Denedim yaş mamamin her çeşidini damak ve dişleri her gün muayenede kontrol ediliyor rontgende birşey çıkmadı ama bir iki güne duzelmezse farklı bir hekime gideceğimBenim kedim zeytin çekirdeği yutmuştu sonra kustu ama kusarken sanırım boğazını tahriş etti günlerce yemek yemedi. Damağını falan kontrol ettiniz mi ? Belki enfeksiyondan dolayı canı acıyordur. Canları acırken yemeden içmeden kesilirler hemen. Yaş mama denemişsinizdir mutlaka , gene de hatırlatmak istedim.
Denedim yaş mamamin her çeşidini damak ve dişleri her gün muayenede kontrol ediliyor rontgende birşey çıkmadı ama bir iki güne duzelmezse farklı bir hekime gideceğim
Enfeksiyonu yüksek olduğu için tedavi de uzun sürebilir ama bu süreçte veteriner çok önemli. İsterseniz bulundugunuz ilde hayvan gruplarından veteriner tavsiyesi alın.İyi akşamlar arkadaşlar...aynı konuyu evcil hayvanlar kısmına açtım sanırım görülmedi dikkat çeksin diye burayada açıyorum
Kedim geçen hafta 2 gün birşey yemedi akşam eşime söyledim hemen açık bir vet.bulup götürdük
Bütün hemogram testi ve röntgeni çekildi
Hemen serum bağlandı
Sonuç fsaa yüksekliği 5 olası gerekirken 38 çıktı yani enfeksiyon olduğu soylendi başka problem yok gibi görünüyor dedi hekim
Sevinçten ağladık eşimle sarılıp en azından başka bı hastalığı yok buda iyileşir dedik
Bugün 3. gün..hergun serum alıyor iğne oluyor..hiçbir iyileşme belirtisi yok sadece dün gece az birşey su içti idrar yaptı bir kez çok mutlu oldum
Başını bekliyorum resmen birşey yesin diye yok...
Gittiğimiz yer kapsamlı bir hayvan hastanesi bu arada küçük bir klinik değil
Başına gelen varmı acaba
Nasıl oldu yemeğe baslamistr umarımBugün serum vermedi hekim iştah açıcı iğne yaptı diğer iğnelerin yanında ...eve geldik akşam oldu hala birşey yemiyor...eşimde dayanamadı siringayla yoğun bakım maması verdi az zeytinyagla karistirip ..bayağı uğraştık yarısını anca yutmustur yarısi döküldü haliyle şimdi korktu bizdende sandalyenin altinda saklanıyor kendince...bugün farklı hekim muayene etti baktı bütün tetkiklere gayet iyi durumda çocuğunuz sıvı kaybı falan yok gözleri cam gibi falan dedi...dedim kaç gündür serim yiyor normal degilmi...neyse seruma gerek görmedi ignelerini yaptı yarın tekrar gidecegiz ...malesef yemek yemiyor su icmiyor serumla devam edeceğiz bakalım nasıl sonuclanacak
Başla veterinere götürün çoçuğu 1 hafta mama yememesi normal değil.İyi akşamlar arkadaşlar...aynı konuyu evcil hayvanlar kısmına açtım sanırım görülmedi dikkat çeksin diye burayada açıyorum
Kedim geçen hafta 2 gün birşey yemedi akşam eşime söyledim hemen açık bir vet.bulup götürdük
Hemen serum bağlandı
Sonuç fsaa yüksekliği 5 olası gerekirken 38 çıktı yani enfeksiyon olduğu soylendi başka problem yok gibi görünüyor dedi hekim
Sevinçten ağladık eşimle sarılıp en azından başka bı hastalığı yok buda iyileşir dedik
Bugün 3. gün..hergun serum alıyor iğne oluyor..hiçbir iyileşme belirtisi yok sadece dün gece az birşey su içti idrar yaptı bir kez çok mutlu oldum
Başına gelen varmı acaba
Güncelleme
Bugün yine klinikteydik tekrar kan testi yapıldı fsaa normale dönmüş şükür ama bağışıklığı hala düşük dedi hekim..ultrason baktı sıkıntı yok..röntgen tekrar çekti problem yok bla bla bla
Dedimki doktor bey bu çocuk hala mama yemiyor 1 hafta oldu eminmisiniz yemedigine dedi yese buraya seruma gelmem zaten dedim işi gücü bıraktım günlerdir buraya gidip geliyorum
Psikolojiktir dedi en sonunda
Psikologunuz varmı dedim yok dedi
Peki nasıl olacak böyle hala yemiyor
Yoğun bakım maması aldım verdim eline dedim yedirin o zaman çocuğu
Siringayla besledi biraz yedi neyseki eve geldi su da içti ama hala mama yemiyor
Ay son kısmında çok güldümİyi akşamlar arkadaşlar...aynı konuyu evcil hayvanlar kısmına açtım sanırım görülmedi dikkat çeksin diye burayada açıyorum
Hemen serum bağlandı
Başına gelen varmı acaba
Güncelleme
Bugün yine klinikteydik tekrar kan testi yapıldı fsaa normale dönmüş şükür ama bağışıklığı hala düşük dedi hekim..ultrason baktı sıkıntı yok..röntgen tekrar çekti problem yok bla bla bla
Dedimki doktor bey bu çocuk hala mama yemiyor 1 hafta oldu eminmisiniz yemedigine dedi yese buraya seruma gelmem zaten dedim işi gücü bıraktım günlerdir buraya gidip geliyorum
Psikolojiktir dedi en sonunda
Psikologunuz varmı dedim yok dedi
Peki nasıl olacak böyle hala yemiyor
Yoğun bakım maması aldım verdim eline dedim yedirin o zaman çocuğu
Siringayla besledi biraz yedi neyseki eve geldi su da içti ama hala mama yemiyor
Evet bugün yemeye başladı...dün hekim enfeksiyonunun normale döndüğünü serum ve iğneye gerek kalmadığını soyledi ..eve donduk...Nasıl oldu yemeğe baslamistr umarım
Kızımı 9 aylıkken kısırlaştırmistim..şu an 7 yaşında...psikolojisini bozan şey ne bilmiyorum ama onun hastalığı psikolojimizi bayağı bozdu...bir daha yaşamayız umarımAy son kısmında çok güldümöncelikle geçmiş olsun, ben doğduğum günden beri kedi ve kediler ile büyümüş biri olarak (annem cok kedi sever) bu tarz bir şey daha önce tecrübe etmiştik. Doktorun dediği komik gelse de gerçekten psikolojik olma ihtimali yüksek, kedinizi yakın zamanda kısırlaştırdınız mı? Kısırlaştırılan kediler belirli bir süre depresyona girip sinirli olabiliyor.
Bende öyle düşündüm ama iyileşti şükür klinikten çıkmadan tekrar kan röntgen ve ilaçlı ultrason bakıldı birşey çıkmadı hala yememeye devam etseydi yarın başka hekime görünecektik..gerek kalmadı şükürBaşla veterinere götürün çoçuğu 1 hafta mama yememesi normal değil.