Başaramadım

gulteni

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
234
287
323
Konya
Hanımlar uzun zamandır yazmıyordum beni belki hatirlarsiniz. Eşim vefat edince anaokulu açmıştım. Yaklaşık 8 ay olmuştu. Ve bugün okulu devrettim ben beceremedimKendimi çok kötü hissediyorum. O kadar bunaldim ki. Veliler ...En basiti ni söylüyorum çocuğum 5 kilo verdi bunun.hesabini ver diyenden tut,çocukların hasta olmazsa ayın 15 inde veriririm aidatını diyen,burası Milli Eğitime bağlı ise niye aidat veriyorum gibi En son söyle bir şikayetle karşılaştım kızartın kaldıramıyorum dedim sınıf kapıları neden dışarı doğru açılıyormuş. Müfettiş bu şekilde rapor yazıyor ve ruhsatım bu şartlar altında verildi desem de .. Ne zormus bir anaokulu müdürü arkadaşım dedi ki bir ateşten almışsın kendini bir ateşe atmissin.Aynen öyle oldu psikolojim yerle bir oldu. Geçen üç bey velim akşamın 6 sında geldiler. Neden yemek listesinde olmayan seyelr veriyorsunuz yada yazılanı veriyrosunuz.Ne gibi dedidedim çocuğum ekmek yemiş ama börek vardı o gün dedi. Kamera kaydını actim bakın börek yiyor dedim.Vel hasılı kelam herkes şimdi ne diyecek bana beceremedi degil mi.En çok üzüldüğüm konu bu . Akşam olunca çocuğuma ilgilenemiyorum kafam doluyordu.Nasil ki herkesin kıymetlisi çocuğu ama benim oğlumun da benden başka kimsesi yok. Bu şekilde karar alıp devrettim. Etraftan konuşulacak şeylere hazır değilim galiba . En çok.urkuten şey de bu

Insanların cocukları ve paraları ile uğraşmak zordur. Hele ki cahim insanla uğraşmak çok çok zordur...

Hiçbir iş bizim dışardan sandığımız gibi değil. Cahil cesareti ile "ben yaparım" demeden önce bin kere düşünmek lazım.

Bu bir tecrübedir. Ögrendiniz ki bu iş insanın sinirlerini cok geriyor. Buna başaramamak değil de denemek yanılmak diyelim.

Bu ise kalkismak bile buyuk basari sizi tebrik ederim soran olur muhakkak hatta evet yapamadida diyen olur oylelerinede acikcasi ben olsam ust perdeden canim istedi actim sarmadi beni biraktim deyiverin.cok ciddiye almayin insanlari ..

Başaramamak değil ki bu.Tek diyeceğiniz hayattaki en kıymetlim oğlum okul Çok vaktimi alıyor onla ilgilenmiyordum .Para ondan önemli değil diyeceksiniz.Birde merak etmeyin o insanlar eskiden de kendini okula verdi çocuğuyla ilgilenmiyor du diyordur.Yani boşverin insanları her türlü eleştirecek birşey bulurlar.Kimseye de hesap vermek zorunda değilsiniz

Boşversene canım ya millet sorunlu.
Çoğu memnuniyetsiz
Gümüş tepside sunsan neden altın değil derler.
En azından denedin içinde kalmadı.
Artık çocuğuna daha çok vakit ayıracaksın böyle düşün.
İçini ferah tut.
Allah hayırlı kapılar açsın inşallah.

Çok mu önemli ne dedikleri.Bişey diyenle konuşmayın zaten.Çok güzel fiat verdiler bende devrettim kendi çocuğumun bana ihtiyacı vardı bende iyi fiat bulduö ve kaçırmak istemedim dersiniz.Ne konuşabılırler ki?Hangisi zor gununuzde yanınızdayfı?Kısmet degılmış.

Kimseye hesap vermek veya açıklama yapmak zorunda değilsiniz.

Sizi üzen rahatsız eden bir durumu elalem ne konuşur arkamdan diye devam etmenize gerek yok.

İnsanların acımasızlığından nefret ediyorum gerçekten. Sizin başarınızı kıskanacak, başarısızlığınızla mutlu olacak insanlar muhakkak olacaktır.

Hiçbirşey sizden ve oğlunuzdan önemli olmamalı, Boşverin, Konuşturmayın kimseyi.

Soranlara oğluma vakit ayırmak istedim, hayattaki tek varlığıma, devrettim diyin geçin

ne mezunusunuz? kendiniz kreş açmak yerine kreşte çalışın bence, tecrübeniz de var.
başarısızlık olarak görmeyin. tecrübe diyelim bence biz ona.

Bir aile dostumuzun da okulu var iki tane. Yıllarca bu işi yapıyor ama son 2 yıldır kaşkamayacağı borcun altında . Bu dönem okuö için zaten mantıklı bir iş değildi. O da devredecek de istediği parayı veren yok.
Kendine bukadar yüklenme. Butik açsan daha mantıklı bir iş yapmış olurdun emin ol.
Soranlara , konuşanlara kafamı dağıtmak için yaptım dersin geçersin . Laf edenler geçsin başına yoluna koysun madem . Konuşulanlara bakıp kendini üzme.

Daha önce okul öncesi alanda çalışıp çalışmadığınızı ve mezuniyetinizi merak ettim.
Yıllardır okul öncesi eğitimde ve özel sektörde çalışıyorum,merakımın nedeni kişisel değil mesleki...

Aslında çok güzel bir işe adım atmışsınız ve başarmışsınız .Başarısızlık olarak görmeyin.Böyle bir işe tek başına girmek her babayiğidin harcı değil. Ve siz tek başınıza elinizden geleni yapmissiniz

İnsanlar her şeyi söyler konuşur.. Yaptım güzel de oldu diyerek konuyu kapatın.

Ne güzel kafanız rahatlamıştır, çocuğunuzla güzel vakit geçirirsiniz, dinlenirsiniz. .

Başarısızlık gibi düşünüp kendinizi üzmeyin ancak her işin de belli kuralları var. Ki çocuklarla ilgilenmek hassas bir iş. Kapıların açılış yönü mesela, güvenlik açısından önemlidir muhtemelen. Yine yemekhanede çıkacak yemeklerden velilerin haberdar olması da, alerji gibi sorunları önleyici niteliktedir diye düşünüyorum. Her kuralın bir gerekçesi vardır yani.

Tek başınıza bunlarla ilgilenmek zordur muhakkak. Ama başka bir işte başarılı olacağınızdan eminim. Hemen yılmayın.

Cocugumla yeterince ilgilenemiyordum. Malum.babasida vefat etti beni surekli yaninda istiyor de gec kimseye basaramadim vs deme canim.
Sen insanlar ne der diye dusunme, herseyden onemli kendin ve cocugun hayirlisi olsun hakkinda. Insanlarla.ugrasmak cok.zor malesef anlayabiliyorum.seni

Üzülmeyin denemeden bu zorluğu bilemezdiniz. El alem herseyi der susturamazsınız ki.. İnsanları boşver in oglunuzla güzel zamanlar geçirin. Boş laflara kulak tıkayın.

Herkese çok teşekkür ederim. Içim rahatladı bende bu cevapları verdim. Mezuniyetim okul öncesi ile ilgili degil lisans mezunuyum . Hata etmişim ama geçmişe malesef dönemiyoruz o yüzden yapacak bişey yok. Hakkımızda hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…