Başıma Durduk Yere Dert Aldım :(

Yok canım 188 boyunda 85 kilo :) bi gözlüğü tutturdun :)
O kadar hakli ki! Ailenize tavir almaz inşallah
Bu konuda tavrım artık net. Tavır alırsa da arkasında duracağım.

Tüm öneriler için teşekkür ederim hepsini uygulamaya çalışacağım

Sorunlari sümen altina itmek hicbir zaman dogru degildir. Simdi sorun halloldu gibi dusunseniz de bunlar birikir birikir ve en ufak bir olayda daha buyuk patlaklar verir. Hatta bu birikimler sonucu evlilikler biter. Bu nedenle sumen alti etmek dogru degil. Sorunlar oturup konusulmali.
Konusun. Koruklemek degil ki bu, sorunu cozmek. Esinizi aradiginizda neden hala ozur dilemediniz? Ozur dilemek de bir erdemdir. Bunu ona cok gormeyin. Hala hicbir sey olmamis gibi davraniyorsunuz. Oysa yasadiginiz sorun yuzunden berbat bir hafta sonu gecirdiniz. Ve bu olay unutulmadi ki, unutulmayacak da. Bilincaltinda bir yere yazildi. Buna benzer en ufak bir olay ayriligi tetikleyebilir. Cunku sorun cozulmedi. "Hata ettim, dusunemedim ozur dilerim. Bencilce davrandim. Istedim ki herkes birbiri ile kardes gibi iyi olsun ama senin o insandan cok haz etmedigini gormezden gelmisim farkinda olmadan. Dusuncesizlik ettim. Tekrar ozur dilerim. Lutfen bundan sonra sorunlarimizi konusarak cozelim, kacarak degil. Biz bir aileyiz" demek cok zor degil. Hem sen de icindekileri biriktirmis olmazsin. O senin hayat arkadasin. Duygularinizi paylasabilmelisiniz. Paylastikca sevgi cogalir. Iletisimsizlik evliligi bitirir. Her ne yasarsaniz yasayin konusun icinizdekileri cozun. Tartismak da bir iletisim yoludur. En kotu iletisim, hic iletisimsizlikten, kusmekten, kusup girmekten cok daha iyidir. Bu olayi acmazsaniz bunun anlami ben bu yasadigimiz seyi onemsemiyorum demektir. En azindan uzuldugunuzu bildirin.

Son düzenleme:
Son bir tavsiye daha. Nasil ulkeler disaridan iyi yonetilemez, evlilikler de disaridan birisinin talimatlari ile olmaz. Cunku dort duvar arasinda yasadiginiz seyleri en iyi sizler bilirsiniz. Bunu sunun icin soyledim. Esinizden cok, annenizin soylediklerini daha cok dikkate aliyorsunuz sanirim. Ancak anneniz simdiye kadar hic de akılli mantıkli seyler yaptirmamis sizlere ve de bu asamaya bu yuzden gelmissiniz. Artik bu evliligi esinizle ikiniz yurutmelisiniz. Disaridan birinin (kardes, anne de olsa bu kisi) soyledigi birseyle hareket etmeyin. Asla esiniz ve siz birbirinize olan sayginizi yitirmeyin. Birbirinize olan guveninizi sarsacak seyler yapmayin. Aranizdaki bu iletisimi, arkadasligi, dostlugu saglam tutun. Bunlar oldugu surece bu evlilik disaridan yikilmaz, yikilirsa iceriden yikilir oyle bir durumda. Yani sevgi saygi guven ve iletisim biterse yikilir evlilik....
Guzel haberlerinizi almak umidiyle...

Merhabalar,
Eşim geldi şuan evde çok şükür. Oturduk konuştuk tabi o konuyu hiç açmadı, ben girdim konuya. Özür diledim yaptığımın hata olduğunu kendi tarafımdan baktığımı söyledim. Bundan sonra bu konuda hiçbir şekilde baskı kurmayacağımı sorun etmeyeceğimi söyledim. Eşim haklı olarak çok kırıldığını ve üzüldüğünü söyledi.

Beni değersiz hissettiriyorsun dedi, ben senin için herşeyi yaparken sen böyle yaptığında sanki benim yaptıklarımı görmüyormuşsun gibi oluyor dedi. Aileme sonuna kadar saygı duyduğunu ama bu evin bir kapısı olduğunu ve bu kapının ardında yaşanana kimsenin karışmaması gerektiğini söyledi. Annemin bazı yaptığı şeyler vardı onlara içerlemiş, hiç söylememişti daha önce onları da anlattı.

Eniştemin kendisiyle sürekli yarış halinde olduğunu hissettiğini ben hiçbirşey demesem yapmasam bile o kendisini benimle kıyaslıyor o yüzden de birgün tersime gelir kalbini kırarım diye kaçıyorum ondan şeklinde konuştu.

Ve tabi beklediğim şey olarak, bundan sonra ailemden birisinin yada benim bu tarz bir dayatmam olduğunu gördüğü an tepki vereceğini, bunca zaman tatsızlık çıkmasın diye susup geçtiğini ama artık içinde tutmayacağını söyledi.
Kısaca çok şükür sorunumuz kalmadı.

Herkese çok teşekkür ederim. Kırdığım kişiler olduysa onlardan da özür dilerim.

Sizin adınıza çok sevindim. Allahtan doğruları görebildiniz yoksa yazık olacaktı gül gibi evliliğinize.

Şoklardayım bu sözler üzerine. Eşiniz çok haklı. Konuyu kapatın. Ailenizide susturun.

Heh çok şükür, işleri düzeltmişsiniz.
Bakın adam yine çok zarif, eniştenizle neden görüşmek istemediğini söyleyiş tarzına bakın. Bir tersime gelir de aile içinde huzursuzluk çıkarırım diye önlem alıyormuş adam. Sırf gıcık olduğundan bile değil. Yine ince düşünmüş adam.
Anlattığınıza bakılırsa iyi bir adam bulmuşsunuz, şanslısınız. Lütfen kıymetini bilin, mutluluklar diliyorum size.

Evliliğiniz için çok iyi yaptınız. Ama asıl bundan sonra dikkat edin. Aileniz karşılarında o eski, idare eden, naif damatlarını göremeyince epey afallayacak. Hoşlarına gitmeyecek bu durum, kızkardeşiniz yine anasına ağlayacak falan. Anneniz de size ağlayacak, vicdan yaptıracak. Ama sizin bir hata yapma lüksünüz dahi kalmadı. Annenize, '' Ben ağlamadığım için mi hep üstüme geliniyor, hep birşeyler bekleniyor, hep idare eden taraf oluyorum? '' deyin o vakit geldiğinde. Şımarık kızkardeş ve kro kocasına feda etmeyin huzurunuzu, artık varlık gösterin.

Aynen, adamın fedakarlık gösterecek hali kalmamış. Artık ilk olayda alttan falan almaz. Benden sonra tufan havası seziyorum. Hatta gemileri yakıp rahat ederim düşüncesi bile olabilir. Yani kökten çözüm gibi, anneden de baldızdan da kurtulurum düşüncesi. Konu sahibi sezdiği anda direksiyonu kıracak bir şekilde, yoksa huzursuzluğun kralı çıkar artık.
Kocaya hiç yansıtmadan arka tarafta anneyle kız kardeşinin ayarını sıkı tutacak.

Valla ben bilmem, konu sahibi her konuda bilgi verdi ama eşinin fiziği hakkında hiç bilgi vermedi, ben yine de kızkardeşinin kıskançlık seviyesine bakarak bı tahmin yaparsam en azından enisteden açık ara daha yakışıklı olduğunu söyleyebilirim

Kız, elin gocasının yağuşukluluğundan size ne? Bak yine papaz olacağız konu sahibiyle.

Hayatım yakışıklılık değil, adam varlıklı, kültürlü, aklı başında, iyi bir mesleği var, kendini geliştirmiş, saygın. Enişte piret pit olsa ne olur bu adamın yanında, pardon? Kızkardeşin hasedinden elektrik üretilse, 1 yıl elektrik faturası ödemezler.

Kız, elin gocasının yağuşukluluğundan size ne? Bak yine papaz olacağız konu sahibiyle.

Yok artık papaz olmayız :) şükür sorunlar çözüldü. Yani herkesin eşi kendisi için mutlaka yakışıklıdır. Çok şükür eşim en az gönlü kadar tipi de güzeldir. Yani Allah gönlünün güzelliğini yüzüne de vermiş. 188 boyunda 85 kilo. Sürekli spor yapıp kendine dikkat eder. Profesyonel Futbol oynamışlığı da var :)

Yok bacım , tövbe yok kötü bı niyetimiz, Allah sahibine bağışlasın tabi de sahibinin gözü açık olsun diye şeyediyoz yani bize ne

Allah sahibine, yani sana bağışlasın sister. Ne diyelim.
Yok bacım , tövbe yok kötü bı niyetimiz, Allah sahibine bağışlasın tabi de sahibinin gözü açık olsun diye şeyediyoz yani bize ne
Ben de istiyorum zengin, yakışıklı, karakterli bir goca.

Şükür konu sahibi, sokma bı daha sizinkileri eve Katibin Ruhu ben demedim mi? Adam hem nalına hem mıhına 4x4 ayol , yakisikliymis işte

Allah sahibine, yani sana bağışlasın sister. Ne diyelim.

Ben de istiyorum zengin, yakışıklı, karakterli bir goca.
Amin canım. Ummadık zamanda ummadık anda karşına çıkıyor. Yani senin hiç beklemediğin bi an bi bakıyorsun herşey olmuş. İnşallah en iyisi olur senin için de
Şükür konu sahibi, sokma bı daha sizinkileri eve Katibin Ruhu ben demedim mi? Adam hem nalına hem mıhına 4x4 ayol , yakisikliymis işte

Yok canım yok akıllandım. İlk defa eşimi kaybetme korkusu yaşadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…