merhaba ablalarım, ben 19 yaşında bir genç kızım (geçen yıl liseden mezun oldum diş hekimliği için bu yıl tekrar hazırlandım). annemi 2,5 yıl önce kanserden kaybettim. babamla yaşıyorum ne teyzem ne halam ne de bir ablam var çevremde soru sorabilecegim kimse yok. ben 6.sınıfta yani 12-13 yaşımda regl olmaya başladım. o kadar ağrılı geçiyordu ki o yaşımda ağrıdan kendimden geçip bayılıyor gibi oluyordum hep acilde geçiyordu o ilk gün. artık birkaç ay sonra annem halime dayanamayıp ilimizin en iyi özel hastanelerinden birinden randevu aldı. bartholin apsesi teşhisi kondu (annem bana hamileyken de aynısı olmuş ve hamile iken ameliyat olmak durumumda kalmış genetik galiba). ben doktor muayenesini bile hayal meyal hatırlıyorum ama durumuma çok ciddi denilmişti apar topar ameliyata alındım. zaman geçti 8.sınıfın başında rahatsızlığım yeniledi ve 2. ameliyatı oldum. ne kaderdir ki liseye geçtim ilk yıl aynı sorun yineledi ve sonunda komple alındı. ben 19 yaşına geldim ve artık bir şeyleri sorgulamaya başladım öğrendikçe. ablalarım benim sorunum şu: ameliyatlardan birinde ama hangisi bilmiyorum benim kızlık zarım hasar görmüş. hatta bunun annemin vefatından önce onda duran bir belgesi de mevcut. (belgenin varlığını ve durumumun bir kısmının bilgisini anneannemden öğrenmiştim allah rahmen eylesin kaybedeli 1 yıl oluyor) Bu durum benim kendimi kusurlu eksik ve kötü hissetmeme neden oluyor bu yüzden sorgulayıp bir sürü araştırma yaptım çünkü her şeyi bilen annem şu an yaşamıyordu babam da hiçbir ameliyatın ayrıntısını bilmiyor zaten sormya da çekiniyorum. araştırdım ve kimse bakireyken böyle bir ameliyat geçirdiğinde zara zarar verdiğini yazmamış. aklıma takılıyor. madem zarar vermeden de yapılabiliyordu neden bana böyle bir şey yaptı doktorlar? durumumun ciddi olduğunu hatırlıyorum o zaman gerçekten çocuk gibi bir şeyim zarmış şuymuş buymuş ilgimi çekmiyor sorgulamıyorum. Ama şu an bunu sorguluyorum. Evde o belgeyi aradım ama bulamadım anneme sorma imkanım yok sizlere danışmak istedim. Bu bana yapılan yanlış bir ameliyat mıdır doktorun hatası mıdır veya normal bir şey midir? yaşım ve cinsiyetim itibariyle yaşıtım bir erkek görüp beğenince evlenme hayali düşüyor aklıma ama sonra diyorum ki kendi kendime sen kusurlusun seni kimse böyle kabul etmez. Benim psikolojimi çok bozuyor bu durum. Bakıyorum yazıyorum sürekli googlea herkes bakireyken de gayet olmuş bu ameliyatı ama hiçbirinde bu sorun yok neden bir tek ben? Eğer doktorun kusuru varsa ben gerekenin yapılmasını isterim çünkü bu benim hayatımı etkileyecek bir durum belki de. Ama eğer böyle bir şey mümkünse de doktoru gidip suçlayamam ama gördüğüm kadarıyla benim durumumda olan kimse yok. Lütfen bilginiz varsa beni de bilgilendirin bana yol gösterin