Ben sana bu konuda bilgi verebilirim. Bartholin kistini 2 sene çektim. Önce marsipulizasyon uygulandı Türkiye'de. 1 hafta sonra tekrar etti. Doktora gittim tıkanmış dedi. Patlattı dışarıdan ama 1 hafta sonra yine tekrar etti. Ben bu arada yurtdışına yerleştim. Burada doktora gittim, kisti komple alalım dediler. Bir daha sorun olmaz dediler. Ben de tamam dedim. Ameliyatı oldum şimdi bir sorunum yok. Tabi bunlar olurken ben bakire değildim. Bakire olsaydım da takmazdım, kızlık zarım bozulsa ne olacak, sonuçta sağlık daha önemli. Kime ne hesap vereceğim. Şimdi asıl konu kist alma ameliyatı 2 türlü yapılıyor. Eskiden o bölgede dışarıdan gözüken dikiş izi kalmasın diye doktorlar içten dikiş atıyorlarmış. O zaman da kaslar zedeleniyor ve sinirlere zarar verilebiliniyor. Benim ameliyatım dışarıdan yapıldı. Kızlık zarı bozulmazdı yani. Muhtemelen senin ameliyat içeriden yapıldı. O nedenle kızlık zarı bozulmuş olabilir.Yıllar önce olduğu için bu yöntem tercih edilmiş. Hala da Türkiye'de doktorlar bu yöntemi tercih ediyor diye biliyorum. Ama burada doktorları suçlayacak birşey göremiyorum. Kızlık zarı ameliyatta bozulmaz diye bir kanun yok. O ameliyat yapılmak zorundaymış belli ki. Önemli olan şimdi sağlıklı olman. Bu hastalık çok çektirir insana, hayatı zehir eder. Şimdi sorunun yok şükret bence. Zarı da neden bu kadar dert ettin anlamadım. Hangi devirde yaşıyoruz? Seni zarın için seçecek bir adamla işin olmasın. Toplumca kızlık zarı önemli düşüncesini terk etmek gerekli.