Başka bir konu açmıştım engellendi şimdi aklıma takılan bir soru daha sormak istiyorum evliliğim daha kötüye gidecek gibi

benyezz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2024
18
13
34
Çocuğunun velayetini babasına veren varmı benim annem babam yaşlı ayrılınca çalışmak zorundayım annemler bakamaz ve ben çalışmadan çocuğuma hiç bakamam daha 5 yaşında istekleri hep yapıldı babası gayet iyi maddi konuda. Çocuğumu anlaşmalı velayetini versem yakın oturup düzenli görsem onsuz uyumaya dayanabilir miyim. Çok zor ama hayat hiç adil değil bu şekilde yaşayamıyorum azıcık hakkımı savunup tartışmaya kalksam eşimle defol git çocuğu vermem bırak öyle git diyor.

Cocugunuz daha cok küçük, birakmamalisiniz.
Suan boşanmak icin dogru zaman degil demek ki, adamin durumu iyi madem tutun bir bakici ya da kreş vs, calismaya baslayin simdiden.
Azicik da alttan alip he diyin hem cocuk buyusun hem siz calisma hayatina alisin, para biriktirin, yani yapacak bir sey yok gibi bana göre

Ha yok hic dayanamiyorum bu herife diyorsaniz da, yine ananizin babanizin yaninda oturur, calisir, bebenizi de krese verirsiniz, maasinizla da kresi odersiniz yani, kira falan derdi olmayacaksa, yok oyle cocugu birakip gideyim yav, o ne demek?

Çocuğu bırakırsan kim bakacak , babaanne mi ?

Çocuğunu asla bırakma, aldatma şiddet yoksa çocuk okuldan gelip kendi eve girebilecek yaşa gelene kadar sabret ama bırakma.

5 yaşındaki çocuğu kreşe okula bırakıp işe gidebilirsiniz. 1-2 sene sonra da ilkokul var. Yani bu kısa süreç için tutup da tamamen velayetten vazgeçmek mantıklı gelmedi. Boşanınca anlaşma protokolünde yine yazın ne yapılması gerekiyorsa çocukla ilgili yapsın. Kendinde kalınca bakıyor da size gelince babalığı düşüyor mu bu adamın?

Babası alırsa kim bakacak? Baba çalışmıyor mu?

cocuk baba da kalirsa cocuga kim bakacak ki babaannesi mi? Bence cocugunuzu birakmayin su an secenekler cok kresler, gunduz bakim evleri filan zaten sonra da ilkokul zamani geliyor bilmiyorum belki yanlis gelebilir ama bana ne olursa olsun cocugun yeri annenin yani gibi geliyor belki fazla anac dusunuyorum ama eger kres filan bi secenek degilse su an sizin icin o zaman ilkokul baslayana kadar bence kocaniza tahammul edin

Bana kalırsa eğer şiddet vs. yoksa 1 sene daha sabredin. Bu süreçte de çocuğu anaokuluna verin, sizde çalışmaya başlayın. Bi yandan para biriktirirsiniz. Çocuğunuz okula başlayacağı zamanda boşanıp aile evine gidersiniz. Siz yine çalışırsınız, çocuğunuz okula gider. Servise verirsiniz, anne babanızda kapıdan alır. Bir şekilde idare edersiniz.
Çocuğunuz daha küçük, anne ilgisine ihtiyacı var, bence babaya vermeyin velayetini. Kocanız belli ki çirkef, sonradan velayeti size vermemek için çok uğraşır.

Hey allahim kafalara gel hanımefendi insan çocuğundan vazgeçer mi ya ?siz ne yiyip içiyorsunuz da bu kafalara geliyorsunuz ben anlamıyorum ki bence başından atmaya çalışıyorsun çocuğu çok net insan böyle bi adı adama çocuk mu emenat eder ya kres ve bakımları var verir çalışırsın şiddet uygulayan bjr babaya çocuk velayeti mi verilir bence sen çocuğu başından atmak istiyorsun

Ben yerinizde olsaydım hiç gözüm korkmazdı çünkü 5 yaşında. Anaokuluna gidebilir. Ya da sabredip seneye okula başlatınca ayrılırdım. 1 sene bile yok o zamana. Çalışma hayatınız var mıydı önceden ya da mesleğiniz? İş konusu sıkıntı olur mu? Yoksa hemen bulabilirim diyo musunuz? Zor bi evliliği böyle sıkılmışken yürütmek çok zor ama çocuğu da babası kafasına göre alamaz. Ya siz bırakacaksınız ya da uyuşturucu kullanmak, ağır psikolojik rahatsızlıklar gibi ciddi sorunlarınız olduğunu kanıtlaması lazım babanın. Yoksa devlet 5 yaşındaki çocuğu annesiyle ayırmaz. Boşanma protokolüne madem babanın maddi durumu iyi okul masraflarını ödemesi gibi şartlar koydurursanız sizin açınızdan rahat olur. Zaten nafakanızda okacak. Cesaret ederseniz yapılamayacak bişey değil şartlarınız o kadar kötü durumda değil sadece iyi planlama yapmalısınız

Çirkef ne kelime zaten vermemek için her türlü kötülüğü yapar ondan korktuğum için vermeyi düşündüm yoksa kim ister . Elimden geldiği kadar sabredicem Allah bı yol gösterir elbet

Üslubunuz hoş değil. Ama şunu söylemek istiyorum bende evlenmeden önce sizin gibi düşünüyordum hep

Babasinda kalsa kim bakacak?

Çirkef ne kelime zaten vermemek için her türlü kötülüğü yapar ondan korktuğum için vermeyi düşündüm yoksa kim ister . Elimden geldiği kadar sabredicem Allah bı yol gösterir elbet
Korkmayın, hiçbir şey yapamaz. Mahkeme 5 yaşındaki çocuğun velayetinin size verecektir. Ama siz korkudan ona verirseniz bir dahaki süreç çok zor olur sizin için, çok daha fazla uğraşırsınız. Hemen iş bulun, çocuğu anaokuluna yazdırın, başlayın çalışmaya, para biriktirip velayet içinde eliniz güçlenir. Seneye zaten okula gitmeyecek mi?

madem durumu iyi nafakasını ödesin çocuğuna baksın dicem ama ama adam çocuğu bırakmak istemıyor. ben olsam şiddet yoksa çocuğum için sabrederdim sankii...

Çocuğu onlara bırakmazdım. Zaten 5 yaş cocuklar devlet kreslerinde bile öncelikli kayıt aşamasında. Çocugu krese yazdırmanız gerekirdi . Devlette tam gün 5 yaşlar. Siz de düzenli mesaili bir iş bulursanız ve ailenizin yanında kalırsanız çocuk çok sorun olmayacaktır. Yani bişi demek istemiyorum ama adamın böyle oldugu belli keske kres zamanı gelince başlatıp işe girseydiniz. Çalışmak her zaman sizi 1-0 öne atardı plan yaparken . Çocugunuzu büyük ihtimal doldurup duracaklar yazık etmeyin sabiye.

Ne b*ktan bir ulkede yasiyoruz, yalniz bir anne olabilmek icin illa aile destegine, sayili mesleklerden birine, ya da islere mi sahip olmak zorundayiz. Bu ulke daha annelere imkanlar sagliyamiyor, koruyamiyor ne diyim ki...

Benim size bi tavsiyem var. Kuzenim ets turda evden calisiyor cagri merkezi. Cok yogun nefes alacak vaktim yok gunde 10 saat calisiyorum diyor. Ama sizin durumunuz icin buyuk bi sans olabilir. Devlet kresine gonderirsiniz evden calisirsiniz boylelikle hem para kazanirsiniz, hem de cocugunuz gozunuzun onunde olur. Tv izler orasi bi gercek ama artik bi sekilde idare etmeye calisirsiniz. Allah yardimciniz olsun ben durumunuza cok uzuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…