Ben çocuk için demiştim ama imkan varsa ikiniz için de olabilir, hem oyalanırsın.Benim için mi çocuk için mi?
Selam!Ben Rusya’da yaşıyorumbir akrabam bana:”ben sana zamanında söyledim bir çocuk daha doğur sen yapmadın bak o yapıyor akıllı kız”diye.
Bu akrabanız çok gerekisz konuşuyor neden size laf yetiştiriyor? Çocuk yapmak büyük bir başarı mı? Siz 3. Çocuğu istemiyorsunuz yapmak zorunda değilsiniz başkalarını umursamayın dinlemeyin bu kadar. Çocukla en çok ilgilenecek olan sizsiniz ama bu konuda başkaları söz hakkı gibi konuşuyor çok saçma.
kaynana arıyor.konu açıldı şu elticikten,meğerse hamileymiş yine 3 cü çocuğuna..kaynana bana diyor ki ne yani sen bilmiyor musun?!dedim yok nerden bileceğim?ama onun lafı bana dokunmadı değil.
Neden size dokundu bu laf? Eltiniz hamile olduğunu söylememiş. Haberiniz yok. Hem haberiniz olsa ne olacak ki? Hamileliği ilk öğrenen kişiye ve 3. Çocuğu doğurana madalya mi takılıyor? Adına ev mi yapılıyor ?
ne yapayım bu konuda bilmiyorum.kendime bir Azeri hoca buldum onlayn Rus dersleri ona bugünden katılıyorum İnşaAllah bir faydası olur kızıma da.
Online ders almanız iyi fikir. Rusça kurslara da katılabilirsiniz. Siz şuan Rusyada mi Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?
3 cü çocuğu istediğimi kim söyledi?Ben zaten bakamam sinirlerim dağınıkBazı evde çocuk olmak çok zor gerçekten . Elticikle uğraşacağım diye annen heder olup gidersin böyle . Tek derdi kayınvalide elticik . Çocuk bakmadan üçüncü çocuğu düşünmek ne güzel dertler
Kocamda aslında günah pek yok.o öyle ortamda büyümüş sürekli babası annesini dövmüş,bir şeyleri kırmış.onun modeli de babası..ama babası özünde kötü birisi değil şu an arası bizimle iyi.ilk günden ayrı yaşasaydık şimdi belki herşey farklı ola bilirdi ..sence neden? devamli kavga kaos bir ortam, babasinin dedesinin evde bir seyleri kırması atmasi, babanin anneyi dövmesi, annenin babanin cocuklari dovmesi, cocuklarin +18 seylere tanik olmasi vs sence bunlar cocugu dunyadan soğutan, kendi kabuguna sokacak şeyler degil midir? bu devirde senin cocuklarinin yasadiginin onda birine tanik olan cocuklarin aileleri terapi terapi dolastiriyorlar.
asıl atak, hayat enerjisi dolu vs olsalardi sasirirdim
Neyin ismini biraz yüksek sesle söyleyince vicdan azabı duyorsunuz?ha birde son cümlede yazdığınız laflar bana ait.ben büyüdüm sürekli huzursuzluk hissettim,güvenli bir yer bulamadımBizde ismini biraz yüksek sesle söyleyince vicdan azabı duyalım . Hayat hiç adil bir yer değil ya bu çocuk büyüyünce mesela nasıl içsel bir mutluluk hissedebilir. Sürekli huzursuzluk hissedeceği , güvenli bir yer bulamayacağı bir ömrü olacak .
Allah göstermesin her hangi oğlanın arkasından koşsun.kızım uyanık aslında.mal gibi değil.Çok teşekkür ederim kızıma dileklerin içinne mutlulugu hissedecek. kendisine yalandan iki güzel söz söyleyen, döven söven rus oğlanına yanacak pesinden hayatini heder edecek. kiz ne görmüş de neye ozenecek? rol modelinden gördüğü seyler ona normal gelecek.
yazik cidden
ama nilu'nun kizi asiydi diye hatirliyorum. insallah bu asiliğini hic birakmaz, kendisine anasindan nenesinden ayri - huzurlu bir hayat kurar
Bak demek ki sabredince ilgilenince başında durunca oluyor. Adam da düzelmiş yontulmaya başlamışken Allah aşkına bırakın şu eltiyi. Ben bana söylenmemesine sevinirim aksine. Bana ne hamileymiş değilmiş, ben çocuğuma bakarım. Nilu hamile kalmak için dağları taşları devirmiyor kimse, kedi köpek de çiftleşiyor. Kayınvaliden çok aşırı cahil bir kadın. İki gelini birbirine düşürmekten keyif alıyor. Duymazdan gelmeyi bana ne demeyi öğrenmek gerek. Bak isterse dünyaları sersin hamile eltiye, sakın ses çıkarmayın karışmayın. Siz özgürlüğü zor elde ettiniz çoluk çocuğunuza yazık. Anne baba ilgisine desteğine ihtiyaçları var.Geçmiş yani ötmüş,benden öndeymiş gibi.hayır çocuğum 2 almamış ama bu gidişle 2ci sınıfta 2 alacak diye uyardı beni.çocuk bugun cevap vermiş derste.o soruya ki ben ona öğretmiştim.bakın buna sevindim.söylememekle her halde o da sizin gibi düşünmüştür hakkımda.Aman söylemesin de ben takmayım önemli olan benim bunu TAKMAM
Evet keşke ilk günden hep böyle olsaydık ayrı yaşasaydık belki de onca olaylar yaşanmazdı..bana diyor ki sen beni heveslendirmelisin para biriktirelim demiyorsun ben anlayamıyorum para biriktirince ne oluyor ki?)kp hatırlıyor musunuz para verdi bize ilk gün.o para bizim ve üzerine de oğlunun koyacağını ve benim de harcamayıp biriktireceğimi ima etmiş.Ama elti ve kocası harcıyorlar o paradan.tabi kendileri bilir.ne kadar da doğru söylediniz:ÖZGÜRLÜĞÜ ZOR ELDE ETTİMBak demek ki sabredince ilgilenince başında durunca oluyor. Adam da düzelmiş yontulmaya başlamışken Allah aşkına bırakın şu eltiyi. Ben bana söylenmemesine sevinirim aksine. Bana ne hamileymiş değilmiş, ben çocuğuma bakarım. Nilu hamile kalmak için dağları taşları devirmiyor kimse, kedi köpek de çiftleşiyor. Kayınvaliden çok aşırı cahil bir kadın. İki gelini birbirine düşürmekten keyif alıyor. Duymazdan gelmeyi bana ne demeyi öğrenmek gerek. Bak isterse dünyaları sersin hamile eltiye, sakın ses çıkarmayın karışmayın. Siz özgürlüğü zor elde ettiniz çoluk çocuğunuza yazık. Anne baba ilgisine desteğine ihtiyaçları var.
Para olayında da dayanamam kullanırım demeyeceksiniz. O para sizin değil ki, devlet çocuklar için yatırıyor. Hatta ben siz olsam şu bu lazım diye adamdan fazla fazla ister onu da eklerim o hesaba. Adam hödük ama o bile elleme biriksin ne lazımsa ben veririm alırım demiş.
Bu kötü bir şey değil ki hem de bu zamanda. Birikmiş para mı iyi yoksa bir ihtiyaç olduğunda hiç para olmaması mı? Adam gel beni yönet diyor ekonomiye sen bak diyor. Yani kocanızı hiç bilmesem başka bir adam bunları söylüyor derdim. Ya anam babam beni yönetsin ya da sen diyor. Siz hangisi olsun istersiniz? Nilu para tutmayı bilmiyor diyip gidip anne babasına mı versin? Çocuklar büyüyor masrafları da büyüyecek. Şimdi lazım olmayabilir ama ileride eğitimleri için kullanırsınız. Kızınız için özel ders kurs diyorsunuz mesela. Çıkarır parasını verir en iyisini alır ödersiniz. Belki üniversiteyi Rusya da değil başka ülkede okumak isteyecekler. Ben dayanamam parayı harcayabilirim diyemezsiniz, sizin paranız değil devlet çocuklara veriyor. Bu gelsin aklınıza hep.bana diyor ki sen beni heveslendirmelisin para biriktirelim demiyorsun ben anlayamıyorum para biriktirince ne oluyor ki?)kp hatırlıyor musunuz para verdi bize ilk gün.o para bizim ve üzerine de oğlunun koyacağını ve benim de harcamayıp biriktireceğimi ima etmiş.
Sizden yorum geldiğini görünce öyle seviniyorum ki..çok güzel fikirleriniz var.evet kendi evimdeyim mikserim yok hala.iyi de nasıl yapayım satmak işini bilemiyorum.yani pastalarım çokta güzel değil amatör birinin yaptığı apaçık belli.bu 1,2 cisi de ben öğretmen olarak çalışmak istiyorum şimdi Rusça da onlayn derslere koşuldum kendi işimde çalışmak isterim bu mümkün mi acaba hem pasta satmak hem okumak?bir kaç hoca ile görüştüm telefonla,bana benim Rusçamın çok iyi bir seviyede olduğunu söylediler umarım tez bir zamanda herşey yoluna düşer.ALLAH sizin de kalbinizdeki güzel dileklerinizi versin İnşaAllahBu kötü bir şey değil ki hem de bu zamanda. Birikmiş para mı iyi yoksa bir ihtiyaç olduğunda hiç para olmaması mı? Adam gel beni yönet diyor ekonomiye sen bak diyor. Yani kocanızı hiç bilmesem başka bir adam bunları söylüyor derdim. Ya anam babam beni yönetsin ya da sen diyor. Siz hangisi olsun istersiniz? Nilu para tutmayı bilmiyor diyip gidip anne babasına mı versin? Çocuklar büyüyor masrafları da büyüyecek. Şimdi lazım olmayabilir ama ileride eğitimleri için kullanırsınız. Kızınız için özel ders kurs diyorsunuz mesela. Çıkarır parasını verir en iyisini alır ödersiniz. Belki üniversiteyi Rusya da değil başka ülkede okumak isteyecekler. Ben dayanamam parayı harcayabilirim diyemezsiniz, sizin paranız değil devlet çocuklara veriyor. Bu gelsin aklınıza hep.
Siz ne güzel butik pasta yapıyordunuz niye bıraktınız? Kendi evinizde istediğiniz malzemelerle istediğiniz kadar yapıp satabilirsiniz. Hödük kocanız da yola gelmeye başlamış karışmaz etmez. Yeteneğiniz ilginiz var, eltiyle kapışmaktansa oturun pasta kurabiye yapın. Yani Nilu daha ne istiyorsunuz ben anlamıyorum. Adam babasının esaretinden kurtulmuş nefes almaya başlamış laf dinliyor, fikrinize katılıyor, maddi olarak güveniyor ve güvence veriyor. Ben de eklerim, sen biriktir üstüne ne lazımsa söyle ben alırım ederim diyor. Kapatın kapınızı kulaklarınızı da çocuklarınıza yoğunlaşın.
Pasta işini bırakın o halde çünkü devamlılık isteyen bir iş. Öğretmenlik daha önemli hem de branşınız güzel. Rusya Azerbeycan üniversite denklik durumunu hiç bilmiyorum, o hocalara bunu da sorun. Belki diplomanızı kabul ederler, ya da en azından asistan olarak başlatırlar. Sizin için kocanız büyük engeldi ama adam yontuluyor artık. Evde oturuken birden çalışıcam derseniz ters teper. Önce dil kursu, dershane falan düzenli evden çıkma gitme durumunuz olsun ki evdeki yokluğunuza alışsınlar. Kızınızın durumunu kullanın, bak annesi böyle diye içine kapanıyor, bırak da lisanımı ilerleteyim okul ortamına tekrar gireyim, en azından kendi çocuklarıma iyi örnek olayım diyin.Sizden yorum geldiğini görünce öyle seviniyorum ki..çok güzel fikirleriniz var.evet kendi evimdeyim mikserim yok hala.iyi de nasıl yapayım satmak işini bilemiyorum.yani pastalarım çokta güzel değil amatör birinin yaptığı apaçık belli.bu 1,2 cisi de ben öğretmen olarak çalışmak istiyorum şimdi Rusça da onlayn derslere koşuldum kendi işimde çalışmak isterim bu mümkün mi acaba hem pasta satmak hem okumak?bir kaç hoca ile görüştüm telefonla,bana benim Rusçamın çok iyi bir seviyede olduğunu söylediler umarım tez bir zamanda herşey yoluna düşer.ALLAH sizin de kalbinizdeki güzel dileklerinizi versin İnşaAllah
Kocama söyledim çalışmak meselesini.itiraf edeyim çok korkuyordum olumsuz bir cevap vereceğine.çok Şükür öyle olmadı.hiç bir şey söylemedi yani olmaz yapamazsın,halbuki öbür evde “ben insan içine çıkamam”diyordu.burda söyledim ,bana cevap olarak peki çocukların dersleriyle kim ilgilenenecek?ben bütün günü çalışıyorum ama biliyorum ki onlarla meşgul olan var.ben de dedim ki çocuklar zaten büyüyorlar evde mi oluyorlar 7/24?ben kendi kimya biyoloji derslerimi unutmak istemiyorum Rusça onları okumak hocalık yapmak istiyorum ama bu biraz zaman alır dedim.”Hayır asla yapamazsın”falan söylemedi.ben de ona çok teşekkür ederim bir umut verdin bana dedim.Ne bileyim İnşaAllah düzelirPasta işini bırakın o halde çünkü devamlılık isteyen bir iş. Öğretmenlik daha önemli hem de branşınız güzel. Rusya Azerbeycan üniversite denklik durumunu hiç bilmiyorum, o hocalara bunu da sorun. Belki diplomanızı kabul ederler, ya da en azından asistan olarak başlatırlar. Sizin için kocanız büyük engeldi ama adam yontuluyor artık. Evde oturuken birden çalışıcam derseniz ters teper. Önce dil kursu, dershane falan düzenli evden çıkma gitme durumunuz olsun ki evdeki yokluğunuza alışsınlar. Kızınızın durumunu kullanın, bak annesi böyle diye içine kapanıyor, bırak da lisanımı ilerleteyim okul ortamına tekrar gireyim, en azından kendi çocuklarıma iyi örnek olayım diyin.
Nilu elti kayınvalide ileri geri konuşsa sinirlendirse bile he he diyin geçin. Cahil ötesi insanlarla dalaşıp tuzaklarına düşmeyin. İtle dalaşacağına çalıyı dolaş yapın. Karta yatan parayı ellemeyin diye tekrar tekrar yazıyorum. Bırakın adam alsın versin ödesin. Sizin kocanız profilinde biri için büyük değişiklik bu, sen biriktir parayı ben ihtiyaçları alırım demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?