Simdi ilk olarak kara merhemi sur muhakkak buraya yazdiktan sonra da cok arastirdim senden baska bircok kiside doktor onerisiyle bartoline kullananlar olmus o yuzden kullan diyebiliyorum. Ben kullandim bir kez cok etki etmedi cunku agrisi yok suan sadece hassaslik var ve normal durunca sislik gorunmuyor eger cok sis ve apseli olsaydi o merhemin direkt etki edecegini dusunuyorum. Merhemi pamukla gazlibezle ic tarafa kalinca koy ve bekle en az 2 3 saat sabaha kadar birakanlarda olmus. Eger bu ise yaramazsa hic bekleme ameliyat deyince gozun korkmasin kisa bir islem ben ilk nesterle lokal actirdim ama enfeksiyonlu bolgeyi iki yane igne uyusturmadi ve kotu bi tecrubeydi. Ikincisinde genel anesteziyle oldum ameliyata girerken acidan bayiliyordum yuruyemiyordum seni cok iyi anliyorum. Ameliyattan ciktigimda kus gibiydim agizlastirma yaptilar 1 gun anestezi yuzunden mecburen hastanede kaldim yoksa ayni gunde cikabilirdim. 1 gun sonra yuruyerek ciktim 3 kat evime merdivenlerden ciktim bana bakacak kimse yoktu ilk isim kendime corba yapip tuvaleti yikamak oldu bak tum bunlari ameliyattan 1 gun sonra yaptim. Hic aci cekmeye gerek yok bu kadar eziyet bu yasayan bilir. Birkac gun siyah merhemi dene patlar insallah kendiliginden. Benim kucuk olunca hicbirsey etki etmiyor olgunlasmadi cunku apse de yok. Evli olmasam boyle beklerim ama evli olunca isler degisiyor.