Lütfen konuyu dini siyasi tartışmaların oluşacağı bir platforma taşımayınız.
Zira yasaktır.
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği mezunuyum ve başörtüm yüzünden iş bulamıyorum arkadaşlar yaa
Aranızda bana okul veya dershane tavsiye edebilecek var mı?
ışimi çok seviyorum ve gerçekten yararlı olabileceğimi düşünüyorum.
:Saruboceq:
ben de başım açık diye iş bulamıyorum.. ne tuhaf...
o kadar çok kapalıların olduğu dershaneler varki adım başı hemde aslında bulabilirsiniz artık açıklara iş yok :1closedeyes:
öyle dershanelere bende gittim gitmez olaydım o da ayrı mesele :umursamaz:
kadın hocalar kapalıydı sınıfta açıyorlardı sadece dışarıda kapatıyorlardı...
2 tenefüs zili çalardı önce kadın hocalar çıkar giderdi sonra erkek hocalar 2.zilde giderdi...o sene kazanamdım bile üniversiteyi...
bizim eve hangi gazeteler giriyor gelmiş erkek hoca bana bunu soruyordu daha neler neler anlatsam...arkadaşım kapandı bu tür dershanelerin birine girdi hoca olarak ve onların yurdunda kaldı üniyi bitirdi onlardan maddi manevi çok güzel yararlandı...beni çok seven o arkadaşım onların içine girince sırf ben açığım diye beni aramaz oldu çünkü son konuşmamızda kapan dedi ne zaman kapanacan dedi.bende şaşırdım o sorusuna kapanmayı düşünmüyorum dedim.bende 2. sene kendim çalıştım kazandım hemde istediğim üniversiteyi ve bölümü hemde hiç kapanmadan başımı örtmeden birilerinden maddi yardım almadan babam okuttu...böyle dershanelerin adını dahi duymak istemiyorum...
ben de 2 sene devam ettim o dersaneye, açıktım da. ve sadece onların eğitimi sayesinde ülkenin en iyi üniversitelerinden birinde mimarlık okuyorum. benim gibi çok insan var. açık da vardı kapalı da vardı erkek de vardı. ben bunlara takılmadım, adam gibi dersime çalıştım, kimse de bana bir kez bile size denilenleri demedi, boğazıma durmadı. hatta ben merak edip kaç defa sohbetlerine bile katıldım, evlerde de kaldım. içlerine girmedim sadece durdum izledim. arkadaşınızın karaktersizliğini de bütün kapalılara maledemezsiniz. emin olun ben bu mantıkta olsam benim dinsiz olmam gerekirdi. :umursamaz:üniversiteye başladım, irtibatımı kestim tamamen. çok sonra kendim araştırarak dini kapanma kararı aldım, tamamen kendi kendime, 5 sene sonra. kapattım die kimse de yanıma gelip "vay kızım sen kapanmışın gel sana burs verelim" -tatlicadiarzu- demedi. dedikleriniz hiç inandırıcı değil. kendi kafanızdan kurup kurup yazıyorsunuz. :umursamaz:
konu başka yerlere çekilmiş canım, canını sıkmaa ... ben peruklu çalışıyorum... bi sıkıntı olmuyor benim devlet okulu... ama özel okullar veya dershanelere başvurabilirsin... gerçi artık özel yerlerde daha çok denetleme olduğu için peruk bile yasak diye duydum.. çoook güzel bi ünv den mezunsun tebrik ederim bölüm de çok güzel... bence seni havada kaparlar biraz piyasa yoklaması yap... şartlarını söyle... özel derslerde verebilirsin... Allah yardımcın olsun.... kaydirigubbakcemile5
bak o zaman öğrenciydim. ek bir iş peşindeydim. staj yaptığım okula gelip, okul öğretmenlerinden referans alarak seçtiler.sınav yaptılar kazandım. o tarz dersanelerin adlarını,çeterelerini tutacak kadar bilgili değildim sektörde.
çok önemli bir mevzu değil. arkadas bir sıkıntısından söz etmiş.. ben de bu deneyimimi paylaştım. arkadasa ya da kapalılara ya da açıklara karşı bir kasıtla konusmadım.
sizin tarafınızdan yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum.
bakın bir arkadaşta başına gelenden söz etmiş.. deneyim paylaşıyoruz burda.. herkes yaşantısından örnekler sunuyorki herkes bilgilensin.
bu da bir paylaşım..
ben iş bulma arama sıkıntısından söz etmedim. şu anda da öğretmenlik yapmıyorum. ve yaptığım işten memnunum.yukarda da belirttim. öğrenciyken yaşadığım bir durumdu. öğretmen olmak gibi bir çabam yok ..sorun baş örtüsü ya da açık olmak da değil.başı kapalı olduğu için iş bulamayan arkadaşı da hiç suclamadım,kınamadım. bası kapatmak tercih meselesidir. beni ne ilgilendirir.
kimseye bir düşmanlığım yok.arkadasın gölüne göre bir iş bulmasını diliyorum tüm kalbimle.. benım yazdığımdan bir art niyet sezdiyseniz,başı kapalıdan da sezmeliydniz.. sizin bu yaptığınız bizzat insan ilişkilerine nifak sokmaktır ve tanımadığnız insan hakkında hüküm vermektir. "art niyet..." içerikli cümleniz ve kadının kadına düşmanlığı ile ilgili cümleniz çok kırıcı ve düşünmeden sarfedilmiş sözler...
afedersiniz olgun bir insana hatırlatılmaması gereken bir söz ama özür dilemeniz gerektiği kanaatindeyim.
bence de konu çok başka yerlere çekilmiş. sıkıntısı olan arkadaşa yardımcı olmaya çalışmışsınız kimseye dil uzatmadan..
sizi tebrik ederim..
örnek alınmalı sizden.
iş aslında öyle değil şu anda devlette kapalı çalışanda var kanun yasak hiçe sayılarak hatta bu şekilde derse girmesi desteklenerek korunarak kollanarak mazlummuş hakkı yeniyomuş gibi kayırılarak kanunun doğruluğunu tartışırsınız ama uymak zorundasınız sırf kapalı olduğu için hiç bir törene katılmıyo öğretmen şimdi kendinizi koyun yerine acaba 1-2 hafta bayrak törenine katılmasanız başınıza ne gelir "artık devir bizim yıllaca ezildik şimdi sıra bizde" gibi bir piskolji oluştu başı açık derse girmek suç olursa yakında şaşırmayınben hiç bir dersanede bayan öğretmenlerin başı kapalı olarak çalıştığını görmedim,bir iki kolejde duydum hatta öğrencilerde kapalı girebiliyormuş ama dersanede duymadım ve görmedim.Ben de başörtülü bir öğretmen olarak kurallar gereği başımı açarak ders verdim,bu çok da hoş bir durum değil fakat ben okurken de aynı problem olduğu için her şeyi göze alarak mesleğimi seçtim,umarım herkes dilediği gibi iş bulur ve zorluklara katlanmak zorunda kalmaz...bu arada arkadaşların bahsettiği kolej ve dersanelerde bir çok başı açık öğretmen olduğu gibi kapalı olanlar da başlarını açıyor bizzat tanıdığım vasıtasıyla biliyorum,bunlar bizim konumuz değil zaten herkese hayırlı işler :)
iş aslında öyle değil şu anda devlette kapalı çalışanda var kanun yasak hiçe sayılarak hatta bu şekilde derse girmesi desteklenerek korunarak kollanarak mazlummuş hakkı yeniyomuş gibi kayırılarak kanunun doğruluğunu tartışırsınız ama uymak zorundasınız sırf kapalı olduğu için hiç bir törene katılmıyo öğretmen şimdi kendinizi koyun yerine acaba 1-2 hafta bayrak törenine katılmasanız başınıza ne gelir "artık devir bizim yıllaca ezildik şimdi sıra bizde" gibi bir piskolji oluştu başı açık derse girmek suç olursa yakında şaşırmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?