Bartholin Apsesi kendiliğinden iyileşenler var mı

derya6854

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
3
0
25
Merhabalar hanımlar. Yaklaşık 5 gün önce Bartholin apsem çıktı. 1 sene öncesinde de yaşamıştım bu durumu ve antibiyotikle geçmişti doktora görünmedim. Bu seferde kendiliğinden geçer dedim ve herhangi bir doktora gitmedim açıkçası çekiniyorum. Yine antibiyotik kullanmaya başladım ve İbrahim Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorum. Bu durumu yaşayan birçok kadının ameliyattan memnun kalmadığını ve önermediğini farklı forumlarda okudum. Son 2 gündür apsem çok şiddetli bir şekilde ağrıyor. Aranızda bu durumu yaşayan ve kendi kendine patlayan var mı nasıl patladı patlamadan önce durumunuz nasıldı bunu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Apse patladiktan sonra geçen sene vajina normal haline dönmüş müydü sislik kalmış miydi bende bunu merak ediyorum patlayanlarda

Marsupializasyon yaptırın iyi bir doktora başka çaresi yok yoksa bartholin apsesi tekrarlayan bir durum

Geçen sene bende apse oluşmamıştı sadece kist vardı normal haline döndü 1 sene boyunca hiç sıkıntı yaşamadım
Belki patlar yine bir süre sıkıntı yasamazsiniz dut kuru falan yapın ama tekrarliyor genel olarak bir kez olup daha olmayanlarda var sürekli olanlarda

Size öneremem marsupializasyon doktorların önerisi bu yoksa benim kistim yoktu ve ilk apsemdi ne olduğunu bilmiyordum

Size öneremem marsupializasyon doktorların önerisi bu yoksa benim kistim yoktu ve ilk apsemdi ne olduğunu bilmiyordum
peki marsupializasyon yapıldıktan sonra durumunuz nasıldı ağrı acı var mıydı iyileşme süreci nasıl oldu biraz bilgi verebilir misiniz

Yani bir tek açıklık görüntüsü var onu da her doktor o kadar açık yapmiyor çok az açıklık bırakan doktora yaptirirsaniz sıkıntı yasamazsiniz bence

X