"Başbakan için ölür müsün?"

heexee

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
7.750
4.857
773
Başbakanlık korumaları değiştirilirken polis okulunda yapılan sınavda garip sorular soruldu: "Yolsuzluk iddialarını nasıl değerlendiriyorsun, Başbakan için ölür müsün?" soruları, adayları şaşırttı.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından kamu kurumlarında başlayan Cemaat tasfiyesi Başbakanlık'a sıçradı. Başbakanlık'ta, polislerin değişimi için düğmeye basıldı. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevlileri, Başbakanlık'ta görev yapacak olan polisleri seçmek için polis okullarına gitti. Polisler kısa bir sınavdan geçirildi.

Sınavda sorulan sorular arasında en çok dikkat çeken ise Başbakan ve İçişleri Bakam Efgan Ala için sorulan, "ölür müsün" sorusu oldu.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın "Başbakanlık kaynakları"na dayandırdığı habere göre Başbakanlık'ta görev yapan polislerin değiştirilmesi için karar alındı. Bunun için de polis okullarından ve diğer birimlerden yeni mezun olmuş polislerin arasından seçim yapılarak, yeni bir ekip oluşturulması öngörüldü. Başbakanlık'ta görev yapacak polisleri seçmek için Başbakanlık Koruma Dairesi personeli görevlendirildi. Onlar da, polis okullarına giderek, yeni Başbakanlık polislerini sözlü sınava tabi tuttu. Mülakatta sorulan "17 Aralık sürecini nasıl değerlendiriyorsun", "hangi cemaate üyesin", "Cuma namazı kılıyor musun", "Başbakan için ölür müsün" gibi sorular, dikkat çekti. Mülakata katılan polis okulu öğrencilerine sorulan sorulardan bazıları şöyle: "Hangi cemaate bağlısın?, Cemaate gidiyor musun?, Seni cemaat mi yerleştirdi?, Dershaneye gittin mi?, Lise de hangi dershaneye gittin? Abiler hakkında ne biliyorsan anlat!, "Hayatında hiç hırsızlık yaptın mı?, 17 Aralık sürecini nasıl görüyorsun?, Başbakan için ölür müsün?, Efgan Ala için ölür müsün?, Cuma'ya gidiyor musun?, Kız arkadaşın var mı?, Kız arkadaşınla hiç yattın mı?"

Odatv.com

Tum alimlar artik mulakatti di mi? Baska soruya gerek yok sanirim, midem bulandi haberi okurken...

Ilkokul bebelerine "Atatürk ümü seviyorsun Erdoğan ımı " diye soran adamlar bunlar, şaşırtıcı gelmedi bana:
Hepsi bir kenarada " kız arkadaşınla yattın mı?"nedir ya
Sağane

Hahahahahahhahha şahsen ben böyle sorular sorulduğuna inanmıyorum. Şaka mı bu yahu ayyy gülmekten karnıma kramplar girdi

şaka gibi ya ama olmaz değil bu memlekette neler oldu bu mu olmıycak

şakadır herhalde yaa, bu kadarına inanmak istemiyorum ben artık

yalnız bu sene polis okulundan mezun olacak arkadaşlarım var da cemaatle hükümet kapışması onları çok fena etkiledi, mezuniyet torenleri bile yapılmayacakmış, atamaları çok sıkıntılı vs. yazık oluyor gencecik polislere de

Ben bu soruları çok saçma buluyorum. İşi almak için "Öl dese ölürüm, kasetler mi hepsi montaj, abilerden hiç hoşlanmam, kız arkadaşla yatmak mı zinhar kız arkadaşım bile yoktur" derim olur biter yani

Haytında hiç hırsızlık yaptın mı? yaptım cevabı verenler mülakatı geçmiş olabilir. çünkü hırsızın halinden hırsız anlar misali.

Son düzenleme:
Yattım dese sadece sarıldınız mı yoksa bir şey oldu mu da derler .

Yok artık,mülakat hepten rezalete döndü.

Bu seneki YLSY mülakatlarında da bu tarz sorular sormuşlar
Sorulan bazı sorular:
-Parmağındaki yüzüğü buraya gelirken mi taktın yoksa hep takıyor musun
- Gezi eylemlerine katıldın mı
- Bu ülkede orantısız güç var mı
- Bu ülkede demokrasi var mı

Son düzenleme:
Polislik için mülakata girseydim ve bu soruları sorsalardı muhtemelen ilk cevabımda yaka paça dışarı atılırdım :))

Evet, bunlari ne yazik ki ben de duydum, ve mulakat vs. isleri gelmeden dahil oldugum icin de memnunum, mahvolmustum yoksa

Çok komik sorular
Gerçek olduğunu sanmıyorum .

Sorular böyleyken alımların nasıl gerçekleştirildiği sonunda kanıtlanmış oldu buraya nasıl yerleştirildiniz hangi dersaneye gittiniz tarzı sorularla inanmayanlara bu haberi gösteririm artık

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hahahahahahhahha şahsen ben böyle sorular sorulduğuna inanmıyorum. Şaka mı bu yahu ayyy gülmekten karnıma kramplar girdi

haberi kimin yaptığına bakarsan anlarsın canım....kurusıkı atıyorlar 1 kişi bile inansa kar kardır......tam gaz karalama kampanyası

Şimdi eski bir konuda zamanın behrinde (çok yakın tarih)

Peygamberimizi mi çok seviyorsun,atatürkü mü ? diye öğrencilere soru yöneltmişler demiştik..

el cevap; Olur mu öyle şey,şehir efsanesi bunlar !

Şimdi soruları soran guyya karşı taraf ama daha farklı şekillerde

el cevap ; Evet evet gerçek bunlar,sorulmuş :))

İlginç vesselam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…