Bargello açık parfüm kullananlar..

parfüm kullanıcısı olmak ile parfüm uzmanı olmak çok farklı şey değerli arkadaşım. parfümlerin hepsinde gerek orijinal gerekse açık yada imitasyon üç ana madde vardır 1) esans parfümün ana unsurudur 2) alkol: esansı inceltecek diğer bir deyişle tonunu ayarlayacak ikinci maddedir 3) su bu da hepsinde olmamakla birlikte alkolün keskinliğini kırması için parfüme katılan üçüncü maddedir......şimdi gelelim çalkalama olayının inceliğini yoğunlukları ağırlıkları ve içerikleri bir birinden farklı bu üç maddenin aynı şişe içinde bulunup da zamanla bir birinden ayrışması kimyanın tabi kurallarından biridir. hal böyleyken rafınızda beklettiğiniz parfümü çalkalamadan üzerinize sıkarsanız sırasıyla ağırlığı fazla olan hangi ana maddeyse o üzerinize gelir ya esans ya alkol ya da su....işte bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken şey parfüm şişenizi kibarca değil biraz sert hareketle 4-5 kez çalkalayıp şişedeki karışımı tekrardan homojenleştirerek kullanıma hazır duruma getirmenizdir.. ve deneyince göreceksiniz ki parfümünüzü dediğim gibi kullandığınızda parfümünüz bitene kadar aynı ilk gün ki kalitesinden daha da güzelleştiğine şahit olacaksınız. umarım çalkalayıp kullanma konusunu anlatabilmişimdir. bu arada eğer parfümle alakalı başka merak ettikleriniz varsa bilgimi paylaşmaktan memnun olurum
Guzelim burda kimse zaten parfum uzmaniyim demiyor kullanicisi ayri uzmanlik ayri diye aciklama yapmana hiic gerek yok.. Yazdiklarina gelincede biyerden kopyala yapistir yapmisin belli okumadim bile :))) calkalama olayi bu yasima geldim ilkkez duydum parfum magazalarinda calisanlara desen onlarda guler :KK70: bunu bilmek icin parfum uzmani yada kimya muhendisi olmak gerekmiyo :KK66: bu zamana kadar kim demis acaba parfum almaya gittiginizde aman calkalamadan sakin sikmayin diye hey allahim ya :KK70:

arkadaşlar bilmem daha önce gitme şansınız oldu mu ankara bahçeli bargelloya .. yıllardır parfüm kullanırım ama parfüm konusunda hiç bilgi sahibi de değilimdir. ancak bu şubedeki ilgili arkadaş saolsun hem bilgisiyle de hemde dürüstlüğüyle bana çok yardımcı oldu. nasıl kullanmam gerektiğinden nasıl muhafaza etmem gerektiğine hangi parfüm gurubunun hangi imaj ve ortamlara uygun olduğundan yine yaş mı dersin ten mi dersin ne bileyim parfüm namına aklınıza gelen gelmeyen bir çok konuda gayet samimi aydınlatıcı bilgiler veriyor. çok keyif aldım size de tavsiye ederim ....
sana söz veriyorum bir gün denicem parfümümü çalkalamayı:KK70::KK70::KK70:

canım sana tersi denk gelmiştir. mesela benim gittiğim ankara bahçelievlerdeki bargellodaki çalışanlar müthiş güler yüzlüler hatta o kadar çok koku denememe rağmen en küçük bir yanlışlarını görmedim. üstelik oradaki beyfendi parfüm konusuna da çok hakim yaş mevsim kalıcılık istediğim imaj,burç ve içerklere göre 10 çeşit bir birinden güzel parfüm sunuyor. yolun ankaraya düşerse uğramanı tavsiye ederim

doğrudur.. ben iki tanesine denk geldim ikisi de öyleydi o yüzden genelleme yaptım ama doğru olmamış demek ki düzgünce çalışan insanların hakkını yemişim affola=) ama benim denk geldiğim de o kadar fenaydı ki şimdi ifşa da etmek istemiyorum ama şöyle söyleyeyim ben tek şişe almak istediğimi ve bunun 15 tl olduğunu bildiğimi söylediğim halde bana ısrarla TEK ŞİŞE SATILMIYOR o da 25 tl, isterseniz 25 verin tek şişe alın siz bilirsiniz demişti iki şişe satmak için.. mesele tabi ki aradaki 10lira değildi bu davranışlarından sebep olayı uzattım ve müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumu (Nuray teşekkürler=)) ve 15tl dediklerini söyledim.. bu sefer ne dedi dersiniz.. siz istanbulda mı oturuyorsunuz dedi.. evet dedim neden.. istanbulda hiçbir bargello şubesinde tek şişe satışı olmaz da dedi.. ben de bargello tek bir firma değil mi her şubesinde aynı parfümler ve fiyatlar geçerli değil mi diye cevabı verdim.. baktım bir cevap veriyor ama sesi resmen içine içine kaçıyor=) dedim söylediklerinizden hiç birşey anlamıyorum daha yüksek sesle konuşur musunuz.. bu seferlik böyle olsun yeni müşterilere deneme amaçlı satıyoruz dedi.. ay kendi kendime dedim artık daha ne kadar saçmalayabilir.. gelen müşterinin yeni müşteri olduğunu nereden biliyorsunuz belki başka şubeden alıyordu daha önce dedim.. daimi müşterilerimiz numarasını söylüyorlar parfümün ismini değil dedi.. sanki herkes aynı şekilde parfüm istiyor.. kimine ismini söylemek daha kolay gelir kimi numarayı aklında daha rahat tutar, nasıl çevireceğini şaşırdı işte.. içimden yav he he dedim parfümümü de aldım çıktım.. :KK53:

doğrudur.. ben iki tanesine denk geldim ikisi de öyleydi o yüzden genelleme yaptım ama doğru olmamış demek ki düzgünce çalışan insanların hakkını yemişim affola=) ama benim denk geldiğim de o kadar fenaydı ki şimdi ifşa da etmek istemiyorum ama şöyle söyleyeyim ben tek şişe almak istediğimi ve bunun 15 tl olduğunu bildiğimi söylediğim halde bana ısrarla TEK ŞİŞE SATILMIYOR o da 25 tl, isterseniz 25 verin tek şişe alın siz bilirsiniz demişti iki şişe satmak için.. mesele tabi ki aradaki 10lira değildi bu davranışlarından sebep olayı uzattım ve müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumu (Nuray teşekkürler=)) ve 15tl dediklerini söyledim.. bu sefer ne dedi dersiniz.. siz istanbulda mı oturuyorsunuz dedi.. evet dedim neden.. istanbulda hiçbir bargello şubesinde tek şişe satışı olmaz da dedi.. ben de bargello tek bir firma değil mi her şubesinde aynı parfümler ve fiyatlar geçerli değil mi diye cevabı verdim.. baktım bir cevap veriyor ama sesi resmen içine içine kaçıyor=) dedim söylediklerinizden hiç birşey anlamıyorum daha yüksek sesle konuşur musunuz.. bu seferlik böyle olsun yeni müşterilere deneme amaçlı satıyoruz dedi.. ay kendi kendime dedim artık daha ne kadar saçmalayabilir.. gelen müşterinin yeni müşteri olduğunu nereden biliyorsunuz belki başka şubeden alıyordu daha önce dedim.. daimi müşterilerimiz numarasını söylüyorlar parfümün ismini değil dedi.. sanki herkes aynı şekilde parfüm istiyor.. kimine ismini söylemek daha kolay gelir kimi numarayı aklında daha rahat tutar, nasıl çevireceğini şaşırdı işte.. içimden yav he he dedim parfümümü de aldım çıktım.. :KK53:
Kuzum hehehe :KK70: boyle sorularla bastirarak cok iyi yapmissin :)) cidden iyi sacmalamis vericek cevap bulamayincada konustukca batmis :)) musteri hizmetlerini arayip bizzat konustum kuzum tek fiyat satislari 15 tl ikisi 25 tl diye soylediler bana :)) istanbulun göbeendeyim efemm ve 15 tl ye aliyorum tanesini :))) istanbulda hic bi sube satmiyomus oylemii :))) ey allahim sirf daha cok satmak icin yapiyolar bunu zaten :)) bende bu olaya kizdigimdan almiyorum bargellodan parfum marfum :))

Kuzum hehehe :KK70: boyle sorularla bastirarak cok iyi yapmissin :)) cidden iyi sacmalamis vericek cevap bulamayincada konustukca batmis :)) musteri hizmetlerini arayip bizzat konustum kuzum tek fiyat satislari 15 tl ikisi 25 tl diye soylediler bana :)) istanbulun göbeendeyim efemm ve 15 tl ye aliyorum tanesini :))) istanbulda hic bi sube satmiyomus oylemii :))) ey allahim sirf daha cok satmak icin yapiyolar bunu zaten :)) bende bu olaya kizdigimdan almiyorum bargellodan parfum marfum :))

:KK70::KK70: ne insanlar var ya..

Hepsi ayri bi cins :)) bide sen baska koku denemek istersin israrla sana farkli bi koku satmak isterler benim basima cok geldi :)) yav kardesim sen versene bana istedigim parfumu :KK70: boyle iste bu bargello calisanlari :))

dimi dimi :KK70: ya ben zaten bir koku söylemişim sana bana öner dememişim ki.. neyse bütün çalışanları böyledir demiyorum tabi ama benim rastladıklarım malesef ki müşteri memnuniyeti konusunda bir hayli bilgisizler..

dimi dimi :KK70: ya ben zaten bir koku söylemişim sana bana öner dememişim ki.. neyse bütün çalışanları böyledir demiyorum tabi ama benim rastladıklarım malesef ki müşteri memnuniyeti konusunda bir hayli bilgisizler..
Dogru kuzum butun calisanlar deildir mutlak ama benimde gittigim bikac bargelo subelerinde hep bi aksilik yasiyorum :) burda da herkes d&p calisanlarinin suratsizligindan ilgisizliginden bahsetmis ama tam askine bende hic d&p den sorun yasamadim bugune kadar valla :-)

Guzelim burda kimse zaten parfum uzmaniyim demiyor kullanicisi ayri uzmanlik ayri diye aciklama yapmana hiic gerek yok.. Yazdiklarina gelincede biyerden kopyala yapistir yapmisin belli okumadim bile :))) calkalama olayi bu yasima geldim ilkkez duydum parfum magazalarinda calisanlara desen onlarda guler :KK70: bunu bilmek icin parfum uzmani yada kimya muhendisi olmak gerekmiyo :KK66: bu zamana kadar kim demis acaba parfum almaya gittiginizde aman calkalamadan sakin sikmayin diye hey allahim ya :KK70:
Ayran mı bu çalkalıyoz
xenforo-smilies-kk49.gif

Ayran mı bu çalkalıyoz
xenforo-smilies-kk49.gif
özür dilerim bir konuda haklısın giriş cümlemin sertliği haddi mi aşmış kusura bakmayın tekrar dan ancak sizinde ne kadar saçma şeklinde yaptığınız yorum da pek hoş olmamış hani. açıklama kısmına gelince okusanız daha iyi olurdu benim her hangi bir menfaatim yok sizin kulladınğınız parfümde. cümleler kopyala yapıştır değil sadece 12 yıllık emeğin küçük bir yansıması... zahmet edip açıklamayı okuyun aklınıza takılan bir olursa sorun izah edeyim ....

hakkınızı savunarak gayet iyi yapmışsınız. neticede insan her yerde insandır. karşısına saf biri geldi mi hemen kandırmak ister. uyanık olmak lazım.

özür dilerim bir konuda haklısın giriş cümlemin sertliği haddi mi aşmış kusura bakmayın tekrar dan ancak sizinde ne kadar saçma şeklinde yaptığınız yorum da pek hoş olmamış hani. açıklama kısmına gelince okusanız daha iyi olurdu benim her hangi bir menfaatim yok sizin kulladınğınız parfümde. cümleler kopyala yapıştır değil sadece 12 yıllık emeğin küçük bir yansıması... zahmet edip açıklamayı okuyun aklınıza takılan bir olursa sorun izah edeyim ....
par

ha bu arada size bu bilgileri veren kişi parfüm danışmanlarını eğiten kişi desem hala çalışanlar ile birlikte gülermisiniz:)
Ozaman rica ediyorum parfüm çalışanlarına eğitim veren kişiler le bizleri bi görüştürürmüsünüz şahsen ben bizzat sormak isterim kendisine ki bununla ilgili internette en ufak bi şey yazmıyor :KK66:

par

ha bu arada size bu bilgileri veren kişi parfüm danışmanlarını eğiten kişi desem hala çalışanlar ile birlikte gülermisiniz:)
Ayrıca ek olarak benimde kimyager bi arkadaşım var ve parfümü çalkalamanın parfümü bozacağını söyledi şimdi telefonla konuştum kendisiyle :)

Kime inanıyım ben şimdi burda ?

Canım bilmiyorum ama çalkalayın falan deyince bizimle dalga geçiyorsun gibi oldu.. Tabi ki dediğin doğru da olabilir.. Mesela ilaçları, sıvı saç kremlerini. Sıvı olan çoğu şeyi çalkalarız aslında.içindekiler tam olarak karışsın diye.. Yani dediğin doğru da olabilir mantiken ama hiç duymadık sorun orda

Hayır ya çalkalanmaz.. Yani zaten koku yapılırken eşit dağıtılmıyor mu içinde ki esanslar vs.. Bence de daha erken bozulmasına sebebiyet verir..

X