• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başıma gelenler

moonslight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
305
347
18
Kızlar selam;
gecen yıllardan beri devam ettiğim kurumdaydım(mesleğimi söylemeyeyim çünkü deşifre olsun istemiyorum), yıllık izne çıktık bayramdı vs derken kurumum benle önümüzdeki yıl içim görüşme yaptı 2 kere.
birincisi gayet uygundu ve benim kalmam için ısrarcılardı hatta imzayı atalım desem atacaklardı ( ben gelmeden yeni sözleşmenin çıktısını almışlar onu gördüm.) sonra ben olumsuz bir şey demedim sadece önümüzdeki yıllarda akademik hedefimin olduğu bir doktora planını söyledim(daha başvurular bile yapmadım sadece ilerde dedim), daha önce de akademik çalışmalarımı bir işte çalışıyorken yaptım ve bunu çalıştığım kurumlar bilirler, hatta en başında da derler izin veremeyiz diye ben de işimi etkilemeyecek şekilde sürdürdüm bu zamana kadar.
sonraki görüşme de maaş konusuldu iyyidi, yani insan problem olsa anlar değil mi? sözleşme yenilemeyeceğin insanı çağırmazsın 1.görüşemeye değil mi?
son görüşme de bana yolları ayıracaklarını söylediler, sebebini de üstü kapalı zaten böyle olması gerekiyordu tarzında söylediler, madem böyle olması gerekiyordu ne diye ilk görüşmede her şey hazırdı sözleşmeyi imzalamamı beklediler?
kızlar nasıl şok oldum. yani ben burada devam edicem diye gelen teklifleri reddettmiştim.
ben buraya çok emek verdim uykusuz hasta annem hastanede olduğunda bile işimi aksatmadan geldim, izin alamadım çünkü aşırı yoğun tempo var ve insanlar bunu yüzüme vurmasınlar diye izin almadım, tuvaletlerde ağladım yine de kimseye bir şey demedim, gece sinir-stresssten uyuyamadım yine de bir şey demedim ama onların bana bu dediği beni çok üzdü. bir de diyorlar ki siz çok iyisiniz illaki bir yer bulursunuz.
Kızlar hak adalet mi? ben bana iş geldiği zaman ayrılamadım tazminat öderim yoksa diye onların bunu yapmasına çok üzüldüm. arkadaşlarım sağolsun çok destek oluyorlar yeni başvurular elbette yapıyorum ama ailemle daha konuşamadım yaşlı başlı insnlara böyle dertleri açıklamak ben den daha çok üzülüp takıyorlar onlar üzülüp panik olunca ben daha ruhsal olarak yıpranıyorum.
üzüntüden nasıl yazdığımı bilmiyorum,affedin

Son düzenleme:
Çok daha iyi kapılar açılacaktır inşallah, böyle düşünmeye çalışın. Insan o an göremiyor ama sonradan anlıyor hayırlı olduğunu.
tesekkür ederim, inşallah çok kısa sürede görürüm çünkü gercekten işe çok ihtiyacım var.

Kurumda kalma niyetiniz var ise keşke ilk görüşmede işi bitirseymişsiniz. Maaş konusunda da anlaşmışsınız anladığım kadarıyla.
Ben eğitim kurumu olduğunu varsayıyorum. Genelde çok net başarısızlıklar ya da uyumsuzluklar olursa sözleşme imzalanmayacağı söylenir. Onun dışında sözleşme için bir görüşme gerçekleşir. Eğer şartlarda anlaşılır ise iki taraf da anlaşıyor ise imzalanır. İmza atılmadıysa okul da sözleşme dönemini kaçırmamak için alternatif arayışına girer. Biriyle de görüşüp anlaştıysa kapatmıştır.

Kesin özel okuldur . Belki de hayırlı oldu . Böyle dengesiz insanların olduğu bir yerde açıkçası çalışmak istemezdim . Kalsaydın belki çok başın ağrırdı ..İnşallah rahat edeceğin, emeğini sömürmeyecek ,aklı başında vicdanlı insanların olduğu daha kurumsal bir yerde iş bulursun .

Tuvalet köşelerinde ağlayarak kendinizi paralayarak çalışıyormuşsunuz zaten mevcut yerde. Çok da özleyeceğiniz çalışma şartlarınız yokmuş anladığım kadarıyla.

İş sözleşmesi yaparken bu gibi durumları iyi düşünmek lazım. İstifa etmeyi belki düşündünüz ama ödeyeceğiniz tazminat sizde bağlayıcı oldu. Ama şimdi tahminim tazminat bile vermeyecekler.
Tecrübedir diyip önünüze bakın. Umarım daha iyi şartları olan bir iş bulursunuz

Kurumda kalma niyetiniz var ise keşke ilk görüşmede işi bitirseymişsiniz. Maaş konusunda da anlaşmışsınız anladığım kadarıyla.
Ben eğitim kurumu olduğunu varsayıyorum. Genelde çok net başarısızlıklar ya da uyumsuzluklar olursa sözleşme imzalanmayacağı söylenir. Onun dışında sözleşme için bir görüşme gerçekleşir. Eğer şartlarda anlaşılır ise iki taraf da anlaşıyor ise imzalanır. İmza atılmadıysa okul da sözleşme dönemini kaçırmamak için alternatif arayışına girer. Biriyle de görüşüp anlaştıysa kapatmıştır.
neden olaya böyle bakıyorsunuz?
benim sözleşmem daha devam ederken iş feshi yapıldı ama ben bunu yapmış olsaydım en az 2 maaş ödeyecektim bu dönemde. bence bunu tartışmak daha mantıklı.

Tuvalet köşelerinde ağlayarak kendinizi paralayarak çalışıyormuşsunuz zaten mevcut yerde. Çok da özleyeceğiniz çalışma şartlarınız yokmuş anladığım kadarıyla.

İş sözleşmesi yaparken bu gibi durumları iyi düşünmek lazım. İstifa etmeyi belki düşündünüz ama ödeyeceğiniz tazminat sizde bağlayıcı oldu. Ama şimdi tahminim tazminat bile vermeyecekler.
Tecrübedir diyip önünüze bakın. Umarım daha iyi şartları olan bir iş bulursunuz
başka iş bulamadığım için katlanıyordum, siz de biliyorsunuz ki Türkiye de herkes kendi okuduğu işi istediği gibi yapamıyor.
evet onu soracaktım, tazminat durumu olamaz mı? sonuçta benden istenecekti onlar neden vermiyor?

başka iş bulamadığım için katlanıyordum, siz de biliyorsunuz ki Türkiye de herkes kendi okuduğu işi istediği gibi yapamıyor.
evet onu soracaktım, tazminat durumu olamaz mı? sonuçta benden istenecekti onlar neden vermiyor?
İş sözleşmenizin kopyası sizde vardır. Orada yazmışlardır bu durumu.
Normalde olmalı tazminat. Gerekirse bir bilene de danışın.

Başka iş bulamama kısmını anlamadım. Yanlış mı okudum, teklifler geldi, geri çevirdim yazmışsınız.
Belki de geri çevirmek yerine sözleşmede açık arayıp, gelen teklifleri değerlendirmeliydiniz. Yada açık kadınlaşacak şekilde görüşmeler yapmalıydınız.
Şartlarınız kötüyken kabullenip devam etmek sizi daha kıymetli yapmıyor maalesef.

Gönlünüze göre şartları daha iyi bir işiniz olur umarım.

Özel bir okulda kampüs müdürüyüm.
Öğretmen görüşmelerini yönetim kurulu adına ben yapıyorum.
Özel okullar memnun olduğu, kaçırmak istemediği öğretmenleriyle en geç 17 Haziran tarihine kadar anlaşıp sözleşmelerini imzalatır.
Biz Nisan ara tatilinden sonra tamamladık mesela önümüzdeki yılın anlaşmalarını.
Siz iki defa görüşüp niye karşılıklı imza altına almadınız sözleşmeyi?
Bunu anlayamadım.
Şartlar uygunsa, okul da anlaşalım diyorken
imza atılır konu kapanır.

Özel bir okulda kampüs müdürüyüm.
Öğretmen görüşmelerini yönetim kurulu adına ben yapıyorum.
Özel okullar memnun olduğu, kaçırmak istemediği öğretmenleriyle en geç 17 Haziran tarihine kadar anlaşıp sözleşmelerini imzalatır.
Biz Nisan ara tatilinden sonra tamamladık mesela önümüzdeki yılın anlaşmalarını.
Siz iki defa görüşüp niye karşılıklı imza altına almadınız sözleşmeyi?
Bunu anlayamadım.
Şartlar uygunsa, okul da anlaşalım diyorken
imza atılır konu kapanır.
ben doktora planım var dedim ama kabul edilir miyim ve bunun sonucu ne zaman belli olur bilmiyorum, zira çok büyük bir üniversite Eylül 'e kadar açık tarih vermiş, bu durum da ne demeliydim? Ayrıca asgari ücret arttı, yeni belirlenen asgari ücrete zam vermek öğretmenin hakkı iken Nisan ayından imzalatmak ne kadar doğru?

ben doktora planım var dedim ama kabul edilir miyim ve bunun sonucu ne zaman belli olur bilmiyorum, zira çok büyük bir üniversite Eylül 'e kadar açık tarih vermiş, bu durum da ne demeliydim? Ayrıca asgari ücret arttı, yeni belirlenen asgari ücrete zam vermek öğretmenin hakkı iken Nisan ayından imzalatmak ne kadar doğru?
Büyük ihtimalle ,sizin doktoradan dolayı iyi calisamayacaginizi falan düşündükler. Dönemi kacirmamak için de başka birini bulunca sizinle yollarını ayırdılar. Başta da başka birini bulamazsak diye size ses etmediler. Sözleşme örneği varsa sizde bakın bakalım bir haklariniz var mi

Doktora olursa çalışmayacak mıydınız? Bu nedenle garantilemek istemişlerdir. Özel okullar sonuçta bir işletme ve Ağustos sonu belli olacak bir sonuç için beklemek istememiştir. Nisan-Temmuz döneminde kaçırmak istemedikleri öğretmenlerle anlaşma yaparlar. Genelde öğretmenler de asgari ücret zammını temel alan anlaşma önerileri ile gelirler. Üstte her yıl %60 zam verme zorunluluğu olduğunu yazmışsınız. Bana çok ütopik geldi. Zaten %60 zam veriyorlar ise nisan ayında anlaşmakta da gariplik yok ki. Her yıl %60 zam veren daha doğrusu bunu zorunluluk kılan özel okulu tebrik ediyorum.

Arkadaşım ben Nisan ayında yapılmalı doğrusu bu demedim ki, biz Nisan ayında tamamladık dedim ayrıca biz asgari ücretle öğretmen çalıştıran bir okul değiliz Temmuz’da asgari ücretin 6000 TL’ye kadar yükselme ihtimali olduğunu düşünerek zam yaptık ekip arkadaşlarımıza.

Ben ‘doktora planım var’ diyen öğretmene hemen o anda ‘’o zaman biz yerinize öğretmen bakalım hocam siz de doktorınızı yapın bugüne kadar olan emekleriniz için teşekkür ederiz’’ derim.

Muhtemelen kurumunuz sizi doktora niyetiniz olduğu için gözden çıkarıp yerinize öğretmen aramayı düşünmüş zaman kazanmak için de bunu size söylememiş.
Siz özel okullarda dönen ayak oyunlarını henüz tam kavrayamamışsınız.
Ben 13 yılı idarecilik olmak üzere 23 yıldır sektördeyim.😊

Doktora olursa çalışmayacak mıydınız? Bu nedenle garantilemek istemişlerdir. Özel okullar sonuçta bir işletme ve Ağustos sonu belli olacak bir sonuç için beklemek istememiştir. Nisan-Temmuz döneminde kaçırmak istemedikleri öğretmenlerle anlaşma yaparlar. Genelde öğretmenler de asgari ücret zammını temel alan anlaşma önerileri ile gelirler. Üstte her yıl %60 zam verme zorunluluğu olduğunu yazmışsınız. Bana çok ütopik geldi. Zaten %60 zam veriyorlar ise nisan ayında anlaşmakta da gariplik yok ki. Her yıl %60 zam veren daha doğrusu bunu zorunluluk kılan özel okulu tebrik ediyorum.
Özel okulların veliye yapacağı zamla ilgili devlet tarafından belirlenen bir oran vardır o da bu yıl %36,73,
öğretmene yapılacak zam oranını ise
enflasyona-piyasaya göre her kurum kendisi belirler.
Öyle %60 zam şartı diye bir şey yok.

Biz bu yıl performansa göre %40-45-50 şeklinde değişen oranlarda zam yaptık.

Arkadaşım ben Nisan ayında yapılmalı doğrusu bu demedim ki, biz Nisan ayında tamamladık dedim ayrıca biz asgari ücretle öğretmen çalıştıran bir okul değiliz Temmuz’da asgari ücretin 6000 TL’ye kadar yükselme ihtimali olduğunu düşünerek zam yaptık ekip arkadaşlarımıza.

Ben ‘doktora planım var’ diyen öğretmene hemen o anda ‘’o zaman biz yerinize öğretmen bakalım hocam siz de doktorınızı yapın bugüne kadar olan emekleriniz için teşekkür ederiz’’ derim.

Muhtemelen kurumunuz sizi doktora niyetiniz olduğu için gözden çıkarıp yerinize öğretmen aramayı düşünmüş zaman kazanmak için de bunu size söylememiş.
Siz özel okullarda dönen ayak oyunlarını henüz tam kavrayamamışsınız.
Ben 13 yılı idarecilik olmak üzere 23 yıldır sektördeyim.😊
Arkadaşınız değilim, size tecrübenizi sormadım? idareci olbilirsiniz eğitimci asla değilsiniz şu üstten konuşma tavrınız bunu çok iyi gösterdi. Ayrıca asgari ücreti düşünmüşsünüz falan gecin bunları, çalıştırdığınız öğretmenlere sormak lazım. gercekten bu kadar hassas düşünüp maaşı 10k yaptınız mı o nu diyin mesela ? hangi kurum devletteki öğretmenle maaaşı eşitlemiş ?
siz de bu "ayak oyunlarını" , düzgün, verimli,gercekten cabası olan insnlara yapmayın.

Back