Başarı için?

Ugursuzbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
31
8
24
Merhaba bayanlar :)

Ben 15 yaşındayım lise 2.sınıfa geçtim.
Sıkmadan hemen konuya geçeyim.

Birkaç gündür aklımı kurcalayan bir düşünce var. Eminim çoğu benim yaşımdakilerde de vardır.
Ailemin düşüncesinin aksine yeterince iyi olduğumu düşünmüyorum diyebilirim.
Aklım lise konusuna takıldı.

Biliyorsunuz ki herkesin hedefleyip belirli öğrencilerin gittiği çok prestijli okullar var. Eminim birçok veli çocuğunu o yüksek puanlı lise veya kolejlere göndermek ister. Benim ailem en iyi okul eve yakın olandır mantığındaydı. Bende evimize yarım saatlik uzaklıkta iyi bir anadolu lisesine gittim. Normalde insanlar bilirsiniz okul veya statülerinş herneyse artık abartmaya bayılır.
Ben hiç abartmak istemiyorum derli toplu bir okul. Tıp hukuk mühendislik gibi bölümleri kazandırabilen bir okul. Puanımda fen lisesinin 10-20 puan altındaydı. 9.sınıfın ilk döneminde teşekkür ikinci döneminde takdir aldım.
Her aile gibi benimkilerde başarılı olmamı istiyor. Ama şu an ne kadar konuşursam konuşayım başarılı olabilir belki ama biliyorsunuz %100 garantisi yok.

Asıl konudan biri de o prestijli okullarda okuyan birkaç aile dostumuz var. Ve ben insanların bu tip şeylere göre kategorilize edilmesine karşıyım ama onların yanında kendimi aşağı hissediyorum. Yani sanki onların çözdüğü problemş çözemem gibi. Onlar üniversiteyi kazanacak ben kazanamayackmış gibi hissediyorum.

bu düşünceme yönelim tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim :)

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :))

Masallah sana, burada senin yaşının 2 3 katı kadinlarimiz dogru duzgun kendini ifade edemezken sen ne de guzel anlatmissin derdini.

Merak etme ben sende o potansiyeli gordum. Başarı kendini karsi tarafa ifade etmenle de orantilidir. Sen basarili bir kiz olacaksin takma boyle seyleri, kimseyle de yarışa girme.
Sana burdan kocaman sevgilerimi gonderiyorum

Aman sen dersine çalış sınav sistemi her yıl değişiyor zaten.. Bu yıl değişmez inşallah çünkü klasik sınav olucakmis diye bişey duydum öyle de kimse kazanamaz.. siz daha lise 2 desiniz. . Aklınız hep derste olsun kimseyi ona buna da kulak asmayin. . Zaten yaşında n olgun davranan akıllı bir kıza benziyorsun hakkında hayırlısı neyse o olsun tatlım. .

Burda konu açanlar arasında okuduğum en aklı başında yazı bazı insanlar için okuduğu okulun önemi yoktur, sende de o potansiyel mevcut.. Bence okuldan bağımsız iyi biyerlere gelirsin sen.

Ben de senin gibi düşünüyorum.Adı sanı olan bir okuldan özel liseye geçtim,çünkü okulumun adı vardı ama içinde başarı yoktu.Alkollü gelen öğretmenden tut,derste internete girmek için telefon isteyenine kadar.Önemli olan üniversitenin,lisenin adı değil entellektüel,görgülü,bilgili,vicdanlı insan olabilmek bence.Gerisi teferruat.Diploma cehaleti alıyor eşeklik baki kalıyor.

Üniversite sınavına doğru hazırlanırsan herşeyi başarabilirsin.Hiç kimseden bir eksiğin olmadığından eminim,yeter ki çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…