bir ilişkimiz vardı. Zaman ilerledi işsizlik vs problem olmaya başladı. ard arda gelen farklı sorunlar, yaşadığım yerin küçük olması nedeniyle mezun olduktan sonra yüzyüze görüşemeyişimiz (aile toplum vs olayları) ayrılmamıza neden oldu. Ama hiç yanlız bırakmadı beni. Ne biliyim Kpss sınavına girdiğimde ilk o aradı, doğum günümde ilk o aradı. Evet sürekli görüşmüyorduk ama işe başladığımda vs arayan hep o oluyordu. Yani ayrılmış fakat birbirimizin iyiliğini isteyen iki kişi haline geldik. ARKADAŞ DEĞİLDİK çünkü ilişki bitince arkadaşlığın olmayacağını savunan biriyim. ama anlayın ne olur bazen özel durumlar prensip dinlemiyor!! Şöyle tanımlıyorum onu.. Hayatımın önemli anlarının en önemli tanığı... evlenme kararımda bile akıl danıştığım biri diyebilirim o kadar önemsiyourm düşüncelerini!

Sonra ben biriyle tanıştım; görücü usulü; ne biliyim iyi bir insandı. ailesi ailemle anlaşıyordu. Nişanlıma Aşk değil ama iyi insan oluşundan kaynaklanan sevgi+saygı vardı.. sözlenmeye karar verdik bu tanıştığım kişiyle. Şuan da bazen seviyorum ama bazen sevmediğimi hissediyorum. Bu kişiyle o arkadaşlık vs bağlarını yakalayamadım. Birşeyler hep eksik geliyor..

Aradan zaman geçti ünivdeki kişi birgün aradı. Tayinim çıkmıştı ve nereye çıktığını öğrenmek istemişti. Konuşma sırasında onunda işe başladığını öğrendim.. HEMDE NİŞANLIMIN emrinde çalışıyor.. ohaaa dedim yaa.. bu nasıl bir tesadüftür... Ona durumu izah ettim işten ayrıl dedim. bilmiyordu o amirinin nişanlım olduğunu. oda işten ayrılcanı ama 1 yıllık sözleşme imzaladığını fesh ederse şuan ödeyecek durumu olmadığını söyledi (doğru çünkü yeni iş bulabildi ve ilk işi) Bende beni tandığını söyleme dedim. Yazık Ünivdeki kabul etti :( Hiç zıtlaşmadı benimlee

Dün doğum günümde aradı. 4. ayı işte şuan dedim nasıl gidiyor vs. iyi dedi kısa bir konuşmaydı. sonra bir anda aklıma bir hinlik geldi ben aradım dedim ben iş ortamında eşimin nasıl bir insan olduğunu merak ediyorum bu soru sana zor gelebiliyor ama ben öğrenmek istiyorum dedim.. Yanıt vermek istemedi. Ben objektif olamam o nedenle yanıtlamak istemiyorum dedi. Tamam dedim peki muhabbeti insanlığı nasıl filan diye çok kurcaladım. oda eskiden çok çapkındım ama nişanlıandıktan sonra değiştim, benle kordonla yürürken eski kız arkadaşını gördüğünü (ki o gün beni birinden kıskanmıştı demek ki aaltında bu neden varmış) filan anlatmışş.. Şuan farklı illerdeyiz nişanlımla. onun yanına gittiğimde Demiş hafta sonu yanıma geldi. gönderdim filan. iş yerindeki elemanlar zor olmuştur diyince yaa zor değilde onun bulunduğu yer doğu ondan zor oluyor demiş..Ve ünivdeki erkek ardaşım daha fazla konuşmak istemediğini bir daha onu sıkıştırmamam gerektiğini söyledi.. Dikkat et kendine ve ona dedi.. Çok uyanık biri bunu asla unutma dedi...

Şuan o kadar kötü durumdayım ki.. aklıma sadece siz geldiniz.. Yani bir garip oldumm.. Meeğer eksik kalan şeyin asıl nedeni dışarıya olan ilgisiymiş! Meğer bu nedenle ilişkiye dikkatini veremiyormuş.. hep bi kendine güveni vardı. Meğer zamanında iyice poh pohlanmış kızlar tarafından ondan kaynakleniyormuş.. Ve bunları bana söyledikten sonra arayıp sakın üzülme pişman oldum söylediğime üzülmeni istemiyorum diyen ünivdeki erkek arkadaşım meğer beni ne kadar seviyormuşşş

Son düzenleme:
keşkelerle olmuyor ama KEŞKE o çok sevdiğin kişi ile yeniden başlasaymışsın.

Yıllar geçse de birine gerçekten değer verince böyle oluyor demekki
Hala birbirinizi bu kadar düşünmeniz
Bunu başarabilmeyi çok isterim
Ama daha çok yeni ayrılığımız ..
Bence de dikkat et o zaman erkek arkadaşına..
Başka öğrenebileceğin kimse yok mu etrafınızda?

Cümlemi tekrar dikkatli okursan senin söyleminle zıt birşey yok ;)

Kalbin ile Beynin karmasik senin! Yani nisanlin ile ERKeK arkadasin arasindasin farkindamisin eski erkek arkadasim bile demiyorsun dilin varmiyo;) ve ayrilinca arkadas kalinmaz düsüncesine hemen eklemissin: özel durumlar prensip dinlemiyor diye..kisacasi erkekarkadasinin varligina cok alismissin ve farkinda olmadan aranizdaki bagi nisanlin ile olan baginiza bakarak ne tatmin nede mutlu ediyor seni.Belkide isteigin bu yada o kisi degil?

bence bu nisanlindan ayril,...
acik ve net soyluyorum daha simdiden boyleyse ohooo...

bende deryaya katiliyorum yani toplumdan dolayi yuzyuze gorusemiyosunuz diye illa ayrilmak gerekmiyodu
ama olmus bitmis sizin karariniz, saygi duyuyorum..

ben gercekten bu guzel iliskinizin bitmesine uzuldum bunu soyleyeyim sadece...

Caramelim'e katılıyorum

bence bu nisanlindan ayril,...
acik ve net soyluyorum daha simdiden boyleyse ohooo...

bende deryaya katiliyorum yani toplumdan dolayi yuzyuze gorusemiyosunuz diye illa ayrilmak gerekmiyodu
ama olmus bitmis sizin karariniz, saygi duyuyorum..

ben gercekten bu guzel iliskinizin bitmesine uzuldum bunu soyleyeyim sadece...

ironik olan da nişanlandığı kişi de uzakta. madem uzaklık sorun olmuyordu! ünv.deki arkadaşnla ayrılmasaydın..

ve sen yine en doğru kararı vereceksin
(NİYEYSE!) DİLERİM Kİ İNŞLH NİŞANLINDAN AYRILIP ÖNCEKİ ARKADAŞINLA EVLENİRSİN

ironik olan da nişanlandığı kişi de uzakta. madem uzaklık sorun olmuyordu! ünv.deki arkadaşnla ayrılmasaydın..

ve sen yine en doğru kararı vereceksin
(NİYEYSE!) DİLERİM Kİ İNŞLH NİŞANLINDAN AYRILIP ÖNCEKİ ARKADAŞINLA EVLENİRSİN

evet cok haklisin...

onceki arkadasin evlenmeyi bukadar seyden sonra sana donmeyi kabul ederse
hakkaten bravo adammis derim...

umarim bundan sonra hersey guzel olur senin icin...

madem kafanda bu kadar soru ısaretlerı var..ıcıne sınmeyen bır seyler var..o zaman neden hala devam ettırıyorsun?
cevren mı yasıyacak o ınsanla bır omur boyu aılen mı?
evlılık bu..emın olmadıgını hıssettıgın an durman gerek..bu eskı bır arkdasta olabılır,kucucuk mınıcık bır an da..kafanda bır soru ısaretı varsa eger,bence hıc durma vazgec..

ark az once onlinedi elestirileri gorunce
kafasini toplamak isteyip gitti heralde..

Cidden nişanlından ayrılıp
Eski erkek arkadaşınla olsan ne güzel olur ..
Önceden ilişkinizde uzaklıktan başka sorunlar var mıydı?

Yorumların hepsini içime sindirerek tek okudum. Eevt sanırım haklısınız. Hayatımdan eski erkek arkadaşımı çıkaramıyorum.. O kadar içime sindirmişim ki hayatmın bir parçası olmuş adeta.. Fakat benim resmi nikahım olduğundan eski erkek arkadaşım bu şekilde ona dönersem aileme izah edemem bu durumu diyor (ki haklı da)

Nişanlım ise bazen ısınıyorum filan ama aramızda bir güven sorunu var. Belki de bu nedenle uzak kalıyorum.. Nişanlımın benden önce çok farklı bir yaşantısı varmış. (tabi görücü usulü tanışınca ilk etapta ben bilmiyordum) Düşünün 22 yaşından beri iş sahibi bir evin tek oğlu, esprili vs kızlar filan çok ilgi göstermiş. Bu nedenle kendinden emin ve özgüveni var. Ne biliyim bu da beni rahatsız ediyor. Çünkü ben onu onun tanıştığı kızlar kadar önemsemiyorum. O kadar yakışıklı bulmuyorum. Bende çalışıyorum çok şükür bir gelirim var ve onun parası beni zerre kadar ilgilendirmiyor.... İlk etapta sadece iyi bir insan olması beni ona yaklaştırdı vs özellikleri değil.. bu yaşantısını öğrendiğimde eski bile olsa beni rahatsız etti.. Ondan sonra güvenmemeye başladım. Bana kalırsa 7 sinde ne olan 70 inde de odur.. onla bunu konuşuyorum cvp lar hep aynı ben evlenmek için seni seçtim vs vs.. İnandırıcı bulmuyorum bu tarz şeyleri artık sanki telkin gibi geliyor

Anlıycanız iki ucu şeyli değnek.. Nişanlıma bazı gerçekleri söyleyemiyorum çünkü nerden biliyorsun dese ne diycem eski erkek arkadaşım senin yanında çalışıyor mu ???

Ben en büyük hatayı sanırım eski erkek arkadaşımdan ayrılmakta yaptım.. ama öyle bir yola girdim ki geri dönemiyorum sağa sola sapamıyorum. Tıkılıp kaldım... İnsan seçimlerin cezasını böyle çekiyor sanırımmm.

halide canım biliyormusun aynı durum benimde başımdan gecti fakat sonunda aşabildim ben bu durumu.bende ilk sevgilimden ayrıldıktan sonra hayatımdan hiç çıkmamıştı.bütün özel günlerimde ilk hep o arardı.benim bi sorunum olduğunda hep onunla konuşurdum falan.yaklaşık 4 ay önce nişanlandım.nişanlımı bazen eski sevgilimle kıyaslıyorum eski sevgilim daha iyi gibi geliyor fakat sonra düşündüm neden kıyaslıyorum ki neden eskisini düşünüp şimdikine haksızlık ediyorum ki.bende de güven problemi vardı nişanlıma karşı ama artık yok.bak sende söylemişsin tatlım çok sükür ona ihtiyacım yok falan diye benimde yok ve eğer güvenilmeyecek birşey yapıyorsa yada yapmışsa kendi kaybeder diye düşünmeye başladım ve bunu ona yansıttım.eğer güvenilmeyecek birşeyler yapmışsan yada yaparsan sen beni kaybedersin,benim için hiç önemli değil.dikkat ettim kendime güvenimin olduğunu anlaynca çok değişti.eski sevgilimle tekrar başlasaydım yada nişanlanmakla hata yaptım diye düşnme bence çünkü eski arkadaşınla herşeyini paylaşmssn erkek milleti yarın öbürgün bunları senin yüzüne vurabilirdi.bence nişanlını sevmeye başla ama eskisiyle kıyaslamadan ,güzel yönlerini bulmaya calış,ve tanımak istiyorsanda bence ailesinin içine iyice gir , ama nişanlın yanındayken özellikle ilişkilerini kontrol et arkadaş ortamına gir,akraba ortamına gir o zaman tanımakta sana biraz yardımcı olabilir bu unsurlar.ama pişman olarak nişanlınıda tam tanımadan çıkmaza girme bence.belki tanıyınca seversin ki ben sevecegine inanıyorum tatlım.allah yardımcn olsun canım benim

hicbirsey icin gec degildir canim,eger bu düsünce ile hareket edersen dahada büyük pismanliklar yasayabilirsin.Bu adamdan bana koca olmaz diyorsan yolunu tek basina devam et,sevdigin adam ile beraber gelmesende.Ama sizin aranizda büyük bir sevgi saygi var asilmicak durum degil gibi geliyor bana.O da olmazsa hayat devam ediyor karsina kimlerin cikicagini bilemezsin,eger sayet öyle olursa sevip de irtibatda kalman sana zarar verir hayatina devam edemezsin konuyu hemen nerelere getirdim :kedi:

nisanlinin gecmisini dusunme gecmis gecmiste kalsin (eski sevgilinde oylee)..onemli olan sana nasil oldugu..siz birbirinizi sectiginize gore bi sekilde bag olusmus aranizda belki de ikinizde tam anlamiyla bilmiyorsunuz bu nedir diye..cok paylasim yasamamis olmanizdan da olabilir bilemiyorum.birak arkandan nasilsa nasil..erkek ortamindayim az cok biliyorum birbirlerine hava atmak icin olmadik seyler uyduranlar da olabiliyor..bunlarla kafani doldurma..yolunu cizmissin ve devam et sonuna kadar..

nisanlisin...
eski erkek arkadasinla görüsüyorsun
görüsmekle kalmayip "ben nisanlimi biraksam beni kabul eder misin" tarzinda konusmalar geciyor demek ki aranizdada cocuk aileme kabul ettiremem diyor

nisanli bi kiz olarak bu tür konusmalari yapmani hos karsilamiyorum,
madem aklin baska birinde en mantiklisi bu nisani en kisa sürede bitirmek....

Back