• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka bir adam ile görüştüm ve eşim öğrendi...

Kocanızın hiç tanımadığı başka bir adam ile görüşmek, sohbet etmek aldatmak mıdır?

• Ankete Katılan
    360
Kızlar merhaba

Nasıl anlatmalıyım bilmiyorum aslında. Başka bir adam ile hem telefon ile hemde facebook tan görüştüm ve eşim öğrendi... Bu benim üniversiteden eski bir okul arkadaşım. sadece telefon ile falan konuşuyorduk. Kocam bunu birkaç yıl önce öğrenmiş ancak çok sabırlı ve anlayışlı birisi ve hiç açmadı konuyu. Dün akşam bana konuyu açtı ve ben ne diyeceğimi şaşırdım. Buna benzer bir konu daha açılmış ve "kocanın tanımadığı bir adam ile konuşmak aldatmadır..." demiş herkes. ben kocamın bütün eski bayan arkadaşları ile aile olarak görüştüm ve tanıyorum. üçüyle de ailecek görüşüyoruz. ama ben böyle yapmadım :KK43: hatta kocama çok yanlış cümleler konuştum konunun stresi ve şaşkınlığı ile.

çok üzgünüm. katiyen bunları yaşamayı haketmeyen bir adam. çok ilgili, sevecen, aile babası bir eşim var ve ben onun kıymetini sanırım bilemedim. Allah beni kahretsin... Bu durumun açıklamasının olmadığını olay ortaya çıkınca farkettim. hala bana karşı fazlasıyla ilgili ve beyefendi davranıyor. Bu da beni daha da yerin dibine sokuyor. bu suçluluk psikolojisini atamıyorum. bana gerçekten yaptığımın doğru olup olmadığını anlatabilecek olan var mı? daha özür bile dileyemedim. midem allak bullak. Önerileriniz var mı? Ne yapmalıyım? anket ile de anlamaya çalışacağım. önerisi olmayan ankete katılabilir mi? :KK42:
anlamadım canım normal okul arkadaşıyla hepimiz görüşüyoruz bunun için kocadan izne gerek yok

Arkasim yaptığın yanlış. .!!Hele öyle bir ese..seni sevgiyle sarip sarmalayan bir es..aslında sana en büyük cezayı bu şekilde veriyor. .Vicdanın sizliyor. .benimm anladigm rahatlik sana iyi gelmemiş. .ve başka diyarlars yelken açmışsin. .Oysa senin yerinde olmak isteyen o kadar kalbi gururu kirik kadın var ki..Eğer o şahısla aranızda cinsel manada bir şey olmadıysa kocaniza bundan bahsetmeyin. .ve o adamla konuşmayı bırakın. .dua edin..eşinize onu çok sevdiginizi hissettirin. .yuva kolay kurulmuyor. .böyle bir es herkese nasip olmuyor. Kıymetini bilin..

Benim kastettigim eger arkadasiniz erkekse zarari ne oluyor? Bekarken gorusup evliyken gorusmuyormussunuz ya, bekarken her an bi sey olabilir diye bakip rahat oldugunuz icin mi gorusmek normal geliyor? Onu anlayamamistim sadece. Bakis aciniz ilginc geldi de sasirdim, yoksa begenip begenmemek benim haddime degil.

Hayir kesinlikle o sebepten degil. Oyle rahat rahat konusan birisi hic olmadim. Birsey olmasi zaten soz konusu degil. Dedigim gibi hep mesafeliyimdir. Bu da su an cogumuz tez ile ugrasiyoruz, arada nasil gidiyor tez diyerekten haberlesmekten ileri gitmiyor. Okul bittigi an arkadaslikta bitecek, daha neden goruseyim? Sokakta gorsem selamlasirim ama oyle telefonda mesajlasmalar, telefonlasmalar olmaz. Gerek yok..Simdi aciklayici olmustur umarim.

Bu konuda eski kafali olabilirim ama evlendikten sonra evli bir kadin olarak neden bir erkekle gorusesin ki. Bu arkadas senin arkadasin olsa bile ben uygun gormuyorum. Belki ailecek taniyorsunuzdur o erkegi, o zaman olabilir ama benim yani ne gibi bir paylasimim olabilir ki evlendikten sonra? Ailecek gorusulurse o gorusme orda kalir, ozel telefonda facebookta konusmalar cok sacma. Ayni sekilde kocaminda kiz arkadaslariyla gorusmesini uygun bulmam. Bana gore siz cok yanlis yapmissiniz. Bu tur konusmalar tehlikelidir, ucu bir yerlere cikabilir, istenmeyen konusmalar olsa insan kocasina nasil aciklar? Yok arkadas karsiyim ben.
Sana harfiyen katiliyorum .. benim dusuncelerimde bu sekilde..

Konunun içeriğine göre değişir,konuşmalar normal arkadaş muhabbeti şeklindeyse niye kendinizi kötü hissedesiniz ki,ama farklı içerikte konuştuysanız tabii bu aldatmaya meyillenmektir.

Kendinizi suçlayıp vicdan azabı çektiğinize göre sanırım ikincisi.Peki sizin için ne yapabiliriz,yani evet aldatma sayılır yada hayır sayılmaz dersek ne yapacaksınız onu merak ediyorum.

Bence sizi vicdanen rahatsız eden bir durum varsa eşinizle açık açık konuşun ve beraber karar verin.

Konu icerigi onemli
Benim her arkadasimi esim tanimak zorunda degil, ayni sekilde ben de onun her arkadasini tanimam
Ama dedigim gibi eger gercekten arkadassa herkes herkesle gorusur bunun evlilikle bir alakasi yok, evlenince namuslu olup gorusmeyelim tabiri caizse ama bekarken hersey serbest mi olsun?
Konusma icerigi duygusalsa her turlu aldatmaya girer olay

Benim kastettigim eger arkadasiniz erkekse zarari ne oluyor? Bekarken gorusup evliyken gorusmuyormussunuz ya, bekarken her an bi sey olabilir diye bakip rahat oldugunuz icin mi gorusmek normal geliyor? Onu anlayamamistim sadece. Bakis aciniz ilginc geldi de sasirdim, yoksa begenip begenmemek benim haddime degil.

Evet bence doğru anlamışsın. Öyle değil dese de bilinçaltı tam senin dediğin gibi çalışıyor. Arkadaşla evlendim diye bağlantı kesmek karaktersizlik geliyor bana. Neyse daha bekar. Evlenince oturur belki bişeyler kafasında :)

burda dünya kadar konu açıldı eşimin telefonunda biriyle msjlarını gördüm yok konuşurken yakaladım ayrılmak istiyorum diye okumadınızmı ? evli barklı kadınsınız dostça konuştuysanız bile bunun arkadaşlığı olamaz habersizce... tabiiki aldatmaktır!!

Allak bullak olan kafanız vs değil de mideniz olduğu için konuşmaların içeriğini masum göresim gelmedi.Sorunun cevabı, bu soruyu sormanız bile evet cevabı için yeterli bence ;) zira normal bir arkadaşlık olaydı zaten kaygı duymazdınız...

Ben de bazen birileriyle konusuyorum ama hic sucluluk duymak aklima gelmedi. Ki konusmalar icerik olarak o kadar siradan ki esimin ogrenmesinden falan da korkmam ki telefonum bilgisayarim sosyal medya hesaplarim ortadadir. Sizin durum farkli geldi bana. Bir insan normal konustugu birinden neden sucluluk duyar onu dusunun.

Belliki eşinizin rızasını almadan konuştuğuna göre esinin tasvip etmeyeceği birşeyi yapmışsın eşini çok iyi diye anlatıyorsun ama ben butarz herşeye anlayış gösteren erkekleri sevmiyorum helede karısını kendisinden habersiz başka bir erkekle konuşurken yakalamış konuşmanın içeriği ne olursa olsun bana göre gizli saklı yapıldığı için ihanettir kocanın butür şeylere ılımlı yaklaşımıda bir nevi genişliktir tamam boşasın demiyorum ama en azından erkek dediğin sinirlenir kıskanır zoruna gider yaaa

Ilahi adalete inanirim ama bu ne simdi kadin evinde coluguna cocuguna bakar fedakardir anactir evcimendir ama dayak yer hakaret edilir asagilanir koca tarafindan..
Birde kadin vardir elin adamlariyla telefonda face de esinden gizli piskin piskin konusur konusurken sadakat aklina gelmez is isten gecince ayyy pardon yaa deyip pisman olur ve boyle kadina beyefendi bi adam denk gelir konusunu bile acmaz eyy allahim yaa hayat iste armutun iyisini.. misali

şimdi adam üniversiten arkadaşıysa ve konuşma içeriği okul o dönemdeki arkadaşlar ,hayatları vs ile alakalıysa gayet doğal.
ama işte,konuşma böyleyse,ha değilse işin rengi farklıysa korkun zaten

Ilahi adalete inanirim ama bu ne simdi kadin evinde coluguna cocuguna bakar fedakardir anactir evcimendir ama dayak yer hakaret edilir asagilanir koca tarafindan..
Birde kadin vardir elin adamlariyla telefonda face de esinden gizli piskin piskin konusur konusurken sadakat aklina gelmez is isten gecince ayyy pardon yaa deyip pisman olur ve boyle kadina beyefendi bi adam denk gelir konusunu bile acmaz eyy allahim yaa hayat iste armutun iyisini.. misali
Karşımızda bizim kıymetimizi bilmeyen bir eş olsa da,doğruluktan vazgeçmemeliyiz.öncelikle Allah için sonra kendimize duyduğumuz saygı için...

Herkes sormuş ama konu sahibi ortada yok!!
Konuşma içeriğine göre değişir ama bence aldatmak olarak sayılır.
Heleki konuşmalarınız normalim dışındaysa...

mesele kocanın tanıması veya tanımaması değil ki,konuşma görüşmelerin içeriği.
benim de anadolu lisesinden görüştüğüm arkadaşlarım var hala,yaşım 37.eşim de tanımıyor çoğunu.w.appta gurubumuz var,herkes ayır şehirlerde.bulunulan şehre yol düşerse görüşüyoruz.geçen hatta bir erkek arkadaşımız buraya geldi,berbaer öğlen yemek yedik.ilişki seviyesi doğru düzgün olduktan sonra herkes kendini bildikten sonra bir sıkıntı yok.
ama sizinki flört içerikli görüşmeler sanırım.yalnız kaç sene demişsiniz,hiçbir erkekle flörtleşme yıllarca sürmez,telefon face üzerinden icraata geçmediniz umarım???

ben buna karşıyım arkadaş. eşinizden başka biriyle arkadaş olunmaz.
dünyada tek erkek arkadaş Kocasidir...
başkasinin görüşüne bilmem..
işyerinde erkeklerde var ama muhabbet etmiyorum. iş için tüyolar öğreniyorum ama bişey öğrenirim kapatirim.. sohbet etmeye çalışanda oldu ben sanki yanimda kocam varmiş gibi hissediyorum anlaşabildin mi.. aman kocam görmüyorr konuşsam nolucak düşüncesine kesinlikle karşıyım çünkü vicdanim hiç elvermez.. lütfen görüşüme saygı gösterin. başkasinin görüşüne beni ilgilendirmez. onlarin kişiliği benim degil.. bişey de diyemem.. kendi bilirler. ben kendi görüşüm için söledim.

Back