Lokum diye sattıkları birşey var fare onu yiyince ölüp kalıyor tatlı heralde çok seviyorlar bizde bu lokum sayesinde catidaki kocaman farelerden kurtulduksevgili arkadaşlar ben bahçeli müstakil bi evde oturuyorum her sene bu aylarda bi gelip yokluyo bu fareler beni
bu sene gene girmiş ben evde yokken ve eşim yakalamış yapiskanla ben eve geldiğimde temizliğe başladım farelerden kurtuldugumu sanarak
buz dolabinin altını çektiğinde küçücük bişey bulaşık makinesinin altına kaçtı hemen kapan kurduk yapışkan koyduk kapandaki peynir kurumuş kenara düşmüştü ertesi gun baktığımda peynir yoktu
çok uzun anlattım ama kac gündür kafayı yedim arkadaşlar tam 7 tane yapışkan koyduk geçeceği yerlereevde adım atamiyorum bazı yerlere ceviz koydum bakalım yicekmi yoksa kactimi diye ama yemedi hiçbirini ama eşyaları cektigimde altlarında fare diskisi buldum
nolur fareleri kacircak bi fikir verin nane ve n aftaline gelmediği soyleniyo bu dogrumu uygulayan varmi yada başka bi yöntem nolur dua edin gitmiş olsun ve bidaha diskilarini gormim evde rahat rahat dolaşmayı ozledim
Bu psikoloji iyi bir psikoloji değil.Şaka mı bu ya, o halde ölmeye mi bekliyor. Öyle şey mi olur bu ne vicdansızlık. Yapışkandan kurtarıp salıyolar sandım. Ya bu ne biçim bi vicdan ne kadar acımasız ya. Ben böle bi katliam yapsam kendime gelemem o hayvan için oturur ağlarım. Öldüremem asla, kıyamam ki ya hem canını nasıl ben alırım hemde eziyet ederek off.
Eve kedi falan alma. Iyy kedi yicek onu nasıl dayancaksınız bu na ya. Kedi onu öldürürken insan kafayı yer ben deliririm dayanamam. Ya yok mu bi yolu ben kıyamam öldürmeye. Ben sinek bile öldürmem. Can almak korkunç geliyo bana. Çok abartı gibi gelebilir dediklerim ama o hayvana o korkuyu yaşatamam. Bi yolu olmalı ya
Fareyle mücadele; öncelikle eviniz ahşap değil, betonarme diye düşünüyorum. Bu koşullarda farenin girebileceği yerler temel olarak kapı altları olacaktır. Bahçeli ev dediğine göre bahçe kapısı altlarından, çevresinden, kapatılmamış pervaz deliklerinden benzeri yerlerden giriyor olabilir. Kapı eşiklerine yapışkanlı kapan koyun. Ahşap ev ise işiniz çok zor, her yerden giriyor olabilir. Evinizi analiz edip fındık büyüklüğündeki delikleri dahi değerlendirerek ya harçla kapatın ya da hemen bu eşiklerin önüne tuzaklar kurun. Yapışkanlı tuzak en idealidir. Kapatmak kesin çözümdür. Başka türlü işiniz zor. Zehir ya da benzeri şeyler hep geçici çözümdür. İyi bir işçilik lazım. Lağım faresi gibi fare değil, toprak faresi gibi küçük fare anladığım kadarıyla. Ev dışına da yemsiz tuzak kurabilirsiniz. İçeriye girmeden yapışabilirler mesela.sevgili arkadaşlar ben bahçeli müstakil bi evde oturuyorum her sene bu aylarda bi gelip yokluyo bu fareler beni
bu sene gene girmiş ben evde yokken ve eşim yakalamış yapiskanla ben eve geldiğimde temizliğe başladım farelerden kurtuldugumu sanarak
buz dolabinin altını çektiğinde küçücük bişey bulaşık makinesinin altına kaçtı hemen kapan kurduk yapışkan koyduk kapandaki peynir kurumuş kenara düşmüştü ertesi gun baktığımda peynir yoktu
çok uzun anlattım ama kac gündür kafayı yedim arkadaşlar tam 7 tane yapışkan koyduk geçeceği yerlereevde adım atamiyorum bazı yerlere ceviz koydum bakalım yicekmi yoksa kactimi diye ama yemedi hiçbirini ama eşyaları cektigimde altlarında fare diskisi buldum
nolur fareleri kacircak bi fikir verin nane ve n aftaline gelmediği soyleniyo bu dogrumu uygulayan varmi yada başka bi yöntem nolur dua edin gitmiş olsun ve bidaha diskilarini gormim evde rahat rahat dolaşmayı ozledim
Bence gayet normal ve olması gereken bir psikoloji. Oldurmek yerine evden uzaklaştırılmalı. Oldurmeden yakalayan kapanlar var kendi yapabilir yada alabilir. Sonra cok uzağa bırakır. Ben orumcegi bile atarım dışarı ama sivrisinek icin aynısını diyemeyeceğim o da minik sinekler. Diğer her tur sinek böcek evden atılır bizde.Bu psikoloji iyi bir psikoloji değil.
Hayvanların yaşayış,hayatta kalma,zararlı ve zararsız kategorilerini de içeren belgeseller izlemenizi tavsiye edeceğim.Bence gayet normal ve olması gereken bir psikoloji. Oldurmek yerine evden uzaklaştırılmalı. Oldurmeden yakalayan kapanlar var kendi yapabilir yada alabilir. Sonra cok uzağa bırakır. Ben orumcegi bile atarım dışarı ama sivrisinek icin aynısını diyemeyeceğim o da minik sinekler. Diğer her tur sinek böcek evden atılır bizde.
Neredeyse eve alip besleyecekler. Oldu olacak bir kap yemek koyunda yesin hayvanlarFare öldürmek çok canice diyen sevgili hatunlar , hiç evinize fare girdi mi ? Heryeri nasıl kemiriyorlar , gece uyudugunuzda , eğer lagam faresiyse insana bile zarar veriyorlar. Ayrıca cok hastalık taşıyorlar.
Doğanın kanunu bu fare kaçar kedi kovalar.
Ha sizin evde yakalamış kedi ha dışarıda, ne fark eder.
Canlı öldürmek çok kötü bir şey diyerek olayı dramatize etmenin manası yok. Hasnictir hassasiyetinizi anlıyorum ama inanın bu sizin kalbe zarar, bu denlisi normal değil.
Ayrıca yapiskanlarda ölmesini beklemiyorsun, bulduğun zaman alıp atıyorsun. Evde ölmesini bekleyemez ki zaten.
..
O nanedir lavantadir içeriye giren fareyi kaçırmaz. Bir süre sonra alisirlar. Ancak dışarıdan gelen fare giremiyebilir ki çok etkili bir yöntem değil.
Tek çare kedi ya da ilaclamak.
sevgili arkadaşlar ben bahçeli müstakil bi evde oturuyorum her sene bu aylarda bi gelip yokluyo bu fareler beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?