Çok haklısın çok.hala elticikte elticik.kendi sorunlarım varken.babasına söyledim.dedi niye ki kız Rusçayı iyi biliyor.iyi konuşuyor .acaba bu kız neden kendini pasif gösteriyorSizin aile ortamında çocukların gene iyi dayanıyor be Nilu. Çocuğun utangaç falan değil, içine kapanık belkide psikolojik sıkıntıları var. Hatırladığım kadarı ile sen çocuklarına şiddette uyguluyorsun. ( Üyeler öyle biseyler yazmıştı, yanlış hatırlıyor olabilirim)
Hala elticikte elticik. Artık cocuklarina mi odaklansan? Çocuğun Ruscasi zayıfsa kendin ders alana kadar çocuğuna özel ders aldır, zaten okulda çocuğun dili fazlası ile gelişir.
Benim üniversite arkadaşımın kızı 9 yaşında.kendisi onunla meşğul oluyor.kız 600 bal topluyor imtihanlardaO çocuklar sizin aile hayatınızda daha farklı olamazlardı ki zaten.
Her şeye bir bahanen var yine aklın eltide. Çocugun tek derdi dilde değil ki onun için ilk önce kurs alması gereken de kızın. Sen eltiden kafayı kaldırıp öğreneceksinde çocuğa faydan olacak. Çok beklersiniz.
Ee kızına ne faydası olacak bu durumun? Çocuğun direkt kendisinin ders alması gerekir. Sen dil öğrenmek istiyorsan ki öğrenmelisin yine öğren ama kızının birebir ders alması lazım. Kendine dil öğrenmek, çocuklarınla gerçekten ilgilenmek gibi meşgaleler bulabilirsin, eltinin hamileliğinden daha önemli bunlar.Benim üniversite arkadaşımın kızı 9 yaşında.kendisi onunla meşğul oluyor.kız 600 bal topluyor imtihanlarda
Yani benim üniversite arkadaşım kendi dilinde meşğul oluyor çocuğuna öğretiyor ama ben azeriyim,yaşadığımız yer Rusya .o yüzden dedim.sizce onlayn derslerin faydası olur mu kıza?Ee kızına ne faydası olacak bu durumun? Çocuğun direkt kendisinin ders alması gerekir. Sen dil öğrenmek istiyorsan ki öğrenmelisin yine öğren ama kızının birebir ders alması lazım. Kendine dil öğrenmek, çocuklarınla gerçekten ilgilenmek gibi meşgaleler bulabilirsin, eltinin hamileliğinden daha önemli bunlar.
Acaba onlayn derslerin faydası olur mu?Çocuğu pedagog ile görüştüremez misin?
Kendin de çocukla vakit geçirip bi şeyler (etkinlik) yapsan? Pedagog zaten yönlendirir.
Bir de, madem zorlanıyor, önce çocuğa dil takviyesi aldırsan?
Olur tabi.Yani benim üniversite arkadaşım kendi dilinde meşğul oluyor çocuğuna öğretiyor ama ben azeriyim,yaşadığımız yer Rusya .o yüzden dedim.sizce onlayn derslerin faydası olur mu kıza?
Sıfırdan iyidir. Yarın bir gün elti kayınvalide kavga kopup, kaos ortamı oluşup o ders bırakılmaz umarım. O işe yaramayan eşinizle kavga etmiyorsunuz galiba. Bu da iyi bir işaret. Çocuk için de ders takviyesi yetmez psikolog görmesi lazım. Lisan için ne yapabilirsiniz yol gösterir size. Güven huzur lazım. Artık biz çekirdek aile yaşayacağız, kendi odan kendi özel alanın olacak, arkadaşların gelecek, doğum günlerinde sen nasıl istersen öyle olacak... böyle yaklaşın. Siz hiç kızınızla bu konuları konuştunuz mu? Bizim burada ruhumuz karardı küçücük çocuk nasıl dayansın?kendime bşr Azeri hoca buldum onlayn Rus dersleri ona bugünden katılıyorum İnşaAllah bir faydası olur kızıma da.yani eğer ben bilirsem o da bilir…
Sana tavsiyem çocuğunu imkan varsa bir çocuk psikiyatristi görsün. Belki farketmediginiz bir sıkıntısı vardır.Çok haklısın çok.hala elticikte elticik.kendi sorunlarım varken.babasına söyledim.dedi niye ki kız Rusçayı iyi biliyor.iyi konuşuyor .acaba bu kız neden kendini pasif gösteriyor
Hayır zavallı çocuklarla hiç oturup adam gibi konuştuğumuzu hatırlamıyorum ben onlara iyi bir anne olamadımSıfırdan iyidir. Yarın bir gün elti kayınvalide kavga kopup, kaos ortamı oluşup o ders bırakılmaz umarım. O işe yaramayan eşinizle kavga etmiyorsunuz galiba. Bu da iyi bir işaret. Çocuk için de ders takviyesi yetmez psikolog görmesi lazım. Lisan için ne yapabilirsiniz yol gösterir size. Güven huzur lazım. Artık biz çekirdek aile yaşayacağız, kendi odan kendi özel alanın olacak, arkadaşların gelecek, doğum günlerinde sen nasıl istersen öyle olacak... böyle yaklaşın. Siz hiç kızınızla bu konuları konuştunuz mu? Bizim burada ruhumuz karardı küçücük çocuk nasıl dayansın?
Elticik isterse 10. çocuğa hamile olsun, hayırlı olsun deyip geçin. Niye bana söylenmedi niye gizlediniz vs muhatap olmayın. Ben siz olsam işime gelirdi bana söylenmemesi. Akşamları çocukları uyutuyorum, kapıyı açamıyorum diye bir not koyun kapıya. İnsan olan anlar.
Sana tavsiyem çocuğunu imkan varsa bir çocuk psikiyatristi görsün. Belki farketmediginiz bir sıkıntısı vardır.
Bir de çocuklarına sevgini göster, en ufak güzel sözde bile dünyalar onların oluyor.
Oğluma her fırsatta sevgimi sözlerle de ifade etmeye çalışıyorum, uyuturken sarılıp kulağına fısıldıyorum. Bir sarilisi var, o an dünyayı yakarım onun için.
Uzaklık dille alakalı değil bence, sen beni dinle kızını bir doktor görsün. Sıkıntıları varsa ve çözülmezse ergenlik döneminde falan daha büyük sorunlara neden oluyormuş. Bende oğlumu farklı nedenlerle götürüyorum, bu dönemde halletmemiz gerek dedi, benimki 7 yasindaben malesef omlara iyi bir anne olamadım.hem onlar Rusça konuşur cevap vermek bana zor gelir .belki de bu yüzden uzaklığımız.Ama onları çok seviyorum
Psikoloğa götüreyim?yoksa doktor randevusu ?Uzaklık dille alakalı değil bence, sen beni dinle kızını bir doktor görsün. Sıkıntıları varsa ve çözülmezse ergenlik döneminde falan daha büyük sorunlara neden oluyormuş. Bende oğlumu farklı nedenlerle götürüyorum, bu dönemde halletmemiz gerek dedi, benimki 7 yasinda
Ben öncelikle psikiyatriye götür derim, gerekirse psikologa yönlendirir.Psikoloğa götüreyim?yoksa doktor randevusu ?
Yüzyüze dil kursları varsa önceliğin o olsun.Acaba onlayn derslerin faydası olur mu?
Psikoloğa götürün önce. Bizde hiç sorun kavga gürültü bağırış çağırış yokken bile ergenlik krizlerinde lazım oldu psikolog. Gerekli görürse doktora yönlendiriyor zaten. Mesela bize öyle yaptı ve gönderdiği doktor da bazı testler istedi. Vitamin hormon kan değerleri vs detaylı bir tarama yapıldı. Fiziksel sağlık tam olsun, bir şey atlamayalım ki terapide sağlıklı yol alalım dediler.Psikoloğa götüreyim?yoksa doktor randevusu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?