• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baslık bıle bulamıyorum

27yasemin

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2011
3.259
162
373
merhaba arkadaslar
ben 2,3 gun evvel ıdrar tahlılı yaptım ve pozıtıf cıktı.bugunde kan tahlılı yapıldı sonucları yarın alıcam,fakat az evvel bır arkadasımın yazdıkları benı cok endıselendırdı:5::5::5:
arkadasın rahmındekı bebegı yara sanmıslar ve o buyuk cubukla dokunmuslar arkadasın kasık agrıları ve kanaması olup hastaneye gıttıgınde hamıle oldugunu ogrenmıs,o cubukla bebege hasar verdıklerını soylemısler hastanede cocugunuz gıttı falan demısler:43:neysekı arkadasımızın cocugu olmemıs ve kurtulmus 7 aylık hamıle ıken asırı kanamadan erken dogum yapmıs ve suan kızı 10 yasındaymıs sukurler olsun kı ALLAH ailesıne bagıslamıs yavruyu:14:
benı endıselendıren kısma geleyım bundan 1bucuk 2 ay evvel doktora gıttıgımde rahımde yara var dedı ve bıyoısı aldı ve o an kanamam oldu suan yaran kanadı dedı doktor
acaba doktor benım cocugumuda yara sanmıs olabılırmı :26::26::26::26::26::26:sonuc temız cıktı dedı bıde :5:cocuk olsaydı o bıyopsı sonucunda anlasılırmıydı lutfen bır bılen soylesın?
yarın ılk ısım doktora gıtmek, rahımde yara var dıyen doktora,hamılelık testı ıcın aynı yere gıtmedım,ve gıttıgım doktorun tahmınıne gore bebegım 6 haftalık kasıklarımda kramlar ve agrılar oluyor sordugum ınsanlarda 1bucuk ay hamılelıkte agrı sızı olmaz dıyolar,esımın babası bıle karnım agrıyo dıyınce gulmus:47::47:kucucukmus o ne agrısıymıs:47:sankı yalan soyluyoz
ayyyyyy cok hassaslastım ya karısık yazdımsa kusuruma bakmayın lutfen

kızlar okadar cok hassaslastımıkı anlatamam :5:
hamıle oldugumu ogrenmeden evvel konu acmaya basladım hassasıyetımdenmıs yenı yenı anlıyorum,hamılelık ne zormus ya ALLAH tum hamılelere yardım etsın sabahtan berı sebeblı sebepsız 2gozum 2 cesme :14::14::14::14::14:bu duygular gecıcımı?yoksa 9ay bolemı surcek:5:

bunu burda tabi öğrenemessinde bence bu kadar panik stres yapma,,zaten tahlilinde hamileliğin çıkmış dimmi pek anlamadım karışık olmuşş,,stres panik yapıpı belki sıkmışındır kendini ondan ağrı olabilir bence ayaklarını uazt dinlen biraz,,yarın da doktora gitt,,daha sağlıklı bilgi al..

ama canım söylediklerine göre o zaman bebek olmuyoki:26: yani 1,5,2 ay evvel diyosun bebeği de 2-3gün önce idrar testinde gördüm diyosun bu durumda bebeğin SATa göre 1 aylık,düzenli yumurtlaman varsa 15 günlük..bence gönlünü ferah tut o şey kesin yaradır ve ve doktor aldığı parçadan onun yara mı yoksa bebek mi olduğunu anlardı:31:

arkadaşınızın durumuyla sizinkinin bir alakası olduğunu sanmıyorum. bebek kesesi 5-6 haftada 3-4mm falan oluyor o kadar küçük. siz 1-2 ay önce kontrole gittiğinizde ortada bebek falan olamaz yani. rahim ağzı yaraları dokununca kanayabilir, ilişkide bile kanayabilir. gereksiz evham yapıyorsunuz. sakin olun.

sağlıkla doğsun bebeğiniz

ama canım söylediklerine göre o zaman bebek olmuyoki:26: yani 1,5,2 ay evvel diyosun bebeği de 2-3gün önce idrar testinde gördüm diyosun bu durumda bebeğin SATa göre 1 aylık,düzenli yumurtlaman varsa 15 günlük..bence gönlünü ferah tut o şey kesin yaradır ve ve doktor aldığı parçadan onun yara mı yoksa bebek mi olduğunu anlardı:31:

bebek oldugunu anlardı demi? onun ıcın korkuyorum ben bebegımın parcasını koparmamıstır demı:14::14::14::14::14::14::14:

arkadaşınızın durumuyla sizinkinin bir alakası olduğunu sanmıyorum. bebek kesesi 5-6 haftada 3-4mm falan oluyor o kadar küçük. siz 1-2 ay önce kontrole gittiğinizde ortada bebek falan olamaz yani. rahim ağzı yaraları dokununca kanayabilir, ilişkide bile kanayabilir. gereksiz evham yapıyorsunuz. sakin olun.

sağlıkla doğsun bebeğiniz

1 bucuk 2 ay evvel gıttıgımde doktor rahıme ultrasonla baktıgında bebegı yara olarak sanmıs olabılrımı ama arkadasın bebegını yara sanmıslar:26::26:bebegın nekadarlık oldugunu sadece tahmın edıyorlar son adet donemıme gore :44:o arkadasın yazısını okuyunca ıcıme bır kurt dustu,cunku ben 15gun yara tedavısı gordum zaten o yaradan sonra pek bırlıktelıkte yasamadık kendımce bunun saskınlıgı ıcındeydım zaten bıkac gundur,acaba 2ay evvel hamıle kalmıs olabılırmıyım ve doktora gıttıgımde cok kucuk oldugundan dolayı anlamamıs olabılırmı dıye dusunup duruyodum ve arkadasın bebegını yara sandıkları yazıyı okuyunca sok oldum:5:

bebek oldugunu anlardı demi? onun ıcın korkuyorum ben bebegımın parcasını koparmamıstır demı:14::14::14::14::14::14::14:

hayır bence bu mümkün değil çünkü o zaman bebek falan yoktur ortada,gölünü ferah tut,sakin ol lütfen sevin işte ne güzel,allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah,hepimize:49:

merak etme o kadar küçük ki, ona birşey değse parçası kopmaz bebek düşerdi. endişelenecek bir durum yok ayrıca 5. 6. haftalarda adet sancısı gibi sancılar normal.

ben 2 ay evvel doktora gıtme sebebım ılıskı esnasında kanama ve acı duyma sebebıydı yanı orda bebek varmı dıye bır test yapılmadı offffffffffff kafam ıyıce karıstı:26::26::26:
hatta soyle bır durum vardı 3 dort aydır 5gun koyu kan 6 7 gunde normal adet oluyordum doktorda o koyu kanın drek yaradan kaynaklı oldugunu dusunmustu
acaba gercekten yaramıydı:26::26::26::26:bulantılarımda yenı yenı basladı
offffffff arkadaslar hamıle oldugumu ogrenmeden evvel zaten cok hassaslasmıstım ve konu acmıstım sakarlıgımla ılgılı evhamlarım yuzunden hamılelık cok hassaslastırıyomus ınsanı ben bu gıdısle daha cok konu acarım gıbıme gelıyo :5:

sakin ol bebek zaten 6 haftalıktan önce ulturasonda görülmez.
son adet tarihin nedir? Sonuçta o mudahaleden sonra adet gördün değil mi?
Buda demek oluyorki adetten sonra yumurtladın ve bebeğin oldu. Diyelim ki o müdahalenin öncesinde bebeğin olmuştu ama doktor anlamadı.
Zaten 6 haftalık hamileysen ancak müdahalenin olduğu günlerde bebeğin daha oluşum aşamasındaydı. Buda rahminde değil henüz en iyi ihtimalle yumrtalıklarındaydı anlamına gelir.
Buda yapılan müdahalede asla ulaşılamayacağı demek oluyor. Yani panik olacak bişey yok.

Ayrıca o uzun çubuk dediğin şey vajinal ulturasonsa o bebeğe zarar vermez. 6-7 haftalık öncesi hamilelik kontrollerinde zaten vajinal ulturasonla görülür.
Mesela benim 12. haftamda iki li tarama esnasında inatçı kızım dönmediği için vajinal usg ile ense kalınlığı ölçülebilmişti kızım şimdi 2,5 yaşında

arkadaslar ALLAH sızden razı olsun ıcımı rahatlattınız
3yıllık evlıyım pko idrar yolu enfeksıyonu gıbı sorunlarım vardı ve 3 yıldır hamıle kalamıyordum,rahımde yara oldugunu ogrenınce teyzemle konustum bendede yara vardı ve ıyılesır ıyılesmez hamıle kaldım demıstı sanırım benımde oyle oldu ozaman yara ıyılesınce hamıle kaldım

Son düzenleme:
sakin ol bebek zaten 6 haftalıktan önce ulturasonda görülmez.
son adet tarihin nedir? Sonuçta o mudahaleden sonra adet gördün değil mi?
Buda demek oluyorki adetten sonra yumurtladın ve bebeğin oldu. Diyelim ki o müdahalenin öncesinde bebeğin olmuştu ama doktor anlamadı.
Zaten 6 haftalık hamileysen ancak müdahalenin olduğu günlerde bebeğin daha oluşum aşamasındaydı. Buda rahminde değil henüz en iyi ihtimalle yumrtalıklarındaydı anlamına gelir.
Buda yapılan müdahalede asla ulaşılamayacağı demek oluyor. Yani panik olacak bişey yok.

Ayrıca o uzun çubuk dediğin şey vajinal ulturasonsa o bebeğe zarar vermez. 6-7 haftalık öncesi hamilelik kontrollerinde zaten vajinal ulturasonla görülür.
Mesela benim 12. haftamda iki li tarama esnasında inatçı kızım dönmediği için vajinal usg ile ense kalınlığı ölçülebilmişti kızım şimdi 2,5 yaşında

son adet tarıhım 11/9 2012 ayyyyyyyyy cok tesekkur ederım ya cahıllıgımı bagıslayın lutfen, okadar cok hassaslastım kı, en olmucak seyler bıle ,aklıma duser ve benı endıselendırır oldu.
bana 10haftalık olmadan ultrasonla bakamayız dedıler bende meraktan catlıyorum 10 haftalık olana kadar dusuk rıskı maksımum duzeydeymıs
yanı sımdı bana vajınal ultrasonla bakabılırlermı yarın cocugun durumunuı soylerlermı? cooooooooooooooooooook sagolun

kızlar 6 haftalık hamılelık yasayıpta kramp gıbı batar gıbı kasıklarında agrı yasayanlar varmı bu agrılar normal mı :26:

yarın tam 6+0 yni 6 haftalık hamile olmuş olacaksın. Zayıf mı kilolumusun bilmiyorum eğer kiloluysan abdominal ulturasonla yani üstten bakma ile bebeğini görme ihtimalleri düşük ama vajinal usg ile keseyi görebilirler. Geç döllenme falansa bu durumda daha kalp atışlarınıda duymaları zor olabilir. Hangi ildesin bu arada buda önemli. Kullanılan usg cihazının teknolojiside değişkenlik gösterir o nedenle ilini sordum. Yurt dışında falan mısın? Genelde yurt dışında bazı ülkelerde türkiyedeki kadar çok ulturasona almıyorlar hastaları.
YArın çıkacak tahlil sonucun zaten gebelik haftasını tahmin etmeye yarayacak. Eğer sonuç 1500-2000 seviyesini aştıysa ve aşırı kilolu biri değilsin bebişini yarın yapılacak ulturasonla görürsün. Ama geç döllenme vs gibi nedenlerle son adet tarihine göre 6 haftalık gibi görünsede daha küçük olabilir. Benim sana tavsiyem yarın alıcağın sonuçlarla doktoruna gitmen ama bebeği görmek için acele etmemenden yana. Bayram dönüşü 7. haftanı doldurduktan sonra hem bebeğini görür hemde kalp atışlarını duyarsın muhakkak.

Bu arada düşük riski ilk12 haftada yüksektir bu her hamilelikte geçerlidir. Bu nedenle esasında ilk haftaların takibi daha önemlidir. İlk 12 haftada doktorlar 2 haftada bir muayneye çağırır sonrasında ayda bire döner. ( ama bu türkiye sistemi için geçerli yurt dışında farklı) İlk 9 hafta boyunca kasıkta batma göğüste hassasiyet rahimde ara sıra hafif kramp tarzı ağrılar olması normal. Psikolojik olarak alıngan bir ruh halinde olman buluttan nem kapman hatta duygusal reklamlarda ağlamanda normal. Aşırı uyku düşkünlüğüde olabilir ve önümzdeki haftalarda mide bulantıların başlayabilir .14ila 15 ci hafta sonrası belirtilerin çoğu azalır ve kaybolur. bunların hepsinin bir arada olacak diye birşey yok hamilelik kişiden kişiye değişen birşey. Hatta aynı kişinin iki hamileliği bile birbirinden farklı olabilir. Sen üzme kendini rahat ol bu günlerinin tadını çıkar. Bebişin hayırlı olsun. Sevgiler

merhaba arkadaslar
ben 2,3 gun evvel ıdrar tahlılı yaptım ve pozıtıf cıktı.bugunde kan tahlılı yapıldı sonucları yarın alıcam,fakat az evvel bır arkadasımın yazdıkları benı cok endıselendırdı:5::5::5:
arkadasın rahmındekı bebegı yara sanmıslar ve o buyuk cubukla dokunmuslar arkadasın kasık agrıları ve kanaması olup hastaneye gıttıgınde hamıle oldugunu ogrenmıs,o cubukla bebege hasar verdıklerını soylemısler hastanede cocugunuz gıttı falan demısler:43:neysekı arkadasımızın cocugu olmemıs ve kurtulmus 7 aylık hamıle ıken asırı kanamadan erken dogum yapmıs ve suan kızı 10 yasındaymıs sukurler olsun kı ALLAH ailesıne bagıslamıs yavruyu:14:
benı endıselendıren kısma geleyım bundan 1bucuk 2 ay evvel doktora gıttıgımde rahımde yara var dedı ve bıyoısı aldı ve o an kanamam oldu suan yaran kanadı dedı doktor
acaba doktor benım cocugumuda yara sanmıs olabılırmı :26::26::26::26::26::26:sonuc temız cıktı dedı bıde :5:cocuk olsaydı o bıyopsı sonucunda anlasılırmıydı lutfen bır bılen soylesın?
yarın ılk ısım doktora gıtmek, rahımde yara var dıyen doktora,hamılelık testı ıcın aynı yere gıtmedım,ve gıttıgım doktorun tahmınıne gore bebegım 6 haftalık kasıklarımda kramlar ve agrılar oluyor sordugum ınsanlarda 1bucuk ay hamılelıkte agrı sızı olmaz dıyolar,esımın babası bıle karnım agrıyo dıyınce gulmus:47::47:kucucukmus o ne agrısıymıs:47:sankı yalan soyluyoz
ayyyyyy cok hassaslastım ya karısık yazdımsa kusuruma bakmayın lutfen

benim 4-5 haftalıkken baya ağrı oluyordu. sonra geçti.

Canım sakin ol..

Bulantıların bugünlerde başladığına göre,
daha yeni hamilesin..
Herkes hamileliği farklı yaşar ama
bulantılı hamileliklerde 6. 7. haftalar da başlar bulantılar..
Böylece sen henüz hamilesin yani 2 ay önce hamile kalmadın..
Yara için dr.a gittiğinde görülen şey yaraydı, korkma..

Duygusal olman kadar normal bişey yok hamilelikte..
Ne olacak, bundan sonra ne yaşayacağım duygusu,
neler yaşayacağım acabaları,
kısacası ilk defa yaşanan bu mucize,
içinde bulunulan bu belirsizlik ortamında
endişe yaşaman normal ama
sana diyeceğim şu ki; hamilelik büyük bir mucize ve
inanki o korktuğun aklına gelenler başına gelmiyor..
Bende hamileliğimde çoook çok çok kuruntular yaşadım,
sonuçta ALLAH'A şükür korktuklarım başıma gelmedi..
Hepsi hormonların beyne yaptığı etkiyle birer akıl oyunuymuş..

Boool bol dua et, bildiğin tüm ayetleri bebeğine oku,
ALLAH'INA sığın, gerisini O'na bırak..
O, "ol" dediği mucizesine kefildir..

Ne yaşayacaksan ALLAH'IN izniyle yaşayacaksın..

Kalbini ferah tut..

Son düzenleme:
yarın tam 6+0 yni 6 haftalık hamile olmuş olacaksın. Zayıf mı kilolumusun bilmiyorum eğer kiloluysan abdominal ulturasonla yani üstten bakma ile bebeğini görme ihtimalleri düşük ama vajinal usg ile keseyi görebilirler. Geç döllenme falansa bu durumda daha kalp atışlarınıda duymaları zor olabilir. Hangi ildesin bu arada buda önemli. Kullanılan usg cihazının teknolojiside değişkenlik gösterir o nedenle ilini sordum. Yurt dışında falan mısın? Genelde yurt dışında bazı ülkelerde türkiyedeki kadar çok ulturasona almıyorlar hastaları.
YArın çıkacak tahlil sonucun zaten gebelik haftasını tahmin etmeye yarayacak. Eğer sonuç 1500-2000 seviyesini aştıysa ve aşırı kilolu biri değilsin bebişini yarın yapılacak ulturasonla görürsün. Ama geç döllenme vs gibi nedenlerle son adet tarihine göre 6 haftalık gibi görünsede daha küçük olabilir. Benim sana tavsiyem yarın alıcağın sonuçlarla doktoruna gitmen ama bebeği görmek için acele etmemenden yana. Bayram dönüşü 7. haftanı doldurduktan sonra hem bebeğini görür hemde kalp atışlarını duyarsın muhakkak.

Bu arada düşük riski ilk12 haftada yüksektir bu her hamilelikte geçerlidir. Bu nedenle esasında ilk haftaların takibi daha önemlidir. İlk 12 haftada doktorlar 2 haftada bir muayneye çağırır sonrasında ayda bire döner. ( ama bu türkiye sistemi için geçerli yurt dışında farklı) İlk 9 hafta boyunca kasıkta batma göğüste hassasiyet rahimde ara sıra hafif kramp tarzı ağrılar olması normal. Psikolojik olarak alıngan bir ruh halinde olman buluttan nem kapman hatta duygusal reklamlarda ağlamanda normal. Aşırı uyku düşkünlüğüde olabilir ve önümzdeki haftalarda mide bulantıların başlayabilir .14ila 15 ci hafta sonrası belirtilerin çoğu azalır ve kaybolur. bunların hepsinin bir arada olacak diye birşey yok hamilelik kişiden kişiye değişen birşey. Hatta aynı kişinin iki hamileliği bile birbirinden farklı olabilir. Sen üzme kendini rahat ol bu günlerinin tadını çıkar. Bebişin hayırlı olsun. Sevgiler

CANIM benım nekadar bılgı sahıbısın boyle:46::46::46:60 kıloyum cok kılolu sayılmam heralde 169 boy:44:duygu durumumu hıc sormayın sabahtan berı aglıyorum az evvel gorumcem geldı tebrık etmeye cıcek yaptırmıs sagolsun kapıda elınde cıceklerı gorunce basladım gene aglamaya:43::43::43::43::43:cokta sınırlı alıngan bırı oldum hatta hıc yapmadıgım bır sey yaptım gecen otobuste sevgılısıyle tlfnda hıc susmadan 15dakka kahkahalarla konusan kızla tartıstım :5:bıta:5:ne kadın kaktı o kızı korudu nevarmıs efendım ben nıye karısıyormusum :47:herkez konusuyomus bana mı kalmıs mılletı korumak :47::47:ama kız nasıl alttan alttan benı tahrık edıyor anlatamam karsısındada ablasıyla sevgılısı oturuyor onlara artıstlık yapcam dıye benı tahrık ettı durdu dısarda goruselım dıyo alcak sesle bana ıkıdebır bende delırdım sen kımsınde benı tehdıt edıyosun dıye:47:mıllete oynuyo mıllete karşı guzel konusuyo, hanım efendı kımseyı rahatsız etmeye hakkımız yok ondan ole soyledım dıyo, herkeze duyuruyo bende, mılletı okadar dusunuyodunda ondanmı 2saattır tlfnda konusuyorsun dedım. yanındakılerede kahkaha atıp ayyyyyy mumkunse gorusmeyelım dıyo:27:baya baya sınırlendım bıde ustune ben suclu oldum bu ulkede hepmı edepsız olan tutulur arkadas:47:o an bır sıcaklık hıssettım ınınce vcye gıttım ve kanama gelmıs:47:normalde de otobuste konusan bırısı oldumu sınır olur ama tartısmazdım ogun kendıme engel olamadım.:47::47:tesekkur ederım canım benım :54:

Son düzenleme:
Canım sakin ol..

Bulantıların bugünlerde başladığına göre,
daha yeni hamilesin..
Herkes hamileliği farklı yaşar ama
bulantılı hamileliklerde 6. 7. haftalar da başlar bulantılar..
Böylece sen henüz hamilesin yani 2 ay önce hamile kalmadın..
Yara için dr.a gittiğinde görülen şey yaraydı, korkma..

Duygusal olman kadar normal bişey yok hamilelikte..
Ne olacak, bundan sonra ne yaşayacağım duygusu,
neler yaşayacağım acabaları,
kısacası ilk defa yaşanan bu mucize,
içinde bulunulan bu belirsizlik ortamında
endişe yaşaman normal ama
sana diyeceğim şu ki; hamilelik büyük bir mucize ve
inanki o korktuğun aklına gelenler başına gelmiyor..
Bende hamileliğimde çoook çok çok kuruntular yaşadım,
sonuçta ALLAH'A şükür korktuklarım başıma gelmedi..
Hepsi hormonların beyne yaptığı etkiyle birer akıl oyunuymuş..

Boool bol dua et, bildiğin tüm ayetleri bebeğine oku,
ALLAH'INA sığın, gerisini O'na bırak..
O, "ol" dediği mucizesine kefildir..

Ne yaşayacaksan ALLAH'IN izniyle yaşayacaksın..

Kalbini ferah tut..
ıste arkadasımdan bekledıgım cvpta buydu :54::54::54::54:korkuyorum serap o belırsızlık benı cok korkutuyo evet :5:ama gecıcek ınsallah annemın degerını ıyıce anladım:43:bulantılar agrılar pıskolojı aman ALLAHIM sız annelerın hakkı odenmez gercekten de, annecığimede bugun aynı seyı soyledım:43:anacığım hamılelık ne zormus, hakkını odeyemem helal et dedım helal olsun yavruuuuuuuum dedı:43:

Back