Baş belası

Eşinizden ya da sizden yüz buluyorlarki hergun geliyorlar hatta kendi misafirlerini bile size agirlatiyorlar siz onlara sık sık gidip yikilsaniz onlar bu durumdan memnun olurlar mi acaba birde siz eltiden cok esinizden destek gormediginizden dertlisiniz gibime geldi

Yok artık mi kıskanıyorsun??? Eşinin kardeşinin karısını??? Kadın yardım etse göz boyamak diyorsun etmese hamileyse ben de hamileydim diyorsun. Ayrıca mangalda uzattığın eti yemek zorunda mı? Onu sevmiyorsan niye et uzatıyorsun. Tamamen çelişki ve fesatlık dolu bir durum.

Kimse davet etmiyor evet eşim gelmelerini istiyor ama ben istemiyorum.Misafir konusunda olmaz dedim yemek yiyicez çocuklar aç dedim umursamadı birsey olmaz dedi kaynım.gercekten eğer tanısanız icinde olsanız eltim hakkinda ne dediğimi anlarsıniz

Siz yanlış anladıniz kötü taraf ben değilim onun yanıma gelmesini dört gözle bekleyen bendim.Herseyine koşarım yardımcı olurum.Ama o bana karsi öyle değil hamile olmadan önce de aynıydı bir misafir gelse bize iki bardak kaldırır yoruldum der surat yapardı brn de soylerdim mecbur değilsin yapma derdim.Ilk geldiği zamsnlar bende ikinci çocuğuma hamileydim temizlik yaptim yardıma dahi gelmedi yinede konusunu yapmadim doğumumda bile annem olmasa perişan olmuştum çünküaksamları geliyordu umrunda bile değilsik.Bende madem oyle diyorum gelmesini istemiyorum herşey bu kadar basit.

Siz herhalde kendilerini taniyorsunuz bu kadar savunduğunuza göre. Ben gezmesin demiyorum benim iki çocuğum var kaynim bekardı baktim başım gözüm üstüne bugün karısı var ikisine birden bakmak zorunda değilim.Yoksa ister evde dursun ister dunya turuna çıksın umrumda değilOnu örnek alip ortalığı karıştıricağıma iyi saf biri olarak devam ederim daha iyi.Onu tanimiyorsunuz yanlış yorumlar yapmayin.

Yalan mı söylüyorum.Geldiği zamanda ikinci çocuğuma hamileydim o zamanda bir yardımı olmadı bugün o hamile ki benden daha iyi simdi de o yalniz evinde oturup yemeğini icmesini öğrensin.Her aksam geliyorlar inanin davette etmiyorum.beraber yiyip içmek güzel evet ama yemeği ben hazırlıyorum,sofra yine bende toparlamak yine bende çay tatlısı yine bende siz boyle bir durumu kabul edermisiniz.Dikkatinizi çekerim hamileliğinden önce böyleydi kv ler geldi yardım etti bir güzel onlar gittiler yine eski haline döndü.siz söyleyin kim fesat.Eti tencereden uzattım sıcaktı canı çeker dedi iyimser bir sekilde ama o yüzüme dahi bakmadan sert bir şekilde reddetti.Ister istemez yüzüm düştü.Siz olsanız ikram etmez misiniz?Eğer bu fesatliksa evet fesatım.Esim toparlamaya çalışmıyor ortamda iki kisi olmasına rağmen sürekli eltimle konuşup ilgileniyor.Ben yine moralimi bozmayıp devam ediyorum.saha ne yapabilirim?

Bak iste esiniz istiyor siz istemiyorsunuz is burda basliyor yemek hazirlamasiydi kurmasiydi bulasigiydi cayiydi corbasiydi meyvesiydi bunlarla ugrasan hep sizsiniz sizinde coluk cocugunuz var kendininize gore duzeniniz var esiniz sizin halinizi gormuyor mu yani hamiledir anlarim yoruluyodur ama niye size yuk oluyor evinde daha cok rahat etmeli sahsen ben kendi evimden baska yerde yedigim yemekten hicbirsey anlamiyorum kendi evimde kendi keyfime gore hazirlayip canim istediginde istedigim kadar yemeliyim

Hastayim bugun iyi hissetmiyorum yemek de yapmadim diyin kapiyi acmayin, ben yaticam filan diyin, yemek yapmayin bence. Ne bu gorev bellemisler bir olur iki olur elbette misafir kabul edersiniz de yani bunlarinki de terbiyesizlik.
Ne güzel anlamışsınız nedense burada bir kaç kişi benim kötü taraf olduğumu soylemeye çalışıyor. Bazen inanin rahatsizlanıyorum ay yazik geçmiş olsun diyor yine ayni tas ayni hamam oluyor.bir fark olmuyor.kapimi kapatmam imkansız çat kapı geliyor.e çünkü biliyor iki çocuklu bir yere gidemeyeceğimi.

cok uzucu sızın onların mantıgında olmadıgınıza da ayrıca sevındım ... bu durumların artık son bulması dılegıyle ...aynen dedıgınız gıbı akraba olmak evlenmemek ıcın yeterlı sebep ,dılerım bu bılıncın herkes farkına tez zamanda varır .

Çünkü evinde iş olmasını istemiyor bu kadar basit.bir defa gittim evimiz ilaçlandı size gelicem mecburen dedim ikimizde toparlanıp gittik salonda uyumuslar yatak olduğu gibi yerde cıkıp bize gelmiş otel gibi kullanıyor evi o gece orda yemek yedik arrik evde yemek yapmam lâzım çocuk olunca zorlanırım dedi.bende iyi düşünmüşsün alışman lâzım dedim gelmez diye umut ettim yine geliyor.

Bir iki defa gittim ona da kv engel oldu çoluk çocuk zorlanırsın sen gitme o gelson dedi ya boşuna demiyorum herkes onun pesinde o yorulmasın ugrasmaşsın diyorlar

Ne yaptiniz hala geliyorlar mi size?
Evet geliyorlar.Yüz vermiyorum yemek yiyorlar tabaklarıni kaldırmıyorum önlerindekileri toplamıyorum ki anlayıp gelmesinler.Esim deseniz konuşmuyoruz halen ortamda gülünecek bir durum olsa eşim eltime bakıp gülüp o konu haķķinda yorum yapıyor ki benle konusmasa kaynım var onunla konuşup gülebilir. Dönüp esime bakıyorum topluyor kendini normale dönüyor.kisacası bilmiyorum ne yapacağımı?

Inanın o kadar pişmanım ki hayatta akraba evliliği yapmam dedim ama şuan dayımin oğluyla evliyim.Gercekten en büyük pişmanlığım.Böyle olduklarını bilsem inanın evlenmezdim çünkü gerçekten ne kadar yakın akraba da olsak birbirlerimizi tanımazdık hep çalışkan ayrımcı olmayan iyimser insanlar olarak kendilerini tannittilar.içlerine girinceanladim göründükleri gibi olmadıklarını çünkü herşeylerini saklıyorlar.

soyle soyleyeyım en azından bu hataya dusmek uzere olanlar ıcın ustlerıne alınsınlar dıye yasadıklarınızdan ıbret alsınlar dıye
ıyı ınsan olsalar ''yabancıya gıtmesın kız ''mantıgında olmazlar zaten demek ıstedıgımı anlatabıldım mı
sırf bu bakıs acıları ıle gırıyorlar bu yola ve sırf burdan ne oldugu bellı oluyor
bırde ogullarının kendılerının bır ayıbı var bellıkı baska kız gelse kahrı cekılmeyecek bellı kı o yuzden de kendılerınden bırıyle bas goz edıyorlar

yanı sey sanmayın akraba degıl baskasıyla evlensem de mutsuz olabılırdım akraba oldugu ıcın yasamıyorum dıye dusunmeyın, cunku tam olarak akraba oldugunuz ıcın bunları yasıyorsunuz ustde yazdıgım sebeplerden oturu... yabancı bırı olsa aılenın bıle tavrı baska olur sen bır yerde kangren parmak kesıp atılmalı der kurtulursun ama akraba olunca boyle degıl

bırde bırlıkte buyumedık tanımam denmesıne de katılmıyorum dugunlerde cenazelerde bır arada olunur gıyaben bılınır ne oldukları aslında en bastan bellı eger tanımasa aıleler bırbırını , bırbırlerının cocuklarıyla evlendırmezlerdı sız tanımıyor olabılırsınız ama sulale bırbırını tanır

yanı burdan bu hataya dusmek uzere olan kızlar gorun ıbret alın daha ben akrabasıyla evlenıp mutlu olan gormedım cunku yasadıkları kucucuk bır olumsuzlugu bıle tum sulale duyar... bas etmek zordur

Aynen öyle haklısınız

Kimse kimseyi her gün evinde ağırlamak zorunda değil hamile olsun olmasın.
Kıskanmanız doğal çünkü eşi tarafından el üstünde tutuluyor. Korunup kollanıyor olmanın rahatlığıyla hareket ediyor. Size de hizmet etmek düşüyor. Ama surat yapıp belli etmeyin. Sakinliğinizi koruyun.
Yemek vaktine yakın eşler işten gelmeden geliyor demişsiniz. Yapacağınız şey açık açık, sakin, gayet doğal ve kararlı bir şekilde artık her gün onları ağırlamaktan yorulduğunuzu, sizinde iki çocukla kendinize göre bir düzeniniz olduğunu, şimdiye kadar yardımcı olduğunuzu ama sizinkinin de can olduğunu söyleyin. Bu kadarını yeri geldiğinde insanın annesinin, kardeşinin yapmadığını söyleyin. İhtiyacı varsa annesini aramasını artık daha fazla yardımcı olamayacağınızı ekleyin. Ama sakin normal bir şekilde.
Eşiniz küsüyor diye geri aldım atmayın. Kararlı olun. İsterse altı ay konuşmasın. Siz yemeğinizi yapın sofranızı kurun çocuklarınızla yiyin. İster yesin ister yemesin. Şikayet etmekten vazgeçin. Hiç işe yaramaz. O nasıl senin çocuklarına bakmak zorunda değiller diyorsa ben de onlara bakmak zorunda değilim diyin. Kararlı olmak çok önemli.
Bırakın sohbet etsinler. İçten kudursanız bile hiç oralı olmayın. Siz de kayınbiradere sorular sorun. Sohbet edin.
Surat yapıp şikayet etmek işinize yaramadığı gibi huzursuzluk çıkaran durumuna düşürüyor. Açıkça hayır demeyi öğrenin.

Haklısınız bu zamana kadar hep şikayet etfim belki anlarda arkamda durur diye ama o hep aileci oldu.Artık öyle yapmayacağım icten icten yol verip gondericem.Gercekten artık tahammül edemiyorum.

Hala geliyor olmalari cok enteresan ya. Acik acik konussaniz, yemeginizi artik evinizde yeyin deseniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…