Baş Dönmeleri

fairytale

Müzisyen♪♫
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
273
0
Okullar kapandığından beri sürekli nefes darlığı,baş dönmesi çekiyorum.:çok üzgünüm: Geçenlerde göğüs doktoruna gittim,test sonuçlarım gayet normal çıktı,hatta sandığım gibi kansızlık problemim de yokmuş.Ama konu sadece nefes darlığımdı,bana bunun ruhsal yönden olduğunu söyledi ve psikiyatri bölümüne sevketti.Ama ben gitmeyi önceden çok istediğim halde bundan vazçeçtim.Çünkü hastane ya da üniversitedeki psikologlar herkese aynı şeyi söylüyorlar ve ilaç veriyorlar.Ben ilaç tedavisi değil konuşma tedavisi istiyorum:1no2: Daha önce bunu yapan birkaç arkadaşım hep aynı şeyi söyledi bana...

Nefes darlığım bir yana,bu baş dönmeleri öldürecek beni.:çok üzgünüm:Yani inanır mısınız sadece yorgunlukta felan değil,her dakika her saniye bunu çekiyorum.Şimdi oturduğum yerden kalkınca gene olacak,ayağa kalktığım anda gözlerim kararmaya başlıyor,nefes alamıyorum anında kendimi yere atıyorum ya da bir yere tutunuyorum
Okullar da açılacak ne yapacağımı bilmiyorum,aileme hep söylüyorum ama göğüs doktoruna bile anlatmamdan 3 ay sonra götürdüler şimdi başım için ayrı doktora gitmek istiyorum ama hiç cevap alamıyorum...
Bir gün bayılıp kalıcam o olucak yani:çok üzgünüm:

fairytale bende de çok uzun zamandır baş dönmeleri oluyor.oturduğum yerden kalktığım zaman gözlerim kararıyor.ne kadar yavaş kalksamda oluyor işte.bende başta strestendir diye düşündüm.ama yinede doktora gittim kanım ve demirim gayet iyi çıktı.ama doktor demiş için ilaç verdi.onu kullandığım zamanlar fark edilir derecede baş dönmelerim azaldı.ancak bıraktıktan sonra tekrarlandı.

daha sonra babamın doktor arkadaşı bu baş dönmelerinin kulaktan da kaynaklanabileceğini söyledi bunun üzerine yine doktoro gittim.dış kulak yolu enfeksiyonu kapmışım.şimdi ilaçları kullanıyorum.yine azalmıştı ama 2 günden beri düzenim bozuldu.bazen unutuyorum ilaçları kullanmayı.bu yüzden yine başladı...

seninki de kulaktan olabilir.mesela kulağında büyükçe sivilceler çıkıyor mu?bu dış kulak yolu enfeksiyonunun belirtisi...

her ikinizede geçmiş olsun kıslar...
gerçekten kulaktaki sorun baş dönmesi yapıyor,fairytalecim önce bi kulak ,burun ,boğaz doktoruna görün derim ondanda değilse nöroloji uzmanına gitmen uygun olabilir bence ii bir araştır ihmal etmemek gerek tekrar geçmiş olsun cnm...

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınıza..
Açıkçası ben kulakla ilgisi olduğunu hiç düşünmemiştim ama baş dönmelerinden sonra kulaklarımda da işitme azalması olmaya başladıbenneyaptımki Sivilce gibi bir belirti de yok ama,söyledikleriniz mantıklı gerçekten.En iyisi ben de kbb ye gideyim.:teselli:

Merhaba,baş dönmeleri için bir kbb uzmanına görünmenizde fayda var. kulaktan kaynaklı baş dönmelerinin başlıca sebebi kulaktaki kristalin oynaması veya kulaktaki sıvı azalması... KBB uzmanı gerekli incelemeyi yapıp teşhis koyabilir. Yalnız stres baş dönmesinin başlıca sebebi; KBB durumunuzun psikolojik olduğunu söylerse vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmalısınız. Uzun süreli baş dönmeleri, depresyon veya panik atak yolunu açıyor. Hastane psikiyatristine terapi istediğinizi, bunun için ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz... Sizi durumunuza göre bir psikologa yönlendirebilir.

benim tansiyonum dusuk oldugu icin basim donuyo ayakta cok fazla kaldigimda bacaklarim agriyo, ac kaldigimda elim ayim titriyo, doktor da bunu tansiyona bagliyo

Bilmiyorum belki tansiyon da olabilir,herkes böyle düşünüyor ama ben şu kulak işine daha fazla ihtimal verdim.:uhm:

peki baş dönmesinin yanında midebulantısı ve kusma var mı acaba?
bu arada ben de kbb uzmanına gitmenizi öneririrm.İç kulağı ilgilendiren bir durum olabilir.

arkadaşlar bnm 1 ay önce bi kulak zonklaması şikayetim vardı.kbb a gittim östaki borusunda tembellik vardedi bolbol sakız çiğne fln dedi.1 haftadır da baş dönmeleri başladı.ilk başlarda çok fena dönüyordu dengemi kaybediyordum.bugünlerde azalmaya başladı ama şimdide çok başım dönüyor.büyük ihtimal nörolojiye gidicem ama hiç anlam veremedim bunlara yha

Baş dönmesinin yanında mide bulantısı ya da kusma gibi bir şikayetim yok.Ama başım ağrıdığı zaman mutlaka midem bulanır veya tam tersi midem bulanınca başım ağrır hep.CADIARZU
@yakamoz çok üzüldüm umarım birşey yoktur.:1no2:

inş cnm ya ara ara oluyo bunlar ama büyük ihtimal kulakla ilgili bi sorun var.bugünde kulaklarım tıkanıp durdu:1no2:

bende de baş dönmeleri var.ama benimki öyle ayağa kalkınca falanda olmuyor.Durup dururken başlıyor.Oturduğum zamanda bile.Baş ağrılarımda oluyor arada bir.Korkudan doktora gidemiyorum.Beynimde bişey çıkar diye.Napıcam bilmiyorum.Tansiyon olup olmadığınıda bilmiyorum.Ama duyduğuma göre boyunla ilgili olaylarda baş dönmesi ve ağrısı yaparmış

Ben en yakın zamanda doktora gidicem siz de ihmal etmeyin bence.Korktuğunuz şey ya başınıza gelirse siz de geç kalırsanız?Hemen gitmek daha iyi olur her zaman

X