• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başımın belasi fare nolur yardım edin

sevgili arkadaşlar ben bahçeli müstakil bi evde oturuyorum her sene bu aylarda bi gelip yokluyo bu fareler beni

bu sene gene girmiş ben evde yokken ve eşim yakalamış yapiskanla ben eve geldiğimde temizliğe başladım farelerden kurtuldugumu sanarak :KK43:

buz dolabinin altını çektiğinde küçücük bişey bulaşık makinesinin altına kaçtı hemen kapan kurduk yapışkan koyduk kapandaki peynir kurumuş kenara düşmüştü ertesi gun baktığımda peynir yoktu

çok uzun anlattım ama kac gündür kafayı yedim arkadaşlar tam 7 tane yapışkan koyduk geçeceği yerlereevde adım atamiyorum bazı yerlere ceviz koydum bakalım yicekmi yoksa kactimi diye ama yemedi hiçbirini ama eşyaları cektigimde altlarında fare diskisi buldum

nolur fareleri kacircak bi fikir verin nane ve n aftaline gelmediği soyleniyo bu dogrumu uygulayan varmi yada başka bi yöntem nolur dua edin gitmiş olsun ve bidaha diskilarini gormim evde rahat rahat dolaşmayı ozledim
Lokum diye sattıkları birşey var fare onu yiyince ölüp kalıyor tatlı heralde çok seviyorlar bizde bu lokum sayesinde catidaki kocaman farelerden kurtulduk

Ilaclama sırketı cagırın

Şaka mı bu ya, o halde ölmeye mi bekliyor. Öyle şey mi olur bu ne vicdansızlık. Yapışkandan kurtarıp salıyolar sandım. Ya bu ne biçim bi vicdan ne kadar acımasız ya. Ben böle bi katliam yapsam kendime gelemem o hayvan için oturur ağlarım. Öldüremem asla, kıyamam ki ya hem canını nasıl ben alırım hemde eziyet ederek off.

Eve kedi falan alma. Iyy kedi yicek onu nasıl dayancaksınız bu na ya. Kedi onu öldürürken insan kafayı yer ben deliririm dayanamam. Ya yok mu bi yolu ben kıyamam öldürmeye. Ben sinek bile öldürmem. Can almak korkunç geliyo bana. Çok abartı gibi gelebilir dediklerim ama o hayvana o korkuyu yaşatamam. Bi yolu olmalı ya
Bu psikoloji iyi bir psikoloji değil.

A awaree
Allah yardımcın olsun fare benim apartman dairesine girmişti.Kafayı yedim.Bir de küçük çocuğun var.Bu tür haşereler mikrop saçıyor.Bahçeli evdeysen önce evin etrafında önlem almalısın.Kapını hiç birşekilde açık bırakmamalısın.Belediyelerin ilaçlama departmanları avr.Onları ara hem fikir hem yardım al.

şimdi internette arastırdım

fareler nane amonyak ve kekik kokusundan nefret ederlermiş

evde bunları kucuk keselere koyarak gireceği yerlere bırakabılırsınız belkı

yapışkan koymak çok canice kusura bakmayın ltf ama böyle...

sevgili arkadaşlar ben bahçeli müstakil bi evde oturuyorum her sene bu aylarda bi gelip yokluyo bu fareler beni

bu sene gene girmiş ben evde yokken ve eşim yakalamış yapiskanla ben eve geldiğimde temizliğe başladım farelerden kurtuldugumu sanarak :KK43:

buz dolabinin altını çektiğinde küçücük bişey bulaşık makinesinin altına kaçtı hemen kapan kurduk yapışkan koyduk kapandaki peynir kurumuş kenara düşmüştü ertesi gun baktığımda peynir yoktu

çok uzun anlattım ama kac gündür kafayı yedim arkadaşlar tam 7 tane yapışkan koyduk geçeceği yerlereevde adım atamiyorum bazı yerlere ceviz koydum bakalım yicekmi yoksa kactimi diye ama yemedi hiçbirini ama eşyaları cektigimde altlarında fare diskisi buldum

nolur fareleri kacircak bi fikir verin nane ve n aftaline gelmediği soyleniyo bu dogrumu uygulayan varmi yada başka bi yöntem nolur dua edin gitmiş olsun ve bidaha diskilarini gormim evde rahat rahat dolaşmayı ozledim
Fareyle mücadele; öncelikle eviniz ahşap değil, betonarme diye düşünüyorum. Bu koşullarda farenin girebileceği yerler temel olarak kapı altları olacaktır. Bahçeli ev dediğine göre bahçe kapısı altlarından, çevresinden, kapatılmamış pervaz deliklerinden benzeri yerlerden giriyor olabilir. Kapı eşiklerine yapışkanlı kapan koyun. Ahşap ev ise işiniz çok zor, her yerden giriyor olabilir. Evinizi analiz edip fındık büyüklüğündeki delikleri dahi değerlendirerek ya harçla kapatın ya da hemen bu eşiklerin önüne tuzaklar kurun. Yapışkanlı tuzak en idealidir. Kapatmak kesin çözümdür. Başka türlü işiniz zor. Zehir ya da benzeri şeyler hep geçici çözümdür. İyi bir işçilik lazım. Lağım faresi gibi fare değil, toprak faresi gibi küçük fare anladığım kadarıyla. Ev dışına da yemsiz tuzak kurabilirsiniz. İçeriye girmeden yapışabilirler mesela.

Fare öldürmek çok canice diyen sevgili hatunlar , hiç evinize fare girdi mi ? Heryeri nasıl kemiriyorlar , gece uyudugunuzda , eğer lagam faresiyse insana bile zarar veriyorlar. Ayrıca cok hastalık taşıyorlar.
Doğanın kanunu bu fare kaçar kedi kovalar.
Ha sizin evde yakalamış kedi ha dışarıda, ne fark eder.
Canlı öldürmek çok kötü bir şey diyerek olayı dramatize etmenin manası yok. Hasnictir hassasiyetinizi anlıyorum ama inanın bu sizin kalbe zarar, bu denlisi normal değil.
Ayrıca yapiskanlarda ölmesini beklemiyorsun, bulduğun zaman alıp atıyorsun. Evde ölmesini bekleyemez ki zaten.
..

O nanedir lavantadir içeriye giren fareyi kaçırmaz. Bir süre sonra alisirlar. Ancak dışarıdan gelen fare giremiyebilir ki çok etkili bir yöntem değil.

Tek çare kedi ya da ilaclamak.

Pet siselerle kapan yapılıyor hem küçücuk canları oldurmems oluyorsunuz hem rahat yakalanıyor hiç denemedim ama nette görmüştüm bi arastrn isterseniz

bahçeli müstakil evim var bize de girerdi aynı sahneleri çok yaşadık ordan oraya kaçarlardı. kedisiz olmaz o evler. artık kedimiz var faremiz yok. hatta hiçbir börtü böcek yok. net çözüm.

Bu psikoloji iyi bir psikoloji değil.
Bence gayet normal ve olması gereken bir psikoloji. Oldurmek yerine evden uzaklaştırılmalı. Oldurmeden yakalayan kapanlar var kendi yapabilir yada alabilir. Sonra cok uzağa bırakır. Ben orumcegi bile atarım dışarı ama sivrisinek icin aynısını diyemeyeceğim o da minik sinekler. Diğer her tur sinek böcek evden atılır bizde.

yaşamayana konuşması kolay oluyo biraz.Biz de geçen sene aynı durumu yaşadık.Bahçede kediler var umurlarında olmadı.O kadar miniklerki isteğiniz kadar dikkat edin minnacık bi delikten girebiliyo.Benim de küçük çocugum var yerlerde geziyodu devamlı.Ayrıca evde bi üremeye kalkarsa önüne geçilmiyo:(
hiç öldürme taraftarı deilim yazın evde kertenkele oluyo onu bile eşim öldürmeden yakalıyo dışarı atıyo ama farede durum farklı maalesef...

Madem eviniz bahçeli müstakil bir kedi sahiplenin. Gece evde durmasını istemiyorsanız kapı girişine güzel sıcak bir yuva yaparsınız. Gündüz de evde dolaşır. Hem diğer bortu bocekten de kurtulursunuz. Mustakillerde bu sorun hep var.

Bence gayet normal ve olması gereken bir psikoloji. Oldurmek yerine evden uzaklaştırılmalı. Oldurmeden yakalayan kapanlar var kendi yapabilir yada alabilir. Sonra cok uzağa bırakır. Ben orumcegi bile atarım dışarı ama sivrisinek icin aynısını diyemeyeceğim o da minik sinekler. Diğer her tur sinek böcek evden atılır bizde.
Hayvanların yaşayış,hayatta kalma,zararlı ve zararsız kategorilerini de içeren belgeseller izlemenizi tavsiye edeceğim.
Fare gibi kemirici mikrobik ve son derece zararlı hayvanlardan doğal olarak korkan insanların onları canlı yakalama gibi bir durumu olamaz.
Binbir zorluk emekle ektiğiniz tarlanıza zarar veren fareleri uzaklaştıramayacağımız evde gezen haşere böcek sinek türlerini de uzaklaştıramayacağımıza göre...
Her insanı sevemeyeceğimiz gibi,her hayvanı da sevemeyebiliriz.
Ama güzel bakışınızı insancıl yaklaşımınzı takdirle karşılıyorum

Fare öldürmek çok canice diyen sevgili hatunlar , hiç evinize fare girdi mi ? Heryeri nasıl kemiriyorlar , gece uyudugunuzda , eğer lagam faresiyse insana bile zarar veriyorlar. Ayrıca cok hastalık taşıyorlar.
Doğanın kanunu bu fare kaçar kedi kovalar.
Ha sizin evde yakalamış kedi ha dışarıda, ne fark eder.
Canlı öldürmek çok kötü bir şey diyerek olayı dramatize etmenin manası yok. Hasnictir hassasiyetinizi anlıyorum ama inanın bu sizin kalbe zarar, bu denlisi normal değil.
Ayrıca yapiskanlarda ölmesini beklemiyorsun, bulduğun zaman alıp atıyorsun. Evde ölmesini bekleyemez ki zaten.
..

O nanedir lavantadir içeriye giren fareyi kaçırmaz. Bir süre sonra alisirlar. Ancak dışarıdan gelen fare giremiyebilir ki çok etkili bir yöntem değil.

Tek çare kedi ya da ilaclamak.
Neredeyse eve alip besleyecekler. Oldu olacak bir kap yemek koyunda yesin hayvanlar:işsiz: Tifüs, veba ve kuduz gibi hastalıkları taşıyabileceklerini de bilmiyorlar sanırım. :kızgın:

İş yerimin yan tarafına fırın açıldı ve 8 katlı kocaman mağazayı fare bastı. 3 kere ilaçlattık kurtulamadık.En son bir ilaçlama firması kutuların içinde yem bıraktı.Yemin kokusu çok güzel geliyormuş,yedikten sonra gidip yuvada ölüyorlarmış ve etirafındakileri de öldürüyorlarmış.1 haftada fare sorunumuz bıçakla kesilmiş gibi bitti.Biz 8 katlı mağazaya 300 lira gibi bişi ödedik ki size çok daha uyguna gelir.İnternetten bir bakın isterseniz.

Back