Yok olsa keşke. Zaten bulunduğum ilçe nispeten nezih bende zaten evden işe işten eve biriyim.dışarısı tehlike dolu ,ama ev de çekilmeyecek çile,yanında kalabileceğiniz güvenilir bir akrabanız yok mu
Düşündüm. Ama çalıştığım yerden ayrılmam gerekir çocuk işçi oluyorum. Doğrusu şimdi sigortam var hâlâ sayılıyor muyum bilmiyorumSosyal hizmetlere basvursaniz. Koruma altina alsalar daha iyi olmaz mi?
Lise bitti. Üniversitede yüksek bir hedefim yok. Ama elbette okuyacağım. Çalıştığım yer iyi üniversite bitirmiş insanlari aliyor ama patronum yaşadıklarımı biraz bildiği için bana çalışmam konusunda destek oluyor. Ayrıca kapımı kilitleyip odama girdim. Ertesi gün kapı kilidimi söküp benim odamda kavga ettilerBiriktirdigin parayla tek basina nasil yasayacaksin?
Gercekci olalim
Onlarin arasindaki kavgaya karisma hic
Gir odana kapini kilitle
Disarisi guvenli degil
Okul ne durumda? Lise bitti mi mesela?
Arkadaşa katılıyorum. Aldığınız para ile geçinemezsiniz.Biriktirdigin parayla tek basina nasil yasayacaksin?
Gercekci olalim
Onlarin arasindaki kavgaya karisma hic
Gir odana kapini kilitle
Disarisi guvenli degil
Okul ne durumda? Lise bitti mi mesela?
Yeterli para dediğin su gibi llgider kira faturalar derken heleki bu zaman da bi sınır çay kaç lira olmuş oyke evde hesapla olmuyor dışarı hayati
Okulun ne durum da
Dünyanın en kötü ailesi de olsalar disardakilerden yine de iyilerdir
Daha çok küçüksün kaybolur gidersin
Biraz daha sabret daha kendini bildiğin de yeni hayat kurarsın
Ailesi yollarmı bakalım. Birde orada ne ile geçincek burs filan çıkmazsa ki çıksa bile aldığı yurt masrafını ancak karşılar.Ünvyi bence açıktan okuma düzgün bir okula kapağı atmaya bak. Yurda gidersin, hem güvenli olur hem de okumuş olursun.
Evet gitmemi istemiyorlar aslında. İşe gitmemide onların gözetimi altında olduğum için beni daha kolay kontrol edebilecekleri için izin verdiler.Ailesi yollarmı bakalım. Birde orada ne ile geçincek burs filan çıkmazsa ki çıksa bile aldığı yurt masrafını ancak karşılar.
Yaşın daha çok küçük. Durumuna üzüldüm. Dışarısı kurtlar sofrası. Öyle senin düşündüğün kadar kolay değil maalesef hayat canım. Ama evde bir o kadar kötü senin için. En azından bir kaç sene daha sabret hem açıktan okulunu bitir. Hemde birikim yapmaya devam et. Sonra ayrı bir ev tutup kendi yoluna bakarsın.Evet gitmemi istemiyorlar aslında. İşe gitmemide onların gözetimi altında olduğum için beni daha kolay kontrol edebilecekleri için izin verdiler.
Teşekkür ederim tavsiyeniz uymaya çalışacağımYaşın daha çok küçük. Durumuna üzüldüm. Dışarısı kurtlar sofrası. Öyle senin düşündüğün kadar kolay değil maalesef hayat canım. Ama evde bir o kadar kötü senin için. En azından bir kaç sene daha sabret hem açıktan okulunu bitir. Hemde birikim yapmaya devam et. Sonra ayrı bir ev tutup kendi yoluna bakarsın.
Biraz daha para biriktir bence.Asgari ücretle geçinen çok zor.17 yaşındayım. 15 yaşından beri düzenli gittiğim bir iş yerim var. 3/4 aydır asgari ücret alıyorum.sigortalıyım. Kazandığım paranın neredeyse tamamını biriktiriyorum. 6 ay sonra 18ime gireceğim. O zamana kadarda elimde yeterli birikmiş para olacağını düşünüyorum. Ailem çok baskıcı. Yetmiyormuş gibi ebeveyinlerim şiddetli geçimsizlik içinde ( olayın vahimligini söyle anlatayım iki ebeveyiniminde intihar girişimi oldu, birbirlerine bıçak çektiler, bir kavga esnasında onları ayırırken yüzüme darbe aldim yüzüm k*n içinde kaldı beni hastaneye götürmek yerine evi terk ettiler vb) kendi sağlığım için evden ayrılmak istiyorum. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere ebeveynlerim buna izin vermiyor. Bu evden evlenmeden ayrılamazmışım beni döve döve eve geri getirirlermiş. Sizlerden bir büyük gözüyle tavsiye istiyorum. 18 olunca eve çıkmalı mıyım?Çevremde bana tavsiye verebilecek bir akrabam yada büyüğüm yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?