başka yüzyılda mı yaşıyorum?

Siyaset konuşan banlanıyor mu? Bilmiyordum. Sitede haber linkleri pylaşılıyor ama. Bilemedim. Neyse yazdık ettik, banlanırsak da banlanak artık. Bebeğini sağlıkla kucağına al. Benim dana da 1 yaşında. Hedeflerim şu an küçük. Geceleri uyusun meme diye yırtınmasın başka dert istemiyorum :KK53:

Amann tipik ben iste. Dogsun benimde ayni olur hayaller :) Allah razi olsun yavrunuzu da size bagislasin rabbim. Siyaset fal numara alma verme ve 4 yil sonra erkek oldugunu aciklamak yasak :D benim tecrubelerim bunlar. Icimde kalip dert olacağına yazarim atarlar 2 gun kafa dinlerim dusuncesi bende de mevcut. Bende baska yuzyila aitim bence. Tum bu angarya cok bana. Magarada rahat rahat ates basi yatmaktan ne ara boyle cam sil ev sile geldik bilmiyorum. Bende o zamanalara ozeniyorum. Kadina fonksiyon yükleyerek ilerliyor zaman. Kadina her yil yeni yük. Kadin ev hanimiydi is kadini oldu. Sonra sarkilar dizilerle hem ev hem is kadini oldu. Sonra yine dizilerle hem is kadini hem ev kadini hemde esinden bosanip ayakta duran kadin oldu. Yorulduk be

:KK70: :KK70: yemin ederim cok güldüm. Ben ödüller derken arkadaşın ağır hoş yazisina iltifat ettim. Ben ödül aldim en cok hayali ben kurarim nihahahha demedim :KK70: yani bayan nostalji demek istedim ki; ağır yazilar , süslü kelimeler, hoş benzetmeler yapabilirdim ve bu komuda ödüller aldim ama sizin yazinizda şöyle bir durup vayy be dedim. Hanimefendiye boyle demiştim. Neyse üzülmeyin yani size bi sey yok. :KK70:
Aksamdan beri masum bi konudan linç yiyorum. uykulu uykulu doğru düzgün okuyamayıp üstüme alinmisim. affola =))

Aksamdan beri masum bi konudan linç yiyorum. uykulu uykulu doğru düzgün okuyamayıp üstüme alinmisim. affola =))

Estagfurullah. Burada konu actin mi Allah yardımcı olsun :) uyku yok bi kac gece daha simdi konuyu okumadan yazanlar olur ki onlar en komigi. Birisi gelip " bence gorumcen haksiz " diyebilir. Hazir ol

Estagfurullah. Burada konu actin mi Allah yardımcı olsun :) uyku yok bi kac gece daha simdi konuyu okumadan yazanlar olur ki onlar en komigi. Birisi gelip " bence gorumcen haksiz " diyebilir. Hazir ol
:KK70::KK70: ya aslında konuyu iğneleyenler çarpıtanlar da beni yanlis anlayanlardi cunku gercekten kimseyi kirmamaya özen göstermistim az evvel bi yanlis anlasilma cikti hatta ortaya ondan sonra hee dedim demek ki bu üye cok alindi ondan beni iğneliyor halbuki ona laf atmamistim :KK70: ayni sizin ödül meselesi gibi yanlis anlasilma olmus

Amann tipik ben iste. Dogsun benimde ayni olur hayaller :) Allah razi olsun yavrunuzu da size bagislasin rabbim. Siyaset fal numara alma verme ve 4 yil sonra erkek oldugunu aciklamak yasak :KK70: benim tecrubelerim bunlar. Icimde kalip dert olacağına yazarim atarlar 2 gun kafa dinlerim dusuncesi bende de mevcut. Bende baska yuzyila aitim bence. Tum bu angarya cok bana. Magarada rahat rahat ates basi yatmaktan ne ara boyle cam sil ev sile geldik bilmiyorum. Bende o zamanalara ozeniyorum. Kadina fonksiyon yükleyerek ilerliyor zaman. Kadina her yil yeni yük. Kadin ev hanimiydi is kadini oldu. Sonra sarkilar dizilerle hem ev hem is kadini oldu. Sonra yine dizilerle hem is kadini hem ev kadini hemde esinden bosanip ayakta duran kadin oldu. Yorulduk be

Boşver banlanam o zaman, sağlık olsun.
Benim hayalim oğlanı meslek lisesine yollayıp tornacı yapmak, sonra da ona yedek parçacı açıp başına oturtmak. Fen liseliler, mühendisler, anadolu liseliler, zeki teogcular, müdahaleci veliler, işkadınları, ev kadınları, bilmem şu kadını bu kadını bir de anayım ben anacı kutsal anne kafaları falan çok şiştim ben de.
1 yıldır Uyumak istiyorum, uyutmuyor oğlan. Her sabah 6 da kalkıyorum nerelere gidem? Siyasetten banlanmasam bile konu dışına çıkmaktan gümleyeceğim. Sabır sebat dilerim şimdiden. Oğlunu Uyutmaya çalışırken beni hatırla:anne:

Evet, eskiden hayat çok zordu. Ama mahalle kültürü vardı. Zorluklar... Kolaylaşmaz mıydı?
Biliyorum, sağ sol davasına insanlar düşüncelerinde bile özgür değildi. Açlık ve soğuk kışın tek anlamıydı belki. Ama bambaşka bir şey vardı, iyilik .
Mesela bir hane açsa yan komşu da açtır.
İkisinden birine ekmek geldiyse iki hane de tok.
Mahalleden geçen birinin düşmesi esnafın hızır acil gibi yetişmesi... Bunlar o zamanın gündelik hayatıydı. Bu zamanın çocuğu olan benim başıma gelse "çok teşekkür ederim çooooookkk teşekkür ederim iyi ki varsınız !" diyerek mutluluktan ağlayabileceğim kadar hayata dahil olmayan. Evet, bu kadar açım. İyiliğe bu denli muhtacım. Keşke birisi pencere kenarına ekmek kırıntısı koysa... Ömrüm uzar.

Seksenler dizisi var, biz geç keşfettik. İnanın her aklıma gelişinde "şimdi o güzel insanlar da mı yalana dolana bulaştı..?" sorusu duvar gibi suratıma çarpıyor, üzülüyorum.
Büyüklerim anılarını anlatıyor... İmrenerek dinliyorum.
Benim ilerde anlatabileceğim güzel anılarım yok. Memleketime uygun ,3. Sayfa haberleri gibi bir hayat.
Yolda birisi öldürülüyor , belaya bulaşmamak için uzaklaşıyorum sadece.
Bir insan bir kere suratıma gülse "acaba hangi kötülüğün temelini attı?" diye paranoyak düşüncelerim oluşuyor.
Kimseye güvenmiyorum. Olabildiğince az iletişim kuruyorum. Çünkü benim bu şekilde olmamı insanlar istedi diyorum. Bakıyorum çevreme... Bakılacak gibi değil, başımı çeviriyorum.
Ama eskiden... Ahh eskiden belki farklıydı diyorum.
Şarkıları da
Şiirleri de
Filmleri de farklıydı.
Liseli gençler harçlıklarını belki edebiyat dergisine verirdi. Uyuşturucu değil , yasak kitaplardı gizli gizli aralarında dağıtılan.
Belki fakirdik ama onurumuz vardı. Şimdi kızmayın bana, hâlâ onurumuz var evet, bir sessizlik kadar.
Herkes birbirine sahip çıkıyordu bence eskiden. Kimse kimseye bu kadar rahat zarar veremezdi. Vicdan daha mı çoktu ne..?

Uzun lafın kısası insan inanmak istiyor. Bir sevgi, küçük bir ışık , yolun sonundaki taze çimen kokusu... Zerre güzellik belirtisi arıyor.
Ne yazık ki gelecekten ümitsizim. Bu yüzden hiç uzanamayacağım ,yaşayamayacağım geçmiş benim için kocaman bir harikalar diyarı.
Gelecek için korkunç olasılıklar varken orası, geçmiş, asla kirlenmeyecek. Oraya erişmeye hiçbir insanın gücü yetmeyecek.

İyi Akşamlar Cümleten KK hanımları,
Başlıktan da az çok belli olduğu üzere, kendimi hiçbir zaman içinde yaşadığımız yüzyıla ait hissedemedim. Yaradılış mı, yoksa sonradan yerleşen bir karakter mi bilmiyorum, yaşıtlarımın sergilediği çoğu hâl,hareket,davranış bana sıradan gelmekle beraber, onlara ayak uydurmazsam olgun ve sıkıcı damgası yemekten korkarak zoraki ortak oluyorum ve tam anlamıyla sıkılıyorum. Kafa dengi olanlar var elbet, ama genelinde bir başıboşluk ve gırgır var,bu da beni itiyor kendi kabuğuma çekilmek istiyorum. Bu demek değil ki onlar sıradan, ben üstünmüşüm gibi hissediyorum,asla. Sadece benim frekanslarım bu yüzyılın çok ötesini çekiyormuş gibi :)

Yaniii,,mesela, 90'ların sıcacık atmosferini, eski film ve dizileri izlerken bile alabiliyorum.Oraya aitmişim gibi hissediyorum.Şarkıların,aşkların güzelliği ve duruluğu ilmek ilmek işliyor ruhuma. Birde şimdiki aşklara bakıyorum. Ve bu aşklara yazılan şarkılara. Tüm hücrelerim koşarak uzaklaşmak istiyor:) Belki 90'lar da kesmez 80'lere kadar uzanır bu özlem. Eski koltuklar antikalar bayramlar ve misafirliklerin, muhabbetlerin tadı sanki benim de hâlâ damağımda yaşamadığım hâlde. Yaşamadan özlüyorum.

Çok çok eskiye gitsem kırlarda bayırlarda dörtnala at bindiğim yıllar aksa gitse yaşlanıp antika ve sade duru ahşap evimin içinde sallanan koltuğumda torunlarımı ağırlasam. Sobanın üzerinde sıcacık kestane kızartıp ikram etsem. Modern banyolar neymiş dedirten leğende torun torba çoluk çocuk bıcı bıcı yaptırma faslını yaşasam. :) internet olmasa evime ansiklopedi yığsam ve o nahoş kokusunu aldıkça ve tozlandıkça hapşursam. Küçükken yaptığım gibi uyumadan evvel telefondaki herhangi bir bildirime değil, heyecanlı bir kitabın son sayfasına odaklansam nasıl bitecek diye heyecanlansam ve mutlu uyusam.

Ben cidden bambaşka bir devirde yaşıyorum ruhen

içimi döktüm birazcık, uzun olduysa affola
bu arada bu yazının alt fonunda : Aslan Tlebzu-Kafa Chikh çalsın. Efsanedir.
Ben doğduğumdan beri çekiyorum o varoluş sıkıntısını. Köye yerleşin.

Boşver banlanam o zaman, sağlık olsun.
Benim hayalim oğlanı meslek lisesine yollayıp tornacı yapmak, sonra da ona yedek parçacı açıp başına oturtmak. Fen liseliler, mühendisler, anadolu liseliler, zeki teogcular, müdahaleci veliler, işkadınları, ev kadınları, bilmem şu kadını bu kadını bir de anayım ben anacı kutsal anne kafaları falan çok şiştim ben de.
1 yıldır Uyumak istiyorum, uyutmuyor oğlan. Her sabah 6 da kalkıyorum nerelere gidem? Siyasetten banlanmasam bile konu dışına çıkmaktan gümleyeceğim. Sabır sebat dilerim şimdiden. Oğlunu Uyutmaya çalışırken beni hatırla:anne:

Allahim insallah uykuau duzene girsin de sizde uyuyun. Zor vallahi. Dua edecegim bol bol

:KK70::KK70: ya aslında konuyu iğneleyenler çarpıtanlar da beni yanlis anlayanlardi cunku gercekten kimseyi kirmamaya özen göstermistim az evvel bi yanlis anlasilma cikti hatta ortaya ondan sonra hee dedim demek ki bu üye cok alindi ondan beni iğneliyor halbuki ona laf atmamistim :KK70: ayni sizin ödül meselesi gibi yanlis anlasilma olmus

Bak sana soyleyeyim bi kiz var kabiniz bos kabiniza tukureyim mi ne birsey dedi kacti :D hep onun sucu hep. Onu bulsaniz hersey duzelir

Evet, eskiden hayat çok zordu. Ama mahalle kültürü vardı. Zorluklar... Kolaylaşmaz mıydı?
Biliyorum, sağ sol davasına insanlar düşüncelerinde bile özgür değildi. Açlık ve soğuk kışın tek anlamıydı belki. Ama bambaşka bir şey vardı, iyilik .
Mesela bir hane açsa yan komşu da açtır.
İkisinden birine ekmek geldiyse iki hane de tok.
Mahalleden geçen birinin düşmesi esnafın hızır acil gibi yetişmesi... Bunlar o zamanın gündelik hayatıydı. Bu zamanın çocuğu olan benim başıma gelse "çok teşekkür ederim çooooookkk teşekkür ederim iyi ki varsınız !" diyerek mutluluktan ağlayabileceğim kadar hayata dahil olmayan. Evet, bu kadar açım. İyiliğe bu denli muhtacım. Keşke birisi pencere kenarına ekmek kırıntısı koysa... Ömrüm uzar.

Seksenler dizisi var, biz geç keşfettik. İnanın her aklıma gelişinde "şimdi o güzel insanlar da mı yalana dolana bulaştı..?" sorusu duvar gibi suratıma çarpıyor, üzülüyorum.
Büyüklerim anılarını anlatıyor... İmrenerek dinliyorum.
Benim ilerde anlatabileceğim güzel anılarım yok. Memleketime uygun ,3. Sayfa haberleri gibi bir hayat.
Yolda birisi öldürülüyor , belaya bulaşmamak için uzaklaşıyorum sadece.
Bir insan bir kere suratıma gülse "acaba hangi kötülüğün temelini attı?" diye paranoyak düşüncelerim oluşuyor.
Kimseye güvenmiyorum. Olabildiğince az iletişim kuruyorum. Çünkü benim bu şekilde olmamı insanlar istedi diyorum. Bakıyorum çevreme... Bakılacak gibi değil, başımı çeviriyorum.
Ama eskiden... Ahh eskiden belki farklıydı diyorum.
Şarkıları da
Şiirleri de
Filmleri de farklıydı.
Liseli gençler harçlıklarını belki edebiyat dergisine verirdi. Uyuşturucu değil , yasak kitaplardı gizli gizli aralarında dağıtılan.
Belki fakirdik ama onurumuz vardı. Şimdi kızmayın bana, hâlâ onurumuz var evet, bir sessizlik kadar.
Herkes birbirine sahip çıkıyordu bence eskiden. Kimse kimseye bu kadar rahat zarar veremezdi. Vicdan daha mı çoktu ne..?

Uzun lafın kısası insan inanmak istiyor. Bir sevgi, küçük bir ışık , yolun sonundaki taze çimen kokusu... Zerre güzellik belirtisi arıyor.
Ne yazık ki gelecekten ümitsizim. Bu yüzden hiç uzanamayacağım ,yaşayamayacağım geçmiş benim için kocaman bir harikalar diyarı.
Gelecek için korkunç olasılıklar varken orası, geçmiş, asla kirlenmeyecek. Oraya erişmeye hiçbir insanın gücü yetmeyecek.
Bu konunun işte böyle ele alınması gerekiyordu, Allah razı olsun. Yorumlar öyle değişik yerlere saptı ki yoruldum , yetişemedim, bir sürü yanlış anlaşılmalar, gereksiz tartismalar. Tam olarak kaybettiğimiz samimiyet bu işte. Nezaket cercevesinde tartismayi alttan almayi bile unuttuk. Bizden yaşça çok çok küçük olsa da hatta bir çocuk olsa da ağzından çıkan her kelimenin hazine sayıldığı kıymet verildiği dönemde değiliz, gençler habire elestiriliyor ama onlara hakiki anlamda ablalık abilik yapıp yol gösteren yok. Öfkemizde kavruluyoruz bu öfke bizi bitirecek. Ah.

İşin ironik yanı son 1 ayda kullanıcı tarafından açılan konu sayısı, site kullanıcı ortalamasının üstünde. Kendini İfade etme şekli yine iğnelediği alternatif yollar, okunan ve tavsiye edilen kitaplara baktım konularında maalesef kof, popülist akıma dahil yazarlar oldukça fazla, imrenilen dönem ise henüz yaşanmamış. Olsun, okumak da bir dönemi anlamaya yeter ama insanlar öldü, asıldı, dövüldü diyorum. Cevap yok. İnce nüktedan bir karikatüre ise sayfalarca olumsuz cevap. Kardeş, senden çok var işte, anla yani. Karikatürlere konu olmuşsunuz. Kafayı çevir artık başka yöne. İğnelediğin toplumun popüler akımı “samimi olalım 90’lara dönelim” işte. Görsene.
şu arada kaynadı başta kaale almadım bu ne? diyerek ama yazayım, "senden çok var,anla işte,ehehe, " yine kibirli, yine kendi milletinin gençliğini hor gören biri daha. olmadı yav, sizlere okkalı bir siyaset meydanı açalım. içinizdeki tüm olumsuzlukları oraya kusun. olumlu bakilip anlatilmaya calisilmis monoton bir yaziya bile bu denli nefret kusmak,hayrdır? kof dediginiz kitaplar da bir dönem sezai karakoç'u cemil meriç'i 20'inizde farkli, 25inizde farkli 30unuzda farkli anlarsiniz hep okuyun diyen hocamin tavsiyesi üzerine kendimde her yaş alışımda farkli anladigim icin büyük bir mutlulukla yazdim. daha yolun basinda birine bu agir elestirileri yapip gencligi hor gören, ondan ümidi kesen sizin gibi bilincsiz ebeveynlerdir bence. Keşke yaşıma bakarken, kendi yaşinıza da bakıp daha uygun bi üslupta elestiri yapsaydiniz. Neyse ya hu, sizden de çok var nasılsa. Ben yoluma bakiyorum.Kof olan sizin kalbiniz.

şu arada kaynadı başta kaale almadım bu ne? diyerek ama yazayım, "senden çok var,anla işte,ehehe, " yine kibirli, yine kendi milletinin gençliğini hor gören biri daha. olmadı yav, sizlere okkalı bir siyaset meydanı açalım. içinizdeki tüm olumsuzlukları oraya kusun. olumlu bakilip anlatilmaya calisilmis monoton bir yaziya bile bu denli nefret kusmak,hayrdır? kof dediginiz kitaplar da bir dönem sezai karakoç'u cemil meriç'i 20'inizde farkli, 25inizde farkli 30unuzda farkli anlarsiniz hep okuyun diyen hocamin tavsiyesi üzerine kendimde her yaş alışımda farkli anladigim icin büyük bir mutlulukla yazdim. daha yolun basinda birine bu agir elestirileri yapip gencligi hor gören, ondan ümidi kesen sizin gibi bilincsiz ebeveynlerdir bence. Keşke yaşıma bakarken, kendi yaşinıza da bakıp daha uygun bi üslupta elestiri yapsaydiniz. Neyse ya hu, sizden de çok var nasılsa. Ben yoluma bakiyorum.Kof olan sizin kalbiniz.
Aaa ebeveynliğime ne zaman geldi konu? seni anneliğimi sorgulamaktan men ederim. Sen bir yetişkinsin, hukuk sistemi de seni yetişkin sayıyor. Ben senin annen değilim, benim anneliğimi sorgulama hakkı sende değildir. Yazdığım şeylerde hakaret yokken, bu cüretkar tutumun beni Çok sinirlendirdi. Daha donanımlı bir şekilde hakaret etmeden tartışmayı bilmiyor, milletin çoluğu çocuğu üzerinden laf üretiyorsunuz. Kınıyorum. Çok ayıp çok. Artık cevap vermeyeceğim.

Aaa ebeveynliğime ne zaman geldi konu? seni anneliğimi sorgulamaktan men ederim. Sen bir yetişkinsin, hukuk sistemi de seni yetişkin sayıyor. Ben senin annen değilim, benim anneliğimi sorgulama hakkı sende değildir. Yazdığım şeylerde hakaret yokken, bu cüretkar tutumun beni Çok sinirlendirdi. Daha donanımlı bir şekilde hakaret etmeden tartışmayı bilmiyor, milletin çoluğu çocuğu üzerinden laf üretiyorsunuz. Kınıyorum. Çok ayıp çok. Artık cevap vermeyeceğim.
Hakaret ? aşağılama var. "Kardeş , anlasana sizden çok var.. karikatürlere konu olmuşsunuz.." Bana üslubu saygısı olmayan bir yetişkine benimde yetişkin olarak saygım olmaz kusura bakmayın. Anneliğinizi sorgulamadım. Ebeveyn olarak gençliğe bu denli agir elestiriler de size yakismiyor.(İlerde sizin de çocuğunuz bir elestiriye maruz kalabilir ister miydiniz boyle elestiri almasini?) Daha üsturuplu bir yorum yapsaydiniz keske öfke kusmak yerine

+++

Bak sana soyleyeyim bi kiz var kabiniz bos kabiniza tukureyim mi ne birsey dedi kacti :KK70: hep onun sucu hep. Onu bulsaniz hersey duzelir

Boş kaba tüküren kızı arıyorum,biri bana
KABINIZ BOŞ KABINIZA TÜKÜREYİM Mİ NE DİYEN mesajı göstersin lütfen ve onu deyip kaçan kızı bulalım.Bana epeyce ilginç geldi :))

Daha okuduğunu anlamayan insanlar var ve biz burada yazmaya çalışıyoruz. Esef verici durum.

courageux dedi:
Bak sana soyleyeyim bi kiz var kabiniz bos kabiniza tukureyim mi ne birsey dedi kacti :KK70: hep onun sucu hep. Onu bulsaniz hersey duzelir

Boş kaba tüküren kızı arıyorum,biri bana
KABINIZ BOŞ KABINIZA TÜKÜREYİM Mİ NE DİYEN mesajı göstersin lütfen ve onu deyip kaçan kızı bulalım.Bana epeyce ilginç geldi :))

Ben, Kap içindekini sızdırır yazmıştım,ama bu söze YENİ DÖNEMDE ,KABINIZ BOŞ,KABINIZA TÜKÜREYİM gibi anlamlar yüklendiğini bilmiyordum ne büyük suç işlemişim:sinirli:

Back
X