Başkalarını anne yapmak

Kocanız var hatta siz pısırık olmasanız çocuğunuzla ilgili hiç kimse bir plan yapamazdı hanımefendi. Çocuğum hastanede kalsa daha iyi olur diyorsunuz, kari koca lafınızın sözünüzün hiçbir anlamı olmayacağı çok belli değil mi?
Nereden çıkarmışmış. Şaka gibisiniz.

adama dönüp sorarla rbir sayfalık bir yazıdan eşimin pısırık oldugunu nerenizden çıkardınız pardon nerden çıkardınız ???

O kadar olay olmuş sittirip gidin birdaha da gelmeyin demediğinden çıkarmış olabilirler mi ?
Eşinizi saysalar bunları yapamazlardı zaten.
Israrla soruldu size aile apartmanında mı oturuyorsunuz diye ?
Herkese aynı terbiyesizligi yaptığından çocukları da ya kendi gibi terbiyesiz olmuş ya da sinmiş. Kanıksamışlar yani ne dense boş. Bu adama ne anlatacaksın şimdi, canını alsalar yine peşlerinde gezecek.

Senin gibi insan olmadığım için:) kv evine adım atamiyor.koyde herkese anlatiyorlarmis çok ta umrumda.ayrintiya girmeye gerek yok anlamamız için herşey ortada.kocan adam değil sende eziksin.verdigin cevaplar demek ki yetmemiş.madem o kadar hak ariyorsun ozaman ben kirkim çıkana kadar annemde kalacağım de görelim seni

Bu arda bilginiz olsun 1 seneden önce bal pekmez de verilmiyor. Kayınvalideniz emziği bala pekmeze batırıp da vericem de demiştir.Eşinizle en kötü açın az YouTube dan doktorları dinleyin o da anlasın. Bal alerjik (felç yapma riski var)pekmez yapım aşamasından dolayı içeriği zararlı hale geliyor. Sarılığı önlemenin tek yolu bebeği beslemek.

Ya hu ben kocamla kötü olmaktan korkmuyorum korkmuyorum. Tam aksine eşim çok korkuyor adam bensiz haraket edemiyorki yalnız kalmayayım diye. Ailesiyle sürekli orta yolu bulmaya çalışıyor. Zaten biz bugüne kadar geldiysek eşim sayesinde o ortayı buluyor annesini arıyor eşimin yanına git ona şunu götür diyor. Böylece her olaydan sonra bişeyler toparlanmış gibi gözüküyor. Ablası bi yemek yapınca eşimi ara çağır diyor. Hastalanınca hemen gider yanlarına eşime yemek yapın der. O herşeyin farkında ama kendi ailesini ne kadar atabilir ki. Benim görüşmediğim görümcemle oda görüşmüyor. Sildi heryerden evine gitmiyor kadın iftara çağırdı gitmedi. Ben git dedim sen yoksan bende yokum diyen bir adam. Ama artık annesi babası yaşlandı gidip onlara siz niye böyle yaptınız diye hesap sorunca kv yemin edip yapmadım diyip kendini hastaneye götürtüyor stresten ben kanser oldum diye ağlıyor. Adam ortada kaldı. Ben eşimin bu çaresizliğine ne yapabilirim. Bana annemlere gitme bişey derlerse ben hallederim diyor anneler gününde bile gitmedim.

Terbiyesiz.

Bunu biliyordum zaten ama kv burdaki bütün komşulardan ve bütün torunlarına çocuklarına anne sütüne biraz şeker serpip kaşıkla verdim burda kaç Çocuğu hastaneden ben çevirdim dedi inanmadım tabikide sonra görümcelerimde diyince acaba ben mi bilmiyorum dedim kendi kendime. Zaten bu haftadan sonra eğitimlerimiz başlıyor sorularımı yazıyorum doktor ve hemşirelerimize soracağız . Cahillerin içind ekalınca insan kendini yanlış sanıyor

Bende 35 haftalık hamileyim ve şuan nefesim daraldı bunları okurken.Allah sabır versin size,yerinizde olsam eşime bunları anlatır ben doğumdan sonra anneme gidicem derdim.kv ve gorumceniz gerçekten dayanilacak gibi değil.yeni doğum yapınca yengemler gelicez diyo hepsinde çocuk var ben onun stresine girdim.sizin konuyu okuyunca benimki dert degilmis

Benim kv ve gorumceler de böyle cahil şeyler söylüyor asla izin vermiyorum.normalde öyle dişli biri falanda değilim ama söz konusu çocuğum olunca hiç biseye izin vermedim.hatta ilk kızımda geldiler baktım beni sinir ediyorlar ikinci gün gidicez diyince gitmeyin demedim.

Yani böyle bir ailede suçlu olun, en mantıklısı o.
Deli olun.
Çirkef desinler, manyak desinler, biz ne iyi niyetliyiz o yılan kıymetimizi bilmedi desinler.
Haklı hep onlar olsun, siz dünyanın en pisliği olun.
Her yerde anlatsınlar.
Daha rahat olur bence kafanız.

Lafla, sözle, güzellikle mücadele edilecek gibi değiller belli.

Yapacaklarını söyleyince sessiz kalmayacaksınız. Ben kendim bakarım size ihtiyacım olunca haber ederim deyin. Cevap versinler siz de verin. Lohusaliginiz çok kötü geçecek yoksa sütünüzü etkiler bu durumlar eşinize niye şöyle gelmesinler demiyorsunuz. Eşimi de bastirdilar demeyin agirliginizi koyun bebeği alır anneme giderim deyin ne demek sessiz kalmak

İşte neden ortayı bulmaya çalışıyor? Ev mi verdiler mal mı verdiler, ortak işleri mi var? Aile silmekle alakası yok, altı üstü mesafeni koyacaksın yani ne bu korku? Onlar neden size yemek yapsın mesela, bu adam karısına iki lokma bişey koyamıyor mu? İki tencere yemek mi amorti edecek size çektirdiklerini? Hastaysa da geçsin köşesinde çeksin, ben hasta olmayan ihtiyar görmedim, hepsi hasta ama düğün bayram, kavga dövüş, gelin darlama olunca 18 lik delikanlılara dönüyorlar. Asıl hasta kaynanam şu an. Kadın poposunu tutup duruyor ağrıyor yürüyemiyorum diye. Çenesini de kapattı yalnız kalma korkusuna. Sanki hasta görmemişiz, sağım solum hasta benim. Kadın hasta ama doğumda sizi yıkayacak bebeğe şekerli su verecek. Hey yavrum Allah bizimkilere de böyle hastalık verse... Hasta diye ağzımıza s.çsın herkes, oldu canım gerçekten.

Hasta, yaşlı kayinvalide mi sizinle hastanede kalıp duş aldırma planları yapıyor?
Kanser olmakta öyle hemen olan bir şeydi zaten.

Son düzenleme:
Eşiniz istese çok güzel tavrını koyar .gelin torun sevin yeteri toyum bakar kalmanıza gerek yok der Aileyle iş yapmiyor onlara ait ev de oturmuyorsaniz. Öyle olsa da eşine eziyet eden ailesine karşı sahip çıkacak olan çıkar yalnız. Eşiniz siz çekiyorsunuz diye sahiplenmiyor

Nasıl insanlar bunlar. Ben senin yerinde olsam eşimi daha uzak bir bölgeye taşınmaya ikna ederim eğer o da olmuyorsa kapıyı açmam bunlara hiç biriyle muhattap olmam kesinlikle istediklerini söylesinler. İt ürür kervan yürür. Ev senin evin , çocuk senin çocuğun. Alma evine çocuğunu da verme.

Evet şekerli sudan ölmüş, sabahtan akşama kadar her mık dediğinde basmışlar suyu. Cahil babaanne 1 aylık bebek emziğe alışsın diye bala pekmeze de batırmış emziğini. Emziğin nedeni de aynı sizinkiler gibi, annesini emmesin memeye bağlı olmasınmış. İlk 6 ay sadece anne sütü niye diyorlar sizce? Benim iki kızım da yaz bebeği. Doktor anne sütünde yeterince su var ekstra vermene gerek yok dedi ben de vermedim verdirmedim. Kendi annem 4 çocuk doğurdum en iyisini ben bilirim demedi, çocuk doktoru ne dediyse uydu kadın. Bizim zamanımızda başkaydı, yokluk vardı, hep büyükler karar verirdi siz öyle olmayın uzmanına danışın dedi.

Kafasını da bağlasınlar ona da engel olmayın. Kemik diye bir şey yok biliyor musunuz yeni doğmuş bebekte. Kıkırdak gibi yumuşak, daha kemikleri gelişmemiş şekilde doğuyorlar. Bacakları düzgün olsun diye sıksınlar bacağını örtülerle, kalça çıkığıyla uğraşın. Bu insanlar kim, neden cevaplarını verip hadlerini bildirmiyorsunuz? O bebekten 1. derecede sorumlu sizsiniz. Ana yüreği demişler baba yüreği değil. Adama bak, çocuğunu öldürseler sesi çıkmayacak. Gerekirse görüşmemeyi göze alıp kavga edeceksiniz. Doktor ne derse o olacak kimse karışmayacak diyemiyor musunuz? Bebeğinize zarar verirlerse acısını siz çekersiniz onlar değil. Aman zaten hastaydı sorunluydu diye elli bahane uydururlar gram vicdan yapmazlar.

Görüşmüyorum diyorsun , git şunu al bunu al diye konuluyorlar diyorsun. Demek ki görüşüyorsun. Kapat kapını otur evinde dışarı çıktığında yüzlerine bakma selam verme haketmiyorlar hiç bir şeyi. Ben olsam silerdim böyle insanları torunlarının yüzünü bile göstermezdim

Eşim geceleri çalışıyor evlendiğimziden beri sürekli hastanelik oluyorum agır hastalanıyorum. Eşim yemek yapamıyor ama sürekli dıaşrdan ne istersem gecede olsa gidip alıp gelir. Onun dışında aher işi yapar ama söylüyor. Evet ev verdiler biz evi yaptırdık keşke vermeselerid zaten biz ev alacaktık onların isteğiyle burayı yaptırıp bir ev ğarasına yakın para harcayıp giridk sadece dış cephesi kaldı değişmeyen. Eşimde istemiyordu. Ev almak daha mantıklıydı ama ozaman ikimzide öğrenciydik giridk bir çıkmaza beş sene içind ehalimiz bu oldu. Kp durumu iyi kızlarınada ev alırken yardımcı oldu ev verdi birine. Diğerlerine kiralarına yardımcı oldu sağolsun çocuklarının arkasında duran birideişte kv çok kızıyo bana bi kere bayramda 50tl verdi diye kv cinnet geçirdi. Eşime idip sende bana harçlık ver dedi. Onlara ters bişey dese ablalarıyla annesi gil teyzelerine amcalarına varana kadar hepsi eşime küser böyle bir aile
Çok ilginç gece saat 3 olsun yinede toplantı yapılıp konuşmuyoruz artık onunla derler. Ve herkes evine dağılır. Kızamıyorum çünkü babası çok yaşlı ve birüsür hastalığı var bugün ben ona git kavga et desem küsseler o adma abişey olsa vicdan azabından bende ölürüm. Ayrıca ne olursa olsun bana kötülersede eşimi onlar okuttu büyttü yani şimdi ben diyememki onlarla görüşme

Ne okudum ben yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…