How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bartholin kisti hakkında

pearl95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
70
1
36
Adana
merhaba ablalarım, ben 19 yaşında bir genç kızım (geçen yıl liseden mezun oldum diş hekimliği için bu yıl tekrar hazırlandım). annemi 2,5 yıl önce kanserden kaybettim. babamla yaşıyorum ne teyzem ne halam ne de bir ablam var çevremde soru sorabilecegim kimse yok. ben 6.sınıfta yani 12-13 yaşımda regl olmaya başladım. o kadar ağrılı geçiyordu ki o yaşımda ağrıdan kendimden geçip bayılıyor gibi oluyordum hep acilde geçiyordu o ilk gün. artık birkaç ay sonra annem halime dayanamayıp ilimizin en iyi özel hastanelerinden birinden randevu aldı. bartholin apsesi teşhisi kondu (annem bana hamileyken de aynısı olmuş ve hamile iken ameliyat olmak durumumda kalmış genetik galiba). ben doktor muayenesini bile hayal meyal hatırlıyorum ama durumuma çok ciddi denilmişti apar topar ameliyata alındım. zaman geçti 8.sınıfın başında rahatsızlığım yeniledi ve 2. ameliyatı oldum. ne kaderdir ki liseye geçtim ilk yıl aynı sorun yineledi ve sonunda komple alındı. ben 19 yaşına geldim ve artık bir şeyleri sorgulamaya başladım öğrendikçe. ablalarım benim sorunum şu: ameliyatlardan birinde ama hangisi bilmiyorum benim kızlık zarım hasar görmüş. hatta bunun annemin vefatından önce onda duran bir belgesi de mevcut. (belgenin varlığını ve durumumun bir kısmının bilgisini anneannemden öğrenmiştim allah rahmen eylesin kaybedeli 1 yıl oluyor) Bu durum benim kendimi kusurlu eksik ve kötü hissetmeme neden oluyor bu yüzden sorgulayıp bir sürü araştırma yaptım çünkü her şeyi bilen annem şu an yaşamıyordu babam da hiçbir ameliyatın ayrıntısını bilmiyor zaten sormya da çekiniyorum. araştırdım ve kimse bakireyken böyle bir ameliyat geçirdiğinde zara zarar verdiğini yazmamış. aklıma takılıyor. madem zarar vermeden de yapılabiliyordu neden bana böyle bir şey yaptı doktorlar? durumumun ciddi olduğunu hatırlıyorum o zaman gerçekten çocuk gibi bir şeyim zarmış şuymuş buymuş ilgimi çekmiyor sorgulamıyorum. Ama şu an bunu sorguluyorum. Evde o belgeyi aradım ama bulamadım anneme sorma imkanım yok sizlere danışmak istedim. Bu bana yapılan yanlış bir ameliyat mıdır doktorun hatası mıdır veya normal bir şey midir? yaşım ve cinsiyetim itibariyle yaşıtım bir erkek görüp beğenince evlenme hayali düşüyor aklıma ama sonra diyorum ki kendi kendime sen kusurlusun seni kimse böyle kabul etmez. Benim psikolojimi çok bozuyor bu durum. Bakıyorum yazıyorum sürekli googlea herkes bakireyken de gayet olmuş bu ameliyatı ama hiçbirinde bu sorun yok neden bir tek ben? Eğer doktorun kusuru varsa ben gerekenin yapılmasını isterim çünkü bu benim hayatımı etkileyecek bir durum belki de. Ama eğer böyle bir şey mümkünse de doktoru gidip suçlayamam ama gördüğüm kadarıyla benim durumumda olan kimse yok. Lütfen bilginiz varsa beni de bilgilendirin bana yol gösterin

Yok mu bilgisi olan?? napmalıyım ben lütfen bilgilerinizi tecrübelerinizi benimle paylaşın burada herkes sorusuna derdine çözüm buluyor fakat benim konumla ilgilenmemiş kimse:14:
Doktorun adı ve şu an çalıştığı hastanenin bilgisi bende var fakat gidip ondan mı bilgi alsam yoksa eğer ortada bir hata varsa kendisini savunur bilmediğim tıbbi dillerle konuşur diye başka bir doktora mı görünsem yoksa ortada tamamen bir yanlışlık varsa hukuki yola mı başvursam :26:

bartolin kisti absedir bildiğin canım ve içeride biryerlerde değil dışarıda gözüken bir yerlerdedir ameliyat dediğn eğer buysa apseyi boşaltmak yani su toplayan bi yeri patlatmaktan farksız.ama adet sancısı yaptığını ilk kes senden duyuyorum normalde çok ağrılıdır o abse ama reglden bağımsız olarak dokununca oturuken herşeyde ağrır.o yüzden ben senin durumunu pek anlayamadım.

:44:

bartolin kisti absedir bildiğin canım ve içeride biryerlerde değil dışarıda gözüken bir yerlerdedir ameliyat dediğn eğer buysa apseyi boşaltmak yani su toplayan bi yeri patlatmaktan farksız.ama adet sancısı yaptığını ilk kes senden duyuyorum normalde çok ağrılıdır o abse ama reglden bağımsız olarak dokununca oturuken herşeyde ağrır.o yüzden ben senin durumunu pek anlayamadım.

:44:

şu an kendimden şüphe ettim :44: benim ameliyatım dışardan falan olmadı bildiğiniz içeriden oldu birisinde diğer ikisi de laporoskopi denilen yöntem ile yapıldı. acaba ben kistin adını yanlış biliyor olabilir miyim? lütfen yadırgamayın gerçekten resmen çocuktum doktorlarla bizzati görüşme fırsatım olmadı annem her şeyle ilgilendi. annemdeki kistin (veya apse) bartholin olduğundan eminim. acaba onunkiyle benimkini mi karıştırdım:14: inanın kendimi çok kötü hissediyorum soru soracağım bir annem yok kendimle alakalı ne olduğunu bile bilmediğim bir durumun peşinden koşuyorum sadece bir su toplaması olmadığını ciddi kist problemim olduğunu biliyorum. peki tam olarak bana ne olduğunu öğrenmem için de beni ameliyat eden doktora mı yoksa başka bir doktora mı görünmemi önerirsiniz?

ameliyat raporlari durmuyo mu? kime gitsen sana nasil soylicek ki alinan parcanin noldugunu ameliyat tarihi de eski kendi doktorunda dosyanin duruyo olma ihtimali de dusuk.babanla konusmalisin bence o sana baska durumunu hatirlicak birilerini soyler akraba es dost vs.
bir de bu kadar huzursuzsan bir doktora muayene ol zarinda hafif bi hasar olduysa kapanmis olabilir kucuk yaslarda oyle oluyo yanlis bilinen bisey var eger ki iliskiye girmis biri bile uzunca zaman iliskiye girmezsr zar kendini toparlayabiliyo. bence en mantiklisi muayene olman.
aslinda bunu bu kadar düşünmeni anlayamadim raporla sana inanacak bi eşin olcagina hic olmasin bence

Ben sana bu konuda bilgi verebilirim. Bartholin kistini 2 sene çektim. Önce marsipulizasyon uygulandı Türkiye'de. 1 hafta sonra tekrar etti. Doktora gittim tıkanmış dedi. Patlattı dışarıdan ama 1 hafta sonra yine tekrar etti. Ben bu arada yurtdışına yerleştim. Burada doktora gittim, kisti komple alalım dediler. Bir daha sorun olmaz dediler. Ben de tamam dedim. Ameliyatı oldum şimdi bir sorunum yok. Tabi bunlar olurken ben bakire değildim. Bakire olsaydım da takmazdım, kızlık zarım bozulsa ne olacak, sonuçta sağlık daha önemli. Kime ne hesap vereceğim. Şimdi asıl konu kist alma ameliyatı 2 türlü yapılıyor. Eskiden o bölgede dışarıdan gözüken dikiş izi kalmasın diye doktorlar içten dikiş atıyorlarmış. O zaman da kaslar zedeleniyor ve sinirlere zarar verilebiliniyor. Benim ameliyatım dışarıdan yapıldı. Kızlık zarı bozulmazdı yani. Muhtemelen senin ameliyat içeriden yapıldı. O nedenle kızlık zarı bozulmuş olabilir.Yıllar önce olduğu için bu yöntem tercih edilmiş. Hala da Türkiye'de doktorlar bu yöntemi tercih ediyor diye biliyorum. Ama burada doktorları suçlayacak birşey göremiyorum. Kızlık zarı ameliyatta bozulmaz diye bir kanun yok. O ameliyat yapılmak zorundaymış belli ki. Önemli olan şimdi sağlıklı olman. Bu hastalık çok çektirir insana, hayatı zehir eder. Şimdi sorunun yok şükret bence. Zarı da neden bu kadar dert ettin anlamadım. Hangi devirde yaşıyoruz? Seni zarın için seçecek bir adamla işin olmasın. Toplumca kızlık zarı önemli düşüncesini terk etmek gerekli.

Bartholin kisti sıkıntısını aşayan bir kişi olarak içeride değil dış kısımda oluşuyor.Benim doktorum Şırınga ile içini boşaltma yöntemini seçti.Çok şükür şimdilik oturabiliyorum ağrımda öyle eskisi gibi yok. tekrarlamasından çok korkuyorum o kadar tekrar o acıyı çekmek istemiyorum.Başınıza gelebe kadar böyle bir rahatsızlık yaşayabileceğinizi bilmiyorsunuz ama başınıza gelince ve araştırınca herkesin böyle bir sıkıntısı olabileceğini öğreniyorsunuz.2 kutu antibiyotik aldım, vajinal krem kullandım,temizliğimide baticonla yapıyorum.Ama kasığımda ağrım ara ara oluyor.Parçada aldırdım.Bugün sonucu almaya gideceğim.Benim için dua edin olur mu ? Bugün sanırım duaya çok ihtiyacım var, çatala çıkmak insan psikolojisini gerçekten etkiliyor.

Sonucu aldım çok şükür temiz çıktı. Enfeksiyon kaynaklı bir hastalıkmış .E.Ecoli sebep oluyormuş. Doktorum tekrar oluşursa bu sefer cerrahi olarak müdahale edeceğini söyledi. Vajinal temizlik çok önemli bu hastalıkta. Lütfen dikkat edin kendinize.

Merhabalar ben de 1 hafta once bartholin kistiyle tanistim.cok agrili bir hafta gecirdim.once ozel bir doktora gittimbartholin absesi dedi.lokal anestezi yapip apseyi bosaltirim dedi ama islem 200 tl imis.bir suru hap verdi 1-2 gun kullandimdaha kotu oldu acisindan duramadim ve devlet hastanesine gittim.doktor uyusturmadan enjekte ile icini bosaltti acayip canim acidi.1gece hastanede kaldiktan sonra eve geldim suan cok yeni ama hala sizliyor biraz sislik var ve enjekte edilen yerden iltihap geliyor biraz.2 hafta sonra kontrolum var.iyilesmicek diye korkuyorum ne zaman normale donerim bu durumu yasayanlar beni aydinlatir misiniz?

Bartholin apsesi varken kizlik zari mi mesele yani anlayamiyorum bu zihniyeti. Evlendigin adamin senden once ne halt yedigini bilme ihtimalin yok bu yuzden senin zarinin ne durumda oldugunun bir onemi yok. Ayrica bu bir organ degil deri parcasi dolayisiyla eksikliginin bir problem yaratmamali mide karaciger falan degil. Ve dis hekimi falan demissin sen de mesleginde ayni durumlarla karsilasabilirsin, anlamadan bilmeden bir deri parcasi icin hemen hukuki islem muhabbeti yapiyorsun en kotu gidip diktirirsin bu kadar takiliyorsan bartholin bezinin kanali kizlik zarinin vajinaya bakan tarafina acilir. Bu arada vajinanin ne oldugunu turk kadini ogrense iyi olur artik o disaridaki kisimlar dis genitaldir dudak olarak adlandirilir vajina dis genitaller ve rahim arasindaki yoldur sadece o da bir organ degildir. Neyse bartolin bezi apselestiginde ona bir girisim yapabilmek icin zarin ic tarafina mudahale etmek gerekir apseyle agridan kivranarak gelen hastada zari mi dusunursun oncelikli olarak. Benim de kistim var ve apse olursa en son dusundugum sey zarim olur umrumda falan da degil kimseye kendimi kanitlamak zorunda oldugumu dusunuyorum hic bir kadinin da boyle bir mecburiyeti yok.

Back