Bartholin kisti böyle me başlıyor

Laallaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
188
56
98
30
Arkadaşlar vajina sol giriş de sabit bir acı var oturdugum zaman acı veriyor yada elimle yokladığımda ne var orada diye elime şişlik falan gelmiyor sadece çok acıyor eşimle birlikte olurken hep bi acı var orda bartholin kisti olabilirmi dedim ama 3 aydır acı var ama şişlik oluşmadı başına boyle bise gelen varmı

bende de olmuştu ama 3 ay sürmedi canim doktora gitmende fayda var ihmal etme bence

Doktora gittim ve bartholin kisti olmadığını enfeksiyon sonucu acı oluştuğunu söyledi.

Merhaba Hepinize
Buraya sadece bartholin apsesi kisti veya her neyse konu için birşeyler yazabilmek adına üye oldum. Canım çok yandı ve ne yapmam gerektigini tam olarak bilemedigim için belki benim gibi yine buradan okuyup kendine bir çözüm yolu üreten olur diyerek paylaşmak istedim.2009 yilinda buraya yazmis bir hanimefendi bana care oldu cunku. Gecen hafta pazartesi günü vajinamin sol giris kisminda bir sislik oldugunu farkettim birazcik merakla sisligin yaygin oldugu alani inceledim.. sol iceriye dogru da bir sislik vardi. Yani nereden kaynaklandigi belli olmayan vajinamin solunu sisiren birsey.. cinsel yasamim aktif oldugundan beri 3 ayda bir doktor kontrolune giden biriyim bu arada. Bunu soyluyorum cunku kimse birşey fark etmedi..Neyse..
Cilt yapım gereği fazlasıyla sık bir yerlerimde sivilce sorunum olur.. Ağrılı olur.. Baticonlar temizler kremimi sürer geçiririm.. bu başka türlü bir ağrıydı.. aklıma kıl dönmesi olabileceği geldi ama bir kıl görüntüsü yoktu ortada.. Aklıniza ilk gelebilecek ihtimalleri sıralamak istedim.. interneti açtım ve kendimdekine benzer birşeyler bulmaya çalıştım.. Bulduğum şey bartholin kistiydi..Ben kendimi 25 yasindan beri kontrol ederim ellerimle goguslerimi vajinami.. Düşündüm sanırım sol tarafımda şişmiş birşey vardı ama yeri orası değildi.. değişken olabilir belki de bilmiyorum.
Bir kez banyoda bayılacak gibi oldum vajinamin ağrısından sanki icimden birşey koparıyorlardı..doktora gittim görünürde yine bisey olmadığını kist kontrollerini falan da yaptı.. bu arada düzenli gittiğim ve ara ara gittiğim iki doktor var ikisi de birsey bulamadi..
Pazartesi günü bartholin kisti olduğunu düşünerek antibiyotik içmeye başladım flaggy.. Ardından ikinci gün abse arttı. Antibiyotik kullanmaya devam ettim dut kürüne de başladım sıcak banyo oturmaları yaptım.. carsamba gunu internette burda bir yazi buldum..esinin ilaclarini kullanarak apseyi patlatmisti.. kafaya koydum ameliyat kazima bilmem ne bu yöntemleri kullanarak kendimi delik desik ettirmicektim.. Kremin adi hirudoid forte.... kullandım.. hem de 2 saatte bir kurudukça sürerek.. Baktim bir hareketlenme var.. apse portakal büyüklüğüne geldi..ağrı kesiciler ise yaramaz deniyor için mutlaka..hafifletiyor.. Apse portakal kadar oldu.. Dedim ki tamam ya kesin ölürüm bu ağrıdan sıcak bir oturma banyosu daha yaptım.. üzerine kremi sürdüm sargı beziyle incecik kapattım.. Ağrı kesicimi de içtim.. agrim hafifledi..dedim tamam pazartesi doktora gidicem. Sol tarafımda portakal büyüklüğünde birşey var oturamıyorum kalkınca ağrıyor yatıyorum 45 derecelik açiyla.. Bunlarin hepsi dogru..Ama sonra ilik birsey hissettim..Banyoya gittim cilt üzerinden kendine akacak bir yer bulmus akiyor..Ama ne akma .. Hayatimda ne boyle bir iltihap ne de böyle bir pislik gormedim.. Aktikca rahatladim.. 1 saat surdu akmasi.. akmasina yardimci olmak icin cok hafif dokundum.. En son kan geldi.. ilik bir dus alip baticonla temizledim.. Üzerine kreme devam.. bırakmam.. Antobiyotike de devam onu da bırakmam.. dut kürüne de devam..
Bugün pazartesi şişliğin olduğu yerde ufak bir aciklik var sanki çukur gibi.. ufak bir kan akisi var pansuman yapiyorum.. 2 saatte bir.. Temizlikle hic ilgisi yok cunku kisisel temizlik benim icin hep cok onemli olmustur. Acim yok denecek kadar az.. yok hatta..
Gidip kendimi o tessten bu teste o denemeden bu denemeye atmayı hiç istemediğim için gitmedim..Duruma gore gidicem ve bu konuyla ilgili de buraya yazmaya devam edeceğim.. Cahil ya da aklı yetmeyen biri değilim.her hastalandığımda da doktora giderim.. Ama bu kez rutin kontrollerden fazlasını yaptırdığım birseyi başıma gelmeden hiç bir doktor bulamadı.. bulamadıysa tedavi nasıl edecekler dedim.. Bilmiyorum yardımı olur mu yardımcı oldum mu .. tek ricam bu seviyeye gelmeden bu ihtimali de değerlendirmesini doktorunuza iletmeniz..cunku ben eğer böyle birşey olduğunu bilsem mutlaka acaba bu mu diye sorardım doktoruma..Ama olan oldu .. Kimsenin yaşanmamasini dileyeceğim kadar korkunç bir ağrı.. Geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…