Başkalarının benim hakkında ne düşündüğü fikrinden nasıl kurtuluruz?

Sanırım takdir edilmeye ihitiyacınız var başka takdir edilesi bir şey bulamayıp kendinizde ,buna sarmışsınız.Çok titiz çok tertipli bir insanım ama hayatımda hiç, biri beni beğensin duygusuyla yapmadım bunu kendim rahatsız oluyorum ya da kimsenin düzenine bakayım derdim olmadı.Tesadüfen gördüğüm şeylerde aman da ne tertipsiz kadın demedim içimden bile, aklıma bile gelmedi. Ama dağınıklık değil de kendi hyjen şartlarıma aykırı bir şey görürsem çok üzülüyorum çünkü bir daha o evde yiyip içemiyor ayağımı kesmek zorunda kalıyorum.Buna engel olamıyorum işte.Sizinki temizlik titizlikle alakalı değil gibi geldi bana.
Düzenli evde mutlu cocuk yetişmez diye bir yazı okumuştum çok hoşuma gitmişti.Boşverin milleti ne isterse onu düşünsün,bebeniz mutlu olsun muhim olan o elalem değil.

Ayy yine tüm kötü kalpliler doluşmuş buraya
Kimse de yardım edeyim yol göstereyim dememiş
Hep eleştiri hep eleştiri (!)

İnşallah iyi duyar kasabilmişimdir

Ben sorunlu olduğumun zaten farkındayım ama bunu daha kibar bir dille de halledebilirdik. Üzüldüm açıkçası... Siz değil ama ben ban yerim...

Takdir edilme ihtiyacından dolayı böylesiniz. Ben de temizlik yaparken çok titizim, tertemiz yaparım. Ama bazı zamanlar geldi ki yeri geldi haftalarca evi afedersiniz bok götürdü. Özellikle hastanede refakatçi olduğum dönemler. Ama sonunda iki gün evi b.k götürür, üçüncü gün yine ben temizlerim. Bu takdir edilecek ve yerilecek bir özellik değil ki. Olabilir, insan her zaman her konuda dört dörtlük olamayabiliyor, her şey insan için.

Kimse kimseye çok temiz olduğu için madalya takmıyor. Pis olduğu içinde cezalandırıyor.

Bunlar hep boşluktan.... Hayat amacı olmayınca zihin kaos ve dedikodu üretmeye çalışıyor.

Herkes sizin gibi değil emin olun..insanlar kendiyle okadar meşgul ki, başkasını bu kadar teferruatlı incelemiyor. Sİzde hayatın içini Doldurdukca bunları dusunmeye vaktiniz kalmayacak

Basliga binayen yaziyorum
Kv koyde oturuyor akrabam ordan lafimi duyarmis beni begenmiyorlarmis
Gecen gun dile getirdi
Umrumda deil dedim
E niye soruyon dedi
Halbuki kendi acti konuyu cok rahatsiz oldum
Bu kisi sadece kendi yaptiklarini begenen ki evini bile temizlemeye aciz
Surekli birilerini davet edecegini soyler ama evinin temiz olmadigini soyleyip davet edemem diye de belirten biri
Ustelik birilerinin beni begenip begenmemesi umrumda deil
Kv yuzume karsi herseyi soyleyen biri acik sozlu oldugu icin bende acik sozluyum ona karsi birbirimize saygimizi asla kaybetmeyiz
Eger arkamdan konusuyorsa o cevrenin insanları abartmayi sever
1 e 10 katar biliyorum
Bu yuzden konuyu uzatmadim ve umursamaz bir sekilde cevaplamadim
Alay edercesine guldum
Icimde halletmeye calisiyorum ama halledemicem gibi geliyor
Esimle paylasicam artik
Anneme de anlatamam cabuk gaza getirir beni
Temizlikse en son baktigim sey insanlarda öncelikle ağızları temiz olsun derim

Benim hiç böyle şeyler için endişelerim yoktur.
Çünkü başkalarının açığı, eksigi, basaramadiklariyla zerre kadar ilgilenmem.

Siz isi kendinizden biliyorsunuz kısacası.
Ama herkes o kadar kıskanç ve fesat değil korkmayın.

Çocuklardan önce ciddi anlamda düzen takıntım vardı. Geçti gitti, biraz bile kalmadı.

Çünkü siz insanlara bunu yapıyorsunuz, aynıları da sizin hakkınızda düşünülür diye korkuyorsunuz. Ama merak etmeyin, herkes sizin gibi değil. Misafirliğe gittiğim bir evin banyo dolabını vs açıp bakmam, herkesin düzeni kendisini ilgilendirir, herkes sizin umrunuzda, ama siz kimsenin umrunda değilsiniz.

Bu stresle cokersiniz tabi. Bir salin kendinizi.
Ayrıca benim evle de kıyaslayın tatmin olmanıza yarayabilir

Gecen gunlerde bir arkadas grubumla bu konuyu konusuyorduk.
Bir tanesinin uzaktan tanidigim bir arkadasi sizin tarzinizda biriydi sanirim, komsusunda yiyor, iciyor, egleniyor, anlatiyor da anlatiyor yani can ciger kuzu sarmasilar adeta ama neymis camlari pismis hem annesi hem kendisi gormus ve annesi alnindan opmus benim temiz kizim diye ve bununla ovunuyor.

Halbuki bu yagmurlu havalarda bir cam ne kadar temiz kalabilir
Ozellikle de evde cocuk varsa sildiginin aksamina o camlar parmak izi olur
Olmalidir da
Zira o evde bir yasam var, muze degil

Benim zihniyetime gore acikcasi evime birini davet edecek kadar samimiysem kusurlarimi gormezden gelmesini beklerim.
Ayni sekilde ben de kusurlarini gormezden gelirim.

Bu el alem ne der takintisindan ziyade buyuklenme alameti bence.
Allah herkesi ici disi bir insanlarla karsilastirsin diyecegim valla.

Madem farkindasiniz yardim alin bence cunku ne bileyim yerinizde olsam gece uyuyamazdim
Hem gizlice karistiriyorsunuz aslinda hem de kucumsuyorsunuz
Basimi yastiga koyunca derdim ki yahu bu arkadasim bana guler yuz, guzel bir sohbet ve elinden geldigince ikram sundu
Ben ne dusunuyorum boyle acaba diye

Yani cunku misafirlik cok kiymetli bir kavram bence
Allah halden anlayanini getirsin kapimiza yaa
Gittigimiz evler de bizi samimiyetle karsilasin
Gerisi boş, daginikmis, duzensizmis
İnsana hemhal olabilen insan gerek

Ben sorunlu olduğumun zaten farkındayım ama bunu daha kibar bir dille de halledebilirdik. Üzüldüm açıkçası... Siz değil ama ben ban yerim...
Madem farkındasın,neden destek almıyorsun arkadaşım?
Yazık değil mi gençliğine,eşine,evladına,çevrene?
Boş bir insan olmadığın belli,ama neden çabalamıyorsun,onu anlamadım.

profesyonel destek almanız gerekiyor.
Ayrıca hayatta mutlu olmak istiyorsanız şunu kavramanız lazım, hayatta müdahale edemeyeceğimiz şeyler oluyor. Bunu kabullenmek gerek. Ve bunları umursamamak lazım. Mesela birinin benim dolaplarıma bakıp kendini tatmin etmesi beni pek ilgilendirmez, ben dolap düzenimden memnunsam eğer başkalarının bunun hakkında ne düşündüğü, ne hissettiği açıkçası umrumda olmaz. ister bana acısın, ister üzülsün, ister kınasın, isterse kendini takdir etsin. Bunlar benim müdahale edip değiştirebileceğim şeyler değil. Önemli olan benim hayatıma dair düşüncelerim, hislerim. Ancak bunları değişip müdahale edebilirim çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…