• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başaramıyorum...

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
28
Merhaba ben 16 yaşındayım. Kilom en son 64 boyumda 1.62 ydi en son geçen yıl ölçtüm. Yapamıyorum psikolojim bozuldu yaa. Çok ciddi kilom yok ama ben obez olduğumu düşünüyorum. Kollarım kalın, basenler kalçalar geniş. Çok canımı sıkıyor bu durum.

Kilon gayet iyi Canım abartmana gerek yok eğer rahatsız isen hamur işi ve tatlı hiç yeme bak göreceksin kilo verdiğini

Merhaba ben 16 yaşındayım. Kilom en son 64 boyumda 1.62 ydi en son geçen yıl ölçtüm. Yapamıyorum psikolojim bozuldu yaa. Çok ciddi kilom yok ama ben obez olduğumu düşünüyorum. Kollarım kalın, basenler kalçalar geniş. Çok canımı sıkıyor bu durum.

Herbalife cayi ve shake ile 1 ayda 6 kilo verebilirsin..gayet saglikli bir beslenme sekli olan herbalife ile ciddi kilolar veren insanlar olustu etrafimda..kendimde bunlardan biriyim..

16 yaşındayken vücudunuzun bazı bölgelerinin genişlemesi normaldir, kilolu değilsiniz ama ergenlik döneminde olduğunuz için bunu takıntı yapmışsınız.
İmkanlar dahilinde yüzme, voleybol, basketbol, yürüyüş vb bir sporu düzenli olarak yapmanızı sağlıklı ve dengeli beslenmenizi öneririm.

Kilom var deyip olmayan kilonuz için sakın diyet yapmayın bu dönem zira ergenlik dönemindesiniz ve kendi kafanıza göre yapacağınız sağlıksız bir diyet başka hastalıklara, gelişiminizin gerilemesine sebebiyet verebilir.

Hemen hemen 20 yaşına kadar vücudunuz şekilden şekile girecektir, kimi zaman basen, kimi zaman karın kısmında istemediğiniz görüntüler olacaktır ama bu normal, henüz ergenlik ve gelişim dönemini tamamlamadınız, 20 yaş civarı vücudunuz olması gereken kilo ve şekle girecektir.

Ama siz bu arada sağlıklı bir gelişim için mutlaka düzenli spor yapın ve sağlıklı dengeli beslenmeye dikkat edin, fast food ürünlerden, abur cuburlardan uzak durun.
Bol bol süt ürünleri, meyve sebze, protein tüketin.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hepinize. Çok kez bu sabah başlıyorum dedim ama bildiğiniz ye beni diye bağırıyor. Engel olamıyorum kendime. Yoksa ben her gece yazın gece yatmadan önce hergün bir bardak sütle bi kase yoğurt yerdim. Ama okul açıldı bıraktım niyeyse. Bu yaz oruç çıksın kahvaltıda cay yerine kakaolu sütler varya tozu atıyosun içine ondan içerim bide öğlen akşam yemeğine kadar bi kase yoğurt yerim diye düşündüm. Tok tutar diye. Kepekli ekmek falan aldım ama yiyemedim aldığım marketten bi baktım son kullanma tarihine 3 4 gün kalmış. Güvenemedim zaten yiyemedim 3 5 tane yedim. Sonrası çöpe gitti.

Bugun bikac egzersiz yapmak istedim. Daha bi seti tamamlayamadan nefes nefese kaldım yorgunluktan. Daha once hic spor yapmadim. Acaba ondan mi oldu? Vucudum hic egzersiz yapmadigi icinmi hemen yoruldu? Cok cabuk yoruldum.

bol bol yürü
hamur işini azalt
akşam 6 dan sonra yemek yeme

yaz sonuna kadar incecik olursun.

Ekmekle hamur isini şekeri falan azaltsam her aksam 40 dk falan yurusem vücuttan toplu gider mi? Kalca basen ve kollarım falan erir mi hepsi birden

Merhaba..
Ekmeği en aza indirdim sadece tokluk hissi versin diye bi iki parça yiyorum. Ama başıma talihsiz bi olay geldi. Ben daha önce hic düzenli egzersiz yapmadım. Vücudum esnek değil haliyle. Geçen ilk defa spor yapayım dedim egzersizlerin ilk setinde nefes nefese kaldım ve yorgunluktan yarıda kestim. Ve ertesi gün karın kaslarım ağrıdı ve halada ağrıyor. Bacaklarımı karnıma doğru çekemiyorum ağrıdan. Çok feci ağrıyor. Bide kalp rahatsızlığım vardı ama tedavi oldum yıllık kontrole gidiyorum. Çok cabuk yoruluyorum normal bi insana göre ve hemen solugum kesiliyor. Belki hareketi çok acele yaptım ondandır.

Kilon gayet iyi Canım abartmana gerek yok eğer rahatsız isen hamur işi ve tatlı hiç yeme bak göreceksin kilo verdiğini

Yanlisiniz var 64 kilo normal ile kilolu arasi. Yani 66 kilo olsaydi kilolu sinifina girecekti. Vucut kutle hesabina gore oyle cikiyo. Tamam bu kilo insani hasta etmez ama guzelligi de olmaz. Genc kizlar ince belli top kalcali olmak istiyo. O yasta kalin kollar basenli kalca bi genc kizin psikolojisini bozar. Bence diyet yapmali

Aradan 1 ay geçmiş .tavsiyelere uyabildiniz mı ? Başarmak için irade ve devam söz konusudur.s ağlık problemi varsa bilirkişi ile spor yapılmalı.profesyonel destek alın.:KK20:

Son düzenleme:
sütlü gıdalar ile kilo veremezsin, hayatında bazı şeyleri çıkartman lazım

kendini tutman lazım, önemli olan bunlar çok zor değil senin sorunun katiyen fiziksel değil tamamen kendinle alakalı.

kendini hakim olmayı öğrenirsen bunlar gider, ben akşam 6'dan sonra yemek yemiyorum acıkmadığım için değil kilo almamak için. Ne akdar istesemde hayır diyorum.

Sen henüz o noktada değilsin bence

Merabalar evet dediklerimin hepsine başlayalı 1 haftâ oldu. Günlük 30 dk yürüyorum sut icio yogurt yiyorum. Kilo vermek için değil belki boyum uzar umuduyla. Şekeri ve en aza indirdim kahveyi şekersiz içiyorum ama daha çok az atiyorum. Karnım gitti. Zaten başlamadan önce pek beyaz ekmekistemiyordu canım. Öyle arada bi kaçamak yaptım tabi aptallık diyelim ona :) simdilik boyle yaz sonuna kadar

Back