baş dönmesi yardım lütfen :(

cukulukurabiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
445
88
merhaba arkadaşlar.
yaklaşık iki senedir belkide daha fazla , özellikle yaz aylarında yada ilk bahar da sürekli başım dönüyor. özellikle eğildiğim zaman yada uzanırken aniden kalkınca. gözlerim kararıyor, bazen resmen titriyorum ayakta duramıyorum kendimi kaybediyorum birde o an ses falan duymuyorum gibi sanki nasıl anlatsam sarhoş gibi oluyorum resmen, her tarafım karıncalaşıyor uyuşuyor gibi. bir kaç sefer toplu taşıma aracında bayıldım hiç bir şey yokken yada fenalık geliyor fenalaşıyorum birden
kaç kere doktora gittim nörolojiye ,psikolojik diyip antideprasanı verip gönderdi. psikolojik olsa kaç senedir aynı şey olur mu tomografi çekildi bir şey çıkmadı onda da.
ama neden oluyor hala çözemedim , kabus gibi yaşayanlar bilir bu durumu yaşayan yada ne bileyim etrafındaki birilerinde böyle şeyler olan bir fikri olan var mı nasıl çözücem ben bunu bıktım artık insan başı dönüyor diye bıkar mı bıktım yaz geliyor yine başladı

ben yaşadım cnm çok kötü bişi. nere gitsem çare bulamadılar. en son vertigo dediler kkb drları. onunda çaresi yok . bir ilaç verip gönderdiler

ben yaşadım cnm çok kötü bişi. nere gitsem çare bulamadılar. en son vertigo dediler kkb drları. onunda çaresi yok . bir ilaç verip gönderdiler

bende kbbye mi gitsem acaba ne olduğunu bile bilmiyorum bu yaşadığımın
e peki ne olacak hep böyle bunu çekecek miyiz biz sizin geçtimi

Merhaba,
Baş dönmesinin bir çok sebebi olabilir.
İyi bir nörologa görünmenizde fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
gözlük kullanıyorsan bi göz muayenesi ol.
kansızlık genellikle kış aylarından çok havaların ısınmasıyla daha çok belirgin hale geliyor.eğer sabah uyandığında kendini yorgun hissediyorsan bu dediklerin kansızlık belirtiside olabilir.
baş dönmesinin illaki beyinle bi alakası yok psikolojik olarakda rahatsız kişilerdede oluyor bazen.

geçmiş olsun cnm

öncelikle teşekkür ederim.
gözlük kullanmıyorum, kansızlık var zaten ama doktorun dediğine göre o kadar önemli sayılacak kadar değilmiş kansızlığım en son gittiğimde öyle demişti..

sıcak havayla nükseden vertigo bir takım ilaçlar veriyorlar da ne derece etkili oluyor hastalar ne durumda bilmiyorum açıkçası.

o an tansiyonunuz yükseliyor olabilir sinirsel olabilir belki bu durum bence birde tansiyonu takip edin geçmiş olsun

Merhaba;
Öncelikle;geçmiş olsun..
Hemen, hemen, bu problemler bendede vardı.Sebebi aşırı derece'de kansızlık çıktı.Hem ilaçlarla,hemde gıdalardan faydalanarak; kanım yükselince,sağlığıma kavuştum.(çok şükür )
Çabuk yorulma,sürekli yorgunluk hisside vardı.Sizde bir kan sayımınıza baktırın,sebep belki sizinde bu olabilir.

o an tansiyonunuz yükseliyor olabilir sinirsel olabilir belki bu durum bence birde tansiyonu takip edin geçmiş olsun

çok sağolun. ama he rgun oluyor yani mesela örnek verdiğim gibi uzanırken birden kalkınca. her kalktığımda her eğildiğimde vs. şiddeti farklı olsa da her zaman oluyor

çok teşekkür ederim. sağlığınıza kavuştuğunuza çok sevindim inşallah benimde geçer

çok sağolun. ama he rgun oluyor yani mesela örnek verdiğim gibi uzanırken birden kalkınca. her kalktığımda her eğildiğimde vs. şiddeti farklı olsa da her zaman oluyor

bence tansiyon olabilir hiper tansiyon biraz baş dönmesi yapar ....
öte yandan kulaklarına baktırdınız mı eğer iltihap varsa denge duyumuz kulakta çünkü yada kirlendiyse oda etkilidir. KBB gidin bir baktırın isterseniz.

dedikleriniz arada bana da oluyor ama ben hiç bayılmadım,ama yazdığınız diğer birçok şeyi yaşadım,sebepleri az uyku,kansızlık,kan şekerinin düşmesi,tansiyon düşüklüğü,göz bozukluğu ve mevsim geçişi olabilir arkadaşım,bir kan tahlili vs...yaptırın çok geçmiş olsun.

öyle yapıcam sanırım en son yaptırdığım kan tahlilin üstünden geçti çünkü baya..
çok teşekkür ederim

kurabiyem bidenem benim açtıgım konuyu oku kuzum bende tam öyleyim
kbb, nörolojiye gittik herşeyi yaptırdık bi sonuç yok.
ve kendi kendimize tansiyon teşhisini koyduk biz ailecek
evde tansiyon aleti varsa başın döndüğü an ölç hemen
benim ne zaman başım dönse küçük tansiyon 6 çıkıyor tuz yalıyorum hemen rahatlıyorum
kbb doktoru bu herkeste olabilir gece yatakta dönerken ani dönüşler yapma, uyandıgın an yataktan kalkma hemen 2 dk otur, ani kalkışlar yapma oturdugun yerden falan diye
sende dikkat et kuzum yavaş yavaş sakin hareketler yap bi cool ol litfen
dikkat et kendine lazımsın sen bana

Acilen bir doktora görünmelisiniz, biz burdan ne kadar yorum yapsak da sonucu değiştirmeyecektir, Allah korusun önemli bir hastalığın başlangıcı bile olabilir sizi korkutmak istemem ama üzerinde durup, aksatmadan doktora gitmelisiniz bence.
Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun , iyi bir nöroloğa görünmenizde fayda var...tansiyon, vertigo yada başka sebepler çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…