Başlık bulamadım sadece günlük hayatımdan yazdım

Nilu kızını önce bir pegagog görmeli.
Sorunu nedir sizi bilgilendirmeli ve ona göre ilerlemelisiniz.
Online ders için de yine danışır fikrini alırsınız, kızım fizik dersini ayrıca online olarak alıyor ve gayet iyi geldiğini söyledi.
Çocuklarına artık vurmayı ve azarlamayı derhal bırak.
Çok pişman olacaksın.
Hala eltini konusuyor, anlatıyorsun.
Bırak artık.
 
bir akrabam bana:”ben sana zamanında söyledim bir çocuk daha doğur sen yapmadın bak o yapıyor akıllı kız”diye.

Bu akrabanız çok gerekisz konuşuyor neden size laf yetiştiriyor? Çocuk yapmak büyük bir başarı mı? Siz 3. Çocuğu istemiyorsunuz yapmak zorunda değilsiniz başkalarını umursamayın dinlemeyin bu kadar. Çocukla en çok ilgilenecek olan sizsiniz ama bu konuda başkaları söz hakkı gibi konuşuyor çok saçma.

kaynana arıyor.konu açıldı şu elticikten,meğerse hamileymiş yine 3 cü çocuğuna..kaynana bana diyor ki ne yani sen bilmiyor musun?!dedim yok nerden bileceğim?ama onun lafı bana dokunmadı değil.

Neden size dokundu bu laf? Eltiniz hamile olduğunu söylememiş. Haberiniz yok. Hem haberiniz olsa ne olacak ki? Hamileliği ilk öğrenen kişiye ve 3. Çocuğu doğurana madalya mi takılıyor? Adına ev mi yapılıyor ?

ne yapayım bu konuda bilmiyorum.kendime bir Azeri hoca buldum onlayn Rus dersleri ona bugünden katılıyorum İnşaAllah bir faydası olur kızıma da.

Online ders almanız iyi fikir. Rusça kurslara da katılabilirsiniz. Siz şuan Rusyada mi Türkiye'de mi yaşıyorsunuz?
 
Nilu sen takıntılısin ne var elti hamileyse hamile sanki büyük bir başarı. Banane de geç ya. Çocuklarına odaklan bırak etrafı dert arıyorsun kendine kocan da iyiymiş boşver artık
 
Çok haklısın çok.hala elticikte elticik.kendi sorunlarım varken.babasına söyledim.dedi niye ki kız Rusçayı iyi biliyor.iyi konuşuyor .acaba bu kız neden kendini pasif gösteriyor
sence neden? devamli kavga kaos bir ortam, babasinin dedesinin evde bir seyleri kırması atmasi, babanin anneyi dövmesi, annenin babanin cocuklari dovmesi, cocuklarin +18 seylere tanik olmasi vs sence bunlar cocugu dunyadan soğutan, kendi kabuguna sokacak şeyler degil midir? bu devirde senin cocuklarinin yasadiginin onda birine tanik olan cocuklarin aileleri terapi terapi dolastiriyorlar.
asıl atak, hayat enerjisi dolu vs olsalardi sasirirdim
 
Bizde ismini biraz yüksek sesle söyleyince vicdan azabı duyalım . Hayat hiç adil bir yer değil ya bu çocuk büyüyünce mesela nasıl içsel bir mutluluk hissedebilir. Sürekli huzursuzluk hissedeceği , güvenli bir yer bulamayacağı bir ömrü olacak .
 
Benim üniversite arkadaşımın kızı 9 yaşında.kendisi onunla meşğul oluyor.kız 600 bal topluyor imtihanlarda
niye milletle kiyasliyorsun ki? insanlar üstüne titriyor cocugunun. Yaninda tv acmiyorlar, az paraları olmasina ragmen cocugun yarari icin kurs kurs geziyorlar, yatakta sohbet ede ede uyutuyorlar, yakindan ilgilendikleri icin her problemini erken farkedip çözüm ariyorlar.
onlarin cocuklarin 6000 bal da toplar 9000 bal da.
hic özenilen cocuk ile carerra caretta gibi hayatta kalmaya calisan cocuk bir olur mu?
 
ne mutlulugu hissedecek. kendisine yalandan iki güzel söz söyleyen, döven söven rus oğlanına yanacak pesinden hayatini heder edecek. kiz ne görmüş de neye ozenecek? rol modelinden gördüğü seyler ona normal gelecek.
yazik cidden
ama nilu'nun kizi asiydi diye hatirliyorum. insallah bu asiliğini hic birakmaz, kendisine anasindan nenesinden ayri - huzurlu bir hayat kurar
 
Umarım ama çok zor bunun için cidden iyi bir eğitim alması lazım . Annesinin elticiginin poposundan ayrılıp evladına odaklanması lazım . Kötü bir babası var ama gerçekten berbat bir annesi de var . Bu çocuk okuyacak , araştıracak ayaklarının üstünde duracak ki mutluluğu arasın doğru olanı bulsun . Bu anneyle imkansız .
 
Evet, çocuk dili önce annesinden öğrenir ama bu sadece sizin bilip bilmemenizle alakalı değil. Bence evdeki durumlardan dolayı çocuğun motivasyonu yok. Siz Rusça'yı öğrenip, çocuğunuza öğretecek seviyeye gelene kadar çok zaman geçer, kızınız da iyice geride kalır.

Bence sizin biraz kafanızı toplamaya ihtiyacınız var. Siz de bu toksik ortamdan ötürü takıntı oluşmuş. Ama bunu çocuklarınıza yansıtmayın, çocukluk dönemlerini mutlu hatırlasınlar, sonradan toparlaması zor olur. Ayrıca eltiniz sizi adam yerine koymuyorsa, siz de onu koymayacaksınız. İnsanlara en çok koyan şey umursanmamaktır. Görmeyin onu, yokmuş gibi davranın kuduracak. Aksiyon almamakta bir aksiyondur :) ve kesinlikle sırf milletle yarışacağım diye psikolojiniz kaldırmıyorsa üçüncü çocuğu yapmaya kalkışmayın. Bu ne saçma bir şey yahu? bir iki hafta nispet yaparsın, sonra o çocuk ömür boyu sana bağlı. Çocuğa yazık olur.
 
Ama ben çocuk istiyorum demedim ki.sanki o bu yaptığıyla beni geçmiş gibi hissettiriyorlar ona sinirleniyorum ..çocuk alışmış televizyona telefona o yüzden derse pek çok önem vermiyor
 
Yorumunuzu aslında çok beğendim.ben de aslında taktığımı biliyorum.ama beynimin içindekilerden kurtulamıyorum.acaba internetten baksam mı psikoloji videolarına ?yani demesinden öyle algıladım ki “ senin haberin gerçekten yok mu?”yani sana söylemedi mi? Seni yok mı saydı gibi algıladım o yüzden yine saldım şunu kafama
 
Ama ben çocuk istiyorum demedim ki.sanki o bu yaptığıyla beni geçmiş gibi hissettiriyorlar ona sinirleniyorum ..çocuk alışmış televizyona telefona o yüzden derse pek çok önem vermiyor
Eltiyle yarış mı edeceksin geçmiş ne? Çocuk yaptı diye kıyas mı yapılır yahu. Aman be diyip geçsene. Çocuğun 2 alıyor sınıfta kalsa ne yspacaksın önce onu dert edin. Ben de söylemedim hamileliğimi eltime. Başkasından duysun çok mu önemli adı üstünde ellll ti
 
Çalışacağım tüm dikkatimi çocuklara vermeyeİnşaAllah eşim de düzelir.bence öbür evde de birlik yaşadığımız için Özgür alanı olmadığı için o da böyleydi öfkeliydi hep.para eger kartamda durursa harcamaktan korkuyorum.o yüzdem çıkardım kartadan.evimde çalınır mı diyorsunuz?kapı kilitli kim girebilir ki?istiyordu bizim anahtardan birini kardeşine versin,ben izin vermedim buna.
 
Geçmiş yani ötmüş,benden öndeymiş gibi.hayır çocuğum 2 almamış ama bu gidişle 2ci sınıfta 2 alacak diye uyardı beni.çocuk bugun cevap vermiş derste.o soruya ki ben ona öğretmiştim.bakın buna sevindim.söylememekle her halde o da sizin gibi düşünmüştür hakkımda.Aman söylemesin de ben takmayım önemli olan benim bunu TAKMAM
 
Eltinle yarışmayı bırak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…