- Konu Sahibi menzil5453
-
Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkes türktür, demek yanlıştır. Bu söylemler geçmişimizde yapılan Türkleştirme ve asimile etme söylemleridir. Ülkemizde birlik beraberlik için bu tür sadece bir millete özgü söylemlerden vazgeçilmesi gerekir. Doğrusu şudur: Cebinde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkes Türkiye Halkındandır. Ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde eşit haklara sahiptir.
Bakın sizin bu mesajınız bile sizin bu ülkede kendinizi misafir gibi gördüğünüzü gösteriyor. Bu ülkede herkes vergi veriyor ve vermek zorundadır. Ve bu ülkenin okulları hiçbir milletin tapulu malı değildir. Bunların hepsi Türkiye halkınındır.
Kürtler bırak eşit haklara sahip olmayı, fazla haklara sahiptir. Türklerin bizde bedava elektrik kullanmak istiyoruz demesi lazım. Güneydoğu Anadolu'da görmüşünüzdür ahırlardaki klimaları
Okuyan kendine okur okumayan kendine okumaz. Hiç kimsenin hiç kimseye de saygı duymak veya duymamak gibi bir zorunluluğu yok.
Okuma özürlü bir toplumda umarım okunur
Ben de kürdüm. Ben siyaset malzemesi yapılmaktan; kürt sorunu diyerek sorunlu vatandaş gibi lanse edilmekten şikayetçiyim
O zaman git sen de guneydoguda kadin ol. Rahatmis isleri ya. Elektrigi bedava kullanirsin. Klimayla uyursun her gece.
Kürtler bırak eşit haklara sahip olmayı, fazla haklara sahiptir. Türklerin bizde bedava elektrik kullanmak istiyoruz demesi lazım. Güneydoğu Anadolu'da görmüşünüzdür ahırlardaki klimaları
Ben neden buna tepki gosterildigini anlamadim algilayamadim. Olayin tek cirkin tarafi erdiganin bunu secim malzemesi yapmasi. Herkesin dinini kendi dilinde okumak hakki degil mi? He yok istemiyolarsa kurtleri zamaninda alip asimile etselerdi turklestirselerdi dillerini unuttursalardi anadilleri turkce olsaydi. Sen kurtler icin hicbir egitim politikasi uygulama. Yillarca yokmuslar gibi davran. Gunun birinde bir siyasetci cikip onlar ustunden oy toplamaya kalkinca da kiz. Bun hakkimiz yok gibime geliyor. Bir turk buna neden sinirlenir neden kurtce kuranin varligindan rahatsiz olur sanirim hicbir zaman anlayamayacagim.
canım aslında kötü bir şey demek istemedi..kürt sorunu yok terör var diyor gerçek değilmi..rahatlık konusunda..asgari ile geçinen ne kadar rahatsa kürtün fakiride okadar rahatdır..hepim,z aynı gemideyiz..
Bir insan kendine saygı duyulmasını istiyorsa; önce kendine saygı duymalıdır.
Türkiye'de kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Herşeyi çıkarlarımıza göre yorumluyoruz. Eğer sorun varsa; adil olmak gerekirse Türk sorunu var. Vergi ödüyorlar, elektrik parası ödüyorlar. Bizim orda ineğin ahırına bile klima takıyorlar
Türkiye'de çoğu insan kendine saygı duymuyor.
Saygı derke siz ISİD da da pkk ya da saygı duyarsınız. Saygı derken koyun gibi kim nereye çekerse oraya gidemem
Meseleyi bedava elektrikle siglastirmak bana cirkin geliyor. Bu devletin sorunu diye dusunuyirum. Kullandirtmasin ya. Niye buna musaade ediliyor. Evet teror var terorden korkuyolar. Teroru yaratan zaten bu devletin kendisi degil mi? O insanlari amacsiz hedefsiz birakan bu devlet. 12 13 yasina gelmis kurt cocuklarin idealinin daga cikmak olmasi hic normal bisey degil. Evet bu ulkede lazlar cerkesler arnavutlar bosnaklar da var bu yasananlar olmuyor o toplumlarla. Ben de hem arnavut hem cerkesim :) ama orasi zaten bolge itibariyle cok farkli. Insani cok farkli. Kulturu cok farkli. Onlara uygun bir devlet politikasi gelistirilmedi. Ben kacak elektrik kullaniyo diye kizamam ordaki kadina cocuga. Bir de iclerinde ne hayatlar var kendi iclerinde ne kokusmus bir duzenleri var hepimiz biliyoruz. Cografya itibariyle boyle. Turk devleti onlarin bu kaderini degistirmekle yukumluydu eger o topraklar benim diyosa. Benim icim parcalaniyo daga giden cocuklari izleyince. Isin en kotu tarafi da o cocuklar kacirilmadi kendi istekleriyle gitti. Cunku baska hedefleri hic olmadi.
Meseleyi bedava elektrikle siglastirmak bana cirkin geliyor. Bu devletin sorunu diye dusunuyirum. Kullandirtmasin ya. Niye buna musaade ediliyor. Evet teror var terorden korkuyolar. Teroru yaratan zaten bu devletin kendisi degil mi? O insanlari amacsiz hedefsiz birakan bu devlet. 12 13 yasina gelmis kurt cocuklarin idealinin daga cikmak olmasi hic normal bisey degil. Evet bu ulkede lazlar cerkesler arnavutlar bosnaklar da var bu yasananlar olmuyor o toplumlarla. Ben de hem arnavut hem cerkesim :) ama orasi zaten bolge itibariyle cok farkli. Insani cok farkli. Kulturu cok farkli. Onlara uygun bir devlet politikasi gelistirilmedi. Ben kacak elektrik kullaniyo diye kizamam ordaki kadina cocuga. Bir de iclerinde ne hayatlar var kendi iclerinde ne kokusmus bir duzenleri var hepimiz biliyoruz. Cografya itibariyle boyle. Turk devleti onlarin bu kaderini degistirmekle yukumluydu eger o topraklar benim diyosa. Benim icim parcalaniyo daga giden cocuklari izleyince. Isin en kotu tarafi da o cocuklar kacirilmadi kendi istekleriyle gitti. Cunku baska hedefleri hic olmadi.
Gülay bencede kürt sorunu yok,terör var..kürtler ikinci sınıf muamelesi ne zaman gördü ülkemizde..öğretmenlerimiz olsun öğrenci arkadaşlarım,komşularım,hayatım boyunca hep içi içeydik türkte var dı kürtte..kürt diye neden ayırıyorlar saçmalık onlarda türk..göçmen bir Hristiyan Türküm diyebilyor..bu ülkede yaşıyoruz..rizenin bir bölümünde lazlar var bir dilleri var İngilizce gibi,kürtçe gibi anlayamazsın..milletin diline özel eğtim saçmalığı nedir yahu..ancak seçmeli dersi olabilir..har kez gönlünce takılabilirmi bir ülkede..garip ötesi..cahili kandırıyorlar.özgürlük vaadi ile bence..aslında onlar özgür zaten..
Bir anne düşünün iki çocuğu var. Birini çok seviyor, diğerini devamlı hor görüyor, haksızlık yapıyor. Birini üniversitelerde okutuyor, diğerini ilkokul okudumu yeter sonra okur başıma bela olur diye düşünüyor. Sonra bu yaptıklarının yanlış olduğunu ikisine de eşit davranması gerektiğini düşünerek, haksızlık yaptığı çocuğuna kalbini kazanmak için daha çok hediyeler alıyor sevgi gösteriyor vs..
Bu örnekteki anne devlettir. Çocuklarda milletlerdir. Yapılan haksızlıklarda geçmişte yaşanan yasaklardır. Dediğiniz bedava elektrikde evet bi süre ordaki insanların gelir durumunun düşük olması sebebiyle uygulandı. Amaç ordaki insanları devlet ile barıştırmaktı. Ama şu anda ordaki elektrik dağıtımlarının çoğunluğu özelleşti.
Irkciliktan sikayet ederken kurtce yazilmis Allahin kuranini otekilestirip sizin kuraniniz demek cok cirkin.Yok ben kendimi misafir gibi hissetmiyorum. Kendi kompleksini bana yakıştırma. Bu millete ihanet edemem Sizin okuyacağınız Kürtçe Kur'an ınızda sanırım kul hakkı yazılmamış
Baskalarina saygisi olmayanlarn kendine nasil saygisi olacak.anlasilan sizin ne kendinze ne baskasina sayginz yok.sayginin olmadgi biriyle tartsmk ahmakliktr vakit kaybidr seviyeszlige aciktir.onun icin hic gerek yok.size iyi saygisz tavirlar...
arkadaşım Gülay arkadaşı yargısız infaz yapıyorsunuz..dünyada yaşanan zulümlerle ilgili hep birlik olmaya birşeyler yapmaya yeşvike çalışmık bir arkadaş belki şu an kızgın..bedava maaş yada elektirik vs sunmak saçma değilmi..hayvancılık yapılamazmı..teşvik edilemezmi..afet bölgesi gibi nedir bu rezillik..
Dedigin gibi empati yapmak cok onemli fakat goruyorm ki burda yok oyle bisey.ezbere ezbere bilincszce konusmalardan oteye gidemiyolar tamam yasamadnz ama koyun kendinzi karsidakinin yerine.sanirim bu erdeme varmak herkesin harci degil.kurt sorunu kurt denirken takili kalmis plak gibi kacak elektrkten baska dem vuramayan zihniyetten ne beklenir ki baska.yorup ta kendini tartsmaya girme bence.nato kafa nato mermer..İşte herkes kendi dünyasından bakıyor olaylara. Bir dönem bu ülkede kürtlere yasaklar uygulandığını ve baskıların olduğunu neden kabul etmiyorsunuz. Unutmayın kürt veya türk doğmak kimsenin elinde değildir. Olaylara sadece kendi dünyamızdan değil, diğer insanların bakış açılarıyla da bakalım.
Çalışmayana Allah bile vermez. 3 harfliler (akp mhp chp pkk demokratik terör partisi) ne zamana kadar verecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?