• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyodaki gider ve pis koku..

isisya

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.430
2.045
773
Kızlar konuyu nereye açacağımı bilemedim.
Yeni eve taşındık ve banyosunun yerdeki giderinden pis kokular geliyor. :50: Önce havalandırmadan geliyor sandık ama değilmiş. nasıl önleyeceğimi bilmiyorum. İçine domestos döktüm gitmedi. Parfüm sıksam olmuyor daha beter oluyor. Havalandırma etkili değil. :50:
Önerisi olan var mı? Fikirlerinizi bekliyorum. :43:

Bizim yeni evde de var:9:
Düz dirsek konduğu için oluyormuş, onu L şeklinde dirsekle değiştirmek gerekiyor ama kır-dök iş çıkacak. Eğer sebep buysa o dirsekler değişmedikçe ne yapsanız da gitmez o koku maalesef...

:( ya bu işin başka bir çözümü yokmu. :( kır-dök işi çok uzun ve yorucu. üstelik kiracıyız ev sahibi yaptırmak istemeyebilir. :(

Bizim banyoda olmuyor ama annemlerinkinde oluyordu rüzgarlı havalarda..

Bir kova sıcak su yap ve içine çokça detarjan ve de çamaşır suyu dök ama fazla fazla dök..

Sonra da hemen kapak ört giderin üstüne...Mutlaka faydası olur..

O zaman sürekli giderleri tıkayarak ve airwick tarzı kokular kullanarak bastırmaya çalışabilirsin.
Kalıcı bir çözümü yok maalesef, inşaattan kaynaklı bir hata.
Bizim de apartmandaki herkes şikayetçi.

Bizim banyoda olmuyor ama annemlerinkinde oluyordu rüzgarlı havalarda..

Bir kova sıcak su yap ve içine çokça detarjan ve de çamaşır suyu dök ama fazla fazla dök..

Sonra da hemen kapak ört giderin üstüne...Mutlaka faydası olur..

Keşke sadece rüzgarlı havalarda olsu sürekli var... :( çamaşır suyu döktüm içlerine ama örtmek aklıma gelmedi... bu akşam lavabo açıçılardan içine dökmeyi düşünüyordum bir kaçtane ama eğer tesisattan etkili olmayacaktır sanırım. :( :50: bu akşam sizin dediğinizi deneyeyim bari.

O zaman sürekli giderleri tıkayarak ve airwick tarzı kokular kullanarak bastırmaya çalışabilirsin.
Kalıcı bir çözümü yok maalesef, inşaattan kaynaklı bir hata.
Bizim de apartmandaki herkes şikayetçi.

:( ya ne saçma iş yapıyorlar bu tesisatçılar ya. altı üstü bir dirsek takma işi onuda sallayarak yapıyorlar. banyoda yatak odasının dibinde. o kadar kötü bir durum ki..:(

o gideri işin olmadığı sürece sürekli tıka yoksa başka çözümü yok aynı sorunu ben de yaşıyorum bir gün dışardan eve bir girdim ev çok fena kokuyordu kokunun giderden geldiğini anlayınca işim bitince tıkıyorum...

giriştemi oturuyosun canım öyleyse alt katlarda olabiliyor bazen

o gideri işin olmadığı sürece sürekli tıka yoksa başka çözümü yok aynı sorunu ben de yaşıyorum bir gün dışardan eve bir girdim ev çok fena kokuyordu kokunun giderden geldiğini anlayınca işim bitince tıkıyorum...

Sanırım bundan sonra benimde öyle yapmam gerekecek. nasıl tıkıyorsunuz. hani hırdavatçılarda bununla ilgili malzeme varmı yoksa öyle havlu bez gibi seylermi kullanıyorsunuz?

Kızlar konuyu nereye açacağımı bilemedim.
Yeni eve taşındık ve banyosunun yerdeki giderinden pis kokular geliyor. :50: Önce havalandırmadan geliyor sandık ama değilmiş. nasıl önleyeceğimi bilmiyorum. İçine domestos döktüm gitmedi. Parfüm sıksam olmuyor daha beter oluyor. Havalandırma etkili değil. :50:
Önerisi olan var mı? Fikirlerinizi bekliyorum. :43:

İsisya hanım ,

Yerdeki düz kapakla kapalı olan giderden bahsediyorsunuz sanırım. Öncelikle tesisatta arada kalan boruda birikmiş tortu veya katman olabilir.

Lavabo aç ürünlerinden kullanarak önce giderin bir miktar açılması ve temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Duş veya küvet gideri de aynı kanalı kullanıyorsa lavabo açıcı ürünü her iki gider için ayrı ayrı hazırlayıp uygulayın.

Daha sonra da top naftalinlerden koymayı deneyebilirsiniz. :34:

annemin evindede vardı böyle bi sorun banyoda...
gerçekten çok kötü bi durum...
kadın o kadar sinirleniyodu ki sabah ilk banyoya giren anneme söylemeye korkuyoduk yine kokunun başladığını..
tabi kendi girince deliriyodu...
tesisatçı geldi fln o borular kırıldı döküldü birsürü iş...
sonra düzeldi...
inşallah bizim ki kadar yoğun değildir koku...
cidden durulmayacak şekildeydi..

Son düzenleme:
Sanırım bundan sonra benimde öyle yapmam gerekecek. nasıl tıkıyorsunuz. hani hırdavatçılarda bununla ilgili malzeme varmı yoksa öyle havlu bez gibi seylermi kullanıyorsunuz?

benim giderin içinde çıkan bir parça var ona poşet geçirdim işim olunca açıyorum bitince tıkıyorum hiç koku gelmiyor...

İsisya hanım ,

Yerdeki düz kapakla kapalı olan giderden bahsediyorsunuz sanırım. Öncelikle tesisatta arada kalan boruda birikmiş tortu veya katman olabilir.

Lavabo aç ürünlerinden kullanarak önce giderin bir miktar açılması ve temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Duş veya küvet gideri de aynı kanalı kullanıyorsa lavabo açıcı ürünü her iki gider için ayrı ayrı hazırlayıp uygulayın.

Daha sonra da top naftalinlerden koymayı deneyebilirsiniz. :34:

top naftalin hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim bilginiz için :) :34:

top naftalin hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim bilginiz için :) :34:

Rica ederim. Şu anda uygularsanız tamamen kesmez ancak hafifletir. Lavabo açıcılarla tesisatta birikmiş tortular gittikten sonra koyarsanız daha verimli sonuç alabilirsiniz :34:

annemin evindede vardı böyle bi sorun banyoda...
gerçekten çok kötü bi durum...
kadın o kadar sinirleniyodu ki sabah ilk banyoya giren anneme söylemeye korkuyoduk yine kokunun başladığını..
tabi kendi girince deliriyodu...
tesisatçı geldi fln o borular kırıldı döküldü birsürü iş...
sonra düzeldi...
inşallah bizim ki kadar yoğun değildir koku...
cidden durulmayacak şekildeydi..

İnanın çok yoğun bir koku... :( sabah sabah bu kokuyu almak hele ayrı bir işkence.. bugun poşet geçirdim. bakalım azda olsa engelleyecek mi?

benim evdede mutfakta var. o gider kokusu. nerden geldiğini az çok biliyorum. eğer bi gün üşenmesem gider borularının kenarlarını silikonlamam lazım. babamlarında banyo wc lavabolarından geliyordu. tüm giderlerin kenarlarını silikonladı... eğer lavabondada sorun varsa gider borularına bir bak bakalım. silikonlarsan düzelir belki.

çoğu ev malzemeleri satan yerde bulunan bir kapak var düz şekilde gider kapatmak için dekoratiflerde üzerilerinde süsler fln oluyor ben bile beyendim aldım öyle bişeyle kapamayı deneyebilirsiniz banyoyu kullanmadığınız zaman içerisinde kapatın kokuda kesilmiş olur

Back