Bebek Beslenmesi Banyo yaptırdığınız gün siz de bebeğinizi evden dışarı çıkarmıyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ESSEM

CANIM KIZIM
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
146
0
Küçüklüğümüzden gelmiş bir alışkanlık galiba bu. banyo yaptığımız gün özellikle soğuk havalarda büyüklerimiz dışarı çıkmamamızı söylerdi. Ben de şimdi kızımı banyo yaptırdığımız gün dışarı çıkmıyoruz. Siz de benimgibi misiniz? Yoksa dışarı çıksa da birşey olmaz diyenlerden misiniz merak ettim?:uhm:

Malesef benim ailemde öyle. kışın normal zamanda bile mecburiyetler dışında çıkmaz. yazında banyo yapınca çıkmaz. bebekte değil 2,5 yaşında hala annem banyo yaptı diye ya sıkı giydirir kafa göz sarar yada çıkarmaz.

acaba doğru mu yapıyoruz. bazen çok titiz olduğumuzu düşünüyorum eşimle.

Ben de çıkarmıyorum. 3 aylık oldu bebeğim. Çıkaramam, hasta olur, korkuyorum. İçin rahat etmiyorsa çıkarma canım. Kimse seni kınamaz. Bunun "gerililikle" alakası yok. Annelik hissiyatı bu. Hatta ben çoğu gece kendi kendime kalkıp bebeğimin nefes alıp almadığına bakıyorum.

yazsa çıkıyoruz elbette çünkü günde 3 kez banyoda hanfendi ama kışın ben de pek çıkmamaya çalışıyorum.tabi yaşadığınız yerin iklimine de bağlı.

Bende annemden aynısını gördüm annem hala daha uygular kendinde bile...
Onun dışında ben akşam vaktinde de yıkamam çocukları.
Gece üstlerini açarlar üşütürler diye.:bbo:

ben oglumu dogdugu gunden berı her gece uyku oncesı yıkarım ve dısarıda cıkarız.. ne alakası var kı dısarı cıkmamakla. tamam hemen banyo sonrası ruzgara cıkarmazsınız ama o gun evden cıkmayacak kadar cok sakınmanın anlamı yok bence.. rahat olmakda fayda var.. sakınılan goze cop batar demıs atalarımız..

sabah banyo yapmışsa hava çok soğuk değilse akşam üstü dışarı çıkabiliyoruz

3 saat sonra falan çıkarıyorum ben.
e 3 saatte kurumuştur heryeri...

ben banyodan sonra bi uyuyup uyanmasını bekliyorum. o zaman vücut ısısının normale döndüğünü düşünüyorum. sonra gönül rahatlığıyla çıkacaksam çıkıyorum

2 saat falan çıkarmamak gerekiyor banyodan sonra doktorlar böyle söylüyor ve şöyle bir alakası var;banyonun hemen sonrasında çıkınca bazı hastalıklara davetiye çıkarabilir sinüzit,bronşit vs. şimdi olmasa bile ilerde ne varsa eskilerde var büyükleri dinleyin bence bi bildikleri var emin olun şimdi çıkarıyorum ne alakası var diye hava atarken sonradan üzlmek kötü olur sanırım..............

Bende annemden aynısını gördüm annem hala daha uygular kendinde bile...
Onun dışında ben akşam vaktinde de yıkamam çocukları.
Gece üstlerini açarlar üşütürler diye.:bbo:

ayyyyy yanlışlıkla bastım beğenmedim tuşuna.aynene katılıyorum bende yazdıklarına sabah yaptırıorum bende akşama kalmam hiç annem öylr der hep

Ben de pek çikarmamaya gayret ediyorum. Bu yüzden banyo saatlerini aksam üstü ayarliyorum, saat 18:00'den sonra.Cikmak gerekiyorsa bile çikmadan birkaç saat önce yaptirir, iyice kurumasini, vücut isisinin yerine tam gelip, güzelce koruyarak çikartabilirim diye düsünüyorum Eger yaz olsaydi gündüz herhangi bir saatte yaptirirdim banyosunu, hani söyle 30-35 derecelik sicaklikta çikmasinda bir sakinca yok diye düsünüyorum. Ben yine de herseye karsin çikarmamakta, en azindan belirli bir aya kadar düsünmüyorum. Bebegim simdi 6,5 aylik.

Ben genelde yatmadan once yaptiririm banyosunu.
yazin banyo yaptirip cikaririm ama kisin asla,ben bile banyo yapip disari cikmam.
cunku ruzgarli bir ulkede yasiyorum.cikarirsam hasta olur Allah korusun.

Benim kızım mayıs doğumlu yazın günde ikikere bile banyo yaptırdığım oldu süreklide dışarda gezdik havalar soğumaya başladığından beri hiç banyo yapıp çıkarmadım ama bilerek değil denk gelmedi birkaçkere sabah banyo yaptırıp akşam üstü çıktığımız oldu oda evden arabaya arabadan eve şeklinde sokakta gezmedik. Birde benim kızım çok saçlı iyice kurumasını bekliyorum zaten çalıştığım için hafta içi akşam saatlerinde banyosunu yaptırıyorum bu nedenle dışarı çıkma durumumuzda olmuyor.

banyodan hemen sonra bebegi disari cikarmamak en akillicasi ama tam gunluk bir kisitlamaya gerek yok cunku hemen hemen her gun banyo yaptiriyoruz bebeklere ve hic cikamayiz.Doktorumuz her gun sogk olsa bile(eksiye dusmedigi ve yagmurlu olmadigi surece) bebegi disarda en az 1 saat gezirmemiz gerektigini soyluyor,bu sekilde gelisimi daha duzgun olur ve istahi artar diyor.Ayni zamanda da mutlaka her gun yikamalisin,bebek suyla buyur diyor.Bu sekilde olunca da biz de oglen gezintimizi yapiyoruz,aksam da banyosunu.

babannem "burnunun ucundan sinek geçse çocuk yel alır" der :) bende çıkarmıyorum hiç...eski kafa fln derler ama dınlemek lazım bazende bence :)

Küçüklüğümüzden gelmiş bir alışkanlık galiba bu. banyo yaptığımız gün özellikle soğuk havalarda büyüklerimiz dışarı çıkmamamızı söylerdi. Ben de şimdi kızımı banyo yaptırdığımız gün dışarı çıkmıyoruz. Siz de benimgibi misiniz? Yoksa dışarı çıksa da birşey olmaz diyenlerden misiniz merak ettim?:uhm:
Ben kışın akşam yaptırıyorum sonra yatiriyodum yazın günde iki defa yaptırıyorum şuan 9 buçuk aylık tabi ama yazın dışarı çıkmasında sorun yok ki çıkarıyorum akşam banyosundan sonra da yatıyo. Kışın dışarı cikacaksak daha sıkı giydiriyodum . İlerde de böyle yapmayı düşünüyorum. Biz de küçükken akşam banyo yapar ve dışarı cikmazdik .

X