Başkalarının benim hakkında ne düşündüğü fikrinden nasıl kurtuluruz?

Sizce yeni doğum yapmış bir kadına söylenecek laf mı? Üstelik hayati tehlike atlatarak bir doğum yapan kadına?
Siz karşı tarafların dolapları neden karmakarışık bunun sebeplerinden haberdar mısınız karşılaştırma yapıp tatmin olurken

En yakın bir psikologtan randevu.

Oncelikle kimsenin dolabini vs acma kuzum denk gelirsen gormezden gel cunku kimse çöp evde yasamiyor en temiz insan sen degilsin ya da bir yarisma duzenlemiyorsun evini gelip incelesinler sanirim garip insanlari kendine referans almissin istemeden takinti yapmissin ama normal olanlarla takilirsak problem ortadan kalkar diye dusunuyorum

İşsiz ve kötü kalplisiniz. Yaptığınız şey saygısızca.
Kendiniz gibi kişilerden korkuyorsunuz. Derdiniz onların fikirlerini önemsememeyi öğrenmek yerine önce kendinizi değiştirmek olsun.
Benim tavsiyem egonuzu tatmin edecek başka uğraşlar edinin.
Bir gün bir yerde ters birine denk gelirseniz yerin dibine sokup sokup çıkarırlar.

Zaten sorunun farkındasınız yaptığınızın da yanlış olduğunun farkındasınız bu bence güzel birşey..Bende evliliğimin ilk zamanları yerde kıl tüy görsem hemen süpürgeyi açardım.Bekarken böyle değildi.Kimsenin eviyle ilgilenmezdim ama evim mükemmel olmalymış gibi gelirdi.Eşime karşı mükemmel olmalıyım evim mükemmel olmalı mükemmel yemekler yapmalıyım.Baktım bu bana zarar veriyor ben de sizin gibi farkettim yani başka şeylere odaklanmaya başladım.Evden çıktım dışarda dolaştım , dizi izledim ,işsizdim iş buldum.Odağımı değiştirdim yani.Sizde kendinizce imkanlar el verdiği müddetçe evi başkalarının evlerini düşünmeyin odağınızı değiştirin. Eşyalara temizlik malzemelerine köle olmayın İnsan kendi kendini iyileştirebilir.

bebeğiniz büyümeden bir tedavi olun. bakın annem de sizin gibi. fotoğraf çekmez ya da başkalarıyla kıyaslamaz kendini ama o titizlik takıntısı beni bitirdi. her haftasonumuz onun temizlik yapması yüzüdnen kavga kıyametle geçiyor. babama bana kardeşime saldırıyor. evden kaçışıyoruz hepimiz.

işin kötüsü anneme benzeyeceğim diye korkuyorum. annem bana hep pasaklı der yaptığım işi beğenmez. ama bir ara nişanlımla kaldım, annemin babama yaptığı titizlikleri ona yaptım sonra dedim allahım anneme dönüşüyorum.

Çok fazla düzenli,aşırı titiz olmak mükemmel bir özellik değil ki,çok övünülecek bir durum hiç değil.

O insanlar azıcık dağınık ve ortalama temizler çünkü öncelikleri farklı.Tüm gün evle kendilerini paralamak yerine zevklerine,hobilerine zaman ayirmayi tercih ediyorlar.Zamanlari kıymetli. Her daim mükemmel olmak gibi bir kaygıları olmadığı ve çevrelerine öyle lanse etmedikleri için kafaları rahat. Kisacasi yaşıyorlar bu hayatı.Ben üzüldüm sizin adınıza.

İnsan neye dikkat ediyorsa, sadece odur.
Ve maalesef siz, hayatınızda düzen temizlik dışında bir şey değilsiniz, kendinizi böyle başkalarıyla kıyaslayıp tatmin ederek koca bir yaşam içerisindeki eksikliğinizi kapatmaya çalışıyorsunuz.
Altınla kaplasanız, yok olmaz.

İnsanların dağınık dolaplarını görünce ‘işe güce yetişemiyor yardım teklif edebilirm’ ya da ‘ne güzel ya hayatı dolu ki bunlarla uğraşmaya vakti yok’ diye düşünme aşamasına geçmeniz için bile ‘bayağı’ bir uğraş gerek.

Psikiyatri'lik bir durum

Bana gore senin gibi kadinlar hakket issiz gucsuz kusura bakma yani butun bunlari dusunmeye nasil firsatin oluyor? Yani cok mu onemli baskasinin dusuncesi? Kendi hayatiyla yeterince ilgili olmayanlar icin baskalarinin hayati onemli tabii..calismasanda bebegin olsada olmasada yani bu kadar sacma seyleri dert ediyorsun? Ayrica lavaboyu kullansanda kullanmasanda toz oluyo zaten temizlemen gerekiyor.

Nasıl ban yemeden yerden yere vururum temalı yorum

Tebrik konduruyorum

Okb geldi benim aklıma herhangi bir psikolog ile görüştünüz mü bu durumu?

Başkasıyla kendinizi kıyas yapmayı bıraktığınız zaman daha mutlu olursunuz kendinize odaklanın başkası umurunuzda olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…