Baş Ağrısı Benim Hayatımı Mahvetti

Dünden beri başım ağrımıyor kopuyorken bu yazıyı gördüm ve tek değilmişim dedim.Malesef ki migrenin bir tedavisi yok ama herkes de farklı şeyler migreni tetikliyor sizde sizi tetikleyen şeyi farkederseniz daha az migren ağrısı çekersiniz en azından.Ben geç kahvaltı yaptığımda ve çok çay kahve sigara yaptığımda bi sonraki gün başım çatlıyor.Bu yüzden dikket etmeye çalışıyorum ama dün kahvaltımı geç yaptığımdan bugün bile ağrısı ile kalktım.Kimis migren zannedebilir ama kulağın içindeki bi sıvı kaymasıda böyle ters edebiliyor bunu üniversite hastaneleri tedavi olarak bir kaç hareketler oturtup geçiyor.Annemde de bi ara çekilmez derecedeydi ve kusuyodu bu teşhisi koydular bi ismi var ama aklıma gelmiyor şuan kulak sıvısı ile ilgililymiş baktırın isterseniz.
Kulakta sıvı birikmesimi? Üsye geçirdikten sonra bende olmustu. KBB gitmistim, ama baş ağrısı yapmiyordu

Eşim migren hastası.geçen yıllarda çok kötüleşmişti.tüm aile hayatımızı etkiliyordu artık.norologa gitti.sibelium ve topamaks verdi.bir yıl çok düzenli saati saatine kullqndı ilaçlarını.çok faydasını gördü.şimdi çooookkk arada oluyor.oda eskisi kadar şiddetli değil.görümcemdede var.oda hamileyken nane yağı kullanıyordu.bir deneyin isterseniz.çok çabuk gecer inşallah.

Trigeminal nevralji olma ihtimaliniz olabilir. Benim bir akrabam uzun zamandır çekiyor maalesef. Ameliyat oldu. Korkutmak istemem ama her şeyi denediler, olmadı. Bu da olmazsa beyin ameliyatı olacak.
Bence bir baktırın.

Ahh ah ben de o arada müzdaribim boynumdan giriyor ensem tüm kafam gözlerimin üzeri haftada 3-4 kere yaşıyorum bunu yaklaşık bir saat sürüyor ama benim hayatımdan resmen saatler çalıyor sanki hiçbir şey iyi gelmiyor sadece kafamı yemeniyle sık sıkı bağlıyorum birazcık hafifletiyor sanki.. MR da çekindim bir şey çıkmadı ama gerçekten dayanılmayacak bir ağrı bir süre sonra midem de bulanıyor çok yüksek bir ağrı çünkü hemen anlıyorum zaten geldiğini Ense kökünden giriyor bir anda 🤕
Boyun mr çektirdiniz mi.bende de ayni şikayetler vardı.boyun duzlesmesi cikti

Şu an hamilesiniz galiba ama genel olarak tavsiye verirsem magnezyum takviyesi iyi geliyor. Zaten migren tedavisinde de kullanılıyormuş. Oturduğunuz ortamın iyi havalandırılmış olmasına da dikkat etmenizi öneririm. Özellikle ev temizliğinde yoğun parfümlü ve güçlü ürünler (çamaşır suyu vs. ) kullanmamaya çalışın. Çok geçmiş olsun.

Yaşım ilerledikçe atak sıklığı ve şiddetli azalmış bir migren hastasıyım.
Af buyrun kusmadan asla geçmez benim başımın ağrısı.
Düzenli magnezyum ve D vitamini kullandığımdan beri daha az atak geçiriyorum.

Biberiye yağı ile sol şakağıma masaj yapmak ve sol elimin başparmağı ile işaret parmağımın arasına baskı uygulamak iyi geliyor bana.
Yarım başağrısı bendeki sol şakağımdan girer ve artarak devam eder bazen ensemde de olur.

Bir de başımı bir tülbentle komançiler gibi sıkıyorum o da rahatlatıyor.
Enseye buz koymak da işe yarıyor.

Çok geçmiş olsun.

Klosterfrau original japon nane yağı var kullanan çok vardı bunu bayağı rahatlatıyormuş. Alnınıza şakaklara sürülüyormuş deneyebilirsiniz

Bir eczacı ve migren hastası olarak senelerdir denemediğim hiç bir ilaç kalmamıştır.Babam da nörolog.Kaç kere acile gitmişimdir hatırlamıyorum.Bendeki yarım baş ağrısı.İlaç ismi vermeyeyim ama ben çözümünü buldum.Triptan grubu ilaçlar.Doktora giderseniz sizi yönlendirirler.

Benimde yarım baş ağrısı şeklinde. 🫣
Mesela başımın sağ tarafı ağrıyorsa, sağ gözüm, sağ dişlerim , boynumun sağ tarafı, hatta burnumun bile sağ tarafı ağrıyor. Sol taraflar iyi. Sizinde mi bu şekilde?
Bazen auralı migrenim oluyor yani ağrı başlamadan yarım saat önce gözümde bir bulanıklık oluyor, bulanıklık geçince başım ağrıyor.

Benimde yarım baş ağrısı şeklinde. 🫣
Mesela başımın sağ tarafı ağrıyorsa, sağ gözüm, sağ dişlerim , boynumun sağ tarafı, hatta burnumun bile sağ tarafı ağrıyor. Sol taraflar iyi. Sizinde mi bu şekilde?
Bazen auralı migrenim oluyor yani ağrı başlamadan yarım saat önce gözümde bir bulanıklık oluyor, bulanıklık geçince başım ağrıyor.
Ağrı tarif ettiğiniz gibi aynen.Benim ki auralı değil.Çok mide bulantısı oluyor bende.Herşeyi çıkarmadan gözümün önü açılmıyor.Normal ağrı kesiciler bende hiç bir işe yaramıyor.Acillerde yediğim serumlarda.Yeşil reçeteli bir ilaç var.Acilde onu yapıyorlardı eskiden.Onun için gitmekte istemiyorum.Ben sadece triptan grubu ilaçları kullanınca ağrıdan kurtulabiliyorum.İçmezsem tüm gün ağrıyor.Sabah aynı yerden devam.Sağ sol taraf dönüşümlü ağrıyor.Hiç çift taraflı ağrım olmadı mesela.

ensenize buz koyup karanlik bir odada ayaklarinizi hafif dikerek yatin, birde limona tuz döküp yiyin iyi gelir.

Baş ağrım üniversite döneminde yavaştan çıkmaya başladı ilk sinüzit dediler. Arada oluyordu bı ay falan sonra geçiyordu.Kızıma hamileyken bir şeyim yoktu. Şu an hamileyim hamilelikten önce doktora gittiğimde migren dediler ve ağrısı kesici migren ilacı verdiler hamile olduğumu ogrendigim an bıraktım ama hayatım cehenneme dönüştü. 10 dk da ve ya en geç yarım saate gelen şiddetli baş ağrılarından dolayı çoğu zaman çocuk gibi ağlıyorum. MR çektirdim doktor bir şey yok dedi. Siddeti gittikçe artıyor iki hafta oldu ben bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Çalışıyorum bir kizim var asla kızımla ilgilenemiyorum. Migrenin bu kadar şiddetli ve uzun olmasi normal mi onu da bilmiyorum. Parol icebiliuorum en fazla onun da etkisi en fazlw yarım saaat benimle aynı durumda olan var mı ben napicami bilmiyorum çok çaresizim norologlar da bir şey yapamıyorum hamile olduğum için
Nane yağı denediniz mi ? Migrene iyi geliyormuş sakaklara suruyorlarmis.

perdono pero no olvido perdono pero no olvido neden beğenmedim attınız ki? Olabilir dedim. Çok yakınım da aynı sıkıntıları yaşıyordu. Yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.
Yani tabii hersey olabilir. Beyinde tumor de olabilir ya da nebileyim daha kotu seyler de. Ama bu tarz ozel teshislerin yazilmasini dogru bulmadim. Migren daha genel bir tabir.
Yani bas agrisinin binlerce sebebi vardir. Ozel bir hastaligin yazilmasi dogru gelmedi sadece.
Iyi gunler 🌹🌹

Baş ağrım üniversite döneminde yavaştan çıkmaya başladı ilk sinüzit dediler. Arada oluyordu bı ay falan sonra geçiyordu.Kızıma hamileyken bir şeyim yoktu. Şu an hamileyim hamilelikten önce doktora gittiğimde migren dediler ve ağrısı kesici migren ilacı verdiler hamile olduğumu ogrendigim an bıraktım ama hayatım cehenneme dönüştü. 10 dk da ve ya en geç yarım saate gelen şiddetli baş ağrılarından dolayı çoğu zaman çocuk gibi ağlıyorum. MR çektirdim doktor bir şey yok dedi. Siddeti gittikçe artıyor iki hafta oldu ben bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Çalışıyorum bir kizim var asla kızımla ilgilenemiyorum. Migrenin bu kadar şiddetli ve uzun olmasi normal mi onu da bilmiyorum. Parol icebiliuorum en fazla onun da etkisi en fazlw yarım saaat benimle aynı durumda olan var mı ben napicami bilmiyorum çok çaresizim norologlar da bir şey yapamıyorum hamile olduğum için
Baş ağrısı su ve tuz eksikliği temellidir diyor karatay.

Yani tabii hersey olabilir. Beyinde tumor de olabilir ya da nebileyim daha kotu seyler de. Ama bu tarz ozel teshislerin yazilmasini dogru bulmadim. Migren daha genel bir tabir.
Yani bas agrisinin binlerce sebebi vardir. Ozel bir hastaligin yazilmasi dogru gelmedi sadece.
Iyi gunler 🌹🌹
yok tümör değil bu. Öyle bir şeyi zaten söylemem. Sadece nevralji de aynı belirtilerle çıktı, sanki yakınımı dinliyor gibi oldum konuyu okurken. Yine de bir kontrol ettirsin.
İyi günler 🌹

Kuzenimin de çocukluğundan beri migreni var. Almanya'dan ona Japon Nane Yağı getiriyordum her gittiğimde istiyor benden. Ama sanırım Türkiye'de de satılmaya başlanmış, Fiyatı biraz tuzlu ama denemekten zarar gelmez. Çok geçmiş olsun, gece dişlerinizi sıkıyorsanız o da etkiliyor olabilir. Massater botox ve diş plağı da iyi gelebilir. Ben migren sandığım baş ağrılarımı o sayede geçirdim.

Yıllardır migren ağrısı cekiyorum. Ilk defa lise sonda başladı. Stres ve düzensiz uyku ve yeme içme çok etkiliyor. Tabii ki adet döneminde gelen ağrıyı hiçbirşekilde geçiremiyorum. Iki seferdir hacamat yaptırıyorum. Uzman ellerde yaptırınca hicbir sorun olmuyor. Bazı tıp doktorları da uyguluyor artık hastanelerde. 6 ay diyorlar ama bana 5 ay gidiyor ve hafif ağrılar şeklinde atlatıyorum. Çok memnunum. Şimdi 6. Aydayım ve ilk migren ayağımı yaşadım dün malesef. Tekrar gidip yaptirabilirim ilaçlar icip 2 gün yatmaktansa .

Migren taşını denediniz ? Naneli şakaklara uygulanan. Ya da Viks ( doğru yazılımını hatirlayamadim ) diye bir krem de var naneli onunla biraz ovalasaniz gecirmese de hafifletir umarım.

X