Baskıcı takıntılı kişiyle nasıl yaşanır?

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
23
44
'Titiz, mükemmeliyetçi, kusursuz, kızgın, gergin, sinirli, takıntılı ve işkolik birisi ile yaşamanın zorlukları nelerdir ve nasıl aşılır?'

Etrafımızda titiz, mükemmeliyetçi, kusursuzluk meraklısı, esnek olmayan, hep kızgın gözüken, gergin, sinirli, sonuna kadar dürüst, duygularını bastıran, işkolik, kararsızlık özellikleri taşıyan insanlar vardır. Takıntı ruh halini yaşayan bu insanların ortak özellikleri baskıcı ve ısrarcı olmalarıdır.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat TARHAN ilginç tespitlerde bulundu. Tarhan, "Bu insanların kişiliklerini işleten arka plan, hata yapma korkusudur. Yanlış yaptıklarında kendilerini savunmasız hissederler. Varoluşlar için savaşmak zorundadırlar" diyor.

Obsesif kişilikler olarak tanımlanan bu kişiliklerin silahları daha çok çalışmak, ayrıntılara önem vermek, kurallara bağlılıktır. Takıntılı olan bu yapının insanları mutlu olmayı sürekli ertelerler.

Prof. D. Nevzat TARHAN "Takıntılı kişiler eğer egoları güçlü, benmerkezci iseler herkese hükmetmek ve kontrol etmek isterler" diyor. Tarhan "bu kişilerin alçak gönüllü olmayı başarabilmeleri halinde ise başarılı bir ikinci adam olabileceklerine" vurgu yapıyor. Tarhan, Obsesif kişilere toplumun ihtiyacı olduğu düşündüğünü belirtiyor ve bunun unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor. "Çalışkan, güvenilir, özel hayatları düzenli, tatsız işleri halleden bu kişilere ihtiyacımız vardır" diyen Tarhan bir uyarıda da bulunuyor. Tarhan "Egosu büyük baskıcı ruh halindeki kişiyle beraber yaşıyorsanız enselendiniz demektir" diyor ve bu kişiye "Peygamber sabrı gerektiğini" belirtiyor. Takıntılı olan bu kişiler sizi kendisi gibi yapmak için çabalıyor ancak yapamazsa sürekli gerilim, tartışma çıkarıyor.

Obsesif baskıcı kişilerin ruh halini şöyle bir benzetme ile anlatıyor Prof. Tarhan; masanız, not defteriniz, evdeki düzeniniz hepsi onlarca yapılması gereken işler var, daha bunlar bitmeden yeni işler bekliyor, çocuklarınız bir şeyler istiyor. Siz bu haldeyken çevredeki insanlar gülüp eğleniyorlar. Çevredeki en işe yarar insan sizsiniz, başkaları ciddiyetsiz, sorumsuz. Ne kadar kendinizi yalnız hissedersiniz. İşte obsesif baskıcılar bu haldedirler.

(alıntıdır)

En ufak bir kusura tahammül edemezler

Mükemmeliyetçiliği amaç edinen obsesif kişiler bir şeyin ne olduğundan çok nasıl yapılacağına önem verirler. İş yaparken önemi ve ne için yapıldığı ve başka insanların duygularını pek düşünmezler. Her şeyin tam yapılması onların aşkıdır. Bunun için deli gibi çalışırlar. Kazandıkları parayı son kuruşuna kadar hak ederler. 100 üzerinden 97 puan not aldığı için ağlayan kişiler bu titiz kişilerdir.

Amaca yönelik olmayan ayrıntıya boğulurlar

Prof. Dr. Nevzat TARHAN, bu kişilerin olaylara kuşbakışı bakamadıklarını, ağaçlarla uğraşmaktan ormanı görmemeleri ile ünlü olduklarını ifade ediyor. Amaca yönelik olmayan ayrıntıyla uğraşırlarsa boğulurlar ve işlerini bitiremezler. Obsesiflere göre başarı ayrıntıdadır.

Takıntılı kişiler statükocu olurlar...

Obsesiflerin hayat stratejileri kazanmak ve gelişmek değil kaybı azaltmak olduğu için tutucu olurlar statükoyu tercih ederler. Eski eşyalarını atmak istemezler. Aldıkları her kararlarında mevcudu korumak isterler bu stratejisi ön planda tutarlar.

Ya siyah, ya beyaz vardır!

Bir şey ya siyah ya beyazdır onlar için, asla griyi kabul etmezler. Her şeyi köşeli düşünürler. İnatçılıkları ile ün yapmışlardır. İnatçılık yapmaktan büyük zevk alan obsesiflerle yaşamanın zor olduğunu belirten Tarhan, onlarla yaşayanları gündelik dilde kullanılan "köprünün üzerindeki iki keçi gibi' şeklinde tanımlıyor. Bu durumda her iki tarafında kaybedeceğini veya güçlü olan tarafın kazanır gibi görünse bile gizli bir öfkenin, zayıf anında öç almak için fırsat kolladığını unutmaması gerekir.

Aile içi kavgalarda öndedirler

Prof. Dr. Nevzat TARHAN Obsesif kişilerin sosyal olaylarda, toplumda ve aile içi kavgalarda, ideolojik kutuplaşmalarda önemli rol oynamakta olduklarına dikkat çekti.

Eğer bir lider obsesif baskıcı kişiliğe sahipse dünyaya düzen vermek, belirsizliği silmek için çok kimsenin canını yakacaktır diyen Tarhan, adalet ölçüsü olmayan, doğrularda sabırlı olmaya yönelmemiş inatçılığın kavga sebebi olduğunu belirtiyor.

Dürüsttürler ama bu işe yaramaz

Sözünün eri olan, sapına kadar dürüst olan bu kişilerin sözleri yazılı anlaşma kadar sağlamdır. Kılı kırk yarar, adaleti terazi ile dağıtırlar. Yasaların satırlarına öyle takılırlar ki ruhunu unuturlar. Bunun için kalıbın dışında düşünemezler. İçtihat yapamazlar. Çok çalışır ama özü bulamazlar. Yorum zorlukları nedeniyle dürüstlükleri boşa gidebilir.

Takıntılı kişi ile alışveriş azap gibidir

Obsesifler ayrıntıcı, mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle "Sıfır hata" peşinde koşarlar. Sıfır hatayı bulamadıkları için kararlarını sürekli ertelerler. Çok basit bir iş saatlerce sürer. Bunlarla yapılan bir alışveriş işkenceye dönüşebilir.

Kendilerinden başka herkes kusurlu, herkes sorumsuz...

Egoları kabarmış obsesif baskıcılar kendileri gibi çalışmayan, zorluklara göğüs germeyen insanlara kızarlar, öfkelenirler. Bunların yakınları ise bu duruma içerlerler. Kendilerinden başka herkesi kusurlu, beceriksiz, sorumsuz, ciddiyetsiz görürler. Eli ağır, zorlukları sevmeyen insanların kasten yaptıklarını düşünmeye başlarlarsa düşman görmeye de başlarlar. Böyle kişileri sinirlendirmekten özel zevk alırlar. Karşı tarafın tepkisi düşmanlık duygusunu arttıracak kadar onu aşağılayıcı ise kavga çıkar. Böylece kendilerini daha haklı görürler.

Aşk mı dediniz? Oda ne?

Duygularını iyi denetlerler. Dünyalarında tek izin verdikleri şey mantıksız düşünceye sinirlenmektir. Duygularını bastırmak onlar için zevk veren bir olgudur. Bu durumdan son derece keyif alırlar. Aşık olan kişileri anlayamazlar.

Suçlayıcı ve yargılayıcıdırlar, topu başkasına atar sorumluluk almazlar
Evet demeyi sevmezler. Her şeyin olumsuz yönünü düşünme eğilimi ve kusursuzluk meraklılığı nedeniyle olayın sorumluluğunu üzerlerine almaktan kaçarlar. Sorumluluk alırlarsa taşıyamayacaklarını düşünüyorlarsa hep savunma halindedirler. Çıkış yolunu topu başkalarına atmakta bulurlar. Eleştiricilikleri başkalarını çıldırtır.

Baskıcı obsesiflerle nasıl savaşılır?

Prof. Dr. Nevzat TARHAN, "obsesif baskıcıların ellerinde oyuncak olmamak onların açtıkları savaşta yenik düşmemek için neler yapmalıyız?" şeklindeki sorumuza geniş yanıt verdi:

Birinci şart onları tanımaktır.

İkincisi ise, sıkıntılarını size bulaştırmasına izin vermemelisiniz. Bunun başarmak için ne yapacağınızı ne zaman yapacağınızı söyler ve yaparsanız o canını yakacak başka birine yönelecektir. Bunu başaramadığınız takdirde sürekli üzerinize gelecek kontrol etmek isteyecektir. Açık ve dürüst olmak bu bakımdan önemli bir şarttır.

Üçüncü olarak obsesif baskıcılar kutsal kitaplarda yer alan bağışlama, merhametli olma tavsiyelerini unuturlar. Bunları onlara sık sık hatırlatmalısınız.

Övün ama abartmayın

Onlardan gelen bir eleştiriye sizde eleştiri ile karşılık vermeyin. O zaman siz de kaybedersiniz. Önce ona övgüyle yaklaşmalısınız. Burada dikkat edeceğiniz önemli nokta övgünüzde yalan ve abartı olmamalıdır. Zaten bu titiz kişiler olumlu özellikleri fazla olan kişilerdir övülerek yön bulursunuz. Onların çok çalıştıklarını, çok iş yaptıklarını fark etmeniz yeterli olacaktır. Bu durumda kendilerine olan güvenleri artar. Bu özelliklerine dikkat ettiğinizi hep vurgulamalısınız.

Acı çektiğinizi açıksa söyleyin

Sizin iyiliğiniz içinde olsa size acı çektirmelerine asla izin vermeyin. Onlar gibi yapmadığınız ve düşünmediğiniz takdirde felaket olacağı duygusu içindedirler. Acı çekiyor ve inciniyorsanız bunu açıkça ifade etmelisiniz. Sevgisiz değillerse bu durumda üzüleceklerdir. Eğer inatlaşarak kasten acı ve ızdırap verdiğini ona söylerseniz ve ikna etmeye çalışırsanız buna çok öfkelenebilirler. Çünkü niyetleri bu şekilde değildir. Genellikle iyi niyetlidirler ama farkında olmadan acı verirler. Anlaşılamadıkları için kızgındırlar.
Onlara hukuk edebiyatı yapın. Dürüstlüğe önem verirler. Sizin de bunu önemsediğinizi bilmeleri onları rahatlatacaktır.

Ölümcül hata riskini hatırlatın

Psikiyatri Uzmanı Nevzat Tarhan baskıcı obsesifleri savaşmanın stratejisinin iyi kurulması gerektiğini vurguluyor: İyi niyetlidirler, iyi işler yapmaya çalışırlar fakat kullandıkları yöntem yanlıştır. Yanlış adımlarla doğru hedefe gidilemeyeceğini, cehennemin bazı duvarlarının iyi niyet taşlarından örüldüğünü onlara kibarca anlatın. Sonuca ikna olurlarsa riske girebilirler.
Kendilerini keşfetmenin önemini vurgulayın. İnsanlar dünyayı değil kendilerini değiştirirlerse gerçek mutluluğu bulacaklarına dair kutsal metinleri beraberce okuyun.

Kendisiyle yüzleşmesini sağlamayı başarın

Tartışmak yerine soru sorun. Onun stratejisi ile ona karşılık verirseniz kavga çıkar. Onun size soru sormasına fırsat vermeden siz ona sorular sorup onu anlamaya çalıştığınızı belli edin. " Ne yapmamı istiyorsun, neden anlatıyorsun?" gibi sorularla kendisi ile yüzleştirmeye çalışın.

Baskıcı obsesifler gülerken ısırabilirler

Tek silahları bağırma ve abartılı eleştirilerdir. Bu silahlarını ciddiye alırsanız yandınız demektir. Kim olduğunuzu biliyorsanız sizi incitemez. "Ben kim olduğumu biliyorum" diyebilmelisiniz. Gülerken bile ısırabilirler. Kendilerini ahlaklı ve cüretkar olarak algılarlar. Siz onları övün ama onlardan övgü beklemeyin. Onların onayına ihtiyacınız varsa işiniz zordur. Onların onayı olmadan mutlu olmanın yolunu aramalısınız.

Asla teslim olmamalısınız, yoksa!

Sizi yönetmelerine izin vermeyin. Size yardımcı olsunlar yol göstersinler ama kontrol etmesinler. Kontrol duygularını başka şeyi yönetmeye çevirmelerine fırsat verin. Eve, eşyaya, resme yönelebilirler. Teslim olup sınırları çizmesine izin verirseniz kişiliğiniz paspas olur.

Ya siz baskıcı iseniz durum ne olacak?

Psikiyatri alanında bugüne kadar Psikolojik Savaş, Mutluluk Psikolojisi, Makul Çözüm, Kendinizle Barışık Olmak, Kadın Psikolojisi, Evlilik Psikolojisi, Duyguların Dili isimli kitaplara imza atan ünlü psikiyatrist Nevzat Tarhan baskıcı obsesif kişilerin davranışları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baskıcı obsesiflerin kişilik yapıları, duygu ve düşünlerinin neler olduğu ve bunlara karşı nasıl davranılması konusunda açıklamalar yapan Tarhan'a kişinin kendisi baskıcı ise, bunu fark etmesi halinde neler yapması gerektiğini ve bu konudaki önerilerini sorduk. İşte cevapları:

Yargılayıcı ve suçlayıcı düşündüğünüzde hemen onun iyi iki özelliğini düşünün. Siz iyi yön göremiyorsanız birisinin anlatmasına izin verin. Yargılayan yargılanır şeklindeki kuralı unutmayın.

İçinizdeki sansür duygusuyla dalga geçin. Rahatlamaya ayıracağınız zamanın başarınızı kolaylaştıracağını bilin.

Hedef piramidinizi iyi belirlemeye özen gösterin. Konuları önem sırasına göre tasnif edin. Hedef piramidinizin tepesinde mezar taşınızda neyin yazılmasını istiyorsanız o olmalıdır. Her işe başlarken birinci özelliğiniz bu olmalıdır.

Kendinizin de hata yapma olasılığının olduğunu kabul edin ve bu hakkı kendinize tanıyın. Büyük mağazaların bile % 10 hırsız payı bıraktığını hatırlayın.

Herkesin içinde yapılacak eleştiri ve yanlışı hiç olmazsa günde bir defa kabul edin. Yoksa egonuz yanlışları bir avukat gibi savunmaya geçecektir.

Sonucu düşünün. Alıştırmaları mükemmel yapan ama hiçbir şey öğrenemeyen öğrenci gibi olmamak için olaylara kuşbakışı bakma talimatını kendinize verin.

(alıntıdır)

Bana gelın sorun nasıl yasanırmıs takıntılı bırıyle:1no2:
Masa arkadaım 39 yasında hıc evlenmemıs kendı kabul etmesede takıntılı bencıl asabı bırı
Bencıl tıtız
muslugu ayagıyla acar kapamadan cıkar elı kırlenmesın dıye bunu ona soyledıgımızde bız kotu oluruz
dısarıdan cıg kofte et vs ye mıgdesız oluruz savunması ıse dısarıdan ne oldugu bılınmeyen etlerı nasıl yıyorsunuz der deısık bı bakıs atar
Enter tusunun tamam anlamına geldıgını ıkı senede ogretemedım bı belge kaydederken bın kısıye sorar kaydettı mı dıye
yaprak dokumunu cok sever ben sevmıyorum dersınız deısık bı tepkıyle ruhsuz olursunuz
Evraklarını deıstırır ortaya cıkar sızın ona kızmanız lazımken o sıze kızar neden benı sıkayet ettın dıye
Yaptıklkarına boyun egmen lazım egmezsen senden kotusu yok
Bencıldır kendınden baskasını dusunmez para yatırmaya bılet almaya baskasını gonderır poposunu kaldıramaz
Parfumunuzu begenmez degıstır der ben begenıyorum dersınız zevksız olursunuz
Bı tek sırrını paylasmaz ama sız anlatmadıgınızda degısık abırı olursunuz garıp karsılar
Butun mevsım boyunca aynı parcayı donup dolasıp dınler hıc dusunmez rahatsız olan varmı dıye
Bakımlıdır yemesıne dıkkat eder hastalanmaktan cok korkar bal sutle beslenır
Ona gore dogrucu mukemmel bırıdır baskaları bes para etmez
Yanlıslarını yuzune vuramazsın vurursan senden beterı yoktur
Bı kere huyuna gıtme butun ınsanlara senı kotuler
Kendı masasındakı pıslıklerı senın masana koyar adına temızlık der sen mı koydun dedgınde sınırlenır
Defalarca cekmecesını kontrol eder herkese hırsız muamelesı yapar ama kendı acıkta olan evrakları degıstırır
Bu kısılıkle yasamak ısteyen varsa bende sorun var demekkı
Bana herkes sende padısah sabrı varmıs dıyor

ben bu dediğiniz gibi biriym ama azcık yumuşağından.
eee ben ne oluyorum:))))

sinem6 sende padişah değil,peygamber sabrı varmış gerçekten.allah yardımcın olsun.

ayyy gerçekten alışveriş kısmı bana çok uyuyorr ...korktum kendimden yaa (

benim kocam böyle bir kişilik,gelin bana sorun böyle kişilikle aynı evde yaşamak nasıl bişey,cok cok ama cok zor!verdiğin bilgiler için teşekkürederim.

Son düzenleme:
benim eşim de obsesif.
ama ben onunla mücadele etmekten yıldığım için teslim oldum.
düşünün evinizdesiniz ama sanki çalıştığınız şirketin genel müdürü yanınızdaki.
her an hata yapmaktan korkarak yaşıyorsunuz.
korku mecaz anlamda değil çünkü hata yaptığınızda hatta yapma ihtimaliniz olduğunda bile apartman sarsılıyor yerinden.
çok zor gerçekten zor.
bir çocuğum olmasaydı çoktan canımı kurtarırdım :)

Yaziyi okurken kalbimde carpinti basladi,bende nisanlimda kontrol delisiyiz :S Baskin karakterleriz, bazen alttan almam gereksede unutuyorum dilime haraketlerime sinirime hakim olamiyorum.. Yandik ki ne yandik..

Duygularıma tercüman olmuş buradaki arkadaşlar.Benim eşimde öyle.ben yenilgiyi kabullendim çoktan.Ona göre saf,beceriksiz,israfcı,çok ve boş konusan biriyim.Çok hata yapan biriyım.zamanla bende inandım zorlamıyorum artık.
gerçektende çalıştığım şirketin genel müdürü gibi.Rhat duygularımı ıfade edemıyorum,sürekli eleştiryor,asla hata kabul etmıyor ve kendını hep haklı görüyor.Bu gün çok komik bir olay yaşadık :) Alış verişteyken balık aldık.tek poşetti ve eşim taşıdı.daha sonra kızımla ikisi bir dönercide oturup,bir şeyler yerken bende fırsattan istifade yakın bir yerden alış verişe gittim.Eve döndük ve eşim balığı sanırım dönercide unutarak geldi.İşin komıği,ben bunu farkedip,balık poşeti nerede dediğimde,önce bende olduğunu söyle,o poşeti elime hiç almadım dediğimde ,kızarak,sana evden buyuk çanta al dedim alış verişteyken dedi,amaç beni suçlu çıkrmak,ben balık poştni asla çantaya koymadığımızı hatırlattım,sonra sen diğer alış verişe gittiğinde poşet elindemıydı diye sordu.oysa çok ıyı hatırlıyordu kendınde olduğunu.hayır dedim.kısaca sıyrılacak bır yer bulamadı ve poşetı almaya gıtmedı ve konuyuda kapattı.Oysa bunu ben yapsaydım offfffff ne laflar,ne eleştirler olurdu.Bu tur şeylerle oyle çok karşılasıyorum kı,artık sevgisinin samımıyetsız olduğunu düşünmeye başladım.Ezildiğimi hissediyorum.Kilomu çok takıyordu.geçen yıl kılo verdim onuda beğenmedı sonra inata geldim 20 kılo aldım sinirden şimdi daha çok eleştiryor bende normal değilim

ben de çok mükemmelişetçiyimdir herşeyin kusursuz olmasını isterim o yüzden çok zor karar alırım ve sorumlluk shibiyim yaptığım işi hatasız yaparım ve sorumsuz insanlara tahammülüm yoktur sanırım biraz da bana uyuyo yazılanlır hepsi değil aama bir kıskmı:)

Çok mükemmeliyetçiyim,sorumluluk sahibiyim.....
Herşey herzaman mükemmel olmalı....
Şu varki toplumda mükemmeliyetçi insanlar hemen belli oluyor.....
Zaman zaman öfkemi kontrol altına alamıyorum
offfffffffffffff sonrada üzülüyorum ama bazan insanlar beni çileden çıkarıyor(
Sorun bendemi karşımdaki insanlardamı onuda bilemiyorum....
Kimseyi kırmak istemezken,bazan bir söz,bir davranış beni çok üzüyor....
Bende kırıcı olabiliyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:
mükemmeliyeti arayan insan cogu zaman mutsuz oluyor kendi herseyi dört dörtlük yapsada cevresindeki insanların yaptıgını begenmiyor hem kendi huzursuz oluyor hemde cevresindekileri huzursuz ediyor benim yakın akrabamdan biri öyle artık takıntı yapmaya basladı piskolojik destek alıyor ama yinede cok mutsuz
bizide sürekli huzursuz ediyor mesela ev temizligi kendine titizlik bir yerler bozulucak yere bir sey düsecek diye rahat rahat oturamıyoruz
bence böyle kisiler biraz kendilerine tenkitte bulunmalı baskalarını gözlemlemeli ve rahat davranmalı yoksa en cok zararı kendine veriyor

yer yer kendımı buldum
acaba obsesıf mıyım

Butun ınsanlar hersey tam olsun yerınde olsun ıster Ama bazıları bunu gercekten abartıyor kendılerı dortdortluk dııl ama baskası bı hata yapsın olayı buyutuyor kım dortluk Tabıkı herkesın dogruları var ama bu dogruların zıttı dogrular gorunce neden parlarlar anlamıyorum ayrı ayrı bıreylerız beklentılerımz farklı olacak sonucta kabullenmek yerıne uste cıkmak nedemek cozemedım ben dertlıyım bu konuda anlatsam sıte kapanır artık tıtız pımpırık ınsanları gormeye dayanamıyorum o dereceye geldım ve bılıyormusunuz ne kadar pımpırıklı ınsan varsa normal ınsandan daha cok hastalanıyor ve hata yapıyor ama bunu kabullenmıyorlar

amanın tıpkı babamkaydirigubbakcemile3 bi o iyi,bi o mükemmel,ama bunların sülale böyle zaten,bi babam diilki.ortalıkta herkes kötü. aaa bide her şeyin doğrusunu bilir! hayatta senin dediğini kabul etmez.bu böyleyse sen,öyle diyemezsin.ama böyle diilde öyle olduğu zamanda içine siner,hiç sesini çıkartamaz.'bak nasılmış?senin dediğin gibi miymiş benim dediğim gibi miymiş?' desende susar.işinde de çok titizdir,adamı deli ediyoyanında çalışıyorumda ordan biliyorum.herkes yolunu bulmuş,bi bizimki en dürüst kalmış zaten.hata yapma gibi bi şansın yoktur hiçbi şeyde,laflarıyla yerden yere vurur insanı.bana hep 'senden bişey olmaz,sen adam olmazsın.' derdi,çok gücüme giderdi.ben değil üniversiteyi bitirmek,doktora yapsam yine aynısını söyler o.babam çünkü.ne kadar modern görünsede düz bi insan kendisi.onla yaşamak zor olsada seviyoruz işte napalımyerimseniben

ayoooooooooolllll bende obsesiff cıktımm yawwwwwwwwww.

benim için bişi ya siyahtır ya beyazz.kıvırmanın anlamı yok. gride ap ayrı bişidir. allaaaaaaaa

titizim mesela ama odam dagınık. temizliği seviyorum.temiz olsun hersey.ama dagınık olabilir.

bi insanı sevmessem mesela aslaaaa konusamam.bunuda ona söylerim.su hareketin su davranısın bana uymuyor.hoşlanmıyorum senden.
çevrem fazla sert ve kırıcı oldugumu söylüyor bu konuda ama ben sahtekar değilim bana göre.

herşey mukemmel olmak zorunda değil.ama mükemmel olması için elimden geleni yapmıs olmam gerekir içimin rahat olması için.

ozaman ben bir obsesifim ve çok mutsuzum bu yüzden mutsuz oluncada mutlu edemiyorum çevremdekileri tahamül sınırlarım çok zorlanıyor ve tepkim aşırı oluyor çenemi tutamıyorum hem üzülüyorum hem üzüyorum.çevremde obsesifler olmalıki ben mutlu olayım hep ön planda olmayı kanat açmayı sevmiorum bende kanat altında olmak istiyorum hiç kimse beni yönlendiremeyi başaramıyor ama ben yönlendirilmeyi istiyorum kanat altına girmek istiyorum ben obsesif insanlar istiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…