Haklısınız benim ailem hiç bi zaman çok ilgili bi anne baba olmadı. Çocukken bişeyi iki kere sorsam babam başından atar annem off bıktım gibi cevaplar verirdi. Toparlanmak o kadar zor ki. Keşke hiç bu durumlara gelmeseydik. Böyle rezil hissetmek çok berbat bi his.Size verilebilecek tek tavsiye profesyonel birinden psikolojik destek almanız.
Aksi halde benzeri olayları yaşamaya devam edeceksiniz.
Muhtemelen çocukluk döneminde karşılanmayan duygusal ihtiyaçlarınız var, o nedenle başkalarının düşünceleri ve onayı sizin için çok önemli.
Altta yatan tetikleyici düşünce mekanizmasını tespit edemezseniz bu sorunu çözemezsiniz.
Evliliğinize gelince, son olaydan sonra toparlanması çok zor diye düşünüyorum.
Önce kendinizi toparlayın, evliliğinizi sonra düşünürsünüz.
Haklısınız sürekli ayrıl barış gibi bi durum içine girmeyi hiç istemiyorum . O yüzden olabildiğince yalnız kalıp kendimi toparlamaya çalışacağım. Evliliği nasıl toparlayacağım bilmiyorum birdaha eşimin yüzüne nasıl bakacağım? Ailesinin ? Ailemin bile yüzüne bakamıyorum. Onca insan ne düşünüyor şimdi hakkımda diye düşünmek çok ağır bi yük. Sizce hata mı ediyorum böyle düşünerek? Evet çok çirkin bi olay yaşandı ama birdaha hiçbişey eskisi gibi olmaz mı?Olaya iki farklı yönden bakmak istiyorum.
Birincisi siz mutsuz olduktan sonra başkaları hakkınızda iyi düşünse ne düşünmese ne?
Hayat sizin hayatınız sonuçta.
Hayatta her şey insanlar için.
Diğer yandan da böyle kavga ayrıl barış üçlüsünün yalama olmasını hiç doğru bulmuyorum.
Gerçekten dediğiniz gibi bir yerden sonra aman bunlar hep böyle zaten oluyor çevredeki herkes.
Gerçi en fazla derdinizi dinlemezler
Siz barışmak istiyorsanız çaba gösterin ve şansınızın kıymetini bilin.
İstemiyorsanız zaten boşanın iki tarafa da yazık.
Sadece 2 kişiyi meşgul etmiyor dertleriniz farkındaysanız. Aileler komşular bilmem neler hep meşgul oluyor
İkimizde olayın kızgınlığıyla boşanmak istediğimizi söyledik ama annesi eşimin boşanmak istemediğini, beni sevdiğini, sinirle öyle konuştuğunu söylüyor . Ben açıkçası şuan hissizim kırgınım ama bugüne kadar asla boşanmak gibi bişey düşünmemiştim o derecede mükemmeldi herşey.Evliliginizi yoluna koymak istiyor musunuz gercekten yoksa annenizin baskisiyla mi bunu dusunuyorsunuz? Bu onemli cunku eger gercekten istemiyorsaniz tekrar ayni sorunlar yasanacaktir. Tabii bu arada esinizin de bunu istemesi gerekir ikiniz evliliginizi bu duruma getirmissiniz cunku
Bende arkadaslar gibi dusunuyorum. Oncelikle profesyonel bir destek almalisiniz. Ilk once kendinizi iyilestirinİkimizde olayın kızgınlığıyla boşanmak istediğimizi söyledik ama annesi eşimin boşanmak istemediğini, beni sevdiğini, sinirle öyle konuştuğunu söylüyor . Ben açıkçası şuan hissizim kırgınım ama bugüne kadar asla boşanmak gibi bişey düşünmemiştim o derecede mükemmeldi herşey.
Profesyonel destek almayı düşünüyorum haklısınız..Bende arkadaslar gibi dusunuyorum. Oncelikle profesyonel bir destek almalisiniz. Ilk once kendinizi iyilestirin
evliliginiz eger gerecekten sevgi hala bitmediyse siz iyilesince oda yavas yavas yolunu bulur. Ama bu sekilde devam edemezsiniz.
Ayrica baskasi ne dusunurse dusunsun. Onlar sizin ne hissettiginizi psikolojinizi ya da durumunuzu bilemez varsin kotu dusunsunler. Siz hayatiniza bakin. Onceliginiz kendiniz olsun.
Yaşınız kaç?Profesyonel destek almayı düşünüyorum haklısınız..
Önceliğime kendimi koymayı hiç bi zaman tam anlamıyla başaramadım bugüne kadar.
Hep başkalarının hakkımda ne düşündüğünü önemsedim.
Küçükken annem babam dahi çok eleştirirdi beni, gerçi hala öyle.
Hep başkalarının çocuklarıyla kıyaslarlardı.
Belki bunun çok etkisi oldu.
Yaralarımı eşim sarmıştı, şimdi en büyük yarayı o açti.
Ruhum sancıyor...
Önemli olan sizin ve esinizin gercekten ne istedigi insanlari düsünmeyi birakin en yakininiz bile olsa Kapinizi kapattiginizda disarida kalan insanlari dikkate almayin . Dört duvar arasinda ne oldugunu yasayanlar bilir sadece. Eger evliliginizi kurtarmak istiyosaniz sadece esinize odaklanin geri herkesii yok sayin derim. Bi evlilik danismanina gidebilirsinizz bence yada en azindan bi psikolaga gidip kendiniz icin yardim alabilirsiniz. Gün gelicek insanlar icin harcadiginiz bir saniyenize bile cok üzüleceksinizz. Hersey hayirlisiyla gönlünüzce olsunKızlar dün şiddet adlı bir konu açmıştım. Bebeğimi kaybetmemin üzerine eşimle sorunlar yaşadığımı anlatmıştım. Yorumlarınızı okudum Allah razı olsun hepinizden. Söylediklerinizden yola çıkarak eşimle biraz ayrı kalma kararı aldım. Bugün eşimin annesi ve babasıyla konuştum onlar da anlayışla karşıladı sağolsunlar. Annem de konuştu kızımı bu kadar hırpalaması ne demek oluyor diye hesap sordu sinirlendi. Kaynanam naifçe konuştu üzgün olduğunu söyledi eşimle de konuştuklarını tepki gösterdiklerini söyledi. Kendimi berbat hissettim tabi bu konuşmadan sonra çünkü mükemmel geçinen, uyumlu ailelerimiz vardı ve araya böyle bir olayın girmesi mesafeye , soğukluğa sebep olacak ve buna ben sebep oldum diye kendimi çok suçlu hissediyorum.
İnsanları çok fazla önemsiyorum ben. Hakkımda ne dediklerini, ne düşündüklerini. Hayatta hep insanlara karşı kötü bir imaj çizmekten, yanlış bi algı oluşturmaktan korkmuşumdur. Şimdi düşünüyorum da o kavga anında kimbilir hergün yüzüne baktığım komşularım neler düşündüler.. Dün görümcem kaynanamlardaymış olayı öğrenmiş. Biz evlenmeden önce birbirimizi çok severken, evliliğimize kısa bir süre kala, görüncemin evinde misafir olduğum bir gün , yanında aileden bir kaç kişiyle birlikte yüzüme bakıp bakıp gülmesi , fısır fısır konuşması üzerine (alaylı bir gülüşten bahsediyorum) evini terketmiştim . Sonra benim yanlış anladığımı , çok alıngan bir insan olduğumu, gereksiz onları suçladığım söyleyerek kendini savunmuştu . Sonra ben günlerce kendimi yedim bitirdim kızlar ben mi hatalıydım bende mi bi sorun var diye. Şimdi görümcem çıkıp beni suçlarsa gelin her zaman ki gibi alınganlık yapıp kocasını çıldırtmış diye? En kötüsü de bebeğimi kaybettikten sonra toparlayamadım ben. Artık insanlar bana deli gözüyle bakıyor diye düşünüp kahroluyorum. Konu eşimin işi uzadığı için eve geç gelmesi üzerine beni bu halde yalnız bırakıyorsun diye tartışmaya başlamamızdı biliyorsunuz. Eşimle tartıştığımızı eltime söyledim mesela . Kendisini çok severim dertleşecek bir insana ihtiyacım vardı o an. Sağolsun yanımda oldu destek oldu ama şuan acaba hata mı ettim diyorum. Yarın birgün eşimle düzelirsek insanlar bizi kaale almayacak. Bunca şeyden sonra bunların evliliği çöp sadece mutluluk oyunu oynuyorlar diye mi düşünecekler? Boşansam aynı şekilde annem sürekli tepemde elalem ne der daha 6 aylık evlisin biraz fadekarlık yap acele karar verme diyor ki zaten karar verecek psikolojide değilim zamana bıraktım. Fakat evliliğimi tekrar yoluna koymak mümkün müdür ?Bu kadar insan yüz göz olduktan sonra tekrar yüz yüze bakılır mı unutulur mu herşey? Sanki herşey bitti mahvoldu afedersiniz b*ka battık gibi bi psikoloji içindeyim o yüzden herşeyi salasım geliyor. Sizde benzer şeyler yaşayıp durumu toparlayabildiniz mi sonradan? Bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı?
En berbat seyleri yasayip dedigin gibi b.ka batsan bile esinle aranizda gerçek sevgi varsa ışık her zaman vardır.Biz öyle hallere düştük milletin diline sakiz olduk hattaa utanmasalar çekirdek citleyip bizi film yapmalarına tanık olduk kii boşanmak için mahkeme gününü iple cektik.Ama olmadi sanki o sözleri biz söylemedik o hallere biz düşmedik gibi 3 ay ayrı kalip birbirimize sarıldık tekrar.Inan oturacak koltuk bile kalmamis evimiz dagilmisti.Ama her seyi beraber baştan yaptık.Kendi rezilligimizi kabullenip sil bastan basladik.Ailesi bana saygı duymak zorunda kaldi.Mukemmel miyiz?Hayir.Ama biz birbirimize sahip çıktik.Dip köşede hala sevgimiz mevcut olmasaydi imkansizdi.Bugun bile işten gelip sofraya oturduğunda sicak çorbami önümde huzurum yerinde karim cocuklarim yanımda ya benden zengini mutlusu yok dedi.Kızlar dün şiddet adlı bir konu açmıştım. Bebeğimi kaybetmemin üzerine eşimle sorunlar yaşadığımı anlatmıştım. Yorumlarınızı okudum Allah razı olsun hepinizden. Söylediklerinizden yola çıkarak eşimle biraz ayrı kalma kararı aldım. Bugün eşimin annesi ve babasıyla konuştum onlar da anlayışla karşıladı sağolsunlar. Annem de konuştu kızımı bu kadar hırpalaması ne demek oluyor diye hesap sordu sinirlendi. Kaynanam naifçe konuştu üzgün olduğunu söyledi eşimle de konuştuklarını tepki gösterdiklerini söyledi. Kendimi berbat hissettim tabi bu konuşmadan sonra çünkü mükemmel geçinen, uyumlu ailelerimiz vardı ve araya böyle bir olayın girmesi mesafeye , soğukluğa sebep olacak ve buna ben sebep oldum diye kendimi çok suçlu hissediyorum.
İnsanları çok fazla önemsiyorum ben. Hakkımda ne dediklerini, ne düşündüklerini. Hayatta hep insanlara karşı kötü bir imaj çizmekten, yanlış bi algı oluşturmaktan korkmuşumdur. Şimdi düşünüyorum da o kavga anında kimbilir hergün yüzüne baktığım komşularım neler düşündüler.. Dün görümcem kaynanamlardaymış olayı öğrenmiş. Biz evlenmeden önce birbirimizi çok severken, evliliğimize kısa bir süre kala, görüncemin evinde misafir olduğum bir gün , yanında aileden bir kaç kişiyle birlikte yüzüme bakıp bakıp gülmesi , fısır fısır konuşması üzerine (alaylı bir gülüşten bahsediyorum) evini terketmiştim . Sonra benim yanlış anladığımı , çok alıngan bir insan olduğumu, gereksiz onları suçladığım söyleyerek kendini savunmuştu . Sonra ben günlerce kendimi yedim bitirdim kızlar ben mi hatalıydım bende mi bi sorun var diye. Şimdi görümcem çıkıp beni suçlarsa gelin her zaman ki gibi alınganlık yapıp kocasını çıldırtmış diye? En kötüsü de bebeğimi kaybettikten sonra toparlayamadım ben. Artık insanlar bana deli gözüyle bakıyor diye düşünüp kahroluyorum. Konu eşimin işi uzadığı için eve geç gelmesi üzerine beni bu halde yalnız bırakıyorsun diye tartışmaya başlamamızdı biliyorsunuz. Eşimle tartıştığımızı eltime söyledim mesela . Kendisini çok severim dertleşecek bir insana ihtiyacım vardı o an. Sağolsun yanımda oldu destek oldu ama şuan acaba hata mı ettim diyorum. Yarın birgün eşimle düzelirsek insanlar bizi kaale almayacak. Bunca şeyden sonra bunların evliliği çöp sadece mutluluk oyunu oynuyorlar diye mi düşünecekler? Boşansam aynı şekilde annem sürekli tepemde elalem ne der daha 6 aylık evlisin biraz fadekarlık yap acele karar verme diyor ki zaten karar verecek psikolojide değilim zamana bıraktım. Fakat evliliğimi tekrar yoluna koymak mümkün müdür ?Bu kadar insan yüz göz olduktan sonra tekrar yüz yüze bakılır mı unutulur mu herşey? Sanki herşey bitti mahvoldu afedersiniz b*ka battık gibi bi psikoloji içindeyim o yüzden herşeyi salasım geliyor. Sizde benzer şeyler yaşayıp durumu toparlayabildiniz mi sonradan? Bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?