Guzelim burda kimse zaten parfum uzmaniyim demiyor kullanicisi ayri uzmanlik ayri diye aciklama yapmana hiic gerek yok.. Yazdiklarina gelincede biyerden kopyala yapistir yapmisin belli okumadim bile :))) calkalama olayi bu yasima geldim ilkkez duydum parfum magazalarinda calisanlara desen onlarda guler bunu bilmek icin parfum uzmani yada kimya muhendisi olmak gerekmiyo bu zamana kadar kim demis acaba parfum almaya gittiginizde aman calkalamadan sakin sikmayin diye hey allahim yaparfüm kullanıcısı olmak ile parfüm uzmanı olmak çok farklı şey değerli arkadaşım. parfümlerin hepsinde gerek orijinal gerekse açık yada imitasyon üç ana madde vardır 1) esans parfümün ana unsurudur 2) alkol: esansı inceltecek diğer bir deyişle tonunu ayarlayacak ikinci maddedir 3) su bu da hepsinde olmamakla birlikte alkolün keskinliğini kırması için parfüme katılan üçüncü maddedir......şimdi gelelim çalkalama olayının inceliğini yoğunlukları ağırlıkları ve içerikleri bir birinden farklı bu üç maddenin aynı şişe içinde bulunup da zamanla bir birinden ayrışması kimyanın tabi kurallarından biridir. hal böyleyken rafınızda beklettiğiniz parfümü çalkalamadan üzerinize sıkarsanız sırasıyla ağırlığı fazla olan hangi ana maddeyse o üzerinize gelir ya esans ya alkol ya da su....işte bu durumun önüne geçmek için yapılması gereken şey parfüm şişenizi kibarca değil biraz sert hareketle 4-5 kez çalkalayıp şişedeki karışımı tekrardan homojenleştirerek kullanıma hazır duruma getirmenizdir.. ve deneyince göreceksiniz ki parfümünüzü dediğim gibi kullandığınızda parfümünüz bitene kadar aynı ilk gün ki kalitesinden daha da güzelleştiğine şahit olacaksınız. umarım çalkalayıp kullanma konusunu anlatabilmişimdir. bu arada eğer parfümle alakalı başka merak ettikleriniz varsa bilgimi paylaşmaktan memnun olurum