- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
- Konu Sahibi Bademcicegi
-
Gelme ihtimaliniz yok mu esiniz belki sizden daha kolay ayak uydurur Türkiye sartlarına ??
Bu arada mesleğiniz nedir yeniden yıllarca uğraşmaya değer mi orada?
Norvecteyim. Chatle, kitapla seviyesini geçtim, akademik seviye isteniyor denklik derslerini almak için. Günlük dil yeterli olmuyor.Benim İngilizcem bile o seviyede değil. Nasıl yaparım bilmiyorum.Bir süredir konularınızı takip ediyorum ama hangi ülkedeydiniz inanın çıkaramadım, neredesiniz? Conversationexchange.com diye site var kendınıze chat arkadasları bulun,bu bile işinıze yarar. Gıdın cocuk kıtaplarımalın okumaya başlayın, ufaktan ufaktan farketmeden ogrenırsınız dılı.
Evet daha iyi olurdu, keşke bastan o gelseydi. Ama artık çok geç, benim Türkiye'de iş bulmam da zor artık. Kendi elimdeki isi verdim. Özel sektör berbat durumda çünkü yeni mezunlar hep işşiz zaten, çok mezun var. Çocuk yapmayı düşünmüyorum, kendinize zor bakıyoruz.Senin orda yabancı dili akademik seviyede vererek lisans diploması denkliğini almandan eşinin Türkiye de kendi ana dilinde denklik alması daha kolay olmaz mı? Sen orda hem dille uğraşacaksın hem de lisans denkliği ile ama eşinin dil sorunu olmayacak, sadece lisansla uğraşacak. Ayrıca burda olsanız siz düzlüğe çıkana kadar aileleriniz destek çıkamaz mı? Sonuçta bu durum geçici bir durum olacak. Sen çalışmadan orda geçim yapmanız zor oluyorsa kıt kanaat geçiniyorsanız oranın size bir avantajı Yok gibi görünüyor. Ama az sabrederiz ilerde çocuğumuz da vatandaşlık alır hakları iyi olabilir dersen bilemedim
Türkiye'de. Aileme durumu anlatamadım, çok uzulurler, zaten yaşlı insanlar.Beni okutmak için yillarca varlarini yollarını döktüler. Onlara bir şey anlatamiyorumAileleriniz nerede?
Anlıyorum ama bence Türkiye'ye dönüp olası iş bulamama durumlarında ailelerden destek almak en mantıklısı. Sizin denklik almanız zor gördüğüm kadarıyla, çalışmayıp derse yoğunlaşsam bile alamam diyorsunuz. Eşinizinki daha kolay olabilir.Türkiye'de. Aileme durumu anlatamadım, çok uzulurler, zaten yaşlı insanlar.Beni okutmak için yillarca varlarini yollarını döktüler. Onlara bir şey anlatamiyorum
Muhendis, ama küçük yerdeyiz, düzgün iş bulamadı. Masraf çok fazla. Burda bir hayat kurduk, ev araba aldık, tüm para krediye gidiyor. Pahalı ülke haliyle. Çok detaya girmek istemiyorum , aslinda anlatmayacaktim da neyse, ikimizin de sağlık sorunlarimiz da var. Burda her tedavi ücretsiz değil, vatandaş olmadığımız için tedaviye de epey para veriyoruz. Aslında Avrupa'da yaşamak istememizin sebeplerinden biri buydu. Türkiye'de çalışma saatleri çok fazlaydı, saglik sorunları yuzunden çok zorlanıyordum. Bu yüzden burda yasarsak daha rahat ederiz diye düşündüm, olmadı. Ülke engellilerin iş bulması ve refahı açısından Türkiye'den daha iyi durumda. Denklik almakta bu kadar zorlayacaklarini hiç düşünmedim. Iyi bir okuldan mezunum. Benden daha kötü okulda okuyanlar farklı Avrupa ülkelerinde çok rahat denklik aldılar. O yuzden tereddut etmedim. Vatandaşlık ise en az 7 senede veriliyormus. O zamana kadar sıksam, o zaman sosyal yardımlara mı başvursan diyorum ama is yerimdeki durum canımı çok sıkıyor.Eşinizin işi de öyle çok iyi değil demek ki siz de destek olarak işi bırakamıyorsunuz. Dönüş yaparsanız belki birkaç ay zor olur ama ikinizin çalışacağını düşünürsek ordan daha iyi olur. Psikolojinizi de bozmaya başlamış bu durum. Böyle de gidecek gibi durmuyor ki haklisiniz bu çalışma şartlarında. Eşinizin branşı nedir?
Muhendis, ama küçük yerdeyiz, düzgün iş bulamadı. Masraf çok fazla. Burda bir hayat kurduk, ev araba aldık, tüm para krediye gidiyor. Pahalı ülke haliyle. Çok detaya girmek istemiyorum , aslinda anlatmayacaktim da neyse, ikimizin de sağlık sorunlarimiz da var. Burda her tedavi ücretsiz değil, vatandaş olmadığımız için tedaviye de epey para veriyoruz. Aslında Avrupa'da yaşamak istememizin sebeplerinden biri buydu. Türkiye'de çalışma saatleri çok fazlaydı, saglik sorunları yuzunden çok zorlanıyordum. Bu yüzden burda yasarsak daha rahat ederiz diye düşündüm, olmadı. Ülke engellilerin iş bulması ve refahı açısından Türkiye'den daha iyi durumda. Denklik almakta bu kadar zorlayacaklarini hiç düşünmedim. Iyi bir okuldan mezunum. Benden daha kötü okulda okuyanlar farklı Avrupa ülkelerinde çok rahat denklik aldılar. O yuzden tereddut etmedim. Vatandaşlık ise en az 7 senede veriliyormus. O zamana kadar sıksam, o zaman sosyal yardımlara mı başvursan diyorum ama is yerimdeki durum canımı çok sıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?