Basendeki yağlanma ömürlük mü?

Sade frappe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
4.633
6.750
Herkese merhaba 🙋🏽‍♀️ arkadaşlar benim derdim basen bölgemle. Sporla hiç aram olmadı, birgün yaptıysam 3.günü bıraktım. Yapı itibariyle de çok çabuk kilo alıp veren bir insanım. Boyum 168 kilom da 54-56 arası değişiyor. Normal sartlarda kilom normal fakat lise dönemimden beri (şuanki yaşım 30) basen bölgemde hafif yaglanma var. Çevremdeki insanlar dert edecek bir fiziki gorunuse sahip olmadigimi, hatta bana yakistigini soyleseler de ben bu goruntuyu begenmiyorum. :KK47:Sıfır basen görüntüsü daha sağlıklı ve bakımlı duruyor bana göre. 48 kiloya düştüğüm zamanlarda bile o bolgemdeki yaglanmada bir eksilme olmadı. Zaten ne zaman kilo versem alt kısımdan ziyade hep üst taraftan verdim. Var mıdır bunun bir hal çaresi, özel bir egzersizi vs? Lipoliz tarzı seyler düşünmüyorum mümkünse doğal yolla olsun istiyorum. Aranızda böyle bir sorundan muzdarip olup ben başardım diyen var mı çok merak ediyorum açıkçası. Cevremdeki kisilerden o bolgelerde olusan yaglarin yerlesmis yaglar oldugu icin erimesinin mümkün olmadigi tarzinda cumleler duyuyorum. Ben de zor oldugunu biliyorum ama belki bir formülü (özel bir egzersizi, diyet programı vs) vardır diye soruyorum. Başaranlar bir el atıversinler lütfen 🙄

Ayrıca bilgi vereyim: Bugün itibariyle sulu yemek diyetine başladım. Ekmegi, cipsi, çerezi, şekeri hayatimdan cikardım. Bununla beraber telefonuma yükledigim 60 günlük bir egzersiz programina da başladım. Amacim üst bacak (basen ve uyluk) bölgesini eritmek. Bir de ben de şöyle bir durum var; ne zaman bacak egzersizine baslasam bacaklarim oldugundan daha kalin bir hal almaya basliyor. kaslar calistigi icin tepki olarak şişiyor sanirim ve belki bu gecici bir durumdur ama benim amacim zaten o bolgeyi eritmek oldugundan korkup hemen egzersizi sonlandiriyorum. Bu konuda da bilgi veya tecrübesi olan varsa yardıma beklerim.:KK66:

Dip not: Bu bölgelerimi kas yapmadan eritmek istiyorum, squat tarzi egzersizler o bolgeleri daha da bir şişiriyor sanki. :ıslık:

Kalıcı değil. Benim de vardı. Zayıf olmama rağmen. Bacak inceltme hareketleri yaptım birkac ay baya iyi olmuştu. Spor yapıp 3gunde bırakmak yok ama :)

Frappe içmeye devam edersen omurluk...

Konuyu ben açtım sandım bir an. Bu kadar benzerlik. Sasirtici.

Ben yemekten kisip tatlıdan kısmayanlardanim. Caresini buldum fakat uygulamiyorum. Yas pastasiz bir diyet bana gore degil. Omur boyu sebze ile beslenemem. Ancak 52 altina dusunce o kisim da gidiyor.

Spor yapıp 3. günü bırakırsanız evet ömürlük kalmaya devam eder.

Sporun hakkını verirseniz, beslenmenize dikkat ederseniz de istediğiniz görünüme kavuşursunuz. Emek olmadan yemek olmuyor.

Not: Spor demek squat ve tarzı bacak, popo hareketlerinden ibaret değil bu arada :)

Kalıcı değil. Benim de vardı. Zayıf olmama rağmen. Bacak inceltme hareketleri yaptım birkac ay baya iyi olmuştu. Spor yapıp 3gunde bırakmak yok ama :)

Yaa nasil egzersizler squat tarzi filan mi? Beni cok sisiyor o tarz egzersizler siz de o tazr etkiler yarattı mı yaptığınız egzersizler?

Spor yapıp 3. günü bırakırsanız evet ömürlük kalmaya devam eder.

Sporun hakkını verirseniz, beslenmenize dikkat ederseniz de istediğiniz görünüme kavuşursunuz. Emek olmadan yemek olmuyor.

Bir ay veya iki ay dişimi sıkabilirim egzersiz konusunda yeterli olur mu bu süre? Zaten bogazlı bir yapıya sahip degilim 😊

Herkese merhaba 🙋🏽‍♀️ arkadaşlar benim derdim basen bölgemle. Sporla hiç aram olmadı, birgün yaptıysam 3.günü bıraktım. Yapı itibariyle de çok çabuk kilo alıp veren bir insanım. Boyum 168 kilom da 54-56 arası değişiyor. Normal sartlarda kilom normal fakat lise dönemimden beri (şuanki yaşım 30) basen bölgemde hafif yaglanma var. Çevremdeki insanlar dert edecek bir fiziki gorunuse sahip olmadigimi, hatta bana yakistigini soyleseler de ben bu goruntuyu begenmiyorum. :KK47:Sıfır basen görüntüsü daha sağlıklı ve bakımlı duruyor bana göre. 48 kiloya düştüğüm zamanlarda bile o bolgemdeki yaglanmada bir eksilme olmadı. Zaten ne zaman kilo versem alt kısımdan ziyade hep üst taraftan verdim. Var mıdır bunun bir hal çaresi, özel bir egzersizi vs? Lipoliz tarzı seyler düşünmüyorum mümkünse doğal yolla olsun istiyorum. Aranızda böyle bir sorundan muzdarip olup ben başardım diyen var mı çok merak ediyorum açıkçası. Cevremdeki kisilerden o bolgelerde olusan yaglarin yerlesmis yaglar oldugu icin erimesinin mümkün olmadigi tarzinda cumleler duyuyorum. Ben de zor oldugunu biliyorum ama belki bir formülü (özel bir egzersizi, diyet programı vs) vardır diye soruyorum. Başaranlar bir el atıversinler lütfen 🙄

Ayrıca bilgi vereyim: Bugün itibariyle sulu yemek diyetine başladım. Ekmegi, cipsi, çerezi, şekeri hayatimdan cikardım. Bununla beraber telefonuma yükledigim 60 günlük bir egzersiz programina da başladım. Amacim üst bacak (basen ve uyluk) bölgesini eritmek. Bir de ben de şöyle bir durum var; ne zaman bacak egzersizine baslasam bacaklarim oldugundan daha kalin bir hal almaya basliyor. kaslar calistigi icin tepki olarak şişiyor sanirim ve belki bu gecici bir durumdur ama benim amacim zaten o bolgeyi eritmek oldugundan korkup hemen egzersizi sonlandiriyorum. Bu konuda da bilgi veya tecrübesi olan varsa yardıma beklerim.:KK66:

Dip not: Bu bölgelerimi kas yapmadan eritmek istiyorum, squat tarzi egzersizler o bolgeleri daha da bir şişiriyor sanki. :ıslık:
bolgesel ınatcı yaglar olabılır evet dedıgınız gıbı bolgesel ınceltıcı sporlar ve yag yakımı ıcın ozel beslenme ısınızı gorur bakın dıyet demıyorum yanı kılo vermek degıl yag yakmak mesele
bırde kas oranınızı arttırırsanız daha ınce gorunursunz
40373451_2188445078147746_3200609508720115712_n.jpg

Yaa nasil egzersizler squat tarzi filan mi? Beni cok sisiyor o tarz egzersizler siz de o tazr etkiler yarattı mı yaptığınız egzersizler?
Kısmi squat denebilir. Yağ yakma amaçlı yaptım. Bir de yumusamasin diye toplansın diye bazı hareketler var squatta şekil verici. Onlardan yaptım. Gayet iyi oldu. Basenler ve kalça kısmını iyi toparliyor, giydiklerin yakışıyor

Bir ay veya iki ay dişimi sıkabilirim egzersiz konusunda yeterli olur mu bu süre? Zaten bogazlı bir yapıya sahip degilim 😊
Beslenmeye dikkat etmek, çok yememek değil. Doğru besinleri doğru zamanda tüketmek aslında. 1 veya 2 ay iddialı. Bunun geçerli ve standart bir süresi yok. Değişimleri zaten günler geçtikçe fark edeceksiniz.

Frappe içmeye devam edersen omurluk...

Konuyu ben açtım sandım bir an. Bu kadar benzerlik. Sasirtici.

Ben yemekten kisip tatlıdan kısmayanlardanim. Caresini buldum fakat uygulamiyorum. Yas pastasiz bir diyet bana gore degil. Omur boyu sebze ile beslenemem. Ancak 52 altina dusunce o kisim da gidiyor.

Hahah nickim yaniltmasım, şekere düşkünlüğüm hiç yoktur 😊 50nin altına düşsem de tamamen gitmiyor benimkisi ne yazık ki. Bir de insanların "ayy ne kafar zayıfsın" yorumlarını dinlemek de cabası oluyor :kahve:

Hahah nickim yaniltmasım, şekere düşkünlüğüm hiç yoktur 😊 50nin altına düşsem de tamamen gitmiyor benimkisi ne yazık ki. Bir de insanların "ayy ne kafar zayıfsın" yorumlarını dinlemek de cabası oluyor :kahve:
O zaman biz ayri dünyaların insaniyiz.

Iskelet gibisin diyen de var. Haklarını yemeyelim. Armut tipliysen tamamen gitmez ama minimuma indirgersin.

Belki de size çok basenli gibi geliyordur 🙄 Hiç çıkıntısız bir görüntü görmek isteyebilirsiniz ama çok hafif de olsa basen bölgesi her zaman biraz daha çıkıntılı olur. Yumuşak ve yayılmış bir görüntüyse evet çirkin olur. Ama kaslı ve sert durması daha sağlıklı ve diri gösterir. O yüzden squat tan kaçmayın bence. Kilo bence normal. 54-52 arası tam ideal olur. YouTube üzerinden sadece basen egzersizleri yapın 1 ayda sıkılaşır basen bölgeniz. Spordan hemen sonra kuru kese ile keseleyin basenlerinizi çok işe yarıyor. Yağlı şekerli gıdalar çok tüketmeyin. Haftada 1 gün ödül olarak yiyin istediğiniz bir şeyi. Bir de yatarken tarçınlı ılık süt için hızlandırıyor süreci. Bunları denemiş biri olarak yazıyorum 🤸‍♀️, ✌️( egzersizleri yemek yiyip yapmayın, yemekten önce açken yapın.)

Belki de size çok basenli gibi geliyordur 🙄 Hiç çıkıntısız bir görüntü görmek isteyebilirsiniz ama çok hafif de olsa basen bölgesi her zaman biraz daha çıkıntılı olur. Yumuşak ve yayılmış bir görüntüyse evet çirkin olur. Ama kaslı ve sert durması daha sağlıklı ve diri gösterir. O yüzden squat tan kaçmayın bence. Kilo bence normal. 54-52 arası tam ideal olur. YouTube üzerinden sadece basen egzersizleri yapın 1 ayda sıkılaşır basen bölgeniz. Spordan hemen sonra kuru kese ile keseleyin basenlerinizi çok işe yarıyor. Yağlı şekerli gıdalar çok tüketmeyin. Haftada 1 gün ödül olarak yiyin istediğiniz bir şeyi. Bir de yatarken tarçınlı ılık süt için hızlandırıyor süreci. Bunları denemiş biri olarak yazıyorum 🤸‍♀️, ✌( egzersizleri yemek yiyip yapmayın, yemekten önce açken yapın.)

Teşekkürler yanıtınız için 😊 basenim benim hep vardı ama şu sıralar yeme içme konusunda biraz kendimi serbest bıraktım; bırakınca da görüntü bıraz fazlalaştı ve bu beni cok rahatsız etti. Bir koca bardak limomlu suyla gune basladim bugun. Ben de dediginiz gibi egzersizlerin ac karna daha etkili olacagini dusunuyorum. Henüz kahvaltimi yalmadigim icin simdi ve aksam telime yukledigim egzersizi yapıp yrm saat sonra ekmeksiz kahvaltimi yapacagım 🙆‍♀️

Ben 45 kiloyum her gören ne kadar zayıfsın diyor ama ben de bile var o basenler spor yaptığım dönemde de vardı ama daha sıkıydı maalesef genetik gitmiyorlar ama daha sıkı olunca daha ince gözüküyorlar kas yapmaktan korkmayın yani sandığınız gibi olmuyor. Erkek gibi kaslanamazsınız mümkün değil. Protein ağırlıklı beslenip spor yapmak tek çözüm

Diyet ve spor 1-2 ay dişimi sıkayım denilecek birsey degil. 2 ay spor yaptin diye etkileri ömurluk olmuyor biraktiginda bir sure sonra eski haline hop geri donersin.
Yani 1-2 diyet yapip sonra kendini salip, tekrar baslayip anlamsiz dongu icine girmek yerine hayat tarzi oluşturun kendinize

Basen kalça bölgenizdeki genetik yapısı çok önemli bir faktör genetik yani anatomik yapıdan bahsediyorum. Kimileri ne kadar eritirse eritsin anatomik kemik yapısından dolayı basenli duran vucutlar var maalesef.

Ben mesela deli gibi basen istiyorum son senelerde kardashian kardeşlerden trend oldu, mesela 5 senedir squat yapıyorum kalça bacaklarım sert şekilli ama baseni bir türlü yapamadım genetiğim elverişli değil yani. Bu arada bölgesel zayıflama incelme diye bir şey yok. Onu yemeyeceğim, bunu yemeceğim diye kendinizi şartlandırmayın yiyin ama sağlıklı olanını yiyin beslenme düzeninize son derece dikkat edin yaşam tarzı haline getirin, günde 1 saatinizi spora ayırın. Ve her gün spor yapacağım diye bir şey yok dinlenerek araya dinlenme günleri koyarak yapacaksınız vücut kasları dinlenerek gelişir.

X