-
- Konu Sahibi cukulukurabiye
ben yaşadım cnm çok kötü bişi. nere gitsem çare bulamadılar. en son vertigo dediler kkb drları. onunda çaresi yok . bir ilaç verip gönderdiler
merhaba arkadaşlar.
yaklaşık iki senedir belkide daha fazla , özellikle yaz aylarında yada ilk bahar da sürekli başım dönüyor. özellikle eğildiğim zaman yada uzanırken aniden kalkınca. gözlerim kararıyor, bazen resmen titriyorum ayakta duramıyorum kendimi kaybediyorum birde o an ses falan duymuyorum gibi sanki nasıl anlatsam sarhoş gibi oluyorum resmen, her tarafım karıncalaşıyor uyuşuyor gibi. bir kaç sefer toplu taşıma aracında bayıldım hiç bir şey yokken yada fenalık geliyor fenalaşıyorum birden
kaç kere doktora gittim nörolojiye ,psikolojik diyip antideprasanı verip gönderdi. psikolojik olsa kaç senedir aynı şey olur mutomografi çekildi bir şey çıkmadı onda da.
ama neden oluyor hala çözemedim , kabus gibi yaşayanlar bilirbu durumu yaşayan yada ne bileyim etrafındaki birilerinde böyle şeyler olan bir fikri olan var mı nasıl çözücem ben bunu bıktım artık insan başı dönüyor diye bıkar mı bıktım yaz geliyor yine başladı
kurabiyem bidenembenim açtıgım konuyu oku kuzum bende tam öyleyim
kbb, nörolojiye gittik herşeyi yaptırdık bi sonuç yok.
ve kendi kendimize tansiyon teşhisini koyduk biz ailecek
evde tansiyon aleti varsa başın döndüğü an ölç hemen
benim ne zaman başım dönse küçük tansiyon 6 çıkıyor tuz yalıyorum hemen rahatlıyorum
kbb doktoru bu herkeste olabilir gece yatakta dönerken ani dönüşler yapma, uyandıgın an yataktan kalkma hemen 2 dk otur, ani kalkışlar yapma oturdugun yerden falan diye
sende dikkat et kuzum yavaş yavaş sakin hareketler yap bi cool ol litfen
dikkat et kendine lazımsın sen bana
Düştüğünüzde kafanızı boynunuzu bi yere vurdunuzmu
Nörolağa değil kulak burun boğaza gideceksiniz, çünkü bu bahsettiğiniz şikayetlerin kaynağı iç kulak içerisinde bulunan kristaller.
""" İç kulak, denge organıdır. Burada yer alan kanallarda gözle görülemeyecek çok küçük kum tanesi gibi partiküller vardır. Darbe, uzun süreli yolculuklar, geçirilmiş üst solunum yolu enfeksiyonları gibi birçok nedenle bu kristaller yerinden oynayarak denge sistemini uyarırlar. Kişinin yaptığı ani baş hareketlerinde ise, bu kristaller yer değiştirerek baş dönmesine yol açar.""" Alıntı
Bende ara ara yaşıyorum bu sorunu, bazen aşırı yorgunluktan ve uykusuzluktan, bazen nesle yada gripten , bazen bir ayakkabı bağlayıp kalktığım anda .... En son iş yerinde oldu bu durum, hastaneye kaldırdılar bir serum taktılar. Ya serumla yada ortalama 24 saat falan uyuduğunuzda geçiyor, en azından benim bu şekilde. Doktor vertigo olduğunu, bu nöbetlerin ne kadar sıklıkla geldiğini sordu benim çok nadir olduğu için herhangi bir ilaç tedavisi vermedi. Zaten bu rahatsızlığın 2 tane ilacı varmış. İlerleyen durumlarda, nöbetler çok daha ağır olabiliyormuş, çok şükür benim şuan böyle bir durumum yok.
En kısa zamanda kulak burun boğaz doktoruna gidin.
Teşhis için Yapılan Testler:
Odyometri: İşitme testi
Timpanometri: Kulak basınç testi
OAE ( Oto Akustik Emisyon ): İç kulak tarafından üretilen seslerin testi
BERA ( İç kulak Bevin Sapı Ölçümü ): Beyinden gelen işitsel sinir yanıtı
Hallpike Testi: Pozisyonel baş dönmesinin tespiti için
ENG ( Elektro- Nistagmografi ): İç kulak denge testi
VNG (Video- Nistagmografi ): İç kulak denge testi
Posturografi: Göz, kulak ve beyin koordinasyonlu denge testi
Kalorik Test
Baş dönmesi kulaktaki kristallerle ilgilidir. KBB a gittin mi hiç?
Eşimde de aynı sorunlar vardı. Kbb doktoru vertigo dedi. Çaresini İstanbul'da bir profesörde bulduk. Kulak içinde kıristallerin yer değiştirmesiymiş vertigo.
Orada 3 seans kafa hareketleri yaptırıp kristalleri yerine oturttular.3 gün oturarak uyudu. Çok şükür iyileşti. Vertigoyu internettende araştirabilirsin. Şikayetleriniz eşiminkiyle aynı olduğu için yazdım. Aklında bulunsun.
Acilen bir doktora görünmelisiniz, biz burdan ne kadar yorum yapsak da sonucu değiştirmeyecektir, Allah korusun önemli bir hastalığın başlangıcı bile olabilir sizi korkutmak istemem ama üzerinde durup, aksatmadan doktora gitmelisiniz bence.
Çok geçmiş olsun.
Eşimde de aynı sorunlar vardı. Kbb doktoru vertigo dedi. Çaresini İstanbul'da bir profesörde bulduk. Kulak içinde kıristallerin yer değiştirmesiymiş vertigo.
Orada 3 seans kafa hareketleri yaptırıp kristalleri yerine oturttular.3 gün oturarak uyudu. Çok şükür iyileşti. Vertigoyu internettende araştirabilirsin. Şikayetleriniz eşiminkiyle aynı olduğu için yazdım. Aklında bulunsun.
merhaba arkadaşlar.
yaklaşık iki senedir belkide daha fazla , özellikle yaz aylarında yada ilk bahar da sürekli başım dönüyor. özellikle eğildiğim zaman yada uzanırken aniden kalkınca. gözlerim kararıyor, bazen resmen titriyorum ayakta duramıyorum kendimi kaybediyorum birde o an ses falan duymuyorum gibi sanki nasıl anlatsam sarhoş gibi oluyorum resmen, her tarafım karıncalaşıyor uyuşuyor gibi. bir kaç sefer toplu taşıma aracında bayıldım hiç bir şey yokken yada fenalık geliyor fenalaşıyorum birden
kaç kere doktora gittim nörolojiye ,psikolojik diyip antideprasanı verip gönderdi. psikolojik olsa kaç senedir aynı şey olur mutomografi çekildi bir şey çıkmadı onda da.
ama neden oluyor hala çözemedim , kabus gibi yaşayanlar bilirbu durumu yaşayan yada ne bileyim etrafındaki birilerinde böyle şeyler olan bir fikri olan var mı nasıl çözücem ben bunu bıktım artık insan başı dönüyor diye bıkar mı bıktım yaz geliyor yine başladı