- Emoji Skoru
- 90.132
- Puanlar
- 1.123
bir akrabam bana:”ben sana zamanında söyledim bir çocuk daha doğur sen yapmadın bak o yapıyor akıllı kız”diye.Selam hanımlar!Nasılsınız?Biraz yeni hayatımdan yazmak istiyorum.Geçenleri,o insanları kendimden uzak tutmaya çalışıyorum.geçenlerde bir baktım elticik bana mesaj yolladı patates evinizde var mı?kocası istiyormuş.ben de yok diyemedim çocukları uyutuyordum.geldi çocuklar da bunun yüzünden geç uyudular.neyse.geçenlerde kaynanalara gittim .yemek pişirdik ve oğlu için bir kaç yemek hazırladı benimle yolladı onların evine.ben de kaynanaya dedim ki yarın zaten onlar size gelecekler verirsiniz onlara illa ki bizi buluşturmalı mısınız?!neyse geldim kapısını çaldım bıraktım kapısının önüne,evime geçerken,bu çıktı.şu poşettekilet sizin söyleyip geçtim içeri.neyse dün Veli toplantısı vardı okulda.ben de gittim.öğretmen benimle özellikle konuşmak istediğini belirtti.kızımın derste iyi olmadığını hiç konuşmadığını,şu gidişle ikinci sınıfta ona”2” vereceğini bana söyledi.ben de ona utanıyor çekiniyor dedim.o da bana bırak utanmasın dedi.Ama haklı hoca.Ben rusdilli olmadığım için kızım için de zor.insan annesinden öğrenir dili.anne böyle olunca nasıl çocuk öne gide bilir?zavallı çocuk.akşam oturup biraz ders ettik.çocuk kendisi de kötü oldu .ne yapayım bu konuda bilmiyorum.kendime bşr Azeri hoca buldum onlayn Rus dersleri ona bugünden katılıyorum İnşaAllah bir faydası olur kızıma da.yani eğer ben bilirsem o da bilir…neyse gece bir baktım .yani elti seni adam yerine konmamış söylememiş gibime geldi.hele bir bu haberi duyan bir akrabam bana:”ben sana zamanında söyledim bir çocuk daha doğur sen yapmadın bak o yapıyor akıllı kız”diye.burda Rusya’da 2den fazla çocuğu olanlara indirimler oluyor her zaman.ama ben kendimi biliyorum.ben asabi birisiyim ve 3 çocuğa bakamam.yani o bir şey yaptı diye ben de mi gidip yapmaşı mıyım?!şimdi de bunu taktım kafama,çocuğu yani kızımı unutup bunu taktım.bazılarınız bana diyorsunuz eltiyi önemsiyormuşum.ÖNEMSETTİRYORLAR.ya kurtulmak istiyorum beynimde bunlardan.eger karşı komşum olmasaydı belki takmazdım burda fa geldi beni buldu…eşime gelince de MaşAllah bu evde biraz değişmiş sinirli gelmiyor eve.adam gibi konuşur oldu benle.beni dinliyor .İnşaAllah böyle de devam eder
Pedagoga götürmelisinizPsikoloğa götüreyim?yoksa doktor randevusu ?
sence neden? devamli kavga kaos bir ortam, babasinin dedesinin evde bir seyleri kırması atmasi, babanin anneyi dövmesi, annenin babanin cocuklari dovmesi, cocuklarin +18 seylere tanik olmasi vs sence bunlar cocugu dunyadan soğutan, kendi kabuguna sokacak şeyler degil midir? bu devirde senin cocuklarinin yasadiginin onda birine tanik olan cocuklarin aileleri terapi terapi dolastiriyorlar.Çok haklısın çok.hala elticikte elticik.kendi sorunlarım varken.babasına söyledim.dedi niye ki kız Rusçayı iyi biliyor.iyi konuşuyor .acaba bu kız neden kendini pasif gösteriyor
Bizde ismini biraz yüksek sesle söyleyince vicdan azabı duyalım . Hayat hiç adil bir yer değil ya bu çocuk büyüyünce mesela nasıl içsel bir mutluluk hissedebilir. Sürekli huzursuzluk hissedeceği , güvenli bir yer bulamayacağı bir ömrü olacak .sence neden? devamli kavga kaos bir ortam, babasinin dedesinin evde bir seyleri kırması atmasi, babanin anneyi dövmesi, annenin babanin cocuklari dovmesi, cocuklarin +18 seylere tanik olmasi vs sence bunlar cocugu dunyadan soğutan, kendi kabuguna sokacak şeyler degil midir? bu devirde senin cocuklarinin yasadiginin onda birine tanik olan cocuklarin aileleri terapi terapi dolastiriyorlar.
asıl atak, hayat enerjisi dolu vs olsalardi sasirirdim
niye milletle kiyasliyorsun ki? insanlar üstüne titriyor cocugunun. Yaninda tv acmiyorlar, az paraları olmasina ragmen cocugun yarari icin kurs kurs geziyorlar, yatakta sohbet ede ede uyutuyorlar, yakindan ilgilendikleri icin her problemini erken farkedip çözüm ariyorlar.Benim üniversite arkadaşımın kızı 9 yaşında.kendisi onunla meşğul oluyor.kız 600 bal topluyor imtihanlarda
ne mutlulugu hissedecek. kendisine yalandan iki güzel söz söyleyen, döven söven rus oğlanına yanacak pesinden hayatini heder edecek. kiz ne görmüş de neye ozenecek? rol modelinden gördüğü seyler ona normal gelecek.Bizde ismini biraz yüksek sesle söyleyince vicdan azabı duyalım . Hayat hiç adil bir yer değil ya bu çocuk büyüyünce mesela nasıl içsel bir mutluluk hissedebilir. Sürekli huzursuzluk hissedeceği , güvenli bir yer bulamayacağı bir ömrü olacak .
Umarım ama çok zor bunun için cidden iyi bir eğitim alması lazım . Annesinin elticiginin poposundan ayrılıp evladına odaklanması lazım . Kötü bir babası var ama gerçekten berbat bir annesi de var . Bu çocuk okuyacak , araştıracak ayaklarının üstünde duracak ki mutluluğu arasın doğru olanı bulsun . Bu anneyle imkansız .ne mutlulugu hissedecek. kendisine yalandan iki güzel söz söyleyen, döven söven rus oğlanına yanacak pesinden hayatini heder edecek. kiz ne görmüş de neye ozenecek? rol modelinden gördüğü seyler ona normal gelecek.
yazik cidden
ama nilu'nun kizi asiydi diye hatirliyorum. insallah bu asiliğini hic birakmaz, kendisine anasindan nenesinden ayri - huzurlu bir hayat kurar
Ama ben çocuk istiyorum demedim ki.sanki o bu yaptığıyla beni geçmiş gibi hissettiriyorlar ona sinirleniyorum ..çocuk alışmış televizyona telefona o yüzden derse pek çok önem vermiyorEvet, çocuk dili önce annesinden öğrenir ama bu sadece sizin bilip bilmemenizle alakalı değil. Bence evdeki durumlardan dolayı çocuğun motivasyonu yok. Siz Rusça'yı öğrenip, çocuğunuza öğretecek seviyeye gelene kadar çok zaman geçer, kızınız da iyice geride kalır.
Bence sizin biraz kafanızı toplamaya ihtiyacınız var. Siz de bu toksik ortamdan ötürü takıntı oluşmuş. Ama bunu çocuklarınıza yansıtmayın, çocukluk dönemlerini mutlu hatırlasınlar, sonradan toparlaması zor olur. Ayrıca eltiniz sizi adam yerine koymuyorsa, siz de onu koymayacaksınız. İnsanlara en çok koyan şey umursanmamaktır. Görmeyin onu, yokmuş gibi davranın kuduracak. Aksiyon almamakta bir aksiyondur :) ve kesinlikle sırf milletle yarışacağım diye psikolojiniz kaldırmıyorsa üçüncü çocuğu yapmaya kalkışmayın. Bu ne saçma bir şey yahu? bir iki hafta nispet yaparsın, sonra o çocuk ömür boyu sana bağlı. Çocuğa yazık olur.
Yorumunuzu aslında çok beğendim.ben de aslında taktığımı biliyorum.ama beynimin içindekilerden kurtulamıyorum.acaba internetten baksam mı psikoloji videolarına ?yani demesinden öyle algıladım ki “ senin haberin gerçekten yok mu?”yani sana söylemedi mi? Seni yok mı saydı gibi algıladım o yüzden yine saldım şunu kafamaBenim eltilerim de benim komşum biri karşımda oturuyor biri alt katımda oturuyor diğerine karşında ne yapıyorlar ne ediyorlar kim hamile umrumda değil. Bir de ben de kaynana da aynı binada. Sen kendin takıyorsun benimkiler de soruyor onun var mı bunun var mı diye, varsa var diyorum yoksa yok diyorum. Çocuğu uyutuyorum sonra veririm ben sana diyorum ya da. Sen bence kendine artık dert arıyorsun senin odaklanman gereken o evden çıktınız artık çocukların. Hala birlik oturuyormuş gibi bu zihniyeti devam ettirirsen sen hiçbir zaman mutlu olamazsın aslında çocuğu götürürken kendini de psikolojik danışmanlık alsan daha iyi hissedersin
Benim için mi çocuk için mi?Yüzyüze dil kursları varsa önceliğin o olsun.
Eltiyle yarış mı edeceksin geçmiş ne? Çocuk yaptı diye kıyas mı yapılır yahu. Aman be diyip geçsene. Çocuğun 2 alıyor sınıfta kalsa ne yspacaksın önce onu dert edin. Ben de söylemedim hamileliğimi eltime. Başkasından duysun çok mu önemli adı üstünde ellll tiAma ben çocuk istiyorum demedim ki.sanki o bu yaptığıyla beni geçmiş gibi hissettiriyorlar ona sinirleniyorum ..çocuk alışmış televizyona telefona o yüzden derse pek çok önem vermiyor
Çalışacağım tüm dikkatimi çocuklara vermeyePsikoloğa götürün önce. Bizde hiç sorun kavga gürültü bağırış çağırış yokken bile ergenlik krizlerinde lazım oldu psikolog. Gerekli görürse doktora yönlendiriyor zaten. Mesela bize öyle yaptı ve gönderdiği doktor da bazı testler istedi. Vitamin hormon kan değerleri vs detaylı bir tarama yapıldı. Fiziksel sağlık tam olsun, bir şey atlamayalım ki terapide sağlıklı yol alalım dediler.
Ayrıca para sizin kontrolünüzdeyse biriksin. Madem adam ben veririm diyor bırakın versin. Niye karttan çekiyorsunuz evde para saklamak güvenli mi? Çalınır hırsız girer vs hem o paradan olursunuz hem de adam ne dese haklı olur. Evin ihtiyaçlarını bırakın karşılasın. Alınacakları ödenecekleri yapsın sizde biriken parayı unutun karşılıklı. Çocuklar hep küçük kalmıyorlar, kendi başlarına gezip tozmak almak isteyecekler, arkadaşları ile çıkmak isteyecekler. Bir köşede birikmiş paranız dursun. Nilu adam yola geliyor gibi, yontulacak kıvamda. Evin reisi çocukların babası olduğunu idrak etmiş. Kavga gürültü huzursuzluk çıkarmayın, düşük profil takılın da huzur ortamı olsun evde. Çocuklara verin tüm dikkatinizi.
Geçmiş yani ötmüş,benden öndeymiş gibi.hayır çocuğum 2 almamış ama bu gidişle 2ci sınıfta 2 alacak diye uyardı beni.çocuk bugun cevap vermiş derste.o soruya ki ben ona öğretmiştim.bakın buna sevindim.söylememekle her halde o da sizin gibi düşünmüştür hakkımda.Aman söylemesin de ben takmayım önemli olan benim bunu TAKMAMEltiyle yarış mı edeceksin geçmiş ne? Çocuk yaptı diye kıyas mı yapılır yahu. Aman be diyip geçsene. Çocuğun 2 alıyor sınıfta kalsa ne yspacaksın önce onu dert edin. Ben de söylemedim hamileliğimi eltime. Başkasından duysun çok mu önemli adı üstünde ellll ti
Eltinle yarışmayı bırak.Geçmiş yani ötmüş,benden öndeymiş gibi.hayır çocuğum 2 almamış ama bu gidişle 2ci sınıfta 2 alacak diye uyardı beni.çocuk bugun cevap vermiş derste.o soruya ki ben ona öğretmiştim.bakın buna sevindim.söylememekle her halde o da sizin gibi düşünmüştür hakkımda.Aman söylemesin de ben takmayım önemli olan benim bunu TAKMAM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?