Bende oyle biliyorum balim icindeki alkol kopurdukce zamanla bozulur :) bu parfumu kimyagerler hazirlarken zaten alkolunu esansini esit oranla hazirliyolar.. Hic kullanilmadan durursa benim fikrimce o parfum daha uzun omurlu kalir.. Ama kullanmadan once surekli calkalanirsa ki bence yok boyle bisey :) parfumun bozulma omru daha hizli olur.. Yanlismi biliyoruz arkadaslar bilen biri varsa lutfen aydinlatsin bizi :)Hayır ya çalkalanmaz.. Yani zaten koku yapılırken eşit dağıtılmıyor mu içinde ki esanslar vs.. Bence de daha erken bozulmasına sebebiyet verir..
Kuzum dogru ilaclari sivi sac kremleri calkalariz evet ama bu tur urunlerde kullanilan alkolle parfumde kullanilan alkol bir degil ki cesit cesit alkoller var :) mesela coca coladaki alkol diyelim calkalandikca asidi kacar degilmi :) icilmez o kola artik :))) sivi sac kremlerinde ki alkoller de kivam vermek icin kullaniliyor yani calkalansada bisey olmaz.. Ama parfum olayi cok daha farkli yazmiyoki internette boyle bisey ama arkadasin dedigi parfum calisanlarina egitim veren kisilerle konusmak isterim bi telefon numarasi versede olur bizzat arayip sormak isterim :)Canım bilmiyorum ama çalkalayın falan deyince bizimle dalga geçiyorsun gibi oldu.. Tabi ki dediğin doğru da olabilir.. Mesela ilaçları, sıvı saç kremlerini. Sıvı olan çoğu şeyi çalkalarız aslında.içindekiler tam olarak karışsın diye.. Yani dediğin doğru da olabilir mantiken ama hiç duymadık sorun orda
Bunu söyleyen arkadaş kendisini mi kastetti acaba uzman olarakKuzum dogru ilaclari sivi sac kremleri calkalariz evet ama bu tur urunlerde kullanilan alkolle parfumde kullanilan alkol bir degil ki cesit cesit alkoller var :) mesela coca coladaki alkol diyelim calkalandikca asidi kacar degilmi :) icilmez o kola artik :))) sivi sac kremlerinde ki alkoller de kivam vermek icin kullaniliyor yani calkalansada bisey olmaz.. Ama parfum olayi cok daha farkli yazmiyoki internette boyle bisey ama arkadasin dedigi parfum calisanlarina egitim veren kisilerle konusmak isterim bi telefon numarasi versede olur bizzat arayip sormak isterim :)
Ayrıca ek olarak benimde kimyager bi arkadaşım var ve parfümü çalkalamanın parfümü bozacağını söyledi şimdi telefonla konuştum kendisiyle :)
Kime inanıyım ben şimdi burda ?[/QUOTE
parfüm yapımı ve kullanı mı ile bir kimyagerin ne alakası var hiç bir alakası yok ben söyleyeyim sadece parfüm firmalarında devlet ya kimyager ya da eczacı bulundurmayı şart koşar. firmanın ihtiyaç duyduğu şey sadece arkadaşların diplomasıdır. bunun aksini söyleyecek arkadaşları alınlarından öperim........şu çalkalama işine de gelince kabullenmesi ne kadar zormuş arkadaş yok bozar yok ayrın mı bu yok bilmem ne....canlarım ciğerlerim ben size pratik bir bilgi verdim ister alın isterseniz almayın niye bu kadar mevzu yaptınız ki? ha şunu da açıkca söyleyim parfüm bilgimi tecrubemi sınamak isteyen arkadaşlara diyorum işte meydan. üslubu siz belirleyin ya kibirlice konuşalım ya efendice ikisine de varım.
Bilemedim kuzum valla ben sadece dogrumu degilmi ogrenmek istiyorum :) bunu guzel guzel aciklamadigi gibi meydan okuyalim birbirimize diyo parfumden anlamiyo demiyorum bende kendimi parfum konusunda bilgili bulmuyorum herkes gibi bi kullaniciyim ve kullanici olarak az cokta olsa biraz bilgim var ama kendisi sanirim baya uzman bu konudaBunu söyleyen arkadaş kendisini mi kastetti acaba uzman olarak
parfüm kullanıcısı olmak ile parfüm uzmanı olmak çok farklı şey değerli arkadaşım. parfümlerin hepsinde gerek orijinal gerekse açık yada imitasyon üç ana madde vardır 1) esans parfümün ana unsurudur 2) alkol: esansı inceltecek diğer bir deyişle tonunu ayarlayacak ikinci maddedir 3) su bu da hepsinde olmamakla birlikte alkolün keskinliğini kırması için parfüme katılan üçüncü maddedir......şimdi gelelim çalkalama olayının inceliğini yoğunlukları ağırlıkları ve içerikleri bir birinden farklı bu üç maddenin aynı şişe içinde bulunup da zamanla bir birinden ayrışması kimyanın tabi kurallarından biridir. hal böyleyken rafınızda beklettiğiniz parfümü çalkalamadan üzerinize sıkarsanız sırasıyla ağırlığı fazla olan hangi ana maddeyse o üzerinize gelir ya esans ya alkol ya da su....işte bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken şey parfüm şişenizi kibarca değil biraz sert hareketle 4-5 kez çalkalayıp şişedeki karışımı tekrardan homojenleştirerek kullanıma hazır duruma getirmenizdir.. ve deneyince göreceksiniz ki parfümünüzün kalitesinde bozulma olmadığı gibi aldığınız günden bile daha güzel olmuş olacaktır. umarım çalkalayıp kullanma konusunu anlatabilmişimdir. bu arada eğer parfümle alakalı başka merak ettikleriniz varsa bilgimi paylaşmaktan memnun olurum
amacınız üzüm yemekse eyvallah ama yok bağcıyı dövmekse orda meydan okuma olur. şimdi size izahatını yapayım birinci sorunuz kimyagerler parfümü yapmıyor mu: kimyagerler parfüm yapamaz diye bir şey idda etmiyorum sadece kimyagerlerin işidir manası varsa işte bu yanlış bir tesbittir. parfüm yapmak koku uzmanlarının işidir. ne kimyager ne eczacı ne de sosyalci diye bir kısıtlama yoktur.. kokuya duyarlı ve ilgili akıl ve iyi bir burun sahibi herkes parfüm yapabilir. bir örnek verecek olursak: portakal çiçeği, vanilya, sedir ve sandal ağacı ile yasemin aromasını bir araya getirdiğimiz de nasıl bir koku ortaya çıkar? bu soruyu parfüme ilgi duymayan her hangibir kimyager olur inşaat mühendisi olur ve ya bir öğretmen olur vs vs sıradan bir vatandaşa sorsak acaba ortaya çıkacak ortak koku hakkında bilgi verebilir mi? tabiykide doğru cevap veremez hatta onları otorite kabul etmenize bile şaşarlar. size bu konuda doğru cevabı verecek tek kişi koku uzmanlarıdır. koku uzmanlığı diye benim bildiğim bir bölüm de yoktur...ilk başta da dediğim gibi koku uzmanlığı konuya ilgi duyan ve bu işte deneme yanılma usulüyle emek vererek yol kat eden kişilerdir.Hopbalaa bi sakinles canim :) kimse burda meydan falan: okumuyor sana.. Parfumleri kimyagerler yapmiyorsa kim yapiyor peki? Bisey soyluyosun ama inan hic bisey anlamiyorum :) Burda bi fikir attin ortaya senden baska kimsenin duymadigi hatta bilmedigi bi fikir ve bunun dogruluguda mechul hala aciklayamiyosun.. Bunu bize guzel guzel anlatman gerekir meydan okumakla yapamazsin.. Kimse itimat etmez ozaman sana..
açıklamam aşağıda dilerseniz okuyun umarım faydalı olurBilemedim kuzum valla ben sadece dogrumu degilmi ogrenmek istiyorum :) bunu guzel guzel aciklamadigi gibi meydan okuyalim birbirimize diyo parfumden anlamiyo demiyorum bende kendimi parfum konusunda bilgili bulmuyorum herkes gibi bi kullaniciyim ve kullanici olarak az cokta olsa biraz bilgim var ama kendisi sanirim baya uzman bu konudameydan okumak istedigine gore :)) yok valla ozaman boy ölcusemem ben boyle uzmanlarla :))
Noluyo bebegmm okuyamadm tamHopbalaa bi sakinles canim :) kimse burda meydan falan okumuyor sana.. Parfumleri kimyagerler yapmiyorsa kim yapiyor peki? Bisey soyluyosun ama inan hic bisey anlamiyorum :) Burda bi fikir attin ortaya senden baska kimsenin duymadigi hatta bilmedigi bi fikir ve bunun dogruluguda mechul hala aciklayamiyosun.. Bunu bize guzel guzel anlatman gerekir meydan okumakla yapamazsin.. Kimse itimat etmez ozaman sana..
Canımm burda seninle kimse dalga geçmedi öncelikle bunu bil..bir insanın kendini övmesi onun ne kadar cahil olduğunu ispat etmeye yeterlidir. konu hakkında hem meydan okumam hemde uzmanlığımı ön plana çıkarmamın nedeni değerli arkadaşlarımızın alaycı ve aşağılayıcı üslubu oldu. inanın burdaki tek gayem parfüm hakkındaki görüşlerimi istifadenize sunmaktan başka bir maksadım yok. ne reklam yapılacak bir ortam nede bilmişlik taslanacak bir ortam değil burası. herkese sevgi ve saygıları mı sunarım.
Yok kuzum bişey birbirimizi ifade etmekte zorlandık sanırım :) Mune abla görürse bize kızmazsa iyi ya konu dışı konuşmalar olmamalı çünkü :)Noluyo bebegmm okuyamadm tam
O zaman konu degiselim bebegnYok kuzum bişey birbirimizi ifade etmekte zorlandık sanırım :) Mune abla görürse bize kızmazsa iyi ya konu dışı konuşmalar olmamalı çünkü :)
Ooo bu süpermiş bitanem aklında varmı bişiler hangilerini almayı düşünüyosun :))O zaman konu degiselim bebegn
Bargelloda 4parfum 45tl indirimi varmis
amacınız üzüm yemekse eyvallah ama yok bağcıyı dövmekse orda meydan okuma olur. şimdi size izahatını yapayım birinci sorunuz kimyagerler parfümü yapmıyor mu: kimyagerler parfüm yapamaz diye bir şey idda etmiyorum sadece kimyagerlerin işidir manası varsa işte bu yanlış bir tesbittir. parfüm yapmak koku uzmanlarının işidir. ne kimyager ne eczacı ne de sosyalci diye bir kısıtlama yoktur.. kokuya duyarlı ve ilgili akıl ve iyi bir burun sahibi herkes parfüm yapabilir. bir örnek verecek olursak: portakal çiçeği, vanilya, sedir ve sandal ağacı ile yasemin aromasını bir araya getirdiğimiz de nasıl bir koku ortaya çıkar? bu soruyu parfüme ilgi duymayan her hangibir kimyager olur inşaat mühendisi olur ve ya bir öğretmen olur vs vs sıradan bir vatandaşa sorsak acaba ortaya çıkacak ortak koku hakkında bilgi verebilir mi? tabiykide doğru cevap veremez hatta onları otorite kabul etmenize bile şaşarlar. size bu konuda doğru cevabı verecek tek kişi koku uzmanlarıdır. koku uzmanlığı diye benim bildiğim bir bölüm de yoktur...ilk başta da dediğim gibi koku uzmanlığı konuya ilgi duyan ve bu işte deneme yanılma usulüyle emek vererek yol kat eden kişilerdir.Canımm burda seninle kimse dalga geçmedi öncelikle bunu bil..
Bir fikir attın burda görüşünü söyledin herkes istediğini söylemekte özgür elbette..
Bizde kendi fikrimizi söyleyip ilkkez duyduğumuzu söyledik ee haliyle komik geldi yani ayran mı bu neyi çalkalıyoruz..? işte bunu bize hala açıklamadın burayı es geçiyorum artık açıklamada beklemiyorum çünkü gerçekten anlamıyosun bizi..
Bizim yorumlarımıza istinaden ilk sert edalı tavırlarla yorum yapanda sensin.. biz yine buna karşın gayet mutavazi bi şekilde senin anlamanı sağlıycak bi şekilde konuşuyoruz ve sonuç olarak yine anlamadın :) olsun buda kabul..
Burada insanlar birbirlerine fikirlerini paylaşıyor yararlı olmaya çalışıyor senin gibi meydan okumaya çalışmıyor..
Ortaya bi fikir attığımızda eğerki fikirlerimize karşı zıt yorumlar olursada saygıyla karşılıyoruz.. çünkü olması gereken bu..
Biz bence bu konuyu kapatalım burada çünkü ne sen bizi anlıyosun ne biz sana kendimizi anlatabiliyoruz.. Yalnız şunu bil kimse dalga geçmedi seninle..!
Bak canım gayet net okudum ve hala bişeyler yazarken bi iğneleyici konuşmalar bi laf sokmalar bi karşındakini küçüksemeler.. Uzman olabilirsin ama bu sana kimseye üstünlük taslaman anlamına gelmez.. Sana burda hiç bişey bilmiyosun anlamıyosun demedik.. Kendimizide uzmanız diye sana tanıtmadık.. Burda ukala bir şekilde ben şöyle bilgiliyim şöyle uzmanım varsa benimle boy ölçüşecek hodri meydan diyen sensin..amacınız üzüm yemekse eyvallah ama yok bağcıyı dövmekse orda meydan okuma olur. şimdi size izahatını yapayım birinci sorunuz kimyagerler parfümü yapmıyor mu: kimyagerler parfüm yapamaz diye bir şey idda etmiyorum sadece kimyagerlerin işidir manası varsa işte bu yanlış bir tesbittir. parfüm yapmak koku uzmanlarının işidir. ne kimyager ne eczacı ne de sosyalci diye bir kısıtlama yoktur.. kokuya duyarlı ve ilgili akıl ve iyi bir burun sahibi herkes parfüm yapabilir. bir örnek verecek olursak: portakal çiçeği, vanilya, sedir ve sandal ağacı ile yasemin aromasını bir araya getirdiğimiz de nasıl bir koku ortaya çıkar? bu soruyu parfüme ilgi duymayan her hangibir kimyager olur inşaat mühendisi olur ve ya bir öğretmen olur vs vs sıradan bir vatandaşa sorsak acaba ortaya çıkacak ortak koku hakkında bilgi verebilir mi? tabiykide doğru cevap veremez hatta onları otorite kabul etmenize bile şaşarlar. size bu konuda doğru cevabı verecek tek kişi koku uzmanlarıdır. koku uzmanlığı diye benim bildiğim bir bölüm de yoktur...ilk başta da dediğim gibi koku uzmanlığı konuya ilgi duyan ve bu işte deneme yanılma usulüyle emek vererek yol kat eden kişilerdir.
ve meşhur soruya gelecek olursak parfümü çalkalayıp kullanma mevzusu:
parfüm bir esans iki alkol üç arıtılmış su karışımından elde edilen bir şeydir. esans parfümün ana kısmıdır alkol esansın tonunu açmak için kullanılan ana malzemedir su ise alkolün parfümdeki keskinliğini kırmak için kullanılan son maddedir. şimdi değerli arkadaşlar kimyası bir birinden farklı bu üç malzeme uzun süre el değmeden bir yerde bıraklırsa bir birinden ayrışmaz mı? günlük kullanılan gıda malzemeleri şurup şampuan boya kısacası kimyasal içerikli sıvılarda hiç dikkat etmediniz mi çökeltilere ..ayrıca şunu da eklemek gerekirse parfümün ana malzemesi olan esans öyle sıradan sıvılar ile inceltilebilecek bir şey değildir bilinen en meşhur inceltici etil alkoldür ki esans ile karıştırıldığında esans ve etil alkolün iç içe girerek tam homojen bir karşım olması için ÇOK DEFA ÇALKALANMASI İCAB EDER uzun çalkalama veya karışımını sağlayacak her hangi bir el veya makine hareketi sonucunda etil alkol ve esans iyice karışır ve tek madde durumuna yani parfüme dönüşmüş olur. bu çalkalama sadece bir kereye has değildir. helede uzun süre kullanmadığınız bir parfümü iyice çalkalayın ki alkol esans ve su tek madde haline gelebilsin. bu yöntemle parfümünüz bitene kadar kalitesinden düşmeden aynı tonu size verir.
bu kadar zahmet edip yazdım e artık sizde zahmet edip okuyun canlarım.
bu sitede yabancıyım açıklamayı üç dört kez yazdım ama nereye gitti tam bilemedim. bu size yazdığım yanlış olmasın 5. tekrar oldu. defalarca kez yazmama rağmen hala yol kat edemeyince insan ister istemez geriliyor. bana laf sokmalar küçümsemeler falan var demişsiniz hitabımda diye de bakıyorum sizde benden aşağı kalmıyorsunuz maşallah .. neyse meselenin özü kalp kırdıysam özür dilerim. hakkınızı helal edinBak canım gayet net okudum ve hala bişeyler yazarken bi iğneleyici konuşmalar bi laf sokmalar bi karşındakini küçüksemeler.. Uzman olabilirsin ama bu sana kimseye üstünlük taslaman anlamına gelmez.. Sana burda hiç bişey bilmiyosun anlamıyosun demedik.. Kendimizide uzmanız diye sana tanıtmadık.. Burda ukala bir şekilde ben şöyle bilgiliyim şöyle uzmanım varsa benimle boy ölçüşecek hodri meydan diyen sensin..
Senden en başında istediğimiz de buydu zaten.. Bunu güzel güzel en başta anlatsaydın da buralara kadar getirmeseydin konuyu keşke..!!