bartolin kisti

kouhande

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
7
0
36
İstanbul
herkese merhabalar;
ben bir rahatsızlığımı paylaşmak istiyorum.23 yaşındayım,3 ayda toplam 3 defa (ayda 1 olmak üzere) bartolin kisti ameliyatı geçirdim ilk doktorum ilk iki ameliyatımı yaptı ve her ikisinde de kesinlikle tekrarlamayacağını söyledi.Buna rağmen bende 3. kez tekrarladı ve doktorumu değiştirdim ve çok daha kapsamlı bir operasyon geçirdim ve bana kesinlikle tekrarlamayacağına dair asla garanti veremeyeceğini söyledi..2 ay oldu tekrarlamadı fakat gerek psikolojik gerekse fizyolojik olarak son derece yıpratıcı bir şey ve ben tekrar etmesinden korkuyorum hatta rüyalarımda bile görüyorum.Bun konuyla ilgili tecrübeniz varsa deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.Bundan kurtulmak mümkün değil mi gerçekten?Şİmdiden teşekkürler...........

ben de 2006 ve 2007 yıllarında 2 defa ameliyat oldum...4 yıllık evliyim fakat bazen ayda 1 bazen 3 ayda 1 sürekli tekrarlıyo...geçirmediğim operasyan kalmadı( gitmediğm dr. da kalmadı...belki 20 dr. gezdim...en son çözüm bezlerin alınması fakat ben de sürekli tekrarladığı için deforme olmuş...onu da yapamıyo dr...kendi kendine akıyor iltahap...bununla yaşamaya alıştım...ama acısı çok zordur bilirim...çok geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun ve bildiğim kadarıyla kesin sebebini bulabilmiş değiller henüz.Bir de bu evlilik hayatınızı etkiledi mi hiç çünkü her operasyondan sonra tamamen iyileşmesi için 1 aya yakın bi süre gerekio e sürekli tekrarlayınca da sürekli hasta izlenimi veriomuş gibi oluyo insan,kendini huzursuz hissedio...

tabi etkilemez mi...4 yıllık evliyim ve çocuk düşünüyoruz..tam istediğimiz zaman çıkıyo ve hayat alt üst oluyo..2 senedir bebek için uğraşıyoruz...kesin sebebi yok..ben büyük ihtimalle havuzdan mikrpo kaptım ve yakama yapıştı...beraber yaşamaya alıştım..fitili ve kremi var onlarla müdahele edince en fazla 3. gün kendiliğinden patlıyo...dr. patlamasını istemiyo..şişip en son noktaya gelince bezi almak istiyo ama dedim ya benimki artık kendiliğinden gidiyo...benim belki abartmıyorum 20-30 kere çıkmıştır..ama allah düşmanıma vermesin..çok zor..ben bu konuda çok tecrübelendim...kimisi ağda yapma dedi yapmadım çıktı...havuza girme dedi girmedim çıktı...kronik hale gelmişsize tavsiyem baktınız tekrarlıyo aldırın bezi...tek bezin alınması evlilikte ilşkiye de bebek yapmaya da engel değilmiş...ben tam ameliyata hazırlandım gece yarısı patladı mesela:))keşke elimde olsa aldırsam...bakalım...doğumda gider diyolar...hadi hayırlısı:))

ewt doktorlarda bezi alabiliriz ama yaşınız çok genç tercih etmiyoruz diyorlar ve bu konuda doktor onay vermeden bnm pek bi seçme şansım yok galiba.bnm doktorum da bunun senn yaptığın veya yapmadığın hiç bir şeyle ilgisi yok tamamen bünyeyle alakalı dedi hemen hemen bütün kadınların başına geliomuş ama bu kadar seri tekrarlaması normal değilmiş bnm bünyem de alerjik doktorum bunun da etkisinin olabileceğini söylüyor,ama ben yine eğer sizin dediğiniz krem ve fitilin de isimlerini alabilirsem bi doktoruma danışıp denemek isterim çünkü tekrar tekrar ameliyat olmak istemiyorum gerçekten psikolojim bozuldu çünkü.bende acaba ağdadan mı diye düşünüyorum çünkü bnm derim de çok hassas ve ağdadan sonra bi yanma filan bazan kanama da olabiliyor belki bezlerin olduğu yere denk gelipde gözenekleri tıkamıştır diye düşünüyorum ama artık bu konuda teori üretmekten sıkıldım gerçekten.ben de yaklaşık 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyorum nişanlım şu an çok anlayışlı hiç sıkıntı değil filan diyor fakat evlenince iş ne kadar değişir bilemiyorum sizin de dediğiniz gibi eğer geçmezse doğum yararlı olabilir belki de.bir de rica etsem tavsiye edebileceğiniz bir doktor varsa ismini öğrenmeyi çok isterim.........

Son düzenleme:
ben antalyada yaşıyorum..siz istanbul galiba...o yüzden dr ismi bilmiyorum orda ama kendimce birkaç öneri sunabilirim...öncelikle ben ağdadan vazgeçmedim açıkcası:)))onunla alakası olmadığını biliyorum..çünkü bu bezler ve şişme(apse) içerde oluyo...tetikler mi bilemem ama bence alakası yok... ben yabancı bi sitede araştırırken gördüm..sıcak su çok iyi geliyor...suya oturmak...daha sonra bende ki bi krem var antibiyotikli deri pomadı o iyi geliyo..sonuçta enfeksiyon çünkü...bir de bi dr. un verdiği fitil..baticon fitil...onun faydasını da görüyorum...
Yani bu olay enfeksiyon olduğu için hep antibiyotik türünde şeyler...ben ilk ve 2. ameliyatım ve sonrasında o kadar çok antibiyotik hap kullandım ki bıktım...bunlar daha az zararsız gibi geliyo vücuda...zaten geçince bırakıyorum...
Bu arada şunu söylemeliyim..ben 2 ameliyatımı da tıp fakültesinde oldum ve bana da size söyleneni söylediler..almayalım gençsin...yeni evlisin...evliliğimin 6.ayıydı..dr. tabi dinliyosun...acemiyim bide..ameliyatlardan sonra sadece bi tarafta çıkmaya devam etti..size bişey de söyleyemem ama şuan gittiğim dr.um o kadar çok kızıyor ki onlara...'niye almadılar bezi diye' çünkü acısını sıkıntısını ben çekiyorum ve o da görüyor....hatta bi kere gümüş nitrat olayı gerçekleştirdi ama nafile..yine çıktı... Benim de eşim çok anlayışlı..o konuda çok şanslıyım ama inan olduğu zaman aileme söylemiyorum artık...bn de bıktım onlarda:) biz eşimle yaşadık hep sıkıntısını...bi de yeni evliyim(( çook zordu...ama sizin yaşamanızı inanın istemem...canı gönülden söylüyorum... tabiki dr.unuza güvenin ama değişik dr.lara gidip danışmakta da fayda var..farklı görüşler olabiliyor..benim yazdıklarımı ve dr.un söylediklerini karşılaştırın...ben saydım abartmıyorum 15-16 dr.gezmişim...haaa bazıları çok gezmek iyi değil diyo ama tecribe edindim..insanın canı burnunda olunca...muayeneler bile alıştım...acısı çok fenadır...hatta bi dr. eşinden dedi...haydi eşim gitti...eşimin gittiği ve diğer dr.lar kızdı.. ne alkası var diye...işte:)) dedim ya fikirler farklı...ama ne eş ne ağda ne başka bişey...siz de biliyosunuz...
Umarım yardımcı olmuşumdur...sorunuz olursa ben burdayım:))) bu arada bi de kist çıktı tam bu konuda araştırma yapıyordum siteden...ağrı yapıyor da yazılanlarra baktım...ben de yok yok...bunlarla uğraşırken mantar da çıkar...:))hadiii bi de onu için fitil krem...kadın olmak zor...benim ki daha zor:)) bi sağsalim çocuk olsa rahatlıcaz ama:))) kısmet...

hayırlısı inşallah bebeğinize kavuşursunuz en yakın zamanda çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.ben de araştırmaya devam ediyorum doktor doktor sizin gibi...çok geçmiş olsun size de bir daha tekrarlamaz inşallah.....

Merhabalar, bende 3. keredir tekrarladı. 1 kere iğneyle çekti doktor ikinci de kesi attı.Dün tekrar kesi attı ve daha tam olarak gecmedi.Bir hafta sonra tekrar görücem daha tam boşalmadı dedi.Şu an inanılmaz ağrı çekiyorum. İki tane antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum ama etkilemiyor bile.Doktorum iltihap çok dağınık tek bir yere toplanması gerek dedi.Şu an onu bekliyoruz. Öğrenmek istediğim şey daha önce ameliyat olup bezeyi tamamen aldıran arkadaşlarım cinsel hayatlarında bir sorun oldu mu?Çünkü doktorum kayganlasma sorunu yüzünden cinsel hayatında sorun yaşarsın dedi.1 yıllık evliyim daha çocuğum yok.Yorumlarinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…